Да споделим мисли за лицемерието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да споделим мисли за лицемерието
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 979 пъти
Приятели здравейте! Току що гледах повторение на предаване на Иван Кулеков от щоуто на Слави, гледам и не мога да реша, кога този човек показва истинското си лице? Това което показва в шоуто, или това което е в живота, кое е истинското!? Гледам, че е в редиците на ИТН, партията на промяната, нали така се афишират, на моралисти се правят, нов живот искат да въведат, а в живота са съвсем други. Наскоро четох, как Иван Кулеков е забелязан от журналист, как изпреварва полуслепи бедни стари хора, наредили се на дълга опашка да бъдат безплатно прегледани от офталмолози от САЩ, дошли да помагат на тези бедняци. Както са били на опашката, отнякъде се появил Иван Кулеков и издърпал от опашката възрастен човек и го повел към началото на опашката и го представил на организаторите, като е казал- това е баща ми и го е вредил да мине на преглед преди другите старци. На такъв човек може ли да се разчита, това морален човек ли е, нали все за морал говори по теленизията им, а на практика го виждаме какъв е. Утре като влязат в парламента, подобни лицемери ще сложат отново маските и ще прередят всички ни, така както Кулеков е постъпил с бедняците от опашката за преглед при докторите, на такива лицемери ли да вярваме? Ето какво четох, написано от журналиста -

"Доказа го и фактът, че преди 2 години “моралният стожер” на “Шоуто на Слави” успя да пререди дълга-предълга опашка от социално слаби нашенци с проблеми със зрението и да вкара баща си за преглед при американските доктори. Сценката се разигра в разгара на кампанията “Подари зрение”, в която щатски офталмолози прегледаха зрението и раздадоха безплатно очила на 14 000 bg-сиромаси.

Докато хорицата се гъчкали, за да си получат номерцата за преглед, отнякъде изскочил Иван Кулеков, засече тогава наш репортер. Борецът за социална правда издърпал от опашката възрастен мъж и минал през охраняващите полицаи и US-организаторите с “паролата”: “This is my father” (“Това е баща ми” – б. ред. ).

Опашката веднага възроптала на невинната проява на връзкарство. “Как не го е срам, бе!
Слави не му ли дава достатъчно пари, та води баща си на безплатни прегледи,
които са предназначени за социално слаби хора”, “Ти остави това, ама как има очи да прережда цялата опашка! И тоя после ще ми чете морал по телевизията! ”, не спираха да одумват Кулеков вбесените бедняци. Човекът на Слави Трифонов обаче дори не трепнал от вълната негодувание, само малко се отдалечил от разжужалата се опашка, нахлузил си слънчевите очила и невъзмутимо изчакал татко му да излезе от прегледите с три чифта цайси втора употреба. "

Ето това е истинското им лице, и утре този човек ще излиза на трибуната в парламента и ще ни убеждава, че е борец за справедливост, че даже може и за министър на културата да се натисне!? Затова в България тъпчем на едно място, Защото лицемерието е на мода, а се чудим защо корупцията е на мода у нас. Споделете, какво за вас е лицемерието, аз се вбесявам от това явление! Имат ли право такива хора да ни говорят за морал? Или не разбират какво е морал, или ни мислят за глупаци, които лесно могат да лъжат. Моля споделете. Много моля модераторите да допуснат темата за обсъждане, трябва да знаем какви хора си избираме, които да моделират животът ни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 87f907731f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Рецепта за пухкав кекс






Дева Мария и Магдалена Ташева

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc721015a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Гледам с тъга хората, които продължават да вярват в политиката, в политиците. Дори, в моралните качества на човек. Както разбираме от безбройните повторения на въртележката на властта, станали вече банални - идва някого, когото масата народ иска да набеди за месия. Човека прави каквото прави, и после изведнъж същият този народ го вижда като изедник. Това е направо мистичен механизъм, ако щете виждам колективно съзнание в действие - обществото като организъм, който не разбираме съвсем как действа... И така всеки път, то не беше Желев, не бяха лицата от първото СДС, не беше Костов, не беше царя, не беше Бойко... Сигурно забравям поне трима-четирима.

Уви . Съдя по себе си, предполагам че грешката ни е прост мурзел - по лесно е да търсиш хапче, да търсиш някой външен човек, който магически да те оправи без труд от твоя лична страна... Но как беше поговорката - делото за спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 218e6a1a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   №2, много логични разсъждения, но нали вече живота се пое от младо поколение, което няма нищо общо с бившият режим, защо това поколение не реагира и да измете лицемерите, а напротив, даже ги подкрепя. Нали виждаме как сляпо и емоционално подкрепят едни чалгаджии, които до вчера ги опростачваха, а и продължават да го правят, и това младо поколение си ги избира да им устройват живота, толкова ли са глупави младите, че не виждат какви хора се опитват да ги яхнат? Навремето така се полъгаха и гласуваха за Светльо Витков, който по същият начин ги манипулира, с простотии, а накрая ги прецака, той си получаваше субсидии и си живурка 4 години, а младите духаха супата. Човек ако не се учи от грешките си, за мене е от онези 80%, които проф. Иво Христав сезира. Жалко ако и младите отрано се зомбират, тогава наистина няма спасение за България, искат сами да се поробят. Поне лицемерите трябва да разпознават, защото утре ще е късно!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc721015a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Така е, проблемът е в липсата на сетива за ценното. Ако щеш, в липсата на вяра. Проблемът е масов, и не е политически - удоволствието ни превзема, саможертвата е нещо, което спряхме да ценим. А новите поколения политици (“нови”), с поредните нови надежди и очаквания от тях, просто продължават процеса на деградация. Деградация толкова бавна, колкото движението на луната по нощното небе - ако погледнеш, всичко е ок, но акпо сравниш откъде си бил преди да кажем столетие, и нещата лъсват. Изкуството показва най-точно състоянието - в миналото изкуството е било много по-добре развито. И то също е симптом, не изкуството ще ни направи по-добри! Мисля, вярата, но сам я губя често...


facetous

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5afc63d132
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако някой не е разбрал политиката си е чист бизнес, така че за лицемерие не може да се говори, нито за морал.
Аз затова не гласувам - всички са един дол дренки - алчни психопати, чиято единствена цел е изсмучат, каквото успеят. А после ще поемат вината с мезета.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ae01517d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   №5, хайде тогава да вдигнем бялото знаме и да оставим лицемерите да ни определят как да живеем. Не е ли по лесно да ги изритаме от политическата сцена, защото лицемерието им не можем да премахнем. Глупак е оня който два пъти се спъва в един камък, нека не бъдем такива, а отделим плявата от зърното. Ако някой знае нещо за някой кандидат за депутат, нека го споделя с околните и навреме такива лицемери да бъдат премахвани от живота ни, поне за децата си помислете, какво ще им оставим-лицемери ли?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cf97d456ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Авторът- очаквах повече хора да ги дразни това явление -лицемерието и да споделят как реагират, но съм изненадан от тази пасивност. Каква промяна очаквате, щом нехаете към пороците на обществото? Повече от 200 човека са прочели темата и само няколко човека реагират, това ме отчайва, защото пак ще се гласува за лицемери, а после негодуваме от управляващите. Какъв политик ще бъде Иван Кулеков, щом се крие зад лицемерието си, и се прави на моралист? За жалост не е само той такъв, около нас е пълно с такива, но си имат почва да виреят, защото обществото спи и си затваря очите към тях.Не можем да очакваме промяна, щом все такива си избираме.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5afc63d132
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторе - промяната няма как да бъде групова. Спасението може да бъде единствено индивидуално, така че ако искаш да промениш нещо започни от себе си. Знаеш ли колко хора като теб познавам, които все са недоволни, но очакват някой друг да оправи нещата.
Да, аз нехая за политиците, защото всички са като този, когото описваш. Гласуваш, да, но имаш ограничен избор от петима кулековци. Понеже съм бил в тези среди знам, че читави хора там просто няма как да има.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5b1bc11526
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   №8, аз работя върху себе си и затова пуснах подобна тема, защото един човек нищо не може да направи. В голяма грешка си, че промяната не ставала от група ентусиасти, които искат да променят живота на цялото общество, а не всеки сам да се спасява!? Просто недоумявам логиката ти. Като в твоите среди няма читави хора, това не значи, че никъде ги няма. Просто всеки трябва да си задейства мисленето и да отдели плявата, а зърното да се събере в парламента, само тогава можем да очакваме промяна. Видяхме за 10 години мутрите до къде ни докараха, станахме клошарите на ЕС, това ли искате да бъдем? №8, аз правя нещо, разсъждавам и се боря срещу лицемерите, а ти какво си направил за промяната, след като си разбрал, че читави хора няма, ти не си ли читав? Не пуснах темата за да си чешим езиците, а да обсъдим кой как вижда промяната и да сподели ако се е сблъсквал с лицемери, особено ако са кандидат депутати, сега е момента да им лъснат истинските лица. Ако имащ какво да кажеш, пиши, но ако ще разтягаш локуми, по добре си намери друга тема.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker