Не мога да се контролирам. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не мога да се контролирам.
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1510 пъти
Здравейте всички.
В обществото циркулира твърдението, че признаването на проблема пътят към неговото решение. Опитвайки да бъда кратък, в следващите редове, ще се опитам да се 'изповядам' с надеждата, тези от вас, които могат да ми съдействат да напишат две изречения в коментари.
Вероятно ще бъда порицан и критикуван, но съм готов да го прима.
Последно време, тотално съм загубил контрол над разсъдъка и действията си в интернет. Чрез това, излагам себе си жестоко и единствено и само предизвиквам присмех и хейт в хората.
Всички сте срещали хора, които имат мнение за всичко и ме пропускат възможността да коментират каквото и да е било......
Е, в момента пише точно такъв. За разлика от повечето, само че аз го правя в интернет, предимно в групите и под публикациите в интернет. Както съм написал в заглавието, не мога да се контролирам. Сутринта виждам репортаж от местната телевизия на тяхната страница от осно липсата на улично осветление и аз моментално се разпалвам и пиша ферман отдолу. Минава известно време, някой новинарски сайт публикува новина свързана с избирането на новият кабинет и аз не оставам длъжен.
След известно време отново, само че този път е спортно събитие......Направо е ужасяващо бреме, но не мога да се сдържам. За още по голям ужас, когато някой ми отговори, аз не оставам длъжен и настъпват едни дълги дискусии, с които правим сеир на останалите. Далеч съм от мисълта, че троля и пиша глупости. Дори напротив. По-скоро Коментарите ми са като анализи, напълно обосновани, аргументирани изпълнение с факти и не успорими твърдения. Но това не приема факта, че никой не ми е искал мнението и че хората са свикнали да вярват на медиите и на това, което е най-удобно за твх. Естествено поради това, писаниците ми са възприемани като хейт и бивам осмиван и не взиман на сериозно. Колкото и за безсмислено да го приемам, дори се поддавам на провокации от фалшиви профили -тролове в словесните сблъсъци.
Както се подразбира, с това мое подсъзнателно желание да изкоментира лъжите и дезинформацията нищо няма да се постигне. Нито хората, ще си направят труда да го осмислят, нито пък ще им се издигнеш в очите.
Въпреки, че осъзнавам всичко това, продължавам да си губя времето и да се излагам с реалното си име и снимка, много често и пред познати. Още по-лошото е, че не го правя за развлечение и за убиване на време. Това не ме забавлява, дори напротив, замода изкарва от равновесие и разпалва за глупости. Същевременно съм доста зает и на практика свободното ми време заминава за това. Дори приятелката ми е косвено потърпевша от това.
Просто ме знам как да го онагледя. Защо ми избива това ? Подсъзнателно внимание ли търся ? Или пък тая някакъв хейт ?
Почти съм сигурен, че проблема е свързан с психическото състояние.За себе си мога да кажа, че съм на 26 години, много чувствителен и същевременно интровертен. От голям град съм и почти не излизам навън. Лесно изпадам в депресии и тревожност. Почти нямам приятели и социална среда. В "реалният" свят не мога да завържа разговор, но интернет, вече знаете как стоят нещата.
Моля съдействайте ми в борбата, очевидно сам не мога да го направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 41814a0b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Намери си работа, някъде в производството, на поточна линия, примерно, и няма да ти остава време да пишеш в интернет.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e690aa2dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Тук ще намериш сродни души и подобия, обхванати от словесна диария. Пишете си, четете си писанията, отговаряйте си. На мен лично не ми пречите, въобще не чета дълги фермани, камо ли да отговарям.
Ти пишеш, защото това е единствения начин да бъдеш забелязан и да контактуваш с хората, на живо не можеш. Предполагам и останалите са така.
Ако искаш да се промениш, спри да влизаш в нета, намери си други занимания в реалния живот. Иди на психолог.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1a9f909378
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Намери си някакви други интереси, хоби, нещо да учиш или правиш...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b6dc26d30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Радвай се, че имаш приятелка и не я пренебрегвай заради тази мания. А въпросната мания лекувай като спреш да посещаваш тези сайтове и си изтрий профила. Намери си някое ново хоби, за да нямаш време за глупости.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 48e599fea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Ти поне осъзнаваш, че имаш проблем и че се нуждаеш от промяна/лекуване, Браво! Тук има едни Кифлоприземители и Чингис Хановци, които са по-зле и от теб, но не осъзнават, че имат огромен проблем.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 82c60db2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Според мен имаш нужда да си обичан и да обичаш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7910f419de
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Мисля като 5, но не само за споменатите от него. Но освен това имам усещането, че и тази тема е от някой психолог. Може би вече има 1 клиент и сега събира мнения от нета, за да има какво да му каже.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7a37c34bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Може да се опиташ да си заформиш някаква среда от познати, с които да обсъждаш нещата от живота. Пробвай с приятелката ти. Все един приятел, роднина поне имаш или приятели на приятелката ти. Говори с истински хора. Не е лошо да имаш мнение, даже е похвално, но трябва да можеш да го отстояваш и да се аргументираш в реална среда. И да знаеш къде да сложиш точка, за да не станеш твърде неприятна компания. Може да пробваш с психолог. Плащаш си на час да те слушат, а и ноку-виж извлечеш и други ползи.
И един алтернативен вариант- стани трол, поне ще ти плащат и в даден момент ще ти писне.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 53537c5f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всичко е наред. И точно там е проблемът! Тялото ти функционира нормално, тоест, механизмите на интернет работят точно както трябва, за да експлоатират физиологията на човек и пристрастяването му към все по-големи дози допамин.
Фейсбук, порнографските сайтове, новинарските статии, въобще - непрекъснатата комуникация - всичко това носи много "новост", която отделя хормона на удоволствието в невъобразими количества. Рецепторите за допамин привикват, и искат още и още. Развива се зависимост, затворен кръг, от който може да избягаш само със драстично намаляване на удоволствието, което поемаш през интернет.
Никак не се шегувам, това е най-модерната зависимост. Поздравления, че я разпознаваш. Предстои ти люта битка да извоюваш свободата си.

Какво може да ти - ни - помогне специално за тази зависимост - логорейната страст? Може би, прозрението, че човек по заложби е голям егоист, вълнува го много повече собственото му мнение от чуждото. Само се замислям, колко често препрочитам собствените си коментари и едва бегло преглеждам чуждите, колкото да отговоря нещо, което да е свързано горе-долу с темата на автора... И, опасявам се не само аз правя така... Което значи, че е илюзия, че на някого би помогнал с някой свой пост - най-много би помогнал д му позволиш чрез теб да се себеизрази...

Същевлеменно, благодарение на сподели.нет открих за допаминовата зависимост, чрез този сайт - yourbrainonporn.com - виж start here секцията - потресаваща дисекция на проблема със интернетната зависимост, и в частност - колко уврежда мозъка ти.

И с това мисля да се оттегля от този крайно интересен сайт, понеже откривам най-малкото, че и аз страдам от твойта страст, авторе!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e1197020d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте. Първо, съжалявам, че съм пуснал темата в този раздел. Пропуснал съм да променя категорията преди публикуване. За мен всеки коментар е полезен, особено директните. Хобито и намиране на интерес е най-логичното, но наистина не е толкова интересно. Просто се отегчавам крайно бързо и губя интерес, дори и към занимания, които преди съм вършил с охота. Не случайно визирах, подозренията си, че проблемът може да е психически.
Номер 2 мисля, че ме просветли до известна степен. Като се замисля, май наистина се опитвам да бъда забелязан. Както казах, падам си социопат и саможив, а това никога не ми се е правило и явно на последък подсъзнателно се опитвам да привличаме интерес и фенове към себе си. Относно обичта, която е визирал авторът на коментар номер 6 мисля, че това отново е разковничв, А което не се бях досетил. Имам приятелка, но уви чувствата и взаимоотношенията не са такива, като по романтичните филми, а по скоро считам, че сме си свикнали и това е фундамента във връзката.
Благодаря на всички коментирали до тук, ще се радвам за още съвети.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a5effebc16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   7, чак толкова неграмотен психолог? Но не е изключено, де — като гледам нивото на средното и висшето образование в момента, може и да си прав.
Авторче, колкото и да се пънеш, можеш да спориш с троловете от твоята черга — никога няма да влезеш в дискусия с истински интелигентен опонент, той просто ще те подмине, пардон, няма и да те забележи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker