Как е възможно 14 пъти да удариш джакпота от лотарията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122235)
 Любов и изневяра (30003)
 Секс и интимност (14464)
 Тинейджърски (21973)
 Семейство (6541)
 Здраве (9658)
 Спорт и красота (4732)
 На работното място (3227)
 Образование (7353)
 В чужбина (1666)
 Наркотици и алкохол (1121)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1751)
 Други (18786)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как е възможно 14 пъти да удариш джакпота от лотарията
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1220 пъти
Въпросът ми е как е възможно чисто математически.

Ако някой не знае историята, ще я разкажа на кратко, макар че лесно може да се намери в нета. Румънски математик на име Стефан Мандел успява чрез математическите си умения всеки път да отгатва 5 от 6-те числа, които ще се паднат. Така свежда възможните печеливши комбинации до хиляди вместо до милиони. Макар че според мен ако знаеш 5-те числа от 6 в 6/49 например свеждаш печелившите комбинации до 44, но така пише в статиите за него. Така през 90-те печели 14 пъти лотарията в различни държави, преди да бъде арестуван, защото това се третира като измама.

Така и не разкрива метода, но на мен ми е интересено как е възможно предварително да знаеш 5 от 6-те печеливши числа, след като би следвало всяко число да е с равен шанс. Уж съм завършил МГ, но нямам дори и предположение как е успял да го направи. Всъщнсот никой до ден днешен не е успял да отгатне. Интересно ми е какви са вашите предположения и дали е възможно да има математически начин да се направи подобно нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8334c3db95
гласове:
1 2 3 4 5
  (300465 гласа)

1.   Доколкото четох няма такова нещо да е предвиждал 5 от 6-те числа. Просто е изчислявал дали игрането с всички възможни комбинации е струвало по-малко от печалбата. Специално за една от лотариите във Вирджиния пише, че е успял да привлече 2524 инвеститора - т.е. хора са му дали парите си, за да може той с тях да купи всички възможни комбинации. Имай предвид, че много лотарии са с по-малко комбинации от 6/49. Ако, да речем, да играеш с всички комбинации ти струва 500 000, а печалбата е 1 000 000, то със сигурност си напред с 500 000. Ще можеш да върнеш по малко печалба на инвеститорите, а и за теб ще остане.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c73e406fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (247582 гласа)

2.   1, в това няма абсолютно никаква логика. Никога печалбата не може да покрие всички комбинации. Отделно ако има и друг печеливш печалбата се дели. При 6/49 имаш близо 14 млн комбинации. В момента цената е 1,10 лв, т.е. трябват ти около 15 млн лв, за да купиш всички комбинации. А най-големия джакпот до момента е 8 млн. Т.е. избиваш си половината пари и то ако само ти печелиш. Ако пък комбинациите са по-малко, пък тогава със сигурност, всеки тираж ще има някой освен теб, който да печели, а може би и двама-трима и пак няма да си на печалба. Ако пък комбинациите са повече, тогава ще ти трябват десетки милиони и пак джакпота няма да ти покрие разходите.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8334c3db95
гласове:
1 2 3 4 5
  (218848 гласа)

3.   до 2 от 1, не знам има ли логика или не, просто прочетох малко статии. Ето тука са написали хората за същия тоя Мандел - https://www.businessinsider.com/how-to-win-the-lottery-2018-9

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 688f7028af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   1, нещо си в голяма грешка! Това са градски митове и легенди някакви... или ти не си разбрал нещо или не си го интерпретирал правилно...
Когато се прави подобна игра, разчетите на печалби и загуби в нея, броя на комбинациите и т. н. се изчисляват точно по тези статистически закони! Както правилно отбелязва номер 1, никой от авторите на подобна лотария или тото не е луд да си сложи по-малка печалба от 2 пъти, примерно.
И да се получи случайно някаква поредица от печалби или загуби - това е временно и отново статистически обусловено, освен това е много малко вероятно. Примерно - има някаква различна от нула вероятност да спечелиш 6-тица от тотото в 10 последователни игри, но това е по-малко вероятно от веднъж, делено на възрастта на Вселената, примерно.
А математически да ги моделираш и предсказваш тези неща - забрави! Ако някой ти казва, че може да го направи, или го е прави - просто те лъже, за да ти прибере парите...
Ако се смяташ за такъв успешен математик, специалист по вероятностите и предвиждач, по-добре играй на борсата, или на форекса... там нещата са много по-лесно предвидими и наистина могат да бъдат печеливши - има живи примери като Джордж Сорос, Лари Уилиамс и други.

За мен лично, всичко що е тото и лотария, рулетка, казино и т. н., е занимание за баламурници, от което в дългосрочен плам печелят само и единствено организаторите, и то печелят по такъв начин, че да не откажат баламурниците да играят, като от време на време им подхвърлят по някоя сладка хапка (всъщност - троха).

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: deb71ea485
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   До автора Възможно е ако 14 пъти намериш инвеститори за да играеш с парите им всички или почти всички комбинации!
До 2! №1 няма вина че обяснява какво е правил румънеца, това че е имало балъци които да се навият да инвестират в румънеца, на №1 каква му е вината? На света има достатъчно балъци.
Мой познат има кран машини за плюшени играчки, насторени са да вадят плюшена играчка на всяка 40-50 игра веднъж и по морето има достатъчно балъци да пускат десетки пъти по 50 ст за да извадят една играчка за 2-3лв.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker