Как точно американците управляват чужди държави - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как точно американците управляват чужди държави
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 975 пъти
Интересно ми е всеки казва, че американците управлявали другите държави, държали каналите за наркотици, прокарвали корпоративни интерееси в чужбина.

Дайте ми конкретен евентуален пример за България по какъв механизъм става това. Представете си например, че бг премиера не иска да поддържа наркоканала или да купи техните боклучави използвани Ф-16. Как точно ще накарат премиера да им върви по свирката? Как точно ще го смъкнат от власт? В Агфаниистан е ясно, ще му спретнат една война и до там, но в България?

Някои казват щели да му спретнат протести. Е, как ще му спретнат, ще дойдат у нас да ми кажат да изляза на площада ли? То пък като имаше половин година протести, сякаш Бойко си подаде оставката.

В Украйна те стояли в основата на протестите. Ама аз не разбирам как ще кажат на 1 млн души примерно да излязат на улицата. Всеки говори общи приказки, но обяснете ка си го представяте практически това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 34e88a8a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Със страхът. Боцелан как отиде на крака при Реджебът да му се мазни и да му изпълнява каквото поиска от него, докато Реджебът беше тотален игнор от всички световни лидери и дори не е сънувал да стане такова нещо от страна на България тогава? За което сега ЕС съди яко България за дето МВнР върна на Реджебът гюленисти потърсили убежище в България. Реджебът един път намекна, че ще пусне бежанците и българските управници веднага клекнаха и изпълниха всичко което той поиска от тях. Ето така става. При българите не е нужно да има реална заплаха или натиск даже, а само малко страх дори и въображаем за да прокарат чуждите интереси. При Гърците защо не стана така и теглиха една майна на мустакатият при заплахите му, че ще ги залее с бежанци, а американците не само не им продават скъпи таралясници, но им подариха и доста бойни хеликоптери за защита от Турция. Ние тука един път сме скапано и продажно племе, второ смачкано и повредено и научено на пасивност от комунизмът. Саудитска Арабия е една от най-богатите страни на петрол в света и най-големият враг на евреите. Да сте видели САЩ да и оказват някакъв натиск, да си прокарват интересите в нея, да я нападат за петролът или нещо подобно? Точно обратното, продават им евтино военни системи за стотици милиарди. Никой не ни е виновен, че нямаме управници и не ставаме за нищо.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e628e851b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   САЩ управляват единствено собствената си държава, но са се наложили като политическа сила, както и Русия. Може би САЩ има някакво влияние върху западноевропейските страни, но дори там не мисля че е изцяло. Всяка страна, независимо дали е западна или източна, си има свои управляващи и свои закони.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9873cd67bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   В съседна Сърбия бе извършена военна интервенция и питаш? А тя пък от своя страна бе предшествана от търговско ембарго.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 79d28cdb90
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Хахах, какъв премиер и какви протести! Премиерът е една пионка, даже и пешка не може да бъде на политическата дъска - някаква много дълбока резерва го играе - пълен палячо и нагаждач! Нещата се решават глобално, а хората си мислят, че като гласуват за един гологлав или друг гологлав нещо ще се промени! Схемата е накратко следната:

1) Смазване на банковата система и националната валута. Както стана правят с Турция да речем. От днес примерно курсът на долара към турската лира е 1 към 8.56. Това условно може да се приравни към всичко, което се купува и продава. Тоест - всичко произведено в Турция ще е 1/8 от всичко американско. Примерно - 8 турски хляба ще са 1 американски. 8 турски коли ще са 1 американска. И т.н. Обяснявам го най-елементарно, разбираш ли ? Така всичко от дадената страна се обезценява, а тя е изолирана от международната търговия - обричат я на трудности и лишения и само чакат народът да започне да мизерства и да излезе на протести, за да "подкрепят хората срещу диктаторите в името на свободата и правата на човека". Не е нужно да организират те протестите - достатъчно е да се възползват, когато изникнат такива.

2) Заливане с вносни стоки. Заливат всички държави със супер евтини стоки(хранителни, за дома, дрехи) и хората се кефят колко е "висок стандарта на живот" без да мислят, че държавата се продава и става зависима! Тези стоки няма как да бъдат победени от фирмичките в една или друга държава просто защото местните фирмички произвеждат на дребно, а вносът залива пазарите в огромни, колосални мащаби. Няма как някоя фирмичка от Провадия да речем със 100 души персонал да победи американската фирма в същия бранш с 20 000 души персонал - машините за производство, технологиите, скоростта на производство са с космически разлики в единия и другия случай. Много често вносните стоки може да са китайски, виетнамски или т.н. просто с лепнат американски етикет!(Найк, Ундър Армоур и т.н.!). Дали фирмата на Чичо Пенчо от Провадия ще победи американската фирма, която най-нагло се е настанила да й работят хиляди души в Китай и после залива цял свят с тези стоки ?

3) От горното следва непосредствено и следващия фактор - вносните фирми. Има ги навсякъде почти, вече и в БГ младите хора бачкат най-вече в чужди фирми. Следователно труда на тези хора(под каквато и да е форма) отива за чужденците, не за България. Кадърните емигрират и стават поданици еди къде си. Като бачкат в чужда фирма и по цял ден говорят на чужд език много по-лесно приемат и чуждата култура.

4) Културно влияние. Вече местни култури няма. Държавни традиции и т.н. всички е отживелица. Вече културата идва директно от Холивуд, от логото на Кока-Кола и от западната музика. По новините нон-стоп се дрънка за Безос, Мъск, Хари и Мегън като по този начин се прави културно семейство.

5) Политиците просто им се дърпат ушите и им се казва "ние ви държим киното, вносните стоки, банките. По-добре вземете и вие малко пари и слушайте каква е играта без много да умувате. На никой не му пука за родината, идеалите, ценностите ви или каквато там философия изповядвате. Хората искат да печелят кинти и да гледат кино - на никой не му пука какво изповядвате. Ако не слушате ще ви праснем едни санкции и народите ви сами ше си свалят от власт"

Политиците е най-лесно да клекнат, особено продажните като нашите. По-зле са може би само някои в африканските страни, защото те там като невидяли пари - израснали в някое племе примерно и им отидат с няколко куфарчета с долари - веднага започват да слушат. Нашите са същата работа.

ZZ

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9f53e8d310
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   4, добре, ама как става например това заливане с евтини стоки? Нито могат да кажат на американските компании да им продават на загуба, защото са частни, нито могат да кажат на дистрибуторите от кого да купуват. Как например ще ти обезценят валутата, след като централната банка на съответната страна решава коко да печата, има контрол над лихвените нива и т.н. Аз за такава конкретика питам. А не просто - обезценяват валутата, сриват стандарта.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d7d25766dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Въпросът ти е реторичен. Американците имат най-голямата, най-модерната и най-технологичната армия в света.

Ако искаш да си фактор, трябва да имаш армия, така е било винаги и ще бъде. Няма как да си независима държава без армия!

Може да изгледаш:" Изповед на един икономически убиец - Джон Пъркинс ". Има и книга, в която много добре се описва, как американците контролират правителствата и държавите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 79d28cdb90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Как става заливането с евтини стоки ли ? Много просто! Договорите за внос-износ се сключват от частни фирми(частни лица) и те решават дали да купуват от местен производител или от западна фирмичка! А те си гонят печалбите и новите мерцедеси и въобще не им дреме за фирмата на чичо Пенчо - дреме им да купуват евтино, за да продадат малко по-скъпо и да сложат някой лев в джоба! Държавата не може да се меси в икономиката! Защото сме либерали-демократи и не е демократично! Не може да "банва" западни стоки, не може да забранява примерно да се продава определена вносна стока, за да се стимулира българското(в Европа веднага ще се намусят!), защото ако имаме наше значи да сме независими - ако нямаме наше - внасят ни и като спрат да ни внасят мизерстваме!

Централната банка може да си печата колкото иска, но това ще доведе само до инфлация на стоките и нищо дргуо! Примерно ако имаш 100 банана и напечаташ повече банкноти от нужните за 100те банана това само ще увеличи цените на бананите двойно, тройно и т.н., но няма да промени нищо! И съответно хората ще мизерстват докато се нагласят заплатите и доходите към инфлацията! А самата валута навън винаги е зависима и обезценена спрямо западните валути поне с 2х, 3х. Така че нашият чичо Пенчо е двойно прецакан - хем не може да си продаде стоката в България заради вноса, хем не може да я изнесе навън защото левът е много евтин! Така се става зависими - държава няма, има КОЛОНИЯ. Някой ако не го осъзнава още.

ZZ

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9f53e8d310
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   6, Швейцария няма армия, но е независима и държавата с най-висок стандарт в света. С армия можеш да плашиш страни като Афганистан, но не и членки на НАТО.

7, да де стоките ги произвежда частна фирма. Въпросът ми е как ще накараш частна фирма да продава евтино и на загуба, за да залее дадена държава.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fc995cec0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Швейцария няма армия? Хахаха!
Ами за какво и е след като всички диктатори и милиардери си държат парите там а.
Тя Е банката на всички, ти ако имаш манги в банката ще идеш ли да я палиш или да я обираш?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bf6e700f01
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Давам конкретен пример на твоето питане - "Ама аз не разбирам как ще кажат на 1 млн души примерно да излязат на улицата."
Това е възможно чрез създаването на продоволствена криза. Храната изчезва от магазините, а хората остават гладни. Ще питаш как точно храната ще изчезне. Всички големи производители са частни фирми, които сами решават кога-какво да доставят на магазините. Те контролират 90% от пазара, а както има и картели лесно могат да вдигат и цените. Има и конкретни примери - така свалиха Борисов-1. Хората изведнъж получиха сметки за по няколко стотин лева - е това случайно ли е?

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9f53e8d310
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   9, няма да я паля, само ще обера парите на остналите.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9f53e8d310
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Всички големи производители са частни фирми, които сами решават кога-какво да доставят на магазините"

Именно. САМИ решават, не американското правителство.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 41117ee9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   За България конкретно, САЩ и Китай се съревновават на глобална сцена кой ще влияе повече къде. Ние сме в една от тези зони. Китай отдавна имат един форум за Източна Европа, който наричат 16 1 (или подобно). Например, в Монтенегро правят малоумно скъпи инфраструктурни проекти, които Монтенегро няма как да изплати. Това се води външен дълг към Китай и така Китай например подкупва зад завесите и влияе на гласовете е ЕС или просто другаде (иначе ще кажат плащай дълга). Правили са го в Унгария и Гърция, искат да е така и тук.

Правителството на Тръмп специално се погрижи държавите на този икономически форум да откажат (поне тогава, сега не знам какво става) идеята Китай да им изгради 5G мрежата. Борисов се гушкаше с Тръмп, има си го на кадър. Защо? Защото американците са споделили (то не е тайна) опасенията си и никога няма да искат къртици в НАТО. Опасенията са, че ще се изолзват китайските проекти за шпионаж. Това не е фантазия, факт е - китайците построиха и сградата на Африканския съюз, откриха се после бръмбари по цялата инсталация. Америка е казала рисковете на България (и други държави), и вероятно са дали примери с Монтенегро или други страни, които Китай загробват с дълг. България (ако има поне грам мозък) естествено отказва, защото заплахата е очевидна.

Обръщам се сега към №1: че си от курник, вярвам ти. Но и сред пилците чорбаджия не си, това гарантирам. Аз не съм скапан, не съм и продажник. Ти си, не българите. Никой не ти е дал правото да говориш от негово име, никой не се нуждае от някоя подлога като теб да ги принизява. Знай го, курниче селско.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8f6ee381b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Конкретно за България ли? Помните ли Орешарски? А помните ли и безумните изпълнения на ранобудните дрогирани студенти? Два достатъчно ясни примера. Е как мислиш, че стана? За какво мислиш им са партиите с "демократичните" имена. Да България, ДСБ, Зелени и всички останали от този кръг. Нещата са ясни като бял ден. Мътно финансиране и шестцифрени грантове за журналисти, манипулатори и удобни организации. Ме случайно в тези продажнически партийни са забрани уж само 'елит' - архитекти, програмисти и каква ли ме друга паплач, родена с лъжица в устата. И тези от височайшото обещсетво много лесно привличат и млади градски персони и така... Улегналите, трезвомислещи хора няма да се поддадат на това. 75 процента от гласовете им са от София, или с други думи 20 процента от населението им осигурява 75 процента от мандатите. Това не е ли е скандално? Същевременно ако някой има неблагоразумието да им се изпълни, следва неговото унищожение. А представяте ли си да има фанатична организация от рода на атлантическият клуб, която да защитава само, че интересите на Русия в България? Не шпиони, а за терористи ще ги обявят моментално. Тези вредните от този клуб защо никой не ги пипа? Защо винаги има трибуна във всички медии? Кой ги финансира? Все въпроси, чийто отговори знае всеки на манипулиран и трезво мислещ човек. Отделно тази вълна от тролове да не мислиш, че е случайна? На хранилка са стотици хора, които пропагандират и унищожават българската демокрация в социалните мрежи, а вероятно и тук, защото напоследък се появяват подобни публикации и тук.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8f6ee381b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Относно протестите и смяната на правителства. На практика е далеч по елементарно от колкото изглежда. В Украйна например, протести голямо нещо, но какъв процент от населението и участва. За Много милионна Украйна бройката е смешна. Хората от провинцията и тези на по голяма възраст са пасивни и оставят това изцяло в ръцете на тези с примирите мозъци. Съпоставимо, подобен Майдан в България би изглеждал така - 1000-2000 човека на протестират в София, с Молотов и бомбички.Те на един футболен мач се събират повече. Същевременно се налага здрава цензура, пуска се фалшиви новини, плаща се на тролове и се правят тн. False Flag изпълнения и за отрицателно време Украйна е твоя.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0e370ee93b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Петродолар. Американците оправляват с долара, която е свветовно признатата валута.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a324983a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Жан Виденов отказа среща на Сорос, както отказа да бъдат разпродадени национални активи на безценица на западните хиени и за това му спретнаха продоволствената и валутна криза... По-възрастните помнят виденовата зима, нещо жестоко беше. Нямаше хранителни и никакви продукти... Доларът променяше цената си три пъти в деня...
Спестяванията на хората се обезцениха. Положението изглеждаше безнадеждно.
Накрая народа окупира и запали парламента, разбиха прозорците и вратите и правителството предаде властта.

Ето така бяха смъкнати от власт. Нали това питаш, авторе как става? Ами ето така... Те си имат технология за тая цел. Има видео в нета за това, изгледайте го.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4e025d17bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Със намесване във вътрешната им политика и поставяне на свои хора. Виж събитията във Венесуела! Югославия.. действат по един начин в цял свят. Даже и Слави се размекна, след като онзи Тошко посети американското посолство. Сега изведнъж се обърна и е ЗА мерките.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 78cf809186
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 13, държавата, която имаш предвид, че нарича Черна гора. Това Монтенегро не е българско. Просто да си знаеш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker