Следене?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Следене?!
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 968 пъти
Здравейте, намерих сходни истории с моята, но реших да публкувам, дано се одобри!
Момиче почти на 17 съм! Интересува ме могат ли да ми хакнат телефона - примерно да сме гледат през камерата или да ме подслушват? Не си давам на никого телефона, мисля, че имам добри пароли.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: f4980ac883
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Само да се свържеш с някоя wi-fi мрежа в някое кафене, телефонът ти вече може да е хакнат, само да се логнеш в някой фишинг сайт, да кликнеш на някой фишинг линк, телефонът ти е хакнат.На една снимка да кликнеш, край, телефонът ти може да е хакнат.
Има хиляди начини, благодарение на които може да ти хакнат телефона, компа, смарт устройството и т.н.

Да, по принцип могат да те гледат през камерата ако е хакнат телефона, могат да я пускат, могат да снимат, могат да управляват телефона докато ти работиш с него без да разбираш, могат да правят почти всичко, което ти можеш от разстояние и без ти да си имаш и грам представа.

Като цяло обикновеният потребил, който си има и представа от киберпрестъпност е застрашен от хакерска атака почти по всяко време.
Телефоните се хакват много по-лесно от компютрите също така.
Честно казано, както казах, няма какво толкова да направиш, за да се предпазиш, но гледай да не инсталираш злокачествен софтуер на телефона си, да не цъкаш на всеки хипер линк и всяка снимка, която ти пратят, да не се логваш в разни сайтове, които си личи че са фишинг сайтове, да не използваш всяка втора wi-fi мрежа и така.

Като цяло, хората търсят финансова облага от това нещо и най-често се втурват към e-mail на жертвата, но като не намерят нищо стойностно там, могат да си поиграят и да проверят социалните ти мрежи и т.н

https://haveibeenpwned.com/

Да, доста фишинг изглежда тоя линк, но го провери и в youtube ако искаш, като влезеш там си пишеш e-mail-а и можеш да провериш дали е бил част от хакерски пробив през последните 5-8 години мисля.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0ea2c202a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да, могат. Мен така ме следят от десет години. Колко телефони и лаптопи смених.... просто си инсталирай антихакерска и антишпионска програма - предлагат го във всеки сервиз. Бъди по- подробна? Кой те следи, защо? Аз съм на 25, студентка, и ме следят разни бивши, преподаватели, дори близки. Ако някой знае нещо по темата, да пише! Моля.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5f414723e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Щом могат Макрон, значи могат и тебе.

Чорбаджията на курникът.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 539508753b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Госпожице, това е със сигурност петдесетия пост, написан от Вас на тази тема. Идва ми леко вповече, гледайки как спамите с теми, свързани с "хакване на телефона". В предишните теми много хора Ви отговориха на въпроса и се опитаха да оправдаят притесненията Ви, но Вие така и не спряхте.

В предишните теми споменахте, че имате ОКР. Разбирам Ви напълно, но не разбирам защо използвате този сайт компулсивно. В смисъл има толкова много информация по темата. Защо не потърсите отговорите на въпросите си в Интернет, вместо да ги задавате тук? Много от нас (т.е. посетителите на сайта) нямат отговор на въпросът Ви, защото по предназначение сайта не е за въпроси, свързани с IT.

Да отговоря на въпросите Ви накратко - за какво им е на хората да се залавят точно с Вас? В смисъл каква е ползата? Ако имаше масово хакване на електронни устройства, то щяха да се предприемат мерки. Щом никой от приятелите ми или семейството ми не са били хаквани досега, значи всичко е наред :р Притеснявайте се ако имате милиони левове в някоя онлайн платформа, не виждам смисъл от цялото това паниране...

М16

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 89f5512998
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора! Струва ли си мен да ме следят,обикновен човек,какво ще им дам аз?

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eea9ff3f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не е невъзможно, но ако следваш няколко рпости правила, ще е много по-трудно за всеки, който няма 7-8 цифрен бюджет:

1 - Разлини пароли, за всяко разлино устройтво, email и акаунт. Никога не сменяй/вкарвай пароли в устройство, за което не е сигурно, че не е компрометирано.
2 - Не пази важна информация на телефона.
3 - Винаги гледай, да имаш последните ъпдейти.
4 - По принцип iOS е по-сигурна от Android, като старите версии и на двете, трябва да се считат за изключително несигурни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker