Плюсове и минуси от приемането на еврото от 2024г. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Плюсове и минуси от приемането на еврото от 2024г.
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1785 пъти
Здравейте!

Какви са плюсовете и минусите за крайния потребител (средностатистическият българин), след приемането на еврото като валута от 01.01.2024г.

Странно ще изглежда сегашната минимална заплата да е:
334 евро, а почасовите работи ще станат съвсем смешни...

А всичко останало?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 13830a90fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Ами да... а цените като цифри ще си останат, но ще са в евро (демек - по две!). Резултатният ефект ще е, все едно ти намаляват заплатата два пъти...
Дори и да вдигнат минималната, едва ли ще ти стига за нормален живот, особено ако храниш семейство, а чстниците и по държавните учреждения заплатите няма да ги вдигнат ама грам (стига да са над минималната)!

Единственото предимство ще е някаква икономическа, все пак, стабилност. Демек - никой от нашите кратуни няма да може да ни завърти някоя хиперинфлация, каквато направиха комунистите в началото на прехода и ограбиха спестяванията на хората...
И другото е, че като ходиш из Европа - няма да ти се налага да сменяш пари.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 582045c7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Какво ти е смешно?
Те цял свят ни се присмиват от 30 години.
Спрях да ходя по държави и да показвам този унизителен паспорт, не сколасах за друг.
Радвайте се, след последната жътва, след приемането повече никога няма да ни стрижат до кокал и с хиперинфлация, случайно яхнали властта булгаристамски изроди.
Няма да ни плашат с курса с борда и с кой ше вземе властта и кви парични реформи ще му слимнат и кой кукловод задкулисно му дърпа конците и какви интереси има.
Коя престъпна група ще надвие, колко кредита ще тегли от колко банки и как ще ги ликвидира тия банки.
Край.
Няма и не може да има право такова гнусно племе да печата пари и собствена валута.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eec05502e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Поредния нищо неразбиращ от икономика изхвърлен на пясъка пост.

Нека да дам малко професионален акъл :

1. ⁠Лева е Евро от както Германската Марка стана на Евро. Това е дефиницията на Валутния борд. Едната вашута спира да съществува в практическата икономическа ситуация и остава единствено името и.
2. ⁠разбирам псевдо националистическата нотка събрана в единствена сълза паднала на банкнотата от пет лева, но в сравнение с много други валути приели Еврото и техните истории (пък за покупателни способности и М1, М2 показатели и прочее въобще няма смисъл да коментирам), българският лев е доста “нова” валута.
3. ⁠Няма как да има обединена Европа и разединена икономика. България и всъщност всички държави членки със собствена валута единствено и само губят на международните пазари.
4. ⁠инвестиционният климат ще е значително по благ ако сме на Евро
5. ⁠шанса да има поредното КТБ, поредното Шиши и поредния псевдо натиск над определени финансови институции ще е значително по-малък.
6. ⁠исторически държавите с малко население приели Еврото като Словакия, Словения, Естония и Латвия имат само и еди ствено позитивни ефекти. Причината е че паричната маса на локалните им валути е концентрирана локално и като така външните пазари няма много както да спечелят или загубят от смяната. Не това се случи с Германия и Франция, където определени стоки особено вносни поскъпнаха значително. Това е изключително трудно да се случи в България.

Потенциални проблеми

1. ⁠Туризъм - нека не се лъжем 90% пт големия туризъм в страната е изграден с мръсни пари от недашечното бурно минало на българския преход от собственици предимно мутри и техните кръгове. Това наложи бурна конкуренция (ж.к. Слънчев Бряг и Ж.к. Златни пясъци са грозно доказателство за гореказаното), която превърна българското черноморие от дестинациа на платежоспособния европеец над 35 в ол инклузив кръчма за недоклатената европейска младеж , съчетана с дестинация за бедните западно-европейски пенсионери.

Положението е малко по-добро на зимните ни курорти, но там по-големия % от реални приходи са от местни туристи и туристи от съседните нам държави.

Приемане на еврото почти във всички случаи означава двойно поскъпване на туристическите услуги със същото нескопосано недонаебано и недомислено менажиране на туристическия сектор, което от своя страна ще тласне евтините турсите на друго евтини дестинации (Албания и Хърватка най-вече) . Но това е по-скоро проблем на малоумеието на собствениците на хотели и траги-комизма на сектора повече от нещо друго. Все пак много йора са заети в тои бранш и те ще пострадат 100% .

2) Износа към някои ключови за България дестинации ще намалее. Говоря тук за Турция. България ще стане още по-скъпа държава за турския бизнес и износа ни ще стане по-неблагоприятен. Това от части е и тяхна вина предвид че Ердоган продължава със сепукото на икономиката си. Все пак, там също ще има пострадали бизнеси.

3) хипстърийските кафенета услуги и бизнеси ще послъпнат. Прост капитализъм 101. Всички такива бизнеси се издържат ит това че продават нещо евтино - скъпо. Ако до сега оправданията бяха хубавата опаковка и повечето лайквания в Инстаграм, сега ще е “щот-що-не” . Всички държави приели еврото са видели този ефект. България няма да е изключение.

4) Чейнджовете особенно малките играчи ще им се разкаже играта. Няма какво повече да добавя тук.

Като цяло Ерото е супер за България и кофти за бизнесите вършещи нещата по втория начин.

Хейтвайте на воля.

П.С.

Давам доста добро интервю на Tavex по темата : https://tavex.bg/blog/vlizame-li-v-chakalniata-na-evroto-prez-2018/

Това е копие на друг коментар, който намерих за полезен по темата и абсолютно се отнася за мнението, което имаш, както и на всички останали разбирачи от махлата раздаващи акъли. Съмнявам се, че хората тук имат търпението да изгледат интервюто, въпреки че имат много силна позиция защо еврото е лошо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e2cb392b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Плюсовете са, че ще имаме много по-стабилен финансов надзор от ЕС и ЕБ, следвоателно ще им е трудничко с далаверите, няма да се налага, да се обменя евро-лев, транзакциите ще са малко по-евтини и като цяло, ще е по-лесно за родния бизнес, дори и ткаъв, какъвто го имаме днес.
Минусите са, че ще се наслушаме на изтъркани малоумни тории, че цените ще "останат същити ма у евру, обачи, заплатити ша са напулвина", а после да има редица тролчета, да твърдят че били я в Германия, я във Франиця, когато приели еврото и се случило същото.
А и преди да ни сравнявате с някои други държави, които не приемат евро, само ще кажа, че ако имахме компании, които сами можеха да ни внасят сегашното БВП, като данъци, щях да се съглася, че е добре да си държим лева, ама нямаме.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8da654c50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   №1, я кажи кой ограби спестяванията на хората, какво разбираш под КОМУНИСТ? Това, че са члунували в БКП ли? Това значи, че все още комунисти ни управляват и грабят. Забрави ли, като скачахте като маймунки призовани от Иван Костов, който ви приканваше, че кой не скача е червен? Ей този "тъмносиният комунист" ни ограби спестяванията, той направи далаверата с парите, да направи всички ни милионери, но за кратко, после станахме просяци. Със спестяванията за 20 години, накрая си купих само един телевизор, и то от евтините. Стига вече с тези комунисти, има две прослойки хора, тези които крадат, и други които бачкат, за да имат първите какво да крадат. Кой от ГЕРБ, пък и от която и да е партия не е бил комунист, комсомолец и т.н.? Докато бедняците се дърлим на комунисти и некомунисти, селските тарикати като Славуца отново ще ви яхнат, и тогава пак за комунисти ще пеете. Всички я карат на принципа, разделяй и владей, затова ви зомбират с този прословут комунизъм, какъвто в България никога не е имало, имаше червени крадци, но не и комунисти, в истинският смисъл на думата.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 50dd310c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Нищо хубаво не ни чака ако приемем еврото. Народа съвсем ще обеднее, а възрастните хора, които досега са свикнали с лева, не знам как ще се оправят. Такава ни е съдбата, все да сме нещастни и да страдаме, нищо не може да се направи. Имам един заблуден познат, който си мисли, че всичко ще е наред след като приемем еврото... Нямам думи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 070946508a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И с евро, и без, няма да избягаме от собствената ни слаба икономика и силна корупция.
Хиперинфлацията у нас беше предизвикана и от външни икономически интереси.
Знам, със сигурност, че ще има инфлация и то, голяма. След като в Дания беше 40%, представете си в мафиотската държава, колко ще е .

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 58af90b3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Само минуси

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fc9aa48b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Странно и смешно е и в момента. Минималната заплата ще я вдигнат. То минимална заплата взимат много малко хора, но много се осигуряват на нея. Следователно като я вдигнат, взимат повече пари от осигуровки. Аз когато не работех, се осигурявах на минимална заплата. Тоест като я вдигнат, ще плащам по големи вноски. Вдигат и цените в магазините и аз се чудя, след като един магазин вдигне цените двойно, това не е ли по-голяма печалба и не трябва ли да вдигне и заплатите?
Като цяло хората взимат такива заплати защото са съгласни. Ако никой не иска да работи, ще вдигнат заплатите за да привлекат работници. А и друг минус, работещите в чужбина, вече няма да си обръщат еврото в лева и да им стават двойно повече парите.
За плюсове, може би само, че няма да плащаме курс продава на банката. Друг плюс не се сещам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 51dbb79274
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Предимството е, че тукашната мафия няма да могат да спретнат хиперинфлация като тази по времето на Жан Виденов. Както е добре известно, тогава се раздаваха кредити наляво и надясно за "наши хора", и крайният резултат беше, че 3 нули изчезнаха от лева... КТБ е по-скорошен пример за мутренски банки обвързани с мафиоти като Пеевски, които са все така силно обвързани с политиката и властта.

Друго предимство е, че правителството по-трудно ще затъва в дефицити... Но като цяло ако погледнеш западният свят, всички са затънали яко в дълг. Така че - а дано, ама надали.

Недостатъкът е, че България трябва да забрави хептен за собствена политика. Каквото наредят от Брюксел - това е. Не че не го правим и в момента, но като някой друг ти контролира финансовата система, контролът ще е на 100%. Виж какво стана с Гърция. Моето лично мнение е, че България няма собствена политика в последните сигурно 100 години. Ние доказахме, че сме не-държава. Така че, поне да случим на добър господар... За съжаление, за тия 100 години също доказахме, че все се присъединяваме към губещия играч, и Еврозоната намирисва на такъв... Но не е и толкова до наш избор, просто геополитически е такава ситуацията.

Друг недостатък е, че цените в доста държави тръгват нагоре след приемане на еврото. Левът се говори, че е надценен, и валутният борд който имаме в момента е доста удобна патерица да прикрие, че всъщност има повече левове. След приемане на еврото, може да лъснат разни неща като това колко нерентабилна икономика всъщност имаме. Не съм "експерт" по темата, но ако питаш мен, тия неща стават ясни само като това се приложи на практика.

Моето лично заключение е - от край време сме били оцеляващ народ, и не очаквам нещо да се промени. Както оцелявахме с лева, така ще оцеляваме и с еврото...

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 13830a90fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е що да хейтваме, номер 3? Желязна аргументация! Направо ме размаза с аргументи!
Такива дебати обичам.

от номер 1

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 125fbf5341
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Моля ви, нека всеки да прочете какво се е случило с други държани които са приели така еврото (май Латвия, Литва бяха) и сами си направете сметката. В Google Scholar има сумати информация.

Сами преценете, но моето мнение е че е абсурдно и в short term ще е изключително зле. После ще се оправи, но пак 20 години на вятъра.

И само не ми говорете за тея *@№ чужди инвестиции. Съсипаха всичко и ни вкараха като роби в техните фирми и заводи да им бачкаме за без пари и после ооо чуждите инвестиции. Изнасят най-гадните и глупави позиции. Станахме като индиици, китайци и т.н. докато онея си живят и консумират като за 10 от нас.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c83d5c65cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Като човек - видял от първа ръка реалностите в Италия след въвеждането на еврото, не мога да не засмея на книжните икономисти тук. Шест месеца след въвеждането му всичките ми приятели там изреваха на умряло - все хора с прилични доходи. Реалността е много прозаична - заплатите ще се закачат по официалния фиксиран курс, всички цени - по пазарните, със зъкръгление в полза на продавача. Пример - вземаш 500 евро заплата, но литър бензин е 1, 70-2 евро. Колкото и да говорят за добри макропоказатели, сметката я плащат хората. Имат шанс страни, които произвеждат, а нашата колонийка, която продава труд, услуги и работна ръка ще потъне още повече в блатото. НЯМА страна, приела еврото и получила по-добро положение финансово, в най-добрия случай си запазва същата позиция. Ако не вярвате - поговорете си с гърците като идете на почивка там. Външните дългове на средиземноморските страни - Испания, Португалия, Гърция, Италия са колосални. Не се дължи само на еврото, но и то има заслуга. Моето мнение е да за еврото, но не сега и не веднага, както има се иска на онези отгоре. Сещам се за няколко страни, които не се вързаха на тая писта - Англия, Дания, Швеция и не са фалирали, справят се не зле.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 00041a4484
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Плюсове няма. Само минуси. Българина ще пърди още повече от глад, и масовите самоубийства ще бъдат ежедневие.





Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ad4def3263
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Предимства:
няма такива

Недостатъци:
Както ти казваш "Странно ще изглежда сегашната минимална заплата да е:
334 евро, а почасовите работи ще станат съвсем смешни..."
Майка ми вместо да получава 1000лв ще получава 511 евро което е страшна излагация.
Ще станем много по-бедни заради което. Но да ти кажа авторе аз от както се знам България сме на survivor mode(оцеляващ режим)

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2a17c2366d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Какво ще стане ще видим. В някои страни нещата не бяха толкова зле.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1ba45350d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   След включването на господин Каролев под номер три, смятам, че няма нужда да ви обяснявам защо е тъпа идея! Просто прочетете какъв език ви държи, докато ви поучава и сами ще си отговорите дали е прав.

Тези дни четох един друг, който "не разбира от икономика" - Стив Ханке се казва. Та и този неразбирач е на моето мнение - защо ли? Сигурно невежите се подкрепяме по подразбиране.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 38812f9f8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Глад и мизерия. Политическа, социална и икомическа криза.
Пенсионерите ще умират от ГЛАД и липса на медицинска помощ. Младите ще избягат в чужбина. Нямаме причина да приемаме паричната единица за разплащане с един ИКОНОМИЧЕСКИ СЪЮЗ, в койо 5 ръка хора - болногледачиз шофьориз чистачи и общи работници.
ЕС е достатъчно опетнен, лидерите му склонни да изменят и налагат собствени ценности и политики, които не се харесват на останалия свят. Визирам арабските държави, Русия, Турция, Китай и т. н Намесата във вътрешните политики на държави суверени и икомически лидери в своя регион говори за алчност за власт, пари и подчинение. Налагане нов ред командван от Брюксел.
Обаче политиците явно са двойкаджии по история. Историята помни не едва две империи, които са унищожени.
До и Александър Македонски е тръгнал със замах, но империята след смъртта му не е останало нищо освен един спомен. Та така ще стане и ЕС. Вместо да се измъкнем сухи пак ще ядем хурката.
Може да сме малкиз но богати. А ние сме с богати, а бедни и екаплоатирани. Това не е ли съвременното робство.
Сега ни отнеха и свободното движение в ЕС.
За какво ми е ЕС?
За какво ми е Нато?
Два съюза вредни за политическата карта. Съюз, който цели да зароби икономически всички няроди
Урсулата каква заплата взима?
Аз не искам да работя за заплатата на дъртата кукумявка, която дава права на педер... Сите и иска да ме боде с експериментална ваксина за вирус подобен на грип!
Че аз от 20 г не съм боледувала от грип.
Та така.. ще гризем дървото, скоро.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 24973f9f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   За пореден път се убеждавам, че тук е представителна извадка за целия прост, ограничен, озлобен и неук български народ!

Баба му нямало да взима 1000 лева, а ще взима 511 евро и това било излагация. А то че 1000 bgn = 511 eur няма никакво значение.

Минусите са незначителни на фона на плюсовете, които ще се придобият.


Братан.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8c0a87f837
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз не мисля, че за повечето хора кой знае какво ще се промени. Ние реално сме с евро още с влизането във валутен борд. Просто вместо да казваме 1 евро, казваме 2 лв. Така го обясни и един немски икономист. Не вярвам да има и ударна инфлация, защото това означава живота ни да стане по-скъп от този в Западна Европа.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 781a1c959f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Учудвам се колко консервативен и задръстен е народът ни. Доста уважавани икономисти си казаха мнението, плюсовете са несъизмерни с минусите. Първо много стабилен банков сектор, видя се 2009,че банковите кризи много бързо преминават в икономически. Второ това ще подобри инвестиционния климат, защото сами си преценете колко прибират банките при обменяне на големи суми. Трето ще се отблокират около 11 млрд. лева от валутния борд. 4 Туризмът ще се подобри заради липсата на обмяна.
Единственият минус е краткотрайна инфлация между 2-3%,тя и сега не е по-малко. Както казаха и колегите, ние на практика и сега сме с евро заради валутния борд. Учудвам се какъв довод може да е, че някой щял да взима 551 евро, помним, ще преди взимахме и милиони заплата, но пак бяхме бедни. Още по абсурдно е, че заплстит ще останат съшите, но рсзходите щели да станат по две. Най голямата стойност на банкнота е на Зимбабве, 100 трилиона долара.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 188eec6cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Не реват, че влязоха в ЕС и сумати българи се изселиха в чужбина и пращат пари на свои близки или, че сумати европейски пари прибраха... Ами сега се вайкат за еврото... Проблема не е валутата! А народа! Трябва да се стачкува, да се изискват по-добра социална и здравоопазна система, никой да не се поддава на подкупи и на черно да работи.. Корупцията е проблем в тая държава и това, че работодателя си купува вили и скъпи коли, докато работниците се примиряват с жълти стотинки... Абе тя цялата система си е скапана в бг.... Расизъм и шуробаджанащина...

Bebivita

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9c79f021ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   До 3 коментирам ти точка по точка
1. Къде сравняваш нашето положение с германското? Те имат икономика ние имаме, всъщност имаме ли нещо? А и на обикновенните германци не им хареса увеличението на стоките по магазините.
2. Чуждото си е чуждо колкото и да го хвалиш, щом има процедура за приемане но няма процедура за отказване от еврото, значи не е на добро, гърците през 2008г искаха да си върнат драхмата, но категорично европейските шефове не им дадоха.
3. "всички държави членки със собствена валута единствено и само губят на международните пазари" Така ли, гледам години наред Анлия губеше заради лирата си, че чак до брекзит се стигна. Пък Швеция заради своите крони е бедна държавица останала без икономика, шведите гладуват ли, я пак помисли.
4 Щом без евро не можем да накараме инвеститори да инвестират и с евро няма да ги накараме, бюрокрацията ще си е същата, дали ще вземат подкупите в евро или в лева за инвеститорите е все тая.
5 И как еврото ще спре поредното Шиши? Как смяната на валута ще спре поредното КТБ, което фалира заради раздадени лоши кредити? Еврото ще спре измамниците да правят измали ли?
6 А колко словенци, латвийци и естонци познаваш лично за да ти кажат как е от първо лице? Защото мой приятел преди 11г се пресели в Латвия и заживя там, той разказва колко зле било за обикновенните латвийци приемането на еврото и сега да ги питаш дали си искат Лат обратно биха се съгласили.

Надолу в есето си разясняваш, Че
1 Все помалко българи ще могат да си позволят бг туризъм, защото той ще поскъпне драстично!
2 Износа колкото го нямаме още ще намалее! Това означава съкращаване на работни места, когато продажбите на работодател намаллеят той съкращава работници.
3 Стоки ползвани от бедните хора ще поскъпнат, на база "защо не"
4 За чейнчовете не вярвам нормалните хора да плачат, а повярвай онези, които работят по втория начин, ще си намерят друга ниша няма да тръгнат да копаят картофи с мотика.


Изводът е че всичките ви доводи са минус за бедните българи с до 2000 лв доходи.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 866be7bb41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Плюс е, че като се ходи в ЕС няма да се сменя валутата.
ГОЛЯМ МИНУС е, че с приемането а еврото държавата ще обеднее ОЩЕ, ако е възможно след ограбването на тъпата тиква!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker