Културата ни става все по токсична - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Културата ни става все по токсична
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 997 пъти
Хората стават все по негодуващи и злобни, културата ни е почти изцяло материалистична и меркантилна. Негативното все повече засенчва позитивното навред! Хората стават все по изнервени и психически обременени. Взаимоотношения са трагични на много места. В живота ни липсва духовността и това ни прави негодуващи. Положението става все по лошо и тепърва ни предстоят големи катаклизми. Хората днес робуват на парите повече от когато и да било в миналото. А системата е адски несправедлива - 80% от глобалните ресурси се ползват от 20% от населението. Една трета от храната се изхвърля, въпреки че е годна за консумация, при занижени качества, докато стотици милиони хора по света гладуват. Капитализмът се крепи на две основи - Алчността и Експлоатацията! Мнозина се оплакват от пренатоварване с работа и липса на достатъчно свободно време. Разликата между бедни и богати е огромна и все повече расте. Чудя се още колко ще издържи тази система, преди да рухне от гнилите си основи. Мисля, че няма да е дълго! Масовият девиз е - Работи повече, за да Печелиш повече, за да Консумираш повече и да Притежаваш повече. За бедните, това повече наистина е нужно за да могат да се издържат, а за богатите, то означава само повече удоволствия, притежания, доминиране и суетни илюзии. Дълбоките потребности на човека са да работи за да се развива, а не да е роб на парите, за да оцелява! От всякъде се вижда един много грешен свят, в който са нужни големи промени! Една мрачно сива реалност, която бъдещите поколения ще наричат тъмни времена, точно както ние днес наричаме средновековието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 70cdd19ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Така е, защото се сблъскват много мирогледи наведнъж, претендиращи за уникалност. От друга страна, човек се видя малко благоденстващ - няма непосредствена заплаха за съществуването му - и не знае какво да прави с това благоденствие - решава да се преврърне в роб на удоволствието, на претенцията, че е Бог.
Че ни предстои криза, която да отведе насъбраното напрежение е ясно. Въпросът е - не е ли това кризисно състояние - пубертетът на човешкия разум? Израстнал в необходимите заблуди на юношеството, едва сега разумът ни надига глава, и започва да се бунтува срещу властта на майка си - Земята - както правят всички здрави организми, достигнали зрелост? Но проблемът е, че този бунт още не си знае границите - започна да се бунтува срещу фундаментални понятия - семейство, пол, срещу реалността въобще. В миналото мъдреците са се учели да разбират реалността, сега ни учат да я променяме преди да сме я разбрали. Все едно да белиш краставица, но с кората да не ти пука че изхвърляш и повечето зеленчук - небрежността си да превърнеш в право...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b81b767aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Авторе, прав сте, аз споделям вашето мнение. Проблема е там, че токсичността за която говорите няма да се оправи, а ще се задълбочава в бъдеще.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5171be0b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Съгласен съм! Мнозина са експлоатирани буквално като добитък, за да може малцина да са на почивки по яхти, в Дубай и Монако, разни футболистчета да взимат луди пари, а други малоумници като Безос и Мъск да си осъществяват мечтите и да летят в Космоса, все едно и на Земята няма достатъчно проблеми за решаване.. Парите в света се харчат буквално за идиотщини - за оръжия, които могат всичко да заличат, за стадиони, за машини, които съсипват природата.. остатъка си го разпределят банкерчета, актьорчета, спортистчета сякаш са богопомазани.

Хората са действително заробени от материалното - дори с една скъпа кола на лизинг и съпътстващите я разходи като гуми, винетки, гориво може да се заробиш за години напред! Само че повечето го приемат за нормално и явно си им харесва.. Проблемът е, че в момента системата е такава, че дори хората да са свободни ценностната им система ще ги накара да използват времето си за купони и забавления - точно защото липсва духовното! Инфлуенсърите, актьорчетата, певците - тези говеда са новите "духовници", които стадото слепешката следва..

"Масовият девиз е - Работи повече, за да Печелиш повече, за да Консумираш повече и да Притежаваш повече" - бих добавил само - за да замърсяваш повече, за да дебелееш повече, за да затъпяваш повече. Поздрави, авторе.

ZZ

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c5c5406b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не признават Господ и се кланят на Мамона. Оттук идва цялата проблемация. Без вяра хората си намират разни други глупости, в които да вярват. Те затова на Запад се юрнаха да "спасяват" планетата.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7755457c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До кога системата ще издържу? Че те елитите започнаха вече промяна на системата... Те открито си говорят, че използваха т.н. "пандемия" за да затворят света и променят из основи икономическият модел. Когато отворят отново, на всички ще стане ясно какъв ще е той. До тогава ще има "делта"/"гама" и какви ли не "варианти"...

Само че в новата система 100% от ресурсите ще се притежават от 0.01%. Както винаги, хората като общество са неспособни на промени, поне положителни, и някой друг винаги ги води. Та този някой очевидно урежда системата така както на него му изнася.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 70cdd19ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   А като чета за допамина, (хормона, който ни пристрастява към фейсбук, дрогата, порното, видеоигрите, новините и интернет въобще), си мисля - някакъв нов естествен подбор настава. Хората, които не превъзмогнат инстинкта си за удоволствие, ще се преърнат във владение на големите мултинационални компании, които са се научили как да експлоатират това. Свободният човек ще бъде онзи, който надмогне това - подобно както ловците събирачи са изчезнали, наследили са ги само онези, които надмогват мързела си да орат, сеят и жънат... И правят модерната цивилизация на градовете ... така и сега, само онези които успеят да бъдат хора, а не машини, ще продължат рода си в бъдещето... Които могат да се възвисят над битовите потребности. Не бедните - бедните няма да имат този проблем, те ще са научени да се борят, а повечето и не са в мрежите на интернет!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b5a40bb406
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Поздравления, авторе за темата! Най- смислената и важна тема, от която за съжаление малцина се вълнуват. Напълно съм съгласна с теб и сигурно ще коментирам по- късно. Щаслива съм,че все пак има такива като теб в днешното прокажено общество!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 36542fb83b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   При наличие на толкова умели манипулатори, които ти казват как да живееш и ти набиват кое е правилно и кое н, как да рухне системата и да има справедливост ? Така са манипулирани хората, че са щастливи, от това, че са експлоатирани. Фейсбук, тиктол,ютуб, инстаграм и други унищожители на време допълнително затварят кръга и бетонират системата.
Римляните са казали "дай им хляб и зрелища и прави каквото си искаш". Хляб почти не дават, но зрелища има предостатъчно. Като се започне от гнусните предавания на арменеца по нова тв, мине се през непрекъснатото лансиране на глупостите на атлантическият клуб и се достигне до дезинформацията и пренаписването на историята.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 36542fb83b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   При наличие на толкова умели манипулатори, които ти казват как да живееш и ти набиват кое е правилно и кое н, как да рухне системата и да има справедливост ? Така са манипулирани хората, че са щастливи, от това, че са експлоатирани. Фейсбук, тиктол,ютуб, инстаграм и други унищожители на време допълнително затварят кръга и бетонират системата.
Римляните са казали "дай им хляб и зрелища и прави каквото си искаш". Хляб почти не дават, но зрелища има предостатъчно. Като се започне от гнусните предавания на арменеца по нова тв, мине се през непрекъснатото лансиране на глупостите на атлантическият клуб и се достигне до дезинформацията и пренаписването на историята.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker