Добре ли е човек да има само шофьорска книжка за B автоматик? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Добре ли е човек да има само шофьорска книжка за B автоматик?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2112 пъти
Аз съм на 20 години, и сега записах шофьорски курс. Тък като не знаех, че има отделна категория, само за кола автоматик, записах стандартната B. Сега, не искам да излеза страхливец, още повече, защото съм мъж, но се чудя, дали си струва човек да се труди с ръчна, ако след това ще търси да си купи автоматик. Да, вярно, че тук, а и в Европа, като цяло, автоматиците не са така масови като в Америка, но от друга страна, мисля ще мога да се задоволя с възможността, да мога да карам само тях. Все пак, те покриват ползата от личния автомобил - да имаш собствено превозно средство и да не си зависим от обществения транспорт, таксита, въобще от това някой друг да те вози. А за мен, шофирането не е удоволствие, а задължение. Единствено, от финансова гледна точка, съм чувал, че излиза по - скъпо, но мисля, че с правилно управление на бюджета ми, ще мога се оправя( в момента, имам пари за кола). Но пък от друга страна, вече, след като записах пълна B категория, ме е срам да се отказвам и да кажа, че искам само автоматик, а и масово връстниците ми, вкл. от другия пол, карат или са изкарали курсовете на ръчна, така че, има го и моментът със социалния натиск. Знам, че ако изкараш пълна B категория, имаш право да шофираш и автоматик, но, все пак, трябва му научиш някои особености.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 405c4a375b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Това за трети път го пускаш...не, не е лошо, щом така си решил, успокой се вече. Някои хора изобщо нямат книжки...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d689a74da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз имам само В-автоматик. Реших, че ще ми е по-лесно да го изкарам, не ми се занимаваше с ръчка, и така си беше. Шофирам си от години и само на автоматик и не съм имал проблем. Карал съм и ръчката на баща ми малко, и там се оправям след няколко опита, но като цяло си предпочитам автоматик. наистина колите с автоматик не са толкова разпространени, но се намират предостатъчно предложения.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 389e093505
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Напротив. Предимство е да изкараш ръчка. Така имаш правомощието да караш 2-та типа коли. Представи си, че ти се случи нещо, което не отлага пътуване и само ти си шофьора в случая и имаш на разположение кола ръчка. И защото не можеш да подкараш този тип кола, изпадаш в една много кофти ситуация. Или пък някой те помоли да изместиш колата му на другото парко място. Сори пич, ама не знам как, аз съм изкарал курс само за автоматик. Карай си стандартните курсове, предимство е за много неща, можеш да си караш какъвто тип кола пожелаеш. Ръчката те държи много по-съсредоточен и е много по-интересно, пред това да натискаш газ и спирачка. А и не вярвам инструктура ти да притежава само един вид кола. Много от тях имат от 2-та типа коли, не вярвам ако го помолиш, да ти откаже за 2-3 пъти.




-

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 673050097a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Не, даже е по-добре. Автоматикът е бъдещето, птп-та са по-малко вероятни с автоматик. Само в България държат на ръчните скорости, а държат, защото нямат пари да си позволят хубав автоматик. В Америка и Западна Европа рядко ще видиш ръчни скорости.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 62908795e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Винаги си струва да се учиш на ръчка. После можеш да караш и двете. Дори и да си караш автоматик, друго си е да имаш избор. Може да си харесаш някой ден кола с ръчка, струва ли си да е перфектната кола, в добро състояние, изгодна, всичко и да не можеш да я купиш, само защото е ръчка. МОже някой ден да ти потрябва, може да се наложи да работиш като шофьор, може да се наложи в спешна ситуация да караш ръчка. Друго си е да имаш, няма да ти излишно. Изкараш ли курс на автоматик, после цял живот трябва да караш само автоматик. Няма да се озориш, спокойно. Все търсите лесното. Както би сенаучил на автоматик, така ще се научиш на ръчка. Макс. 2-3 ч ще ти отнеме да схванеш кога точно да сменяш, не е голяма философия.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8a87b886f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не разбирам какви са тия глупости с автоматиците. Даже ми стана странно, че са разделили курса за категория "B" на две...Карай си за ръчката(нормалният) и не се занимавай с глупости...Тоя курс за автоматика ми изглежда направен за несигурни момиченца...Друго обяснение нямам.
П.с. Как ли са изкарвали хората книжка досега на ръчка....чак се чудя вече.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6bc891b3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Няма смисъл да изкарваш ръчна ако после ще караш само на автоматик то като не караш ръчна след време се забравя и другото нещо което различава автоматика и ръчната колите с автоматик си работят еднакво всичките докато при колите с ръчни някой неща са по различни не всички коли с ръчка имат на едно и също място нещата.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 54e4609fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До номер 4, ти явно си не си стъпвал в Западна Европа, за Америка не мога да кажа, но в Германия повечето коли са си ръчки и противно на очакванията на поклонниците на великият запад( които най- много извън България да са ходили до Гърция или Турция) в Германия не се карат масово чисто нови коли. Има доста стари, но пък са и доста по- запазени от таратайките в България на същата възраст.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f84faa909a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 8, аз живея в Западна Европа. Не съм в Германи, а в нейна съседка. :)
Номер 4

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8474b86ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти изкарай ръчка, автоматика е лесен. Не се знае в кой момент в живота ще ти се наложи да подкараш кола с ръчна кутия и тогава какво правиш? То си има тънкости при карането със съединител.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 788a2f680b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Помисли го така, след няколко години започваш работа, дават ти служебна кола и о, ужас, тя се оказва с ръчни скорости! Така, че ти си изкарай стандартната В категория, пък после лесно ще свикнеш с автоматика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker