Ремонт на коридор, избор на плочки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ремонт на коридор, избор на плочки
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 765 пъти
Здравейте, правя сериозен ремонт на на наследствен апартамент, в който смятам да живея. Направих банята и спалнята, сега кухнята е наред, другата седмица я почват майсторите. После идва ред на коридора.

Та искам да питам за коридора, защото изпитвам сериозни затруднения при избор на плочки. Коридорът е доста голям, с антре. В момента плочките са някакви бели продълговати теракот. Мисля да ги махна и да сложа гранитогрес, като съм се ориентирал към нещо в тъмен цвят (черно, тъмно кафяво, тъмно сиво). Та питанията са ми дали трябва да са пак някви продълговати, или пък квадратни? какъв размер стои най-добре - 60/60, или 45/45, или 33/33? Много ми харесва гранитогрес с дизайн на мрамор, но не знам дали няма да стане прекалено хлъзгаво. Моля, ако имате опит, споделете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 475189a47c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   На пода в коридор колкото е възможно по големи плочи, с колкото е възможно по малка фуга. Малките плочи 33/33 или 45/45 по начесто имат фуги, след време сам ще се убедиш, че коридора е помещението на което най много се мърси пода и колкото по малко фуги имаш за чистене толква по добре за онзи който ще чисти. Имай на предвид че тъмните черно и кафяво най много си личи отпечатък от стъпка, и отделно прахоляка никога няма черен цвят и на тъмни плочи си личи отдалеч и все изглеждат мръсни, дори да ги миеш по два пъти на ден, достатъчно е да прибягаш бос по коридора дори със сухи крака и стъпките ще личат по черни или кафяво полчи. Онези преди теб които са сложили бели плочи са го обмислили добре, сиво също е приемлив вариант, но съветът ми е избягвай тъмното.
За плъзгането, плъзгат се, ако са мокри и си бос или на сухо ако си по вълнени терлъци, ще летиш, но ще се научиш да ползваш домашни чехли с гумирана подметка и всичко ще е наред.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a15f18dc03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Точно с бялото и светлите цветове ще се цапа най-много. Номер 1 не знам как точно на черно ще си личи мръсотията, но на времето си сложих в спалнята чисто бял мрамор, и един косъм черен да падне на него направо ти вадеше очите. Тогавашната ми приятелка беше с черна коса и тоя мрамор станах пишман, че го сложих. За мен настилки като теракот, гранитогрес, мрамор въобще не са подходящи за дома, дори за коридор или кухня. А по-скоро за обществени места. Болници, кантори, заведения. За домът е хубаво според мен нещо, което да предава уют и топлина. Един хубав ламинат е подходящ за коридора или, ако има повечко парички едно дюшаме.







Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 475189a47c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чингисе логично е че косми ще се виждат на всякъква настилка, особенно при хора които си слагат бял мрамор на пода в СПАЛНЯТА, и руса жена да беше взел космите й щяха да се виждат. Аз говоря за прахоляк, той никога не е черен и повече личи на черната настилка от колото на светлата, само при условие че си коминочистач може да имаш проблем със светла настилка в коридора.
За теб №2 ламината може да е добре, но тук говорим за коридор, мястото което най често се ходи, съответно замърсява и износва, трябва му настилка която да е износоустоичива и лесно да се чисти. Вероятно и от банята може и да се мокри, ако излизат с мокри крака, а ламинат би се раздул от вода. Дюшемето не е толкова скъпо и е добро решение за къща, но за апартамент не е много удобно, защото поставянето на дюшеме може да вдигне нивото на пода над 10 см, а в апартамент да имаш стъпало от стълбищната площадла не е красиво. Слагал ли си дюшеме в апартамент някога? Самото дюшеме е 4см трябва да му направиш гредоред за да има къде да го заковеш и ако подравниш отдолу плочата със саморазливна ето ти поне 12см стъпало на входа на апартамента. А и на автора спалнята вече е готова спокойно ще слиза от коридора до нея. Дюшеме се слага само ако правиш цялото жилище с равен под със едно и също дюшеме, повдигаш нивото на цялото жилище.
Мнението ти Чингис Хан е повлияно от скандинавието и живота в дървена къща. Автора пита за апартамент с вече ремонтирана спалня.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e0f039d6b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Номер 3 много зависи от качеството на ламината. Най-ефтиния тук е 5 евро квадрата за мен е пълен боклук. Що годе приличния ламинат почва от 10 евра на горе. Основната разлика е в дебелината. В коридора сложих води се череша. Нито е бял, нито черен. Една от предишните ми чистачки на няколко пъти, го е почиствала напоително с моп, като разбрах откачих. Но не се е раздул. Иначе постоянно излизам с мокри крака от банята, за три години не е мръднал. Иначе има и водоустойчив ламинат, който възнамерявам да сложа в кухнята. Почва от 30 евро квадрата. Освен, което има и защита против надраскване. За теракот и гранитогрес съм, , За, , , ако иде реч за топла страна с вечно лято, за да ти държи хладно, но България не е такава. Ще им умират краката от студ с тия теракоти и гранитогреси, ако не си сложат подово отопление.







Чингис Хан

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker