Шотландска клепоуха котка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Шотландска клепоуха котка
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 745 пъти
Здравейте, отварям една темичка за нашите така обичани домашни любимци и по конкретно котките. Обмислям да взема коте за съпругата ми, тъй като нашето почина наскоро и на всички ни е доста тежко, свикнали сме покрай нас да има котка. Нашето беше мъжко, персиец и не сме имали абсолютно никакви проблеми с него, не е боледувало изобщо, беше изключително здраво коте, дори не го кастрирахме навремето и с това също не сме имали проблем, не е маркирал или създавал грижи. Та, сега проучвам различните породи и за сега съм се спрял на шотландските клепоухи, тъй като чета, че по характер са доста игриви и изискват и обичат внимание, имаме и дете, така че със сигурност ще има кой да го занимава и обгрижва. Много ще съм благодарен, ако някой който е имал такава котка сподели впечатленията си за тази порода, имат ли някакви особености, за които трябва да се знае, здравословното им състояние какво е, болнави ли са и най важното до колкото години средно живеят, тъй като наскоро мой познат ми спомена, че единствено ангорките, персийките и симците били по издръжливи и дълголетни. Много харесвам порода сфинкс, но за тях също чувам, че са много болнави и едва оцеляват до 10-12 годишна възраст. Не ме разбирайте погрешно, наясно съм, че всяко коте е различно и че тези неща зависят от начина на отглеждане и до някъде е Божа работа, но всички трудно преживяваме загубата на нашия и ни се иска да вземем порода, която е здрава и се слави с дълги години живот. Разбира се, че няма как да знаем какъв късмет ще има животинката, но все пак различните породи имат особености и някаква средна продължителност на живот. Освен това бих искал да чуя и мнение за пола на животното, женско или мъжко е по добре, чувал съм че женските са по издръжливи. Ще съм благодарен, ако направим една дискусия по темата и се включат стопани на шотландските клепоухи за да искажат някакво мнение за техните котета, поведение, грижи и тн.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: da015f5fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   За здрави и с дълги години живот- Бомбай, мини пантерчетата.
Приказливи, игриви, любвеовилни, привързват се към цялото семейство обикновено, а не само към един от човеците в къщата както често се случва с котките по принцип.
Тъй-като са черни (меланин) са много по-устойчиеи, със силна имунна система.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: eb4c224f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Забравете за тази порода котки.
Този уж сладък дефект, който кара ушите да клепнат е всъщност хрущялен проблем. Който няма как да е само при ушите. Засяга всички стави рано или късно ще съжалявате, и няма какво да направите, ветеринар генетиката на котката не може да промени!ч

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker