Той яде сол като луд. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Той яде сол като луд.
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1256 пъти
С приятеля ми като седнем да се храним на масата
и той постоянно на всяка хапка си топи залъка в солницата. Като сготвя нещо, без да го е опитвал, пак соли наред. Имате ли такива познати? До сега не съм срещала подобни хора...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 463716e7bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Да познавам такива, по принцип солта е вредна защото задържа вода в организма и по този начин се издуваш и ти става тежко, вследствие на което храносмилателните процеси в тялото се забавят, друг ефект е че солта в големи количества може да увреди и зрението ти, няма проблем да се ползва сол но трябва да е в разумни количества ;)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 871eebdb85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Да отиде на лекар. Може да има здравословен проблем или вече да си е докарал такъв вследствие на прекомерното количество сол.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c3a7242b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Солта която се продава в суперите е много вредна и не е натурална.
Купете си морска дребна/ситна (по-евтиният вариант) или хималайска - тя е по скъпа, но си струва. Хималайската соли повече с по-малко количество, а и не е само за готвене, можете да си правите и минерални бани с нея. Не знам в Бг каква ще е цената, тук е 2.60-3.00 евро килото.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 768eb04695
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   "топи залъка в солницата" - е за България хляб и сол си е съвсем традиционна комбинация.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 677031a0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Баща ми е такъв. Нищо му няма. На 64 е.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 64c32f2658
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не си купувайте хималайска сол както съветва 3, тъй като не е йодирана. Основният плюс на нормалната сол е, че е йодирана. Повечето хора не се храним с достатъчно морски продукти, че да получаваме достатъчно йод, затова си го набавяме чрез йодираната сол. Преди да започне масовото йодиране на сол много повече хора са имали проблеми с щитовидната жлеза (най-често т.нар. "гуша").

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 82e1b32059
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Същата съм,не задържам вода ама съм си малко кьорава :D

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 338c16375c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Солта когато е в големи количества е консервант, който убива паразитите. Разбирам го, все пак живее в Ганьовщина и от всички страни му пробутват храна с яйца на паразити по нея(често се пипат мръсни предмети и банкноти и храната на хората със същите ръце). Проблемът е, че големите дози сол могат да пречукат и него.


Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: abd06e5e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Поне му копи Келтска , Хималайска , Морска или нещо такова
.СОЛТА ПРАВИ МНОГО ПОРАЗИИ

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 51794f43b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Баба е подобна на този случай.Тя готви с много сол и като яде соли още.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 161ae5683d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Всеки има свой вкус за солено. При някои солта може да е съвсем малко необходима, докато други щедро солят още преди да са опитали. Всеки знае обаче, че голямото съдържание на сол в храната има отрицателен ефект, най-вече защото повишава риска от високо кръвно, чернодробни и бъбречни заболявания. Но отказът от солта може да ни докара други още по големи здравословни проблеми като прекомерната активност на нервните клетки, от там и спазми и увеличена честота на свиване на кръвоносните съдове, сгъстяване на кръвта и дори инфаркт.
Затова авторката е добре да знае че един 160см, 55-60 кг човек трябва за поема около 1/3 лъжица сол дневно. Ако обаче приятелят й е над 2 метра мъж и тежи 110-120 кг му е нужна близо една супена лъжица сол дневно. Отделно мъжете извършват доста по често тежък физически труд и чрез потта губят доста соли. Разбира се трябва да се има предвид че купените готови продукти съдържат сол вложена от производителя, затова ако авторката не пииготвя всичко сама (хляб, чипс и др) е най добре да се довери на кръвни изследвания на натрий и калий на приятеля си, вместо сама да решава дали количеството сол, което поглъща той е много. Само изследванията ще покажат дали нартия и калия са му в нормите.
Така че авторке води приятеля на изследване на натрий и калий сутрин на гладно за да видиш дали си права. Ако не можеш да го заведеш поне съобрази мисленето си с височината, теглото и физическата му дейност. Няма как един снажен мъж който се поти редовно от физическа дейност, да изяжда толкова сол колкото дребна и нежна жена, която работи на компютър.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 13b0fdff02
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А да ти е идвало на ум, че готвиш безсолно и затова на човека му е нужно да си досолява?!
Хималайската сол в България е оцветена каменна сол /неедин репортаж вече показаха по въпроса/, морската сол е пълна с пясък и седименти, така че ако не искаш да ти хрупка на всяка хапка, трябва първо да я разтвориш във вода и внимателно да отстраниш пяната и утайката...
Както са писали и други - най-удачния вариант е готварска, йодирана сол, а ако човекът има навик да приема много вода - то солта естествено се отмива от организма и не води до някакви фатални последствия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4a0ad5c799
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   6 йодираната сол предизвиква хиперфункция на щитовидната а тя е по-лоша от хипофункцията. Нямаме нужда от толкова йод.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6dddc79271
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Хора, не се заблуждавайте, че готварската сол /или каквато друга си купувате в магазина/ е йодирана, нищо, че така пише на опаковката! Не зная дали тук са писали хора на моята възраст 50 , но ако има такива, сигурно си спомнят, че когато бяхме малки, солта се продаваше в хартиени пликове, както сега брашното. Тогава още пластмасата и найлонът не бях навлезли. По-късно, когато започна да се употребява найлон за фабрична опаковка, солта се продаваше в ЧЕРНИ пликове. Защо? Защото ако си спомните уроците по химия, йодът при контакт със светлина се разгражда за броени часове и изчезва! Ако не сте убедени, купете си йод от аптеката, намажете някакъв участък от кожата си или капнете върху плат и проследете кога петното ще изчезне. Така е и с тъй наречената йодирана сол в магазините, 24 часа след опаковането й, ако не е на тъмно, в нея йод вече няма. Що се отнася до морската и хималайска сол, те не причиняват вредите от прекомерната употреба на каменна сол, например хипертониците спокойно могат да не се ограничават в употребата им. Водно-солевият баланс в организма е важно нещо, но и всичко прекалено е вредно, така че с пиене на много вода не се заличават последствията от консумация на много сол. Ако това се прави системно, то е също толкова вредно, колкото липсата на достатъчно сол или вода. В къщи от много години готварска сол не се купува, редуваме морска и хималайска. Примесите в морската сол въобще не са проблем, вече ситната е достатъчно чиста. Що се отнася до хималайската, наистина на българския пазар тя е 90 % менте. Купувайте само хималайска сол, която не е пакетирана в България! По магазините се намира такава, пакетирана в Германия, тя е в найлонов плик, поставен в картонена опаковка. Или купувайте от специализирани щандове и магазини за здравословни храни, но дори и там избягвайте пакетираната в България.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 64c32f2658
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   до 13 от 6: Няма такова нещо. Тялото може много по-добре да се справи с повече йод, отколкото с недостиг. Хората с диети с морска храна приемат адски много йод, много пъти над това, което ние приемаме. При тях има по-малко щитовидни проблеми от всеки характер. Но за щитовидната и метаболизма са важни и селенът, цинкът и магнезият.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker