Кои супермаркети харесвате и кои - не? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кои супермаркети харесвате и кои - не?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1339 пъти
Струва ми се, че Билата съвсем са разхлабили контрола, едно време каймата и месата им бяха хубави, сега са пълен леш буквално. За топлата витрина да не говоря, винаги е била по-зле от тази на Фантастико. Но и във Фантастико има проблеми - някои продавачки там са същите скочубри като тези в Билата. В Лидъл май са най-нормални, там винаги е по-чисто от в Билите край нас, но Лидъла е далече в края на квартала. В Кауфланд Хаджи Димитър също не е лошо, но е претъпкан винаги и ни е далече, а Билата ни е под носа, но не я понасям.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: a31c70dbee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Всички са скапани и не са си променили далаверите от както ги има в България. Те са според клиентелата. Всеки иска евтини стоки и това получава.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: da53c28f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   КАМ са най-качествените стоки, които никъде другаде ги няма, но асортиментът е сравнително малък. Преди малко се върнах с пет грамадни буркана лютеница. Няма такава просто, уникална. За бебока сиренето само оттам.

Най-малко зле от останалите е Фантастико. Била - супер скапана стока и супер гнусни врътки с етикетите и промоциите правят. Направо си мамят.

Лидъл и Кауфланд са за бедняци - т.е. такива като мен. Ще се считам за успял човек, ако никога не ми се налага да ходя в тези дупки, където всичко е нахвърляно като в склад. Ама пък там е безумно евтино понякога лесно се връща стока.

ТМаркет извън СОфия не са лоши, но в София е дупка. ЦБА са шмекери и трябва да си гледаш много внимателно касовата бележка.

Едно време Пикадили бяха най-добре, сега няма на тяхното ниво. Ама то кой може да издържи на атаката на немските бакалии.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 50d5ec862a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз живея в малко градче и тук има само Лидъл, Кауфланд и Била. Най-доволна съм от големият асортимент, ниските цени, качеството и цените в Лидъл. В Била продават гадости и продавачките на топлата витрина са баболелки, които плюят по торбичките, които пълнят с храната ви, така че... В Кауфланд продават пък само ментета. Това е положението тук.


Нина

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9fa3a31a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   И аз билата не харесвам точно поради същата причина. Лидъл и Кауфланд са добре.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5c7ff01f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   HIT в Младост София, въпреки че преди години беше по-добре зареден.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc2e600571
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нашата Била си е супер. Основно там пазаруваме. Много им харесвам българските меса и плодове и зеленчуци. Като ги опиташ ти става ясно, че са такива. После идват кварталните и накрая Лидл и Кауфланд. Всичко е до гледане на годността. Кофти стоката съм я свела до минимум.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f50671859d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   Лидъл и Кауфланд са за бедняци - т. е. такива като мен. Ще се считам за успял човек, ако никога не ми се налага да ходя в тези дупки, където всичко е нахвърляно като в склад. Ама пък там е безумно евтино понякога лесно се връща стока.




Такава Ганьовска представа за успял човек……. положението е между-трагедия и комедия при теб мила. Ако ти кажа мила, че в едни от най-богатите страна в Европа над 50 процента от домакинствата залагат на лидл и подобни ефтини вериги супермаркети, сигурно ще се гръмнеш. Продължавам да се убеждавам, че по-големи лумпени от българите едва ли съществуват. Спомням си брачедката, и тя на 550лв заплата чуди се как да си сипи нафта в колата и как да си изпрати детето на училище, ама цигарите от устата не ги вади и в лидл и подобни ефтини вериги не стъпвала. Това е манталита на българина.







Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 748ed61ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз лично предпочитам ABC, защото там няма чак толкова много хора по принцип (поне в региона, в който живея; от среден град съм). Не харесвам MyMarket - там хлябът е отврат. Като цяло, аз съм фен на средните супермаркети :) Кауфланда понякога има добри цени, но дрехите там са ужасни.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8c1359ac97
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Всичките са скапани, белгийски, австрийски, немски и т.н. фирми които изнасят българските пари зад граница. Не бих стимулирал чуждата икономика, затова не пазарувам в тия чужбински супермаркети като Кауфланд, Лидл, Билла. Пазарувам от откритите пазари, от старите баби и дядовци които си изнасят домашната продукция/храна. Тях подпомагам. И от тях плодове и зеленчуци, също и домашни яйца. Иначе когато се наложи месо има една единствена останала кланница в нашата област в България и българската фирма е Боримес. От там си купувам, месо, вратни пържоли, котлети и местни продукти, суджуци, свински крака, уши, черен дроб, пилешки будки кашкавал, маслини и др. Сирене и мляко от домашни от хора на село с животни които идват определени дни в града и продават.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7ea9fc4ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, и КАМ са добри. На мен ми липсват Рода (пазарувайте с изгода).

Авторът Засмян

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a5f0173c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Абе чингисе оправи го тоя правопис бе брат? Да си сипи? Кво да си сипи бе? Във всяка тема даваш акъл, а 5 думи правилно не можеш да напишеш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 925bbf5bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Била до нас също е кофти - храната в топлата витрина редовно е развалена, вече дори не я поглеждам, на щанда с детските пюрета имаше едни с изтекъл срок, стояха 2 месеца след като предупредих на касите са ги махнат. Някои промоции дават цени като в други магазини бвз промоции. Близкия Лидл също не го харесвам - винаги ми отнема страшно много време да намеря определени неща и вече го избягвам освен, ако не купувам нехранителни продукти. Има един нов обаче в Люлин, в който съм влизала случайно, много чист и подреден. С Кауфланд е същата работа, има два магазина на далечно, но достижимо от мен разстояние, единият е като склад, другият - подреден, с чудесна месна витрина. Според мен състоянието на даден магазин от верига зависи много от управителя му.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: da53c28f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До №7 - считам се материално за под средното, но работата ми е свързана с доста пътуване. Наред с това определено имам по-висок стандарт на живот от средния западняк, който иначе взима x4 на мен... с изключение на здравеопазването, където ни се ебава майката.

Пазаруването на лайна от Лидъл и Икея обаче си остава за мизерници (и аз го правя понякога по необходимост). А западнякът се чувства ГОУЕМ единствено в по-бедна страна в чужбина.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7ea9fc4ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Теско ми харесаха в чужбина, но не и обслужването. Там Билата също беше по-добра от софийските.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c9e64b35bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Моята класация и мнение относно магазините:

1. Лидл
2. Фантастико
3. Кауфланд
4. Била
....

Аз считам, че Лидл е най-добрият магазин. Досега съм пазарувал всякакви стоки и 95% от случаите съм бил доволен. От Фантастико също съм доволен, но във Фантастико най-качествено е месото в сравнение с всички останали магазини в класацията. В Кауфланд ми харесва пълнозърнестия хляб, който предлагат.

Но трябва да спомена един голям минус и това се отнася за всички магазини за хранителни стоки. Причината е, че не ми харесват плодовете и зеленчуците, които предлагат супермаркетите(няма значение, кой е). И за решение на този проблем си пазарувам плодове и зеленчуци от някоя сергия и също така си отглеждам земеделска продукция вкъщи.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: aba1bbbebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Как постъпвам аз ?
Веднъж седмично ходя до една борса , която ми е на 3 -4 км и от там си купувам вода , безалкохолни и алкохол .До тази борса има склад за перилни препарати и ако ми трябва нещо си вземам .Млечни продукти вземам от производител , който има магазинче на 100 метра от мен . Месата ако мога за ги взема от някои който гледа животни - добре , ако не мога , най често ходя в БИЛЛА и ЛИДЛ
Така постъпвам от години и спестявам около 30 до 40 % от цените в магазина

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 621a046905
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авер мой бачка в Лидъл от години, постът му бе свързан с контрола над качеството. По негови думи, месото не им го докосва. Не е отровно, просто има вкус на гума. Разправял ми е и инсайдърски истории за зеленчуците/плодовете им, няма да ги повтарям, имало е издънки, но не много. Млечните им изделия са окей, както и някой друг предмет или магазинерска марка (без бирата).

Билла не знам какво те бърка, авторе, аз никога не съм имал проблеми с топлата витрина. Но за първи път чувам някой да предпочита на Фантастико топлата. Билла е окей за някои сделки.

Фантастико бяха екстра, когато бяха денонощни. Имат по-добър асортимент от питиета. Например, познавах един английски предприемач, който внасяше крафт бира. По негови думи, само Фантастико са се държали коректно с него - отделени няколко места на рафтовете, само за неговите стоки, редовно закупуваха. Имат и по-добър избор от безалкохолни.

№2, пълен булшит. Навремето работех в Пикадили, нямаше такава дупка. Жалки заплати, завишени цени, закъснели доставки, недостиг на стоки, малък състав от хора. На касиерите стол не ни даваха, трябваше и рафтове да зареждаме, заплатата ми нямаше 230 лева нетно, а пак стоките бяха пред изтичане на годност. Само в Пикадили кен кола бе 1. 09 - 1. 19, другаде лев. Човек би очаквал, че с малък състав от пребити роби, пикадилците биха поне дали хубава и евтина стока, йок. Може да са били окей в български ръце, но не и щом ги купиха белгийците.

Тук Чингизлето си е прав - само балъците мрънкат за евтините вериги. В САЩ бе направено проучване сред милионери, солидна част от тях си пазаруват с купоните в евтини вериги като Walmart или "лайняната" IKEA. Те са "мизерниците", нали така? Щом е тъй, храни го "бебока" със сирене (което на моменти е по-скъпо от месото), люпайте и лютеница, направо био щанда от маркет ВМВ изкупувай. Така не средното, скоро и нулевото ниво ще стигнеш. Няма как Ганьо и Ганьовка на акъл да научиш...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 06c65d32a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Лидл няма конкуренция. Чисто, интересни стоки. Няма витрина с обслужване, съответно никой не пипа храната на хората, което дефакто изключва възможността от заразяване с паразити. При другите магазини не се знае какво са пипали ръцете преди това, може да е мръсни предмети, може дори банкноти. Изключение там е само витрината с приготвени на място хлебни изделия, тъй като макар и извадени горещи съм виждал Ганьо да ги опипа с мръсните си ръце за да види дали са меки и топли, а не да ползва щипка или чифт стерилни ръкавици оставени в страни за целта. Но това не е по вина на магазина, а на Ганьо. В Германия всичко е както трябва. Количките за пазаруване са по-малки и не позволяват на Ганьо да пльсне детето с мръсните обувки в тях. Няма и шумово замърсяване с музика, единственото което се чува е как пазаруват хората. Затова само там не се чувствам на парцал след пазаруване.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 071ee3eff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   В Билата в България от топлата витрина веднъж си купих пилешки пържоли на скара. Миришеха на мърша и бяха само от горе изпечени от вътре апсолютно сурови. От Фантастико от топлата витрина бях поръчал доста неща за един мой рожден ден. Идеята беше шведска маса. Дадох заявката сутринта при вечер всичко беше готово. Същия ден всичко беше приготвено и много старателно опаковано, за което Евала! Иначе тук предимно Лидл и Алди. Йогорта само не ми харесва в Лидл и го купувам от по-скъпи маркети. Както и хляба. Иначе най-ефтините и истински неща тук са на пазара. Фермерите идват и си ги продават. Готиното е, че можеш и да се пазариш, а в супера не можеш. Бирата в Лидл е супер и на вкус и цена. Преди това пиех само Хайникен тъмно в половин литър стъклено шише. На сутринта такова главоболие, задължително парацетамол. Кафето също не ми харесва в Лидл. Любител съм на кафето и много държа на истинския вкус. Купувам го от специализиран магазин внос от Сицилия.






Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: af0c8484b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Редовно си пазарувам от Kaufland, от промоциите всяка седмица има по нещо и за мен(основно сладки работи, но и не само, има там няколко артикула, които редовно си ги купувам оттам, я за готвене, я за директна консумация)-в това число безлактозно мляко, филтри за каната вкъщи и т. н. Но това не означава, че ми е любимия хипермаркет(напротив, много е зле, като се почне от туй че на витрините има не повече от 2 жени, докато чакаш някоя да те обслужи за маслини, сирене или кайма, мине се през недостатъчното зареждане на стоките, дори когато са на промоция и т. н. ), просто на него сме си свикнали, тъй като специално за Русе, до 2006г единствения по-голям такъв магазин беше METRO-то, Kaufland-а тъкмо се строеше, и си бяхме свикнали на него, а сега... А в Lidl много рядко ходя, оттам си купувам основно картофите и маслото, и тук-таме шоколад... така че не мога да определя кой от двата е с по-качествените стоки! ...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker