Защо не ползвате по - малко автомобилите си и повече градския транспорт? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо не ползвате по - малко автомобилите си и повече градския транспорт?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1315 пъти
Мъж на 25 съм, имам книжка, имам кола, имам гараш, живея в собствен(наследствен апартамент), в София. И, въпреки това, когато трябва да ходя някъде в рамките на града, за работа или нещо друго, ползвам градския транспорт, въпреки, че не живея в близост до метростанция. Приятелката ми, която живее с мен, също има книжка разрешил съм и' да ползва гараша, но тя няма много желание да кара, засега няма и кола. Много от моите приятели, също нямат кола и дори книжка. Все пак, ако пътувам извън града, предпочитам да съм с колата, но в рамките на града, да се движиш с автомобил, освен ако нямаш належаща нужда, напр. да си бебе, малко дете, възрастен, болен човек, или работата ти го изисква го намирам за комплексарщина. В страни като Швейцария, Нидерландия, Дания, Финландия, дори най - високопоставените политици, бизнесмени и т. н., ходят до работа с обществения транспорт или с колело. А, ако не дай Боже, изникне спешен случай, ами той затова е спешен, защото не се очаква, да се случва всеки ден и все ще се намери начин да се оправиш. Просто, напоследък, много започнах да се изнервям от трафика в София. Такова голямо автомобилно движение, според мен, не е необходимо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0fd00e237f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ами аз точно така правя - колата ми е почти само за извън града или някъде ако ще има обикаляне на няколко места в рамките на града.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 199ffab85d
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   Еми ходи с автобуса бе, какво си дошъл тука да развиваш теории

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 52e8b01d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ела в Русе да видиш на какво прилича градския транспорт. С първото ти качване не само ще видиш, но и ще усетиш прекрасния им аромат. Все едно си във ферма.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4159136cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Авторе, политиците в северните страни ходят с колело не заради друго, а просто така им го набиват в главите от деца, даже на сила. Още не са проходили, а карат с майка си колело в града по шосето. Никога няма да забравя едно малко момиченце местно, изглеждаше на няма и три години и вече караше редом до майка си колело на две гуми, и ревеше горкото с пълна сила, защото явно не искаше. Да гоня рейсовете или пляс пляс педалите тва не е за мен сори.





Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 00ba8dd6b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Аз пък си карам колата всеки ден и навсякъде. Страшно удобство е да имаш кола и да не се блъскаш в градския транспорт. Да не говорим, че стигаш бързо навсякъде. В град като София, без кола животът ти е много по- труден. И пет пари не давам за твоето мнение, че да пътуваш комфортно било комплексарщина! Ти, ако искаш, се вози и на костенурка, твоя си работа!

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: df7342f929
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Много си прав. В повечето европейски столици пътуването с кола в широкия център на града с кола е забранено. Надявам се и тук да стане това. С метрото у нас градският транспорт доста се подобри.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8cdbfdff4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   ГараШ... Торта Гараш ли имаш? Иначе те подкрепям за пътуването с градския, но с малки деца колата е за предпочитане.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a912497684
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   НЕ става с градския - в него само смръдльовци, пенсионери, ученици и малцинства...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fd0cf9af30
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   В по-големите столици и градове по света всички използват градски транспорт. Колата е просто да заминеш някъде за магистрала. И автомобилните консуматори в България често излизат с оправданието: То и по чужбина са много колите! Задръстванията обаче не са толкова много. Всеки да има кола и всеки да я кара са две различни неща.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2ff0ab8a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В моя град няма къде да се паркира. По-удобно е да ползваш такси или градския.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e4eb7aba3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   И автомобила си го държиш в торта?

Удобството авторе да не висиш по спирки, при условие, че с колата пътуването из града ти идва на същата цена и има къде да паркираш пред работа, не е за подценяване.
Ако автобуса е два пъти по евтино от горивото на колата и ако пред работното място няма къде да се паркира или е синя зона народа ще избере автобуса. Да караш колело е удобно когато е уредено, първо да имаш къде да държиш колелетата си, в блок във апартамента няма къде, а във входа ще ти го откраднат. Цената на автобусния билет е равна на изминаването на 5-6 километра с кола, а в България разтоянията са много по къси от в Европа и доста често пътуването до някъде из града с кола ти идва по евтино, а българина е с малка заплата и все мисли от къде да спести.
Специално при мен живея близо до центъра, на квартира, където през деня е синя зона, нямам паркинг талон, нямам и гараж, а офиса ми е в административна сграда в промишлена зона, налага се да преместя колата от синята зона за през деня. По принцип има удобен автобус, но не ми харесва идеята да пратя 9 СМС за колата и в същото време да ползвам автобус.
Отделно в България не навсякъде има къде да си заключиш колелото, ако влезеш в магазин или офис, няма къде да оставиш колелото. В България с колело може да се ходи само на разходка ако си сигуен че няма да ти се наложи да влизаш в магазин или обществена сграда. Как да идеш с колело до Мола, като няма къде да го оставиш и да си поне малко сигурен, че няма да ти го откраднат?
В интерес на истината дори в Амстердам хората нарочно карат много евтини колелета заради кражбите. В България и това не става, ако караш евтино колело, ще ти се присмиват и ще те гледат надменно, и пак е възможно да ти го откраднат. Помисли само как ще се отнесът в България към 25 годишен младеж с колело от 100лв неговите връстници. В Европа нямат такъв проблем.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ee88eefae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защото е по-удобно и по-бързо приятелю,това първо и второ обществения транспорт в България не е толкова развит както в страните в които си изброил,тук пътуват основно пенсионери и ученици и хора които не могат да си позволят собствен транспорт и трето българина няма такава култура да използва градския транспорт,тук е важно да си с колата с тъмни прозорци и да гърми чалгата.Разбира се това е мое мнение не критикувам никого всеки е свободен да живее както намери за добре,поздрави

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 60db44bdef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Бре, значи да се намаам в час пик с още 1000 човека, да ми дишат, кашлят и да ме гледат, вместо да се кача на колата и за 5 мин да съм където искам. Да дам 50 ÷ лева за карта, вместо да напълня за тея пари резервоара и да се возя цял месец.
Ае не мерси, возете си се с тоя пробит градски.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 305657ba46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Година и нещо всеки ден ходя на работа с кола. Имам и втора, но гори много за града. И двете стари. Защо? Возим се двама. Има епидемия. В рисковата група сме - възраст и други. Едновременно пазаруваме, грижим се за въдрастен човек - това пести време. Колата е е необходимост. Защо има задръствания?
Лоша организация на движението - вместо безконфликтни подлези и тунели - например България - Гешов - широки ленти до следващото кръстовище с тапата. Автобусни ленти на места с 15, но и на места с с две автобусни линии. Изяждат една трета от широк булевард.
Липса на паркинги и малки улици с дупки и задръстени с паркирани коли, които са неизползвами практически за успоредно движение на булевардите и за движение изобщо - даже колите за боклука го събират късно вечер. Вместо многоетажни гаражи с преимлива цена за ден, които да скрият колите се правят зони. И се почва - зони, стикери и прочее. Средният брой коли в едно семейство е две. С това число трябва да се планира.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: dbed2e8186
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   ГараЖ- Ж Ж Ж Ж!!!!!!!Неграмотен си,щом не знаеш как се пише ГАРАЖ.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ccd021bbb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Аз съм същия като теб. Цялата работа е заради едната показност...нищо друго. Да се покажеш колко со важен, че видиш ли си теглил кредит и си купил хубава кола, която децата ти ще изплащат. Ето това е средностатистическият българин. Беден като църковна мишка, мачкан от всички и всичко, но с хубава кола на лизинг.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 32991f85a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Гараш е торта, мястото в което се паркират (и престояват по дълго време) случайин се нарича гараж.
Иначе по темата, всеки има право да прави с живота си каквото иска стига да не пречи на другите и те да правят същото. Който иска да си ползва обществения транспорт, който иска да си ходи с колело или пеша и който иска да си ползва колите, мен това не ме бърка по никакъв начин. Аз лично, когато съм в София ходя пеша или с метрото. Сега живея в Белгия и ходя пеша или с колело в града и с влак или рейс из/или до Брюксел и до летището. Тук има проблем с паркирането в градовете - просто няма място в централните градски части и е доста скъпо, да ходиш на екскурзиики с кола заради това.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 426d59ea31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Ако си напрегнеш поне малко мозъка, може и да намериш отговора на въпроса си. Като за начало аз като жена ще ти кажа моите причини.
-в автобуса е пълно с хора от ромски произход, които не веднъж са нападали случайни хора и са ги пребивали, за да им вземат пари и бижута и телефони и нито шофьора, нито останалите пътници са помагали.
-била съм свидетел отново на роми, които са 5-6 човека и заобикалят някое момиче и я дърпат да слиза от автобуса с цел изнасилване
-когато се връщам от някъде с покупки, ръцете ми стават червени от болка от тежината
-в автобусите е крайна жега, защото редовно не пускат климатик и съм припадала от прегряване
-шофъорите на градския карат като луди и като набият спирачки, ако не съм седнала се хвърлям върху някой човек
-случвало се е като слизам от рейса да ме преследва някой луд който също е бил в него и ме е зяпал през цялото време и от тогава нося оръжие в себе си и имам разрешително за самозащита, защото са ненормални
-не винаги има къде да седнеш
Това достатъчно причини ли са? Ти като мъж явно не си толкова застрашен, но смятам, че половината от изброените неща биха могли да се случат и на теб. Аз също нямам книжка и нямам кола, но или ме вози мъжът ми или такси. Ако използвам градския транспорт, винаги съм с някого. Единственото по-безопасно място е метрото, но то не стига до всички места, които ми трябват и пак е нужно да използвам автобус и затова предпочитам с колата. Мисля, че бях достатъчно изчерпателна, за да спреш да задаваш глупави реторични въпроси.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 28a677f483
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Мързи ги и им е под нивото.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 18b4af4734
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Торта ГараШ,а?Как ще натикаш автомобила вътре,ще я изтърбушиш ли?

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 73a1b6f759
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Авторът е - съжалявам за грешката си, че написах гараш, от недоглеждане е, трябва повече да се проверявам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4ca160a333
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Щом изядохте човека за една буква, очевидно няма какво да кажете по темата.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 770dbdc803
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Във Варна почти не виждам цигани да пътуват с масовия транспорт, няма чак такава опасност, а и нещата си ги държа в платнена торба, които в последно време станаха хит да се носят на рамо! Ако стане непредвидена ситуация, мога да избягам веднага и да потърся помощ! А що се касае до факта, че съм мъж, едва ли някой би се осмелил да си има работа с мен! Кола наистина нямам, а и вече е по-лесно човек да пътува с обществения транспорт, защото се чува, че ще надграждат системата за самотаксуване-засега е само с предплатени карти и билети за времепътуване, но за в бъдеще ще има и възможност за плащане и с банкова карта, предстои и пускане на мобилно приложение за самотаксуване, както беше с "Tickey", което си го имаше преди години, но аз лично не съм го ползвал, а за 4 лева можеш да посетиш всяка точка на града в рамките за ден! В Центъра докъдето ти стига погледа е синя зона, а и немалко хора си ползват транспорта, което ме навежда на мисълта, че така им е най-удобно! И бездруго се заринахме от коли и човек не може да мине по тротоарите както трябва!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bed542e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Номер 18 доста добре е отговорила. Аз ще допълня - до някои места, дори съседни квартали трябва да смениш превозни средства или просто няма удобни такива като маршрут и разписание. Като резултат трябва да отделиш час за разстояние, което с кола се изминава за 10 мин. Междувременно в транспорта се потиш през лятото, защото шофьорите не пускат климатиците или зъзнеш през зимата, миризмите дори няма да ги коментирам. До работните си места и двамата пътуваме с автомобили, защото няма удобен транспорт и става много бавно и изнервящо, да не говорим, че изобщо не е по-евтино поне в нашите случаи. За някой може да е снобарщина, но времето е много ценен ресурс, дори ако го използваш само за семейството. Когато пътувам до центъра избирам градския транспорт, защото е удобен, но проблемите с температурата и миризмите си стоят. При нашите условия велоалеи и прочие недомислици няма да решат проблема - климатът ни е непостоянен, с екстремни летни температури, бури и ветрове, в крайна сметка много малко дни през годината стават за колоездене. Трябват развитие на метрото под целия град, за да се облекчи трафика, и най-вече многоетажни и подземни паркинги, които да освободят улиците. И нещата ще си дойдат на мястото.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6298ebfb47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Защото с кола стигам за 10 минути, а с автобус за 30 или 40. С кола не трябва да чакам на спирки. За какво ми е колата, когато ще се качвам в градския. Аз рядко пътувам извън града. И понякога вали дъжд. Вместо на дъжда да си чакам автобуса се качвам на колата и тръгвам.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3192bba58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Защото се бутат в големия град на най-далечното място от работата, понеже само там има хубаво място с квартира и само там има хубава работа. После нали времето е цено, а градския е бавен заради задръствните улици с автомобили и тръгват и те с автомобил. Ако с автомобил стигаш за 10 мин някъде в София, сигурно няма да ти отнеме повече от половин час пеша. Обаче, никой не ни в учил че краката са за да ходим, а не да натискаме педали.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker