Престанете да опушвате непушачите. Като ви харесва цигарената смрад, отидете някъде далеч, сами и си я дишайте само вие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Престанете да опушвате непушачите. Като ви харесва цигарената смрад, отидете някъде далеч, сами и си я дишайте само вие
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1343 пъти
Не целя да обидя никого, ама напоследък все по-нагли стават пушачите. И, не, не мразя хората, които пушат, а мразя цигарите им.

1. Като пушите близо до друг човек, даже и да сте на метри от него, даже навън, пак вонят пушалките ви, и то яко. Омирисвате и нас, тровите ни, пречите ни да дишаме, защото цигареният дим ни ЗАДУШАВА - буквално. На работа гледам разни умници, че пушат на прага на вратата и си мислят, че са навън. Ами, не, всичките отрови идват вътре при нас и миришат отдалече. Аз лично надушвам цигарите от поне 7-8 метра. Наскоро четох, че в Италия са приели закон, според който, в радиус от 10 м нямате право да пушите до други хора. У нас, обаче, се пуши навсякъде навън, даже на много оживени места, по заведения, спирки, паркове, прагове и тн. Това, че сте навън, не значи, че не пречите. В България също се пуши в градския транспорт, защото прозорецът бил отворен... Логика и половина. Много е приятно да излезеш току що изкъпан, с чисти дрехи и някой да мине да те осере с цигарата си. Да, никой закон не ви спира тук, но от човешка гледна точка пазете другите, ако имате такава.

Случай от дете: Седим със съученичка на един чин, бяхме на 8-9 години тогава, моите и нейните родители пушат вкъщи. Учителката мина и каза, че от нас се носи цигарена миризма. Много приятно ни стана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3ecfe544ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Абсолютно съм съгласна с теб и аз не спирам да го повтарям, но както каза ти - пушачите са доста нагли. Да не забравяме, че все пак цигарите са наркотик, макар и легален. Аз такива и за приятели не ги искам. Който иска да ме съди, всеки решава сам за себе си, не искам хора със зависимости и вредни навици около себе си.
Ж22

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c9e5f7d968
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   А аз лично най-много мразя когато излизам или се прибирам и все пак живея на един от последните етажи и трябва да хвана асансьора и като отворя вратата и смърди на цигари. Толкова ли не могат да се сдържат тези пушачи да слязат или да се качат и тогава да си изпушат цигарата, ми трябва в асансьора?

Имам и друга ситуация, но с вейп. Един съученик си пуши вейпа в класната стая и учителката влиза, и той пуши пред лицето и. После се стигна до директорката това.

Имам и още истории, но тази ще е последната. Един път почнахме час и понеже съученичката ми не искаше да и пишат отсъствие, а и тя обича да си похапва, не и стигна времето да изпуши цигара, и по едно време ми вика "Крий ме, ако учителката идва ми кажи." и някак си се скри да пуши. Миришеше толкова гадно.

Не разбирам каква е тази мания по пушенето. Аз не съм пушила, но само искам да опитам за да видя какво е. И знам че така се започва една зависимост, но на мене ми се свидят парите за цигари. Кофти е като пушат хора около мен, но явно почти всеки вече пуши. Какво му е якото да пушиш, все още не мога да разбера?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 45e8612073
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Сега ще почнат да се оплакват как замърсеният от колите въздух не ни пречел, че да се оплакваме от него, а не от цигарките им. Ами, пречи, но колата все пак е някаква необходимост, докато цигарите са един безсмислен наркотик. И безсмислен, и наркотик. Ако искат да се надрусат, поне да го направят като нормалните наркомани с нещо по-силно, поне да си заслужава. Аз също много мразя да изляза къпана, с чисти дрехи и напарфюмирана и някой да ме осмърди с цигарката си, а като прибавим "уханията" от разни мазни манджи и бутки за т.нар. junk food, картинката става топ. Изключително неприятно е. Никой не е длъжен да диша г*вната им. Да си пушат боклуците далеч от другите.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 85bd3d493c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Нямаш си и на представа колко си прав .Когато излизам с приятели които пушат им казвам възпитано да ограничат това действие ,поне докато сме в колата защотот там няма къде да се отдръпна. Но не, те не издържат отварят прозорците уж нямало да идва към мен дима. И накрая какво аз съм болна на следващия ден. Това е безобразие не стига че никаква полза нямат от тях и парите им отиват на вятъра, ами и аз да дишам тази отрова .

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 846f2ed304
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не се учудвай, че правят такива мизерии. Това са хора с изключително ниско IQ. Те са бита карта още със започването им. Те ако бяха интелигентни нямаше да дават по 6 лева за кутия, да вредят на себе си и околните. Т'ва е като да ходиш гол и с неизбърсан гъз - неприятно е за всички.

И като ги питаш, защо ги приемате тези лайна, бе? Отговорът по принцип е " уффф, ами, много ми е натоварено едно такова...". От кое ти е натоварено? От безпаричието? Спести пари като ги спреш. От работата, кофти е? Развивай се, купи си курсове (MS Office packet например). По 10 долара има евтини курсове със сертификати. Има ли желание, има и начин. Ако близък е на смъртно легло, еми, сори, с тази отрова най-много да отидеш при него по-бързо.

Само по това дали някой редовно пуши или пие, можеш да разбереш, че е със слаба психика. Повечето са такива.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ae44eaef51
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Напълно те подкрепям.
Аз си спомням преди като ходих по-редовно на заведения всеки път си омирисвах дрехите и миришех на боклук. Повръщаше ми се от тая смрад. Пушат ти в лицето, постоянно, без да те питат всъщност пречи ли ти това ??? Почват много да ме дразнят.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d091b2c396
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Голям праз. Оплакваш се все едно лайно са ти вкарали в устата насила. Като ти пречи се отдръпваш от тях и готово, кво толкова...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0960e07be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   На обществени места е позволено да се пуши, следователно ако ти пречи.. то проблемът си е твой? Премести се. Ако съм на спирка, винаги питам и ако на човекът не му е приятно, не паля. Никога не пуша близо до деца, майки с колички и т.н. Не знам защо очакваш с тая тема половината население да започне да се съобразява с мрънкащите ви задници, като не ти харесва седни на друга пейка и стой далеч от мен.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1a285ae38b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   И аз страшно мразя някой да дими като комин около мен. Наистина се усеща и от няколко метра. Веднъж направих грешката да имам кратка връзка с пушач и ми осмърдя живота. Дори искаше да ме научи и мен да пуша. Опитах и още повече си затвърдих мнението за тази гадост. Имам познато семейство пушачи с дете, болно от муковисцидоза - белодробно заболяване. Ами тия хора не престанаха да му димят в лицето, иначе се преместиха в чужбина, за да го лекуват. Като казах на майката, че детето е пасивен пушач, тя ме пита "к'во е т'ва?" Някои хора нямат акъл за пет пари, това е истината. Моя леля почина с куп заболявания от цигарите, но с цигара в уста, въпреки забраните на лекарите. Щом пафкането е по-важно от живота, няма лошо, нарича се "естествен подбор".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cd623d5c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм пушач и съм 100% съгласен. Към списъка от пушачи-"умници" добавям следните индивиди:
- Тия дето стоят до отворен прозорец и си мислят, че не правят ЦЯЛАТА стая да смърди на цигарен дим. Ха-ха-ха... Трагикомедия.
- Дръпват от цигарката за последно преди да влязат в автомобил...
- Тия дето пушат като комини по принцип. Отворят ли си устата - пепелник. Пепелник са и ръцете им, и дрехите им. И не се усещат.
- Пушачите без елементарна устна хигиена. Не е толкова трудно да лапнеш един ментов бонбон поне...

То и аз не се усещах доста време, де, но поне се вразумих - да не пуша в затворени помещения, в автомобили, когато съм на маса (дори и да е навън), или в компания. Ако съм сам, да, отдалечавам се от другите доколкото мога.

Отвратителна зависимост е пушенето, ще ми се да имах волята да ги откажа ама на, нямам я.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 19febb4256
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Станат сутрин и първата им работа на прозореца и с фъшкията в устата. Тъкмо отвориш прозорец сутрин и айдее фоня на запалено бунище. Вечер отвориш след жегите през деня айдее пак поредния кратун духа фоня и пушек.
Много вервежен, устата му мирише на кенеф, зъбите му кафеви и зелени, красавец.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5ef0c99855
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вие пък престанете да искате навсякъде само на вас да ви е добре! Забраниха на пушачи да пушат вътре във всички заведения, нямат право на свой заведения, защо да няма отделни заведения и ресторанти за пушачи и за непушачи?
След като в Италия има такъв закон отивай там, забранихте ми да пуша на закрито, сега се мъчиш да ме задължиш да не пуша на открито, ако може и да не дишам, а само ти да имаш права.
След като искаш да не се пуши Бори се да спрът продажбата на цигари, а не да се ползваш от акциза който плащаме и в същото време да не пушим. Ако забранят продажбата на цигари, като наркотиците, няма да виждаш пушещи, ще пушат тайно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 45e8612073
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   8, значи, аз да се преместя от една пейка, но която съм седнала първа (например да си изям закуската), защото след мен е седнал някой да ми дими с л*йното си. Еми, няма да стане. Виж, ако аз седна след някого на дадена пейка и той запали или доброволно отида в компания, в която се впоследствие се запуши, се махам или си мълча, но да се местя като идиот при всеки случай, в който наркоман дойде до мен да пуши, няма да стане. Щом аз мога да се съобразявам и да питам дали е проблем да си пия енергийната напитка около хора, или да си пръсна капки за нос (имам проблем с дишането), значи и пушачите могат да попитат дали е проблем.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2ba723a85f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Към 7, 8 и 12:

Аз няма как да ходя със скафандър извън вкъщи само за да ви е удобно на вас да опушвате света. Цигарите са наркомания, така че ВИЕ сте проблемните, а не НЕпушачите. Щом ние не ви пречим, значи и вие нямате право да пречите на нас. Отидете някъде наистина далеч от другите и си пушете колкото искате, ама други да няма наоколо. Не сме длъжни да се съобразяваме с наркоманията ви. Решете си проблемите, има специалисти за това, и тогава елате в нормалното общество. Както казах, все по-нагли ставате и идиотските ви коментари са още едно доказателство.


Авторката

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 38e4be0ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   На мен и във апартамента ми смърди на цигари от минаващите отдолу или съседите. Не мога да си отворя прозореца.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 88d250d454
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   от 8 към 13.
Е, именно?? И аз това казвам! :D Подчертах, че ВИНАГИ питам. Ако седя на една и съща пейка с непознат, ще попитам, разбира се. Но аз да си седя и пуша спокойно, да има още 5 празни пейки и някой да седне точно до мен и да ми налива акъл? Извинявай, ама има пушещи и непушещи. Ако искам ще ям лайна, ако ми харесва, не ме познаваш, не съм ти жена, дъщеря, майка или каквото и да е, че да ми даваш наклон какво да си слагам в устата, стига да не ти преча, разбира се. Когато едните се съобразяват с другите, всичко е ок.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 45e8612073
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16, ако пушач ме пита дали е проблем да пуши до мен, от уважение към него бих се преместила. Правила съм го. Уви, такива съобразителни като теб са голяма рядкост. Веднъж в годината да попадна на такъв, да не кажа и по- рядко.


Black Sabbath

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker