Чувството за отхвърленост? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувството за отхвърленост?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3045 пъти
Чудя се къде да търся проблема си, в това, че нямам приятели, или това, че липсата на контакти ме превръща все повече и все повече в абсолютен социален инвалид, а в последно време започнах да чувствам и изнервеност дори и злоба.

Никога не съм живял като нормален човек, вече на 22 години, колкото повече растях през уж най-хубавите си години, толкова повече се чувствам сам- без приятели, без приятелки, без компания, отхвърлен от всички. През целия си живот това единственото ми познато състояние и начин на живот.

Просто направих сметка, че не познавам чувството да си с някой, ставаш всеки ден рано сутрин, гледаш другите как излизат по кафета, по почивки със своите приятели и компании. Отидох ето така и на море тази година- сам и останах разочарован от всичко.

Но проблема не само в това, че съм по затворен като характер и не зная как точно да действам. През годините и хората ме отблъснаха с действията си срещу мен. В училище се държаха пренебрежително с мен, изолирваха ме, чувствах се единак. От там останах разочарован.

Във финансово отношение те бяха по-добре от мен, позволяха си по скъпи неща, а много ясно, че това е един голям плюс за момичетата и за това кого да харесат. Като говоря за финансово състояние искам да кажа, че не съм бил гладен, но нямах излишни пари, джобните за седмица ми бяха толкова колкото някой друг харчеше на едно излизане на кафе.

Но тук парите не са най-важното нещо, по важно е здравето и други неща, но е факт, че когато имаш по-малко пари от другите се чувстваш повече аутсайдер. От малък град съм и е факт и това, че попаднах в обствановка, където хората около мен бяха все богати хора.

Но ако оставим парите на страна, веднъж, когато щяхме да излизаме, бях се настроил положително, след това ми казаха, че излизането се отменя, на другия ден разбирам, че те са си излезнали, а мен са ме излъгали- такива действия също ме отблъскаха много. През най-хубавите години растях сам и това дава отражение и до днес. Без приятели, без компания съм с абсолютно смачкано самочувствие. Всеки ден минава така не ми се излиза никъде. Не съм имал никаква връзка с момиче, дори и само приятелска. Дори някои познати да не са имали гаджета, това не значи, че нямат приятелки, с които да излизат и да общуват.

Сега се подготвям за третата ми учебна година в университета. Започнах да е преполовявам, но през първите години статуквото ми продължи. Живота ми е на лекции, рядко на кафе, и през повечето време сам, през почивните дни и ваканциите съм абсолютно сам.

Мога да кажа, че имам един приятел, но повечето имат компании и се чудя какво ще правя, когато свърши тези студенстки години. Не че е нещо хубаво, но след две три години ще е пак най-лошото. Ще кажа, че момичета не ме харесват, предпочитат разни простаци, които всяка втора дума им е псувня.

Гледам как разни наркомани сменят приятелките си като носни кърпи, а такива като мен трябва да са сами. Още от сега мисля, че на 8 декември ще съм сам. На празниците си ще бъда сам и пак сам.

Мога да кажа, още толкова по проблема си. Някои имат наистина голями здравословни проблеми. Други хора гладуват, но ако се замисля, това не значи, че аз трябва да се радвам на самотата си и да си казвам, че това при мен е хубаво. Не мисля, че е хубаво, но не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8a1f360f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Се едно аз съм го писал това чувставам се по същия начин

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fe405e0097
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момче, жалък е песивизмът ти. Трябва да се стегнеш, не другите са ти виновни, че не можеш да се социализираш.
Има страшно бедни хора, които са успяли, не само това, а и са търсени сред другите, защото на хората им е приятно да са с тях. Ти не ми изглеждаш да си особено приятна компания с тази си нагласа (не заради бедността си), не му стигат на човек собствените му проблеми, само такъв песимист ти трябва, които намира света за виновен за неудачите му и денят ти е провален. Не се обиждай, но аз избягвам хора като теб, в миналото се опитвах да ги каня, да им помагам, но само ме депресираха мен самата.
Парите не са оправдание, винаги съм била бедна. Днес имам пари, но пак пазарувам в секънд хенд, просто защото ми харесват дрехите там. Не ме е срам, там има много задружна атмосфера, правя си раздумки и с продавачките. Не само не се подтискам от такива неща, но и като видяха приятелките ми, какви дрешки съм си взела, и те почнаха да пазаруват там. Карам страшно скъпа нова кола, а нося секънд хенд, смешно ми е направо, но не ми дреме! Важното е да НЕ ТИ ДРЕМЕ.
Бедна, богата, дебела и слаба - винаги съм гледала да направя най-доброто от дадена ситуация....

Конкретно на теб ти препоръчвам да не продължаваш да търсиш смисъл, да анализираш хората, живота, а да се концентрираш върху себе си.
Почни да се обичаш и харесваш. Започни да правиш спорт - бягане, фитнес. При спорт се отделят ендорфини, хормони на щастието и това много помага при депресия. Опитай, началото е трудно, но после ще свикнеш ! Чрез спорт, хоби ще намериш и приказка с хората, които се занимават със същото!
Друго - ангажирай се при всякакви социални инициативи. Например - имаме „Да изчистим Б-я за един ден“ - ето ти легитимен начин да излезнеш пред блока, кооперацията, къщата си и да започнеш да чистиш, запознаваш се със съседи, а и ставаш добър пример. Все повече хора ще се присъединяват, ще питат и какво правиш и т.н.
Има много подобни работи, инициативи в университета, благотворителни кампании, протести, ако се интересуваш от политика - политически клубове, църковни настоятелства има - навсякъде се радват на млади хора, на нови хора. Хората не те отблъскват, а ти тях!

Повярвай ми, казвам ти го като човек, който се мести да живее много често в друг град и дори държава, където не познавам никого - веднага намирам начин да се заобиколя с приятни мене хора. Аз ги избирам, но правя винаги първата крачка. Направи я, един няма да те хареса, втори, трети ще намери обща приказка. Същото е и при жените...една, втора, трета...пробвай - някоя ще те намери за интересен, защото няма неинтересен човек!

...Успех, вярвам в теб, ще се справиш, защото си умен и интелигентен човек, а и си осъзнал проблема си, това е най-важното! Остава да осъзнаеш, че само ти самият може да промениш нещата, че не си жертва на обстоятелства и да спреш да съдиш хората, които не споделят начина ти на живот и ценностите ти - всичко ще си дойде по мястото, отвори се за хората, за да се отворят те за теб!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 706d218605
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Намери себеподобни, в тяхната компания ще се чувстваш най-добре. В университета има толкова много и различни хора, тези, които са самотни като теб си личат, огледай се, запознавай се, действай.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2ed10e4144
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Една жена: За да намериш себеподобни ползвай МНОГО сайтове за запознанства. Говори, кореспондирай, срещай се само с отбрани от теб хора, които смяташ, че си заслужават вниманието ти. Трябва да си МНОГО бдителен и внимателен, но все пак... Това е изключително добър вариант.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 098ff227fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автора: номер 2 не съм казал, че парите са всичко, казах, че са елемент и по-главния проблем е, че израстнах сред богати и надменни хора- така бих описал класа си. Иначе бъди сигурна, че не съм заливал никой със своя си песимизъм хората на живо, това, което пиша тук, не съм го казал на никой, опитвам се да бъда весел дори вътре в мен да чувствам обратното. Да има бедни хора, но има разлика сред какви израстваш.
За инициативите хубаво, някои стават. Но съм от малък град, всички се познава, ако се хвана за това да изчистим Б-я най-много да ми лепнат нещо от сорта "тоя изкуфял". А и не значи, че не познавам никой от съседите, познавам ги, малък град е, за познаването няма проблем. Ако искаш повярвай, но 80 % от хората в блока не правят нищо освен да се напиват от сутрин до вечер, други наркомани. Е това ли трябва да е моята среда? Това, че израстнах сам пореди тези причини, днес ми пречи много. Гледам колегите си, всеки си има приятели от преди, от училище, от преди университета, аз аз някак си се чувствам излишен. И на края си писала, че съм съдил хората, които не споделяли начина ми на живот? Значи трябва да отида при пияниците и наркоманите, защото там живея? Иначе за да пиша тук все пак имам някаква надежда дори и минимална, но просто в този малък град няма нищо всичко е изчерпано. Не значи, че през годините не съм опитвал нещо да променя, но това, което казвам си е така. Излизаха без мен, в началото се опитвах да не се деля от тях, но просто не се получи. И за да те харесат моимчетата трябва или да си богат или да си наркоман. Това е моя извод.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c5456bd2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Сайтовете за запознанства са пълни с комплексари!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fe405e0097
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 2 - сори, авторе, не съм те разбрала.
А, моят извод е, че просто трябва да се преместиш в София или Варна. Там сме готините хора, там можеш да бъдеш себе си и има достатачно народ, за да си имаш приятели и компания, достатачно, за да се намерят хора, които те намират за точен, готин и т. н. и искат да си прекарват времето с теб.
Казвам ти, идвам от малък град - там положението е страшно, останали са елементарните хора.
Жалко е, но реалността е такава - Варна и София са за мен България. Там се случва всичко, там има хора, които ги е грижа за природа, за политика, изкуство, театрите са пълни, а МЛАДИТЕ са навсякъде - и бедни, и богати. И в двата града има страшно много студенти, както и млади като теб, които просто не могат да живеят така.
Не се плаши от излизането на квартира, това може би е твоят шанс - взимаш стая в многостаен апартамент с други младежи и автоматично си в центъра на всеки купон!
Според мен, решението е само едно - махкай се от мястото, в което си нещастен!!! СМЕЛО, няма какво да губиш. НЕ СИ ВИНОВЕН ТИ, не са и другите - просто градът ти и манталитетът там са такива. Бляк!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c5456bd2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, напротив - свестните хора си тежат на мястото и независимо от трудностите си седят в родните си градове. Много е лесно да отидеш в големите градове, просто да избягаш. И недей обижда хората, които не бягат като теб, защото те са много по-свестни от такива като теб, които се тъпчете в големите градове. А София и Варна са достатъчно задръстени с хора, пукат се по шевовете, там за още хора място просто вече няма!

Иво Филибето

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c5456bd2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 7, градът няма никакво значение. Аз съм от голям град, е и какво от това? Историята на автора все едно аз съм я писал. Даже сме и на еднакви години. Явно е проблем на мисленето и на възприемането на средата, не на средата като такава. Аз мисля да се обърна към психолог, дано ми помогне!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 57c824bc96
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз имам същия проблем разликата е че аз съм момиче и съм на 14 год. Аз искам да ти кажа да послушаш №7 също така и да се обичаш и харесваш това много помага също и да имаш самочувствие да тренираш ако някой те обиди и ти да го обидиш ако ти скочи на бой и те да скочиш абе с няколко думи да си държиш на своето в всяко отношение

А колкото до градовете София и Варна това е добра идея намери си работа и някоя стая под наем недей оставя животът ти да изтече между пръстите ти от страх да не сгрешиш… Бъди човек на риска не се страхувай аз мисля че ти си много по силен от всички останали комплексари защото съдбата те е поставила пред тежки изпитания, животът ти е нанесъл много удари и те се издържал на всичко това а ако бяха онея другите и 1 ден няма дя издържат…

Искам да ти кажа също да не се отчайваш защото когато човек се отчая затъва още повече затова и ти направи като мен БОРИ СЕ!!! Искам също да ти кажа когато си ядосан или депресиран да не тъиш всичко в себе си ако няма с кой да споделиш почни да тренираш прави лицеви опори кореми преси клякания подскоци и разни ейтакива гледай максимално до се измориш така изразходваш отрицатилната енергия аз лично така правя ими минава а също и от много хора съм чувала че върши работа ако пък не ти се тренира сподели история в сайта или направо добави към тези коментари, аз лично следя редовно страницата и гледам да бъда полезна на колкото се може повече хора надявам се да ме послушаш и да направиш това което ти казах

Аа и още неща следи новините, новите песни които излизат, гледай по известните филми кат „Здрач” ”Аватар” “Бригада” ”Бой с сянка” също така чети вицове от Интернет и лафчетата няма да са ти излишни поне с разни ейтакива Като новините и филмите ще се завърже приказка а лафчетата и вицовете ще са ти измеждудругото ейтака за малко разнообразий и смях….

Понеже казваш че цял живот си сам и ако още си девствен по магистралите ку*ви да искаш пълно е вари напрей си кефа с някоя после я забравии почвай следваща и така гледай все повече и повече да е*еш и ако си се преместил в Варна или София там ще ти е още по лесно бела съм там виждала съм какво е сами ти се натискат и предлагат така че с малко повече самочувствие и увереност съм сигурна ч еще наваксаш пропуснатите години и помни че живота е един и както казах не позволявай живота ти да минава между пръстите от страх да не сгрешиш и недей да изпускаш шансове и възможности от притеснение и срам за до не съжеляваш след години!

Аз бая се овлякох в писането но както казах редовно посещавам тази страничка и гледам да съм полезна на всеки с каквото мога надявам се да съм ти била полезна със съветите сичао и УСПЕХ!!!

/Мариела/

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 47761f1521
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На 18 съм.... това сякаш е моят живот,ако искаш да се запознаем намери ме ^^ *****

модератор - не публикуваме скайпове

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d3c5e35688
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Може би имаш нужда от смяна на средата. Нямам нищо против малките градове, имам адски качествени познати и приятели, които живеят извън столицата (ти самият звучиш като точен човек), но проблемът е, че в своите градове те са единици и ако нямат нужната сила и самочувствие, лесно биха били смачкани и приравнени към масовката. Пробвай да се прехвърлиш в друг университет, в София или Варна; помисли за стажове, магистратура, специализация в чужбина - за това се искат пари, наистина, но има добри стипендии, а ти предполагам си добър в ученето. Запиши се на някакъв готин колективен спорт или на курс по език/фотография/нещо творческо. Интелигентни, нормални хора има, просто не си имал късмета да ги срещнеш. Стискам палци и вярвам, че ще намериш сродни души (:

Annie Hall

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c5456bd2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Съветите на номер 10 за спорта са добри, обаче това за следенето на новини и т. н. са пълни глупости. Първо новините промиват акъла, второ изпълват с негативна енергия, защото постоянно показват катастрофи, убийства, гнусни политици и т. н. Трето, филмите, които ти е предложила са сдухващи. За новини и филми може да си завържеш приказка със скучни хора. По-добре чети книги, ходи по изложби, както правят интелигентните хора.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c5456bd2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   И въжбще не е вярно, че едва ли не в голумите градове като идеш и веднага ти се натискат и ти се хвърлят на врата жените. Пълна измислица. Някои хора май са гледали твърде много филми.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: bca86eba1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз преди една година се преместих в град, в който не познавах никого... сега познавам. Когато човек е комуникативен и отворен за света, парите не играят особена роля. Искаш да се запознаеш с нови хора? Направи парти, покани които ти дойде, а ако от към парите си го закъсал помоли всеки да носи по нещо. Запознай се със съседите ти и ги покани на кафе при теб например или навън, както искаш. Има иоще опции, стига човек да иска. Хората ще дойдат ако те видят отворен, бъди отоворен за света.
Лола

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7640627a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Много си млад за такъв песимизъм. Тъжно е, когато млад човек се чувства толкова изолиран. Спецификата на характера ти и семейната среда с аси казали совето. И все пак изход има. Имаш образованието си, което ще те обезпечи с професия, която ако ти харесва ще донесе много удовлетворение. Общата работа с много хора ще роди приятелства и общи интереси. Но първо трябв ада повярваш, че може да се случи. Да си наложиш една вяра в доброто, която ти липсва за момента. Повярвай, че има з акакво хората д ате приемат, като сам ги приемеш. Не всеки е пияница, а дори да е такъв и с него можеш да си кажеш нещо хубаво. Опитай се да се смееш повече, чети хумористична литература, гледай забавни филми и...кой знае...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 57c824bc96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз съм номер 10 искам да се извиня за правописните грешки но просто не винаги гледам в монитора а и не съм свикнала да пиша на кирилица за това така се получава sorry

/Мариела/

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 57c824bc96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До №15 и някой други които со против че ти се лепят по дискотеките и ще дам за пример брат ми беше модел преди, има хубаво тяло готин е и по външност и по характер също така е и хитър знае как да завърти главата на някоя прайли сме си експерименти даже ... Пък и естествено че нестава ейтака трябва да притежаваш чар красота хитрост самочувствие ако тези които са против явно при тях не се получава защото не притежавът тези качества!

/Мариела/

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 159df5a89b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Автора: Бих се преместил в баш голям град, но немога да оставя образовяанието точно по средта. Номер 15 не мисля, че в голямите градове ще стане това в което казваш. Но защо не харесвам моя малък град? Защото е голяма клюкарщина, всеки със всеки се познава, няма какво ново да видиш. Специално в моя простаците са много и просто не знам, как ще живея там, когато се прибера нямам никакво желание за никъде. А там, където уча е малко по различно, но немога да кажа, че града е голям. Чувствам се подтистнато. Продължавам да го имам това чувство, че срещу мен има някак си заговор. Когато кажа нещо, което е смислено ми се измяват така тихо. Когато ми пише някого в фейсбук, го прави за да му направя някаква дребна услуха, а когато аз пиша е така да си поговрим, много често ми излизат от линия. Това няма как да не ме отблъсне. Канил съм и преди момиче ако иска да излезем, но отговори с пренебрижително мълчание, разбрах и отговора. Някои може би си мислят, че имам приятели, имам си и живот, но нямам нищо, може би имам единствено здраве.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7a707b5d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   В някои малки градове наистина обстановките и средите са ужасни. Затова не мисля, че трябва да се оставя в тях.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c3fe83e0d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Хора, мъчно ми става, като чета коментарите. Самотата е ужасно нещо. Понякога е сила и понякога имаме нужда от нея, но когато е постоянна е страшно. Истина е, че по чувствителните хора имат проблем с общуването. Знам го добре, защото съм минал през подобно нещо, когато бях тинейджър. Сега 15тина години по късно съм различен.

Разликата основно е, че не ми дреме много, станах по дебелокож, разбрах, че повечето хора са елементарни и егоисти, които гледат само изгодата. Поради този факт по друг начин гледам вече на нещата. Сега съм много по зает, работя сред хора, имам приятели за които аз нямам време, дори някои от тях ми се сърдят за това и с право. Имах гаджета различни и сега едно красиво и добро момиче, което ми мрънка, че не и отделям много време/за което си е права/.

Сега се радвам, когато намеря малко време да остана сам, да послушам музика или да гледам някой филм или да почета нещо. Променил съм се от тогава, когато бях в подобно положение. Да сега имам май почти всичко, но тъй като вече съм друг не мисля, че го оценявам така както бих го оценил тогава. Даже сега са ми досадни много неща и много хора. Самата промяна те прави дебелокож и по лош, дори на моменти егоист. Нещо което никога не съм мислил, че мога да бъда.
Това е нож с две остриета.

Така, че за да имаш гадже, любов, приятели, то трябва да се промениш. Да не ти пука, да си смел, да не се срамуваш толкова, а това става като опитваш колкото и да е трудно. Да правиш нещата от които се срамуваш и от които те е страх. Страх от отхвърляне. Но колкото и да те е страх трябва. Казвай си - "Кое е по лошо? Ужасен край или ужас без край?" . Отивай и се запознавай, ако те отхвърлят ще те заболи малко да, но е нищо сравнение ако държиш тази болка с години. Даже ако ти откажат ще се почувстваш по късно дори и облекчен. Казвай си, че тези които те отхвърлят просто не те заслужават, не те оценяват като човек. Тоест вината си е тяхна, не е твоя. Да не ти пука.

Има толкова много хора, със сигурност има такива, които ще те оценят като човек и ще търсят твоята компания. Но трябва опити, смели опити. Приеми го като домашно, което трябва да изпълниш, приеми го, като че си журналист на тестов период и трябжа да се докажеш. ПОстави си целите да заговаряш и да се запознаваш и без да вкарваш много емоции го направи. Като цел, като работа, като домашно. И когато някой ден след години вече си се променил и имаш нещата за които мечтаеш, то проблема е, че едва ли ще ги оцениш вече, защото си се променил. Успех

К.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a2bc9525d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Автора: Доста оптимистично казано, но тук в малкия град е ужасно. Просто няма какво ново да видя. Отдеве излязох и се разходих и усетих отношението на хората от квартала спрямо мен. Когато говоря нормално, срещу мен чух дори животински звуци, и кофтито, че такива олигофрени биват по харесвани Аз какво да направя? Проблема не е в толкова в запознаването, защото хората се познават и аз знам за тях, гадна е малката тесната среда. Тези хора тук вместо в мен биха повярвали на някои простаци, и каквото пуснат като слух за някой слушат тях, това нормално ли е? И още по лошото, че дългата самота, с която живеех дава отражение и днес и някък си немога да се отпусна сред нови хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker