Има ли изход? Възможна ли е промяна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли изход? Възможна ли е промяна?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1238 пъти
Хора трябва ми помощта ви и ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете със съвет или точни наставления и мотивация.
Накратко казано, излизам от една много дълбока 22 годишна депресия с отчаяние, суицидни мисли, антидепресанти, периоди на алкохолизъм и много борба, страдание и самота.
Не искам да навлизам в подробности, но родители и роднини ми отровиха живота и разбиха психиката, но смятам, че вече съм добре, като изключим паник атаките и тревожността, които са провокирани от мисли за бъдещето, а именно, че годините ми заминаха, един ден се озовах на 32, без образование, без езици, без семейство и деца, без собствено жилище, без пари, без приятели, а от скоро се хванах на една физическа работа и така месец за месец. Вече живея сама. Не съм приятна и на хората, отбягват ме, визуално не изглеждам добре, затлъстяла съм.
Последно време ме обзема силна паника, че всичко ще си остане така по старому и ще става по-зле. Чувството е ужасно.
Само гледам хората около мен как живеят, колко пари имат и какво имат. Не е от завист, ами се чувствам още по-смачкано, че аз съм на нулата и не знам дали някога ще имам сигурност, приятели, връзка, дом, хубава работа, пари и свободно време, или ще трябва по 15 часа да изкарвам едвам малко пари. Много ми се учеше в университет, но не стигнах и до там.
Така е ужасно потискащо, смазващо, самотно и отчаяно.
А аз наистина искам промяна и не искам никога повече да се връщам към миналото, мразя и тези моменти на паника, губене на контрол и чувството, че вече е късно и съм пропиляла всичко.
Не знам откъде да започна и има ли изход и решение?
Искам да живея в чужбина и понякога ми иде да тръгна от днес за утре и да започна на чисто, но ме е страх.
Вие какво бихте направили на мое място?
Приемам всякакви съвети и ви благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9979fb01fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Казваш, че 22 години си в депресия? Хм.. 22 години си блокирала естественото си щастие. Каквото и да ти каже всеки, ще трябва да запретнеш яко ръкави и да си поставиш предизвикателства. Начин има. Винаги има. Излеждаш ми като някой удавник, който се хваща за разни сламки от време на време, търси спасения и т.н. Ти не си удавник, ти си едно божествено същество, което просто не е осъзнало това.
три неща ще ти кажа:
1.Прочети темата 30 дневно предизвикателство- в раздел Спорт и красота, както и всички коментари.
2.Започни да се занимаваш с доброволческа дейност. Пълно е с организации, които почистват, садят дървета и т.н. Доброволчеството е най-прекия път към щастието. Към това да се чувстваш удовлетворен и да се запознаеш с добри хора, да намериш благородни приятели
3. Ако смяташ, че имаш нужда и ако не можеш да се справяш сама, (аз мисля, че можеш) отиди на психолог, обаче намери много добър.
И.. не забравяй "Memento mori" - Помни, че си смъртен. Живота е един филм, който самите ние си режисираме. Промени мислите, промени режисурата и стани творец на собствения си живот, защото той няма да трае вечно. Твори с всеки изминал ден, живей, учи и търси смисъл, защото няма да сме вечно на този свят. Приятно прекарване

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6e7b4765e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравей! Първо трябва да знаеш, че всичко е вътре в теб. Миналото винаги оставя следа, но всеки решава колко точно ще му влияе в настоящето и дали ща намери сили да води един по-добър живот. Именно хората с тежко минало стават често най-силните и успешни личности, ако разбира се, намерят сили да се изправят.

Второ - ако си скъсала връзките си с роднините, проучи дали поне няма да ти оставят някакъв имот - ако вашите имат нещо със сигурност трябва да получиш някакво наследство наследство. Независимо дали сте скарани или не, част от наследството ти се полага по право.

Трето - животът е много променлив. Това, че сега си в дупка, не е гаранция, че ще си така след 2 години, какво остава след 5! За няколко години толкова събития могат да те връхлетят, че животът ти да е съвсем различен. Ей сега примерно покрай пандемията знаеш ли колко бизнеса са фалирали и колко хора, които са били допреди година-две на върха сега си скубят косите и си броят стотинките ? Ще дойде и твоят момент за щастие!

Какво бих направил на твое място ? Бил съм. Ако не в същата, то в сходна ситуация. Само че съм мъж. Още си млада. Сега жените и на по 40 раждат - ето виж Мария Илиева примерно. Направи нещо за този външен вид. 20 минути тичане привечер не костват нищо - времето е хубаво! Да замениш белия хляб с пълнозърнест и баничката с овесена каша също не коства нищо! Вземи си въже или постелка за упражнения, намери начин! Момента, в който станеш достатъчно "секси" мъжете сами ще те намерят!

Изхвърли всички опиати и боклуци - антидепресанти, алкохол - които и без това ти влошават разбитата психика. Разходки в парка, четене, природа. Важни са малките стъпки, които ще те доведат до голям резултат. Важен е крайният резултат, колкото и малки да са стъпките, които предприемаш в посока към постигането му!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b823feb994
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами недей да се самонавиваш повече. Започни да се променяш. Не гледай само какво нямаш и какво не си. Казваш, че имаш проблем с килограмите. Почни промяната от там. Препоръчвам ти режима 16:8.
Щом нямаш приятели, отиди на някое събитие/обучение, където ще се запознаеш с нови хора. Ако само си повтаряш колко си зле нищо хубаво няма да ти се случи. Търси решения.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2c054797f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Промяната винаги е възможна. Млад човек си и аз бих започнал със здравословно хранене, спорт и достатъчно сън. Започнеш ли с това скоро ще се почустваш по добре и ще можеш да мислиш за следващи подобрения, като да излизаш повече и да намираш време за социално контакти. В един момент ще разбереш, че животът ти се е променил към по добро.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 847ee10491
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Знаеш ли, че дори в големите ни телевизии работят жени, които са с наднормено тегло? Едни от тях са Владислава Тричкова и Тина Ивайлова - те са лица на Нова. Загледай се и в други водещи, журналисти, телевизионери и ще видиш, че много от тях са съвсем далеч от перфектни килограми, а някои пък са грозни в лице. Това ти го пиша не с цел да не отслабваш, а да не се филмираш толкова и да го направиш единствено заради себе си, а не заради мнението на хората. На тях да не мислиш, че има пука какво мислят хората.
Хареса ми какво ти е написал номер2.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 84e16e2fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Браво, че си успяла да се измъкнеш от роднините и да осъзнаеш нещата. Млада си и, имаш време и да завършиш университет и да заминеш за чужбина, и да имаш деца. Не се сравнявай с другите хора, всеки си има различна съдба. Ако ще заминаваш за чужбшна, понаучи език и някакъв занаят - фризьорка, мед сестра и пр. Животът е пред теб. Желая ти успех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3ecf6a8c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Много години се е гаврила с тялото и психиката си, и сега се сетила момата, че е в тежко положение!? Нима през тези 22 години, никой не й е дал съвет, да й каже, че греши и си погубва живота!? Вярвам, че много хора, най вече родителите й са я направлявали в правият път, но видите, тя-модерната и многознаещата сама ще диктува живота си, и ето резултата, грохнало тяло трудно се възстановява. Все още има надежда, щом е започнала да мисли за здравето си, трябва й воля на го направи в действителност. Моят съвет е, да не върши дела на сляпо, винаги да се допитва до по опитни в живота и да са благожеталели, а не използвачи на нещастници. Мисля, че е рано сама да се забие в чужбина, там съвсем ще пропадне!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1f28a2ade3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За чужбина можеш да търсиш за начало гледане на деца или възрастни, почти еинаги са с настаняване в домът и храна осеен заплатата. Но все пак поне малко трябва да знаеш местният език за да разбираш какво се иска от теб. А на място можеш да запишеш курс за чужденци, има и безплатни е някои страни- Германия и Испания например. След това можеш да си търсиш работа като камериерка е някой хотел и така вече че можеш и да си наемеш стая или апартамент и да си напълно самостоятелна.
Разбира се, че имаш време и еъзможност! В това не се съмнявай нито за миг. Запретваш ръкави и започваш да градиш в посоката която искаш да поеме животът ти!
В някои хотели в Германия можеш да започнеш работа като камериерка и с базов немски, но за трябея да си на място и най-добре да подаваш CV на място, за това ти предлагам първо да зяпочнеш като гледачка в дом.
Не позволявай никой, никога повече да те натиска надолу!
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker