Животни срещу хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Животни срещу хора
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1832 пъти
Привет на всички! Пиша тази тема, поради поредният случай на нахапано от куче лице, в случая дете. Според Вас редно ли е да се търси вината само в кучето?
За мен не е, първо имаш малко дете, доколкото разбрах на 3 години, и го оставяш само, без контрол и наблюдение....Второ имаш куче, което го пускаш да се разхожда в населено място без каишка и намордник. Трето никой не знае дали детето не е провокирало по някакъв начин кучето, все пак говорим за 3 годишно дете, което е любопитно и не се пази. Аз лично съм ставал свидетел на това как деца на 4-5 години тормозят кучета и котки, а родителите нищо не им казват и го приемат за нормално, играели си. За мен не е игра да дърпаш ушите и опашката на животното, и да му размахваш пръчка пред лицето. Четвърто никой не се интересува как е било отгледано това куче. Масово в селата и малките градове, стопаните на кучета озлобяват умишлено животните и ги държат вързани. Целта им е хората да ги е страх от животното и да не влизат в дворовете им. Тука идва проблемът с контрола върху оглеждането на домашните любимци или по-скоро липсата му. Масово кучетата по селата са недохранени, не са ваксинирани и дори обезпаразитени.
За мен трябва да се търси отговорност на стопанина на кучето и на родителите на детето. Като вината им е, че имат безотговорно отношение към кучето и детето. Самото куче трябва или да се върне на стопанина с предписания за оглеждането на кучето и да бъде периодично проверяван дали ги спазва или да бъде дадено в приют.
Вие как мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 79a0cdbb00
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Напълно съм съгласна с написаното.

Кучето е като дете - за него се носи отговорност от родителя/собственика, възпитава се и се контролира. Не е виновно малкото, нито животното. Който си мисли, че да отглеждаш живо същество, е ала-бала и може да го оставяш да си прави каквото иска, не трябва да се грижи нито за дом. любимец, нито да се възпроизвежда. Според мен е нужно да да се въведе закон, според който право на дете/животно, може да се придобие след психо тестове и сериозни проверки. Това не бива да е изконно човешко право заради множеството лош материал. Звучи грубо, но всеки ден имаме примери. За осиновяване, да кажем, ти скъсват задника, но иначе всеки може да роди и да гледа биологичното си дете. Защо? Каква е логиката?

Тука здраво ни тресе ориенталщината и не знам дали ще доживеем да видим реален контрол и грижа за животните. Дори на най-високо ниво отношението е покъртително, а кметовете и БАБХ, са просто извадка на народната маса. Като за начало ще е добре да се забранят всякакви породи кучета, които Ганя използва, за да компенсира малкото си пишоче - ротвайлери, питбули, бултериери, кане корсо, алабай и прочее. Не защото им има нещо, а защото твърде често са жертва на олигофрени. За доброто на самите животни и на нормалните хора. Всеки мухъл може да отвори олх и да се снабди с такова за нула време. Абсурдно е. След това да се забрани продажбата на живи животни по зоомагазините и да се затворят всякакви избушени развъдчици. Да се промотира осиновяване, кастрацията да е задължителна и всяко животно да има документ/чип. Солени глоби, затвор и тежък обществено полезен труд за всеки, който си гледа кучето, вързано на двора или не се грижи за животните си като цяло. Иначе няма да стане просто... тука трябва да играе тоягата и то здраво.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7f70eb55cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Мисля, че детето е виновно, да. Трябва да ги връзваме на каишки, за да не закачат кучетата. Може и намордници да им слагаме. И да съдят родители, които си пускат децата без повод. Мда....

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2ba990a2e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Първо случая с 3 г. годишния Тошко, който умря разкъсан от питбул е от преди 3 г., а онзи ден 10 г. дете беше нападнато в Самоковско пак от куче от същата порода с криминално проявен собственик. Второ да вина имат стопаните, защото те възпитават в агресия животните си, но веднъж научено на агресия кучето няма как да се поправи и трябва да бъде да бъде приспано особено след като е нападнало дете а не да му се търси нов дом след като е отнело детски живот. Това е подигравка с близките на детето. Трето ако в някоя друга държава се случи такова нещо стопанинът ще отнесе солидна глоба а кучето ще му бъде отнето и приспано. Защото макар и на запад да защитават животните, които имат нужда от помощ ко някое прояви агресия към човек не се правят компромиси а вднаага се умъртвява. Четвърто трябва да има граница между нормална любов към животните и фанатизъм, защото да твърдиш, че едно дете е заслужавало да бъде нахапано и убито от куче, да се радваш на това и да милееш повече за животните отколкото за хората вече е болестно състояние и такива хора за мен са за лудницата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 000e7b8fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Номер 2, благодаря ти, че ми оправи деня. :)

Тя темата е сериозна де и не знам колко е редно да се шегуваме, но наистина беше нагло от страна на автора да го каже това.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2558dc0132
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Виновни са всички кучкари, най-вече тези, които си взимат кучета под въздействието на моментна емоция, а после не си ги гледат! Престанете да си купувате кучета и да ги изхвърляте по улиците! Съсипвате живота и на кучетата си и на нас, останалите! Не сме длъжни да ви търпим!

Хиляди левове данъци отиват, за да се залавят уличните кучета, да ги кастрират, маркират, настаняват в приюти и т.н.! Кучето оставено за година-две на улицата става полу-диво - трябва да търси храна, развиват му се инстинктите и т.н.! Дори по крайните квартали на София е страшно! 2019 докато карах крус за мотор в Малашевци и ме гонеха зад мотора няколко бездомни единия път! Много пъти са ме лаяли! И това ти е столицата! По селата е още по-зле! Там се събират на глутници полу-диви и хората ги е страх дори да минават по определени места и през определени улици! Добре гледаните не са много по-добре - най-мразя някое да дойде да ми се търка или да ме души с влажен нос - после трябва да си слагам дрехите за пране дори да съм ги носил 20 минути!

Уважаеми кучкари, докога ще ви търпим ? Светът не се върти около вашето куче. Човешкият живот и сигурност са по-важни от кучешкия, проумейте го най-накрая във вашата объркана ценностна система. За мен решението е едно - всяко куче, което нахапе или по някакъв начин застраши човешкия живот трябва да бъде убивано! Не виждам защо мечките, който са в естествената си среда сред природата биват убивани заради атаки срещу хора, които им нарушават спокойствието, а срещу пумярите под път и над път не се прилага същата мярка ?

ZZ

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 45cf76194f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Завадам си и още един въпрос, защо същите тези хора твърдящи, че обичат животните повече от хората ги нямаше никакви когато ненормалник изостави посред зима конете си в Осоговската планина да умрат от глад, защо ги нямаше и когато избиха стадата на хората в Странджа нима тези хора не обичаха животните си и не страдаха за тях после? Само една единствена смела жена намери смелост да се опълчи съвсем сама срещу системата доказа чрез проби , че не е имало никаква чума по животните и спаси стадото си. Защо уважаемките природозащитници не подкрепиха тази достойна жена?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 81f8ee3619
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Авторът към номер 2 - никъде не съм написал да се връзва детето, а че детето е отговорност на родителите и те като такива трябва да се грижат за него, което включва контрола и наблюдението му. Не знам защо се опитвате да измените темата, но ако се оприличавате на родителите на детето, по-добре се замислете защо се е стигнало до тази ситуация. Също така не съм посочил детето като виновно лице в ситуацията, а родителите му и стопанина на кучето. Хипотетично, ако детето го беше блъснала кола, заради липсата на надзор за Вас кой щеше да е виновен? И не, не ми отговаряйте от далеч е ясно, какъв ще е отговора - шофьорът.
Не желая да влизам в такива диалози, но ще Ви задам още един въпрос- Ако дете убие животно, било то котка, куче или някаква птица, то заклеймява ли се като безнадежден случай? Или Вие сте от майките, които плюят по кучетата, понеже си вършели работата в парка, а горките деца и родители се разхождали там? В същото време парка е пълен с фасове, памперси, люспи от семки, шишета от бира, мокри и сухи кърпички, опаковки от вафли, ядки и чипсове, а и не на последно място в почти всяка по-скрито храстче има следи от човешко облекчаване, понеже явно е по-добре да спестим стотинките за тоалетна за семки. Не искам да ме разбирате погрешно харесвам деца и хора, но само добре възпитани. Също така смятам, че независимо дали е дете или куче, всеки заслужава втора възможност.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 81f8ee3619
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До коментар 3- Къде съм посочил, че детето заслужава да бъде нахапано и убито от куче, камо ли да се радвам??? Просто посочих, че доста неща не са ясни, и че има възможност животното да е било провокирано, било то и несъзнателно от детето. Също така написах, че както кучето е трябвало да бъде контролирано и да е на повод и с намордник, така и детето е трябвало да бъде контролирано и наблюдавано от родителите му. Ако детето беше блъснато от кола, заради липсата на надзор, кой щеше да бъде виновен? Шофьорът или родителите? Разберете, че за да си родител или собственик, трябва да можеш да носиш отговорност и да можеш да полагаш адекватни грижи за детето/животното. Не може винаги другите да са виновни, а ние да сме жертва. За мен колкото вина има собственика на кучето, толкова вина имат и родителите на детето

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 000e7b8fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   8, е да де, ама се предполага, че по улиците няма да ходят кръвожадни песове, готови да разкъсват малки деца. Улиците са за хората, вкл. деца. Не за кучетата на психопатите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c900f73fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Авторе дори ако куче разкъса дете пак ли трябва да му се дава втори шанс? Ако твоето дете се окаже утре жертва пак ли ще искаш втори шанс за кучето ? Преди 12 г. Карбовски направи репортаж за баба Гена чийто крака бяха изядени безпризорните кучета на съседката и за едно 6г.дете починало отново заради безхаберна съседка. И в двата случая кучетата тероризират цялото село и хората не смеят да излизат спокойно. И това е било проблем от години. Нормално ли ти се вижда цяло село да търпи кучешки терор, защото някой не си гледа животните като хората? И най - тъжното, е че имаше коментари, че на някои хора повече им дреме за кучетата отколкото за скапаните деца без никакво съчувствие към близките има детето и на бабата. Това не е нормална любов към животни това е болестно състояние! За професор Тачков мир на праха му също имаше подобни грозни комемтари, че и без това му било време да мре. Ами утре ако стане същото с баба им или дядо им пак ли така ще се изказват? Нахапано е училищен двор момиченце докато говори с майка си коментари как псето "било усетило, че уродчето не е читаво, за нападнато от питбул 4.г дете с 4 фрактури на главата" малкото говно било дразнило горкото куче "гади ми се вече! Хубаво е да обичаш животните, но си има граница в горните примери вече са лудост! Освен това да казваш, че куче убиец заслуажва втори шанс е като да защитаваш човек убиец.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 614f4d15fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Разбира се, че вината е на хората. Кучето не се е научило само да е зло, някой човек го е научил, освен това не кучето е решило да излезе без повод и наморник, нито пък то има вина, че поредните родители са си ровили в телефона вместо да гледат къде е детето им и какво се случва с него. Всеки път когато стане нещастие с дете, все някой друг е виновен, дали шофьор, дали куче, дали общината, че люлките са опасни, но никога родителите. И докога така?! Кога ще се научите да поемате отговорност за дежата си? Ама то си играело само на улицата или на игра дръпнало опашката на куче... и после олеле. А вие къде бяхте? У фейсо?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 45cf76194f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Поредната малоумщина в една група да кълнат нападната от кучета майка с две малки деца как явно са дразнили горките кученца и те да ги били изяли. А когато им дадох примерите с покойните баба Гена, професор Тачков и разкъсаната от кучета 6г.Криси тръгнаха да изкривяват информацията твърдейки, че тези хора мир на праха им са провокирали кучетата или плащат за греховете на техни близки, които в миналото са тормозили животните. И разбира се ми изтриха коментара , защото не им понесе истината. Болни хора са това болни! Да защитиш животни жертва на насилие и да им намериш дом е благородно, но да стигаш до там да желаеш смъртта ма майка с деца вече е извратено такива хора трябва да се лекуват.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e5eb43f809
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Това прозвуча като име на дело в САЩ - "Народът срещу някой си там индивид"... :Д

Сега по написаното от теб:
1.Според Вас редно ли е да се търси вината само в кучето?
Не е, но тогава пък кучелюбците ще скокнат като ожилени как те са невинни и накрая ще се окаже, че ти си виновен за това, че кучето им има проблеми с гнева или не е възпитано да знае докъде е негова територия и къде е чужда такава. Сякаш не знаеш какво става, когато потърсиш вината у някого, който не може да поема вина!

Колкото до другите ти коментари:
2. За мен не е, първо имаш малко дете, доколкото разбрах на 3 години, и го оставяш само, без контрол и наблюдение...

Да, не трябва да оставяш детето само. Вярно, те понякога се изплъзват от погледа ти, но повечето зарязани сами деца са така, защото родителите седят някъде на лафче или са ги пуснали да излизат сами, а не заради системата "анти родител", с която всеки дребосък разполага.

3. Второ имаш куче, което го пускаш да се разхожда в населено място без каишка и намордник.

Напълно вярно! Лично съм си патил от такива разходки на кучета - преди седмица едно подобно буквално ми налетя и само някакво чудо ме спаси да вляза в класацията на жертвите на кучешка агресия. Като бонус собственикът му се опита да се намеси след почти минута тормоз и да го кротне от разстояние. Кучето само го погледна за кратко /чувайки виковете му/ и продължи с това, което прави, т.е. кучето няма уважение към собственика си. Не уважава него, мен ли да уважава? Ето ти пример за липса на каквото и да е възпитание на кучето - то си е като в Дивия Запад и не му пука кой си или какво си!

4. Трето никой не знае дали детето не е провокирало по някакъв начин кучето, все пак говорим за 3 годишно дете, което е любопитно и не се пази. Аз лично съм ставал свидетел на това как деца на 4-5 години тормозят кучета и котки, а родителите нищо не им казват и го приемат за нормално, играели си. За мен не е игра да дърпаш ушите и опашката на животното, и да му размахваш пръчка пред лицето.

Тук обаче ще ти се скарам. За да провокираш някого се изисква осъзнатост. Провокацията сама по себе си е действие, целящо определен резултат. Искаш да ми кажеш, че 3-годишно дете е достатъчно самоосъзнато, за да провокира животното? А вече как животното ще реагира няма общо с детето и поведението му. То можеше да му скочи дори детето да седи и да не мърда. Тук някой може да се заяде за неволна провокация, но за мен такова нещо няма. Това се нарича тънкообидност/неочаквана реакция на другата страна. Иначе трябва по цял ден да треперим какво ще направим, за да не вземе другия да приеме мигането ни с клепач като провокация. Съжалявам, но това не е сериозно! А и ако кучето не е свободно и не си прави каквото ще, трудно ще се стигне до тая "провокация" и последствията от нея. Пробвай да провокираш така куче с намордник или още по-готино - куче, което си е зад оградата да речем! Значи да не обвиняваме животните, защото не разбирали какво правят /стар лозунг на кучелюбците/, но да направим същото с децата, които до определена възраст отговарят на същото описание?

5. Четвърто никой не се интересува как е било отгледано това куче. Масово в селата и малките градове, стопаните на кучета озлобяват умишлено животните и ги държат вързани. Целта им е хората да ги е страх от животното и да не влизат в дворовете им. Тука идва проблемът с контрола върху оглеждането на домашните любимци или по-скоро липсата му. Масово кучетата по селата са недохранени, не са ваксинирани и дори обезпаразитени.

Да, пълно е с некадърници, които гледат кучета. По-лесно е от това да си имаш дете, а не съм убеден, че хората са по-готови за това, отколкото за бащинство/майчинство.

Колкото до заключението ти: при всеки случай с куче стопанинът е първият, който трябва да се начеластри хубаво! Така ще им стане ясно, че да имаш куче не е право, а отговорност! Как я мислят тия симпатяги? Вземам си куче, правя си каквото искам с него и никой не може да ми каже нищо? То и убийците са така - "избирам си начин на убиване, почвам да трепя наред и никой не може да ми каже нищо". Детска им работа!

А за да има ефект, кучето директно да върви в приюта! Обяснявам: като го оставиш при безотговорните му стопани, вероятно ще има и нова трагедия. Т.е. спасяваме човешки животи като го махнем от тази среда. Също така самата мярка ще е толкова брутална, че ще накара господа "имащите право да решават сами" да се замислят как да отглеждат своите кучета и ще им отнеме илюзията за всемогъщество. Нещо като як шамар по бузата. Двойна победа за правдата и защитата на човешкия живот!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 25d6215326
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   В България сме много добри в разделението. Дали ще е София - провинция, дали ще е мъже-жени, дали ще е хора-кучета или работници-работодатели, на нас ни дай да сме скарани и да водим люти спорове кой е по-по-най важен. А не се сещаме, че ВСИЧКИ сме част от това общество и обединени можем да постигнем много, но нееее... на нас ни дай да се мразим!
Е, това е само една от хилядите теми, който се опитват, при товауспешно, да ни противопоставят един на друг.
А може би е нарочно? Дали пък някой няма интерес да не сме единни?

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: a07bf88e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   ТакаМмМмМ, честно казано - поне според мен, не може и дума да става в никакъв случай за дефолт и някакви подобни. Много си зависи от човека , или, , човека, , - ясно е, че наистина в много случаи са нужни сериозни кавички, и животното в конкретният казус и случай. Никой не може да ме убеди, че закоравели рецидивисти , а камо ли пък серийни убийци - хора способни на неща като извършените от Дамър , Бънди, Фиш, Рамирес, Чикатило, Суклетин, Спесивцев, и тези от Ярослав, от Иркутск и от Днепропетровск, са по важни и значими например от куче водач. Което помага на хора в неравностойно положение да се движат свободно и спокойно. Или пък от полицейско куче - което помага за разследване и разкриване на престъпления. Или пък от куче от планинските спасителни служби - което помага на хора, затрупани под лавини или свлачища. Което спасява човешки животи - за разлика от тях, които са отнемали такива. Мисля че разликата е повече от ясна. Или пък - дори и от домашният любимец ( било куче, котка, папагал, рибки, хамстер, заек, морско свинче или дори змия или гущер ) на някой, който никога и с нищо не е навредил на никого, по никакъв начин. Пък и каквото и да си говорим - ако трябва да сме напълно и абсолютно честни, всеки си милее най много за своето и то му е най свидно и скъпо. За каквото и било да става на въпрос. Ами и при мен е така. За мен моите близки са по важни от чуждите хора и кучета, или като цяло домашни любимци. И моето куче, с което все пак живея и съм абсолютно всеки ден, по важно от всяко друго ( било то и познато, и колкото дори и да го харесвам, или пък непознато ) и от чуждите, непознати за мен хора. Та така. Дали съм права или не, не знам - но това е моето мнение. И накрая - ако може само един въпрос. Ако крадец влезе в дом с куче, и то за да защити стопаните и територията си го ухапе - кой тогава е виновния в случая??? Може би кучето трябва първо любезно да помоли натрапника да напусне???

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 4251dc5f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ако кучето е домашно е отговорност на собственика да държи кучето си на къс повод и да го разхожда по предназначените за това алеи, а ако е на обществено място с хора, да е с намордник независимо дали е над 25 кг. както е по закон. Собственикът е длъжен да носи в себе си паспорта на кучето. Кучето трябва да е чипирано. Т. нар. опасни породи, трябва да се регулират, да се продават кастрирани, за да се избегне развъждане с цел боеве, например. Всеки собственик на куче е длъжен да го регистрира в общината по местонахождение и да плаща данък. Общо-взето това е, така е редно, но собствениците на кучета не спазват тези наредби.
Кой ще е отговорен при инцидент? - собственикът!

Безстопанствените кучета са отговорност на общината.
При инцидент - съдиш общината.

Отворих да прочета темата, защото обичам животните. Ненавиждам хора, които се изживяват като жертви на животните. Та ние сме хищник номер едно на тази планета. Унищожаваме я. Търсете вината за всичко само и единствено в себе си и себеподобните си.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 389101fb43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Авторе, напълно съм съгласен. Самото понятие "вина" предполага наличие на осъзнатост, разбиране за последствията от постъпките си. Кучето е толкова виновно, колкото е виновно земетресението, че ти пада къщата. Или лъвът, че убива антилопата.
Сега, ако дадено животно убие човек примерно, може би е редно да се евтаназира. Но не като наказание, а защото е опасно и е вероятно да посегне на друг.
Не знам точно какво е станало, но в подобни ситуации основно вина има стопанинът. Да се пуска необучено куче на свобода е нередно. Даже е незаконно извън кучешките площадки, но как да е, ако не е опасно, може в парка. А ако е агресивно, освен повод, редно е да има и намордник.
Вина може би носят и родителите на детето. Самото хлапе на три години няма как да е виновно. То още няма осъзнатост, че не бива да тормози животното. Децата в квартала мачкондрят моето кученце като плюшена играчка, ако не ги наглеждам. Но не им се сърдя, моя работа е като стопанин да ги наблюдавам или ако не мога, да си прибера животното. Но родителите са виновни, че са го пуснали да си играе с непознато куче.

 
  ...
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 0ca1b89cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Не мога да повярвам че сме стигнали да дотук. Тази тема най нелепото нещо, която някъде съм чел.

1. " Имаш" куче? Никой не притежава други живи същества. Думата "собственик " е изначално неправилна и приета от обществото точно за хора, които се държат като собственици на други живи същества.
От тук може да ти стане ясно колко са психично болни всички, които "притежават" домашни любимци. Свидетели сме как масово хора с дефицит на внимание тормозят животните, като ги "притежават". Живеещи в заблудата че ако го вържат животното към дома им, то ще ги "обича"....

2. Не е възможно да възпитаваш животно, тъй като Е ЖИВОТНО, за Бога! Възпитават се хора.. Животните се дресират. Т. е. комуникацията ти с това живо същество е основана на неговите рефлекси и инстинкти, които "собственика" манипулира за да угоди на собствения си егоцентризъм. Конкретно при кучетата е рефлекса на Павлов.

3. Кучето е потомък на вълка. Опитомен вълк. Хищник. Със заложени природни инстинкти за пазене на територия и умъртвяване на други живи същества. Да си мисли човек, че може да промени това... е пълно безумие. Със същия успех в днешно време някои хора си сменят пола. То сега е модерно да изпадаме в психопатия.

След като установихме, че да се отглежда куче е пълно безумие следват две възможни заключения. Автора е : Първо - инфантилно дете с дефицит на внимание и заради това и има нуждата да поробва друго същество. (Навремето негрите също са ги "опитомявали" и държали на каишки). Или второ- безумен лунатик за лудницата. Чудя се ако той беше самото нахапано дете дали той или майка му щеше да каже : " ааа няма проблеми, ние сме си виновни, предизвикахме го... "

Накратко кучетата нямат работа в света на хората. Особено в градовете! Животните не са ни длъжни с нищо. Чудя се кога ли ще дойде времето, когато хората кажат както казаха за негрите: "дойде края на животинското робство".

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 9c26bcdd97
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Какво значи 'детето може да го е провокирало' ///?

Усещате ли се изобщо какви неща съпоставяте? Правата на малко ДЕТЕ човек с правата на куче(помияр).

В случая сигурността на дете трябва да е поне 100 пъти по-важна, но в извратената ценностна система на кучкарите кучетата им имат равни или по-големи права от човешките.

Улиците, парковете, градинките, обществените места са за ХОРАТА, не за помиярите. Дръжте си ги вкъщи, в двора или отивайте по горите с тях..

Редовно има ухапани/убити или нападани от кучета хора. Масово се извхвърлят кучета от хлапета, които са си ги взели за 1-2 години, но им е писнало или са видели, че не става да се гледа в град.

Ако куче(помияр) ухапе детето ми отивам и с кучето приключва, било с нож или нещо друго въпросното куче си заминава. Ако ще после въпросният кучкар да реве на всички институции в държавата.



Т. Т.

 
  ...
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: 305598c62d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   До номер 20
Мястото на психопати като теб е в затвора. Лъхаш на агресия.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: 142c2187e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Н 20, ако въпросното куче, с което би приключил е мое, аз приключвам с теб... без съмнение и без жал!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: 7f537ab8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   В 99% от случаите е виновен стопанинът на кучето или родителят и неговото дете, оставено без контрол. И винаги най-много страда кучето, което в повечето случаи бива приспивано (убивано), по заръка на агресивните родители.
Бях свидетел преди няколко години как хлапето на съседите тръгна да дере едно хъски. Хъскито го побутва встрани с муцунка да му се махне от главата и тръгва към стопанина си, а хлапето тръгва да го гони и да го рита, паралелно с това да дере кучето и да му дърпа ушичките. Кучето започна да скимти, а детето се хили като олигофрен. Накрая кучето не се сдържа и изръмжа срещу детето. Забележете - не го захапа, а само изръмжа! При което детето се разрева и изтича при майка си с крокодилски рев.
Оттам скандали, ала-бала, и хоп - кучето повече не го видях.
Защо? Защото майката не си гледа детето и не го е възпитала добре и не му е обяснила как да се държи с животните.
Вас, ако ви дерат и ви бият на улицата, сигурно ще мълчите и ще се усмихвате, предполагам...
Определено хората са виновни в повечето от случаите и майките с децата трябва да ги контролират, а не да излизат с тях да си пият кафето и да ги пускат на воля да правят каквото им скимне.
За възпитанието няма да коментирам - там не знам дали имат капацитет да работят въобще.
Ама иначе 300 претенции към всеки и всичко...

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 305598c62d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   От 16 до 23
Няма да те разберат. Сравняваш животното с човека (който всъщност е животно и не знам защо това им убягва на човеците... ) Те се имат за повече, разбираш ли, дали от неграмотност или от егоцентризъм, и егоизъм, но няма никакъв шанс такива човеци да разберат, че бозайниците сме един биологичен вид, независимо човек ли е, котка ли е, куче или слон. Затова и не ям месо, защото за мен е чист канибализъм, но това е друга тема, за по-разсъдливи хора. Хората, които не обичат животните са жалки, неспособни да се справят с живота си заради собствената си некадърност като индивиди. Ще чуеш такива хора да мразят котки и кучета (най-често) тъй като те са им пред погледа в градската среда, пречат им, с това, че изобщо съществуват. Лично съм питала такива човеци и отговорът е бил, че просто не ги харесват... но не е толкова просто, зад този отговор се крият много комплекси и неспособността да се справят с живота си, и с хората в него, затова са насочили омразата си към по-слабите от тях, а именно гладуващите котка или куче пред блока, които с нищо не им пречат, реално.
Призовавам всички, които като мен хранят бездомни животни - ако имате възможност ги хващайте и кастрирайте, обезпаразитявайте, ваксинирайте и им извадете паспорти, така няма как да ви глобят, за това, че ги храните. Когато ги храните, не оставяйте боклук след себе си. Прибирайте чиниите и опаковките от храни. Оставяйте само купи с вода.

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 389101fb43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   До 23, в описаната от теб случка освен родителите, вина има и стопанинът. Куче не бива да се пуска от повод извън определените за това места. А когато все пак го правим, трябва да сме сто процента сигурно че можем както да контролираме животното, така и да го предпазим. Разсеяни родители винаги ще има, а детето си е дете и е отговорност и на стопанина да си прибере кучето, преди проблемът да ескалира.
Подобни ситуации имам и с моето куче, с тази разлика, че то е два килограма пале и трудно може да нарани някого. Хлапетата от квартала го обожават, но понякога забравят, че е живо същество и го третират като плюшена играчка. Аз винаги съм наоколо и нащрек. Говоря с тях, обяснявам им как да се държат, скарвам им се. На няколко пъти даже си прибирам кучето и те реват. Лека полека се научиха как правилно да си играят с него. И какво, да се сърдя на родителите ли? Че някои от тях хал хабер си нямат как трябва да се отнася човек с животно и не са длъжни да знаят.
Иначе и аз съм от тези със "сбъркана" ценностна система и ако някой нарани умишлено кучето ми, ще го излежа. Но гледам да правя каквото зависи от мен, за да не причинява то голямо неудобство на околните, както и да го предпазя.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: cd094471dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Истината е че, кучетата станаха, по важни от децата, и хората, като цяло, светъ отива на зле, трябва да се опомнят хората.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: d2d1e2c701
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Хората нахапани от кучета са от доказано агресивни породи питбули ротвалейри, бултериери породи създадени да нападат и убиват. Или улични мастии усверипяли от глад и мизерия. И в двата случея отговорността е на държавата инсобственика. Както има забрана да се притежава оръжие, така трябва да има забрана да се притежават такива кучета. Трябва да има и много сериозна регулация. Забранени зони. Виждал съм ги как пикаят и серат на метър от входа
на супермаркет. Пред външните врати и по стени на жилища. Лаят в апартамента под или над теб нямаш грам спокойствие. По едно време пред входа на нашата кооперация беше минирано от кучешки изпражнения. Докато не разбрах, че са мастиите на комшийката от долу и след като и казах започна да си чисти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker