Има ли смисъл да гласуваме?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли смисъл да гласуваме?!
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1517 пъти
Здравейте!

Какво мислите за гласуването на зибори в България - има ли смисъл, или е само загуба на време за обикновения човек?

От избори печелят само малцинствата, с купени гласове и "избраните" политици, които да напълнят гуша, да се окрадат и забогатеят...

След толкова много проведени избори в България след 89-та година, основният принцип на властта си остава все същия: "Стани, аз да седна!". Не сме станали Швейцария на Балканите, нито доходите са стигнали европейските, дори съседна Румъния са по-добре от нас - с по-висок стандарт на живот и по-високи доходи, по-висока минимална заплата и пр.

Демокрация - т.е. мнозинството решава (избира), но мнозинството 80%, това са простите хора, които водени от своята наивност, глупост и своя манталитет на лотарията, ще решават в коя посока да кара влака?! По-умните не гласуват изобщо, или са кандидати за властта.

Гласувайки днес, какво очаквате? Да ви се увеличат доходите ли? Помислете на какво се крепи БГ-икономиката, за корупцията, която част от манталитета на българина - наивниците, които гласуват са като инфантилни деца, които им подават близалка или сладолед и спечелват...

Общо взето - гласуването в България не променя нищо.
Погледнете кои гласуват - малцинства, наивници, оптимисти и мечтатели.
Играещите тото и хазартни игри и гласуващите имат много пресечни точки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7cdeaa7481
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ти като не искаш - не гласувай. Не е задължително гласуването по конституция още. Ама защо трябва да заразяваш други хора с мисленето си? Търсиш някаква външна валидация на твърденията си ли, какво?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 418e9d309a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Мисленето на автора е доказателство за лошото положение на нарада, не че като гласувам има голям шанс за промяна, но за работа която отнема 10 минути да се дърпам, или поне да не си подарявам гласа!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3dd1382a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Има смисъл.
Когато избираш парламент ти избираш кой да харчи парите които ти внасяш като осигуровки и ДДС. Всеки глас променя вота с 1/5 000 000 част, ако всички гласуват. Купените гласове е ясно че ще ги има, но ако го има и твоя и моя и на още 2 мил българи гласът, то в парламента по малко от половината от депутатите ще са онези които са купили гласове и повече от половината ще са онези които ти и аз сме избрали и изпратили да решават закони и да харчат нашите данъци. Не мисли че в другите държави няма манипулирани гласове, може да не ги купуват за 50 лв но манипулациите са жестоки. На последните американски избори се оказа че и Винету е гласувал, някой някъде е платил на някой друг така че да има в урните гласове и на отдавна починали или измислени герои.
"Стани аз да седна" не е аргумент, така или иначе някой ще седне, и да гласуваш и да не гласуваш, някой ще седне, но с изборите ти се дава шанс заедно с още 200 000 българина да вкарате в парламента 10 човека, чиито идеи одобрявате.
Не знам защо очакваш парламента да направи доходите ти колкото европейските след като ти си човека който се съгласяваш да работиш за дадената сума, ти подписваш договор с работодател? Не разбирам и защо очаквш да сме сред първите в Европа по стандарт на живот, за мен е важно да сме по добре от вчера, не да се меря с други, защото както можеш да се мериш с най високите и изглеждаш нисък, така можеш да се мериш с най ниските и да се гордееш колко си висок. А държава без корупция не съществува, всички които "сядат", в която и да е държава са обикновенни човеци и имат своя егоизъм, и теб да сложим да седнеш и ти ще се облажиш.
Простите хора не са чак толква прости, всеки мечтае за нещо всеки иска да живее по добре, дори малцинствата, когато им плащат гласа, им казват че ще им изпълнят желанията. Обещават им, ще ви оправим улиците да имате асвалт, като българите, ще ви издадем документи за незаконните къщи, ще увеличим детските и социалните помощи, ще ви раздадем дърва за зимата и такива подобни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5f80eb4b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   "Погледнете кои гласуват - малцинства, наивници, оптимисти и мечтатели. " - а ти като не гласуваш, живееш и ще продължиш да живееш като изброените по горе. Що за стадо сте се превърнали, сами се правите на овци за стрижене, не гласувате, а очаквате промяна!? От кого я чакате, от мисия ли, който с вълшебна пръчка ще ви оправи живота? Като не гласувате и не вземете живота си в свои ръце, вечно ще си останете овце!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 523ed5b9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Гледам, пак много са гласували - 40%... за какво ходят до урните тези хора. Нима наистина виждат в личности като Борисов, Слави или Нинова свои представители? И ги гледам онези в чужбина, как се редят на опашки... те уж умни, сетили се да избягат от България, да си оправят живота, но се държат като пълни наивници захранвайки всякакви проксита на Христо Иванов.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 66a71d213f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Има смисъл, но когато гласуват много хора, а не както сега. Тогава купените гласове нямат чак такава тежест, но пък си мисля, че материалът, е просто лош. Не може Слави и Белобрадова да са политици в никоя сериозна държава, както и Боцко, ама това е ясно... Май наистина при нас няма особен смисъл от гласуване, а от кръв и бесилки, но това е отвъд възможностите ни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5b540552a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ако всички гласувахме, нямаше да се купуват гласове, защото техния относителен дял щеше да е твърде незначителен, за да си заслжава. Съответно циганските барони и циганите нямаше да имат същото влияние.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3e42d982ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Като се почне с тази дискриминация и прочие, че главно циганите и турците били виновни. Ето извадка от Википедиа

"Според преброяването на населението през 2011 г. 76,9 % са се определили като етнически българи, 8,0 % – като етнически турци, 4,4 % – като етнически цигани, а останалите 10,6 % са от други етноси и неопределени.[39]"

И сега пак ли те са виновни? Колко турци и цигани има, които не гласуват или гласуват ама по собствено желание...? Много са! Проблема е, че по време на гласуване се фалшифицирват гласове, използват се фалшиви лични данни или пробутват на села и пенсионери по 50 лева и те мислейки си, всичко се променяло било!- гласуват за когото им падне! Проблема е в народа като цяло, хората си живеят в мизерия, не са видели друго и си карат по същия начин. Стига с тази расова дискриминация и шуробаджанащина! Ето защо държавата е на това дередже...

Bebivita

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ab6c780b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Докато се въртят едни и същи-не! Само сменят лицата за "пред хората" но отзад в сянката са си все същите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5aba01a0e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако можехме да гласуваме на изборите в Германия или САЩ, щеше да имаше някакъв смисъл... Всичко, което става в България се решава във Вашингтон или Берлин, а не в София.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2aab0fcf58
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   10, крадливите и корумпирани висши чиновници кой ги слага? Политците във Вашингтон и Берлин ли? Кой сложи пепел вместо чакъл за участъка на магистрала Тракия дето стана на бабуни и сега го кърпят? Вашингтон и Берлин ли?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 418e9d309a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До 11 не съм 10, той има предвид че политическата вирхушка действаше с тяхно съгласие, нали не смяташ че бившия премир си е правил каквото си исак без тяхно съгласие, да те нямат вина за магистралите или че в Перник няма вода, но при положение че виждат народното недоволство не направиха нищо за да спрат това което се случва, има една поговорка. "Кучи син но наш кучи син"

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a03e44a57d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   То и да галсуваш, и да не гласуваш, все в гъза и все в нашия. И като гласуваме, пък кой по-различен ще изберем. Не е въпроса в гласуването и дори кой щеуправлява, за мен въпроса е ние като граждани да оказваме непрекъснат натиск върху тях и да търсим отговорност за всяко нещо. Макар че не знам и това колко ще помогне.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5aba01a0e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До №10

"Труд" от 08.06.2021: Тошко Йорданов е обсъдил с Херо Мустафа приоритетите на "Има такъв народ"

"Дневник" от 4 юни 2019: Десетки посланици и ръководители на представителствата на световни организации и една от най-влиятелните германски фондации в София разпространиха съвместно изявление в подкрепа на София прайд 2019.

...

Отговорът на твоите въпроси е - ДА.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dac543d188
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   13 кой е наш бе? Точно, много по-обидно е уж твой човек да те стриже и мори от глад. А и никога не са се смятали за част от народа.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5aba01a0e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Оффнюз (сайтът е финансиран от Америка за България) за новия министър на образованието: Има 10-годишен опит в сферата на образованието и иновациите. Тя е мениджър образование и социално въздействие в „Телелинк Бизнес Сървисис“, а преди това близо 10 години е програмен директор на „Добро образование и работни умения“ във фондация „Америка за България“.

---

Основната задача на тази НАЗНАЧЕНА от САЩ еничарка е младежите да пораснат русофоби. После изборите у нас имали смисъл - смях.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0dae702032
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Поста една автора е пълен с клишета и много дразни , но въпроса е добър..

1. Разберете че тия отгоре не крадат. Нито Бойко , нито царя , нито никой . Те УНИЩОЖАВАТ ! Най целенасочено и нарочно. Те са пионките , на които се приписва популисткото твърдение че крадяли Те са хората , които народа тряба да мрази , докато истинските виновници си стоят скрити като мишки и дърпат конците за нашето унищожение..

2. Да ,имат пари , но за тях парите са средство за унищожението на страната. Използват ги за подкупване , изфабрикуване на компромати , изнудване , схеми от всякакъв род и формиране на общественото мнение чрез медиите..

3.Забележете че за последните 30години за нищо друго не се говори по медиите в България освен за престъпност , власт и пари. Няма нищо позитивно , нищо хубаво , нищо мотивиращо , нищо прогресивно. Това тряба да ви говори за заробването в което сме попаднали.

4. Извършва се глобален геноцид върху бялата раса по цялата планета. Изобщо не е само България така. Схемата е глобална , с предначертан план в които нашите "политици " просто изпълняват задачки,спуснати от отвън .По тази логика гласуването е просто една утопия за наивниците. Залъгват ни с някакви измислени думички като "демокрация " . Ние никога не бихме имали силата да спрем тази машина ,освен може би с оръжие.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 33dd6a9771
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Единсвеният смисъл да гласувате е за да не заграбят гласовете ДПС. Иначе за когото и да гласувате развитието в последствие винаги ще е абсолютно едно и също. Нали всеки кандидат управник на страната е живял в България и си е имал работа с българите. Поради това дойде ли на власт, всякакво желание да направи живота на българите по-добър е блокирано вътре в самият него. Смята, че е редно българите да са в лайната. Мрази българите. Ако прави нещо представяно като полезно по телевизията, то е само за да трупа подкрепа от народа, че да може да си стои на сладкият пост и да си оправи и правнуците с парите ви, но не и реално да ви прави живота по-добър. Това, че се възмущава и плюе дотогава управляващите, го прави от себе си, а не от ваше име. А също и за да ви се хареса за да го изберете. Но вземе ли властта един път, веднага ви заебава и гледа яко само собствените си интереси там. Няма как да очаквате да работи за вас човек който си казва" Абе аз на тия мъстии ли живота ще правя хубав. Я у левУ". Противоестествено е. Докато българите са задници това ще се повтаря, ако ще да се изниже цяла България през управленският пост. Как си мислите, че ще стане някой да си мръдне пръста и милиметър за вас?! Първо като народ трябва да си заслужете управникът на който би му пукало за вас българи. Иначе нещата са зациментирани. И още не 30 а 300 години ще се върти същата плоча. Като народ сте задници и затова измежду цяла България няма как да се намери човек на който да му пука за вас. На всеки му е писнало от вас. Радвайте се, че е демокрация и сте под контрола на западният свят и властта на управниците е ограничена и така се разминавате само със заебаване от управляващият, иначе ако имаше пълната власт и поста му не зависеше от харесването и подкрепата ви, управляващият щеше да ви затваря наред или да ви геноцидне. Като народ имате всички нужни характеристики за да се случи това. Няма го само условието. Петльо има 5 пъти по-голяма разделителна способност в детайла от човека и всеки управляващ който е мернал по телевизията, по мимиките на лицето му ми каза, че е прочел, че той фантазира как затваря наред българите по лагери. Каза ми, че това е най-съкровената му мечта. А вие сте тръгнали да умувате за кого да гласувате, че да ви оправи страната. Леле, леле.

Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a03e44a57d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   19, да не мислиш, че има голяма разлика между ДПС, ГЕРБ и БСП? Все едни си същи хора стоят зад тях. Те даже са коалираха помежду си в годините, вкл. и ГЕРБ и БСП са се коалирали, наглед уж коренно различни партии. Много ви е къса паметта. Влез в уикипедия да видиш списъка с правителствата на България и кои партии са стояли зад тях.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f2f4731ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ако си си продал гласа, не се интересуваш от политика или си прост, е безсмислено да гласуваш.



Десятката

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c397db48c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Два дълга има всеки гражданин. Да е добре информиран, да умее да мисли и да гласува. Мисля, че второто е невъзможно, без първото. Ако го няма първото, популистките партии си свършват добре работата и печелят. Най-важното нещо на този свят е човек да се развива, да учи и да може да мисли задълбочено, да има здрава логика. Ако зависи от мен, хората, които трябва да имат право на глас, трябва да преминат тест за интелигентност и то доста сериозен тест. Другите не заслужават това право.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8acc88a65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Ха, по логиката на автора аз значи трябва да съм просто мечтател, щом ходя да гласувам-просто защото в останалите 3 описания не се вписвам...То може и да има нещо вярно в тия му твърдения, но...аз по собствено желание ходя да гласувам, а не защото някой ми влияе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker