Квартал Карпузица - София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Квартал Карпузица - София
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2363 пъти
От централната част на София съм, но исках да си вложа парите инвестиционно на спокойно място и се включих на зелено, капарирах апартамент в Карпузица. Намира се на Цар Борис III 234, до Кондабайда и близо до спирка Планинец. Старата сграда в парцела ще се събори и ще се строи на нейно място, строежът започва другият месец. Харесва ми, че изглежда спокойно, магазините не са далеч, а с тази спирка на 50 метра, има много бърз достъп до центъра, а и метростанция Цар Борис III e на 4 трамвайни спирки (5 минути) или пък една хубава 20 минутна разходка.
Мисля, че за този квартал, това е доста комуникативно място, отделно просто пресичаш и от другата страна на булеварда е Бояна - м. Гърдова глава, откъдето ти почват и пътеките на планината, колелото на петицата е също на 6-7 минути пеша, всички знаят маршрутите, които почват от там. Харесва ми, че са нови, хубави къщи и малки кооперацийки - имаш чувството за малко населено и спокойно място, а след 20 минути с ТМ 5 си на съдебната палата, за толкова малко време при това с градски - обратно в лудницата и стреса, нищо общо с мястото там. Отделно заради шумът от този булевард, сградата ще се строи максимално надалеч от булеварда, навътре в парцела, пред Владайска река. А за по-сигурно избрах апартаментът да е максимално навътре като локация в сградата и да не гледа към булеварда.
Но можете ли да ми дадете и вашите мнения? Как е районът там, хората, спокойно ли е за живеене, има ли престъпност, обири, цигани, кое ви харесва и кое не на мястото? Изобщо всичко, което споделите ще ми е от полза.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2aa9e16c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ужасно място. Въобще не си струва.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f881af1a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз живея там. Предимството е, че си близо до Витоша, но инфраструктурата е в ужасно състояние.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f0500f8c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Нещо не си май софиянец.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b9e180e2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   В твоят случай е рисково, че строежът изобщо не е почнал. Булевардът е шумен и мръсен. Аз живея на Лагера. До колкото виждам и мога да е ориентирам, там парцелите са големи и доста се уплътняват. Никой няма да ти остави празен парцел, че да им е добре на собствениците. Трамваят е добър транспорт, защото не зависи от трафика, иначе булевардът е натоварен в пиковите часове. Има Лидъл на близо, Кауфланд на Каблешков. Други магазини не виждам наоколо.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ce8c7f9177
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Дупка. Няма какво повече да се каже.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d024fe4633
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имам имот в Карпузица, но е по-близо до ул. Княжевска.
Кварталът е тих, спокоен, но забелязах, че много блокчета се построиха, колите се увеличиха драстично и трудно се намира място за паркиране. За 10 години не съм чула за обири и проблеми, освен някоя битова свада, а такива има навсякъде.
Привързах се към района и не искам и да чуя за център.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0db252184c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Лично според мен не си заслужава — кварталът всъщност ми се струва сравнително по-изолиран, отколкото ти предполагаш — транспортните връзки са прекалено малобройни, дори и да броим посоченото от теб. Опитвал ли си реално да се придвижиш за 5 минути до метростанция „Красно село“? А оттам да пътуваш до Орлов мост например? Сметни изчакването на евентуалното превозно средство, което води до съответната метростанция, както и на самото метро. Запознат ли си с цялостната инфраструктура и нейното ниво, защото на мен ми се струва, че и от тази гледна точка положението е следното: строи се на килограм, без да има друг фокус, който е необходимост. В никакъв случай не бих искала да звуча груба или осъдителна, но просто ми е любопитно — от София ли си?

От личен опит, след закупуване на апартамент „на зелено“, мога да ти препоръчам (поне по мое мнение) къде-къде по-добри варианти на сравнително нормални цени (колко пък да са нормални всъщност предвид общата картина). Жилища, които директно да се намират до удобна станция на метрото и множество други превозни средства, част от градския транспорт. Да не говорим за близост до детска градина, училище, магазини и т.н. Приготви се и за доста стабилно чакане, което допълнително да те изнерви и да нажежи съмненията ти относно тази покупка — аз чаках 2 години и половина, като се има предвид, че самият строеж даже беше започнал, когато сделката се финализираше пред нотариус. Каквото и да ти се обещава от строителната фирма като краен срок за получаване на акт 16, закъсненията са неизбежни, а неустойките, които ще ти се платят, едва ли са нещо фрапантно, всичко е в полза на изпълнителя. Като сложиш в крайното уравнение и времето, и финансите (немалко), които със сигурност ще ти се наложи да отделиш, защото целите апартаменти са оставени единствено на една гола шпакловка, съвсем в даден момент се очаква да се обезкуражиш. Да не започвам и темата, засягаща разочарованието от маломерността на стаите, на хартия изглежда добре и приемливо като квадратура, но наяве пространствените проблеми настъпват веднага — от кухненския бокс и това как да се побере нормално, до спалнята, в която се чудиш дали ще побереш метър и 60 легло на широчина изобщо като бял човек, или ще трябва да слагаш метър и 45, та и по-малко. При мен поне така се случи — огромно чакане, несигурност, нерви, занимаване с майстори (кои бяха сериозни, кои — не), забавяния, мебелни неволи, защото в спалня 3 на 3 едва се побира нормално легло и гардероб. Хубавото обаче е, че всичко е ново, чисто и все още поддържано, в крайна сметка. Доволна съм — за един, максимум двама, двустайният апартамент е приемлив. За повече обаче — не си заслужават новите сгради, поне не и в двустаен формат, а предвид разпространението му предполагам, че и ти си капарирал именно такъв.

Късмет!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: caee0a4d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Но можете ли да ми дадете и вашите мнения? Как е районът там, хората, спокойно ли е за живеене, има ли престъпност, обири, цигани, кое ви харесва и кое не на мястото? Изобщо всичко, което споделите ще ми е от полза.
Благодаря!

1. Мога да дам мнение, при това безплатно!
2. Районът е както си го описал - идиличен и спокоен. Няма излишни шумове /тук-там някой умник с мотор или други подобни/, престъпността май е в някакви норми /т.е. не съм виждал скоро ограбени човек наоколо/, циганите - поседно мернах едни, боядисваха спирката в Княжево. :Д
3.Харесва ми, че напомня на родния ми град /да, не съм оттук и умишлено дойдох в този район, защото исках да бъда на място, подобно на родното, но в по-голям град поради икономически причини/. Имаш голям избор /но ако ти потрябва нещо вечер, гледай да е преди 21 часа, защото след това повечето магазини в района не бачкат/. Също така внимавай, докато пресичаш на зелено! Дори да е зелен светофар за пешеходци, винаги има поне един или двама умника, които се опитват да минат преди теб дори с цената да те прегазят. Понякога има аварии на пичовете от Овергаз - най-вече пред магазинчето СБА точно до споменатата от теб спирка Планинец. Като бонус мога да ти препоръчам едно доста приятно заведенийце - жалко, че не работи цял ден!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c97b3ec8de
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Авторът:
До Номер 7 - не знам от къде да почна...
От центъра на София съм като за начало, майка ми и баща ми, баби и дядовци - също. На пра дядо ми дори са му казвали "селянин", защото по негово време София е била трети по големина град, с 2000 души по-малко от първия. Като кореняк софиянец,, може да си чувала, че повечето от нас сме "имотни" и дори се издържаме с това, имам 4 наследствени апартамента в центъра, 3 в други квартали, два имота на планина и един на морето.
Но въпреки всичко, се образовах доста добре, инженер съм в международна компания, парите се натрупаха в сметката с времето и точно сега реших, че е моментът да инвестирам. Противно на мненията, че тези като мен били мързеливи, аз също мисля, че с наследствени имоти може всеки и си е съвсем друго да направиш нещо твое, с лично изкарани от теб пари.
Относно локацията - живея точно на изхода на метрото на стадион В. Левски, Графа и канала ако трябва да сме по-точни, апартаментът ми в Лозенец е на метростанция ЕС. Имам и жилище до Кауфланд в Младост (неприятен за живеене квартал по моите разбирания). Мислиш ли, че в този случай търся локация, магазини, транспорт и прочие, като цял живот съм свикнал на това "удобство", но и за съжаление и на другата страна - шумът, тълпите от хора, боклуците, убийствен трафик, да не познаваш кой ти минава пред прозореца постоянно и всичко останало... Та един квартал като Карпузица, в който няма нищо подобно, определено ми грабна вниманието - там е пълно спокойствие, все едно съм в друго населено място, а до жълтите павета имам 6 км и половина, квартал от селски тип, а за 10 минути с колата - в центъра. Дори и да не е колата, ако се замислиш, аз поне не знам по-уреден транспортно квартал от такъв тип, който се намира зад околовръстното. А и локацията, която избрах точно в този квартал, не е случайна. За мен е най-доброто място за транспорт от и към квартала.
За апартамента - 1100 евро на квадрат е, доста малка сума за този квартал. Явно и на другите им се вижда "неуреден", щом цените на новото строителство на акт 16 са от 1500 до 1900 евро в момента, може да се направи справка. А цените се определят спрямо търсенето. Да, позна, че е двустаен. Но пак ще кажа, че нещата не са никога черни или бели или задължително такива, каквито си ги мислим. Стаята е 18 квадрата, дневна 27 квадрата, тераса 15 квадрата., коридор 7 кв, баня 4,6 кв. Това, че всеки втори нов апартамент е маломерен, не значи, че и всеки първи е такъв. ;) И така...
До чакането - не ме интересува кога ще го построят. Е, до 10 години ше е добре, но и да е повече, в моя случай, не ме бърка изобщо, стига да стане.
Номер 8: Страхотно мнение, което за мен е най-обективното. И не защото ми харесва, а защото търсих мнения на хора живеещи в квартала или добре запознати. Защото на останалите просто им изглежда по даден начин, а и често се водят от мотива, че тяхното е по-добро от чуждото, защото е тяхно само, не искат да си отворят очите.
Да, Хуби Брадърс е с друго работно време вече. Разучил съм доста подробно квартала до тънкости, преди да реша, че това е мястото. Избрах го, а после почнах да гледам офертите там.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker