Как капитализма надделя над социализма. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как капитализма надделя над социализма.
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 833 пъти
Най-големият коз на капитализма е, че внушава на всеки един човек, че може да стане милионер. Най-голямата манипулация, съпроводена от човешкото его и ето резултата: 1% от населението определя съдбата на останалите.

Оня има само креди и 0% собствен капитал, но се мисли за милионер, реално погледнато парите винаги са били в този 1%.

Не мразя богатите хора, защото са богати!

Аз също искам да вярвам, че те имат право на своето богатство, защото са от полза за обществото. Но какво да кажем за наследеното богатство? Може да има хора, които изобщо не са допринесли за обществото, но въпреки това имат повече пари от 90% от населението. Но може би този, който е спечелил парите, е искал семейството му да е богато в продължение на десетилетия, без да се налага да работят.

Мисля, че това, което прави ситуацията лоша, е, че парите са равни на властта. Не можете да отречете това, тъй като огромното натрупано богатство дава възможност на хората да правят тонове неща, които могат да окажат влияние върху живота на всеки.

Изглежда, че парите могат да купят и политическо предимство. В заключение хората, които „допринасят най-много“ за обществото, които са най-продуктивни, имат предимство в области, които не би трябвало да имат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 31be79643f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Никого над никого не е надделявал. Просто това, което не работи, във времето естествено отпада и остава това, което по-малко не работи. Нещо като естествен подбор. Той ако социализма работеше, самите хора нямаше да позволят да си отиде.

Капитализъм съществува от древността и си работи до днес, разбира се не казвам, че е перфектния строй. Социализма просъществува 40-50 г. и по естествен път се саморазпадна. Където оцеля, се изроди в диктатура. То реално няма и как да просъществува без да ебеш народа.

Експеримента на професора по икономика го доказва и обяснява мнго просто защо не социализма е утопия.

Ако говорим за скандинавския тип, това вече друга работа, но до него се стига по естествен начин, без да се налага насилествено като съветския модел.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 16883c8f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не опира само до парите. Аз съм от заможно семейство и имаме пари и в социализъм и в капитализъм. Без някакви измами. При социализма в началото си казваш е супер съм всичко ми е уредено, ама слизаш на Земята и виждаш на какво се изгражда тази система. Някакви неграмотници да управляват и народа да няма шанс да избере други. А това, че капитализма в България е така, както ти казваш си е изцяло проблем на страната. Но това не ноже да се използва за генерални изводи.
Deutschland

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 09ada5dcec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Номер 1 Комунизма е утопия, не социализма! Въобще правиш ли разлика между двете?

При комунизма парите са ликвидирани и на практика, за да се реализира трябва всички страни да преминат в този строй, нещо което е невъзможно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 19aa741895
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   3, социализма от съветски тип също е утопия.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2e540e6909
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хахах, всъщност стана обратното. Отвори някой английски/американски вестник, ако искаш да разбереш какво е комунизъм. Съвсем сериозно.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6f61b9a2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Социализмът изчезна сам, както точно е казал ном 1. Не издържа на естествения подбор. Всъщност си беше една изкуствена постройка. Съветският съюз фалира икономически. България фалира два пъти - през 60 години и през 1978 г. Вторият път, доколкото съм чела, ни спасяват Банки от ФРГ.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eff72461de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Капитализмът е най-добрата система. Най-добрата. Най-яко е да си имаш роби да ти бачкат (уж работници) и надзирател (управител) , а ти да си гледаш кефа на вилата в Маями.

Комунистче, никога няма да стане твоето. Ще те намерим и запушим устата. Притежаваме всички средства за масово влияние. Свършено е с тебе и такива като теб. Мръсни комунисти. Ходи да бачкаш! Роден си роб, умираш роб.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 37e28291f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Виж бро, парите са винаги в ръцете на тия, които имат способност да ги управляват. Вселената се ръководи от закономерности и това е една от тях. Казваш наследствените милионери редно ли е парите да си при тях? А чувал ли си вица, как глупавия с пари срещнал умния без пари и парите бързо сменили собственика си. Тоест те отишли при умния. А приказката, как глупавата ръка пари не може да задържи? Проблема на капитализма далеч не е внушението за бързо забогатяване, а робството което налага. Ежедневието ни е сравнително по-динамично от през соца, макър и сега да имаме повече удобства, които ни спестяват време. Създаването на спекулативни корпорации нищо не произвеждащи, но печелещи огромни пари. Една банка какво произвежда? Точно нищо. Отпуска ми пари за ипотека от твоите спестени пари. Капиш? Лажна слика викат сърбите.






Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6cb922a4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Германия капитализъм, България социализъм. Едната топ сила икономическа, топ здравеопазване, щастливи хора, коректност, социализъм, корупция, далавери, ниско ниво, невъзпитани и нелюбезни хора, мизерия, най-бедната държава в ЕС, масово хората отиват в Капитализма и бягат от социализма и дивотията в България, където има див капитализъм и простотия. Какво и защо сраняваш. Как да надделее социализма, с какво, с идеи за равенство и как простотията може да управлява. Произход бедно работническо семейство, и хоп детето става образовано, но мантолитета и как си отраснал има значение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1809330518
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8, така е Делян Пеевски също има качества да управлява парите...... Яко тролваш, а ? Както и Ахмед Доган, както и Путин.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1665e577ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Как? С мошенничество. Артиста измисли рейгъномиката- печатаха се долари и облигации без покритие.Дълга на янките скочи от 975 милиарда на 3 трилиона....Същия хубавец измисли и МВФ- поробване на държави със заеми.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3118533ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не се заблуждавайте с тези идеологии, и комунизма и социолизма са религии заблуждаващи бедните, за да им изсмукват силата. Какво беше, котато живеехме през "комунизъма"(такъв никога не е имало), една прослойка червени велможи си живеха както им се иска, ползваха труда на бедните и грабеха със шепи, какво е сега, когато уж е капитализъм, същите червени велможи и техните протежета, днес станаха олигарси, пак завладяха бедната прослойка и пак живеят на гърба на народа. Хайде някой да ми покаже има ли разлика в действителността, или само религията се смени. Бившите "комунисти", днес сложиха маски на капиталисти, това е само промяната. Така ще бъде, докато народа не се опомни и да изрита тези алчни олигарси!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker