Антипаркинг скоби, София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Антипаркинг скоби, София
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1014 пъти
Здравейте,
Възможно ли е поставянето на скоба за паркиране в синя/зелена зона в София. Пред блока ни няма паркоместа (има 6, но са в двора на кооперацията и са закупени от други собственици) и ни остава варианта да паркираме на улицата, но там никога няма места даже на съседните пресечки. Искаме да си закупим такава скоба да ограничим паркомясто за нас, какъв е реда и какви са таксите. Неудобно е да спираме през 2 пресечки и да носим детето, количката и багажите до вкъщи.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9a79a2c753
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Хубаво си го казал, че хората са си КУПИЛИ местата и си паркират на тях!!!
Мястото пред блока ви НЕ Е ваша собственост!!! Нямате абсолютно никакво право да ограничавате достъпа до паркоместата по никакъв начин!!! Единственият начин е да отидете в Общината, да си платите месечен абонамент (В моя град е 200 лева на месец) и да си ползвате паркомястото за собствени нужди...Абсолютно всичко друго е самоуправство и се наказва от НК.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 11b3f8be1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/sluzheben-abonament/p/1

Синя зона - 650 лв/месец
Зелена зона - 450 лв/месец

Не знам кой малоумник го измислил това, но за мен си е жив рекет 650 лв на месец за паркомясто. Че то гараж да си наемеш, ще ти излезе в пъти по-евтино. За стотина лева има. Трябва поне за живущите да има някакви облекчения. 650 на година иди-дойди, ама на месец. Аз затова не искам да живея на центъра - лудница и скъпотия и за какво в крайна сметка. В моя квартал си паркирам където и когато си искам на 10 м от входа.

Ама са ларж - ако си предплатиш за цял година, ти дават 10% отстъпка. Колко са великодушни.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2302bf037d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   до номер 1 - това ни е идеята, да платим, за да имаме къде да паркираме, не просто да сложим една скоба без нужните разрешения. АКо можехме щяхме и ние да си купим място пред блока, за съжаление не живеем там от 20 години и не сме били, когато са се предлагали.
До номер 2 - наистина си е рекет, но ти благодаря за отговора. Не сме и мислели, че ще живеем там, но живота е непредвидим

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e6694cd0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Зелена зона-100лв/година за първа кола. За живущите там.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 11b3f8be1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да, вярно казва номер 4. Това, което съм постнал в номер 2 явно е за фирми, защото се води сужебен абонамент. Поразрових се и за живущите наистина е 100 лв/година за зелена зона и 150 за синя. Доклкото разбирам, за живущите се води локално платено паркиране, а за фирми - служебен абонамент. Е, ако е 100 лв на година, се ядва. Макар че пак не е правилно, защото при самото строителство на сградите, трябва да са предвидени достатъчно паркоместа поне за живущите/ползвателите, но или не е мислено, или пак някой е взел някой лев под масата. За това си има цяло градоустройство със съответните специалисти.

https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/lokalno-plateno-parkirane-na-pps/p/1

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 88fe6777eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Плащането на 100 лв. заземена зона, респективно 150 лв. за синя, не гарантира правото на паркиране пред блока, а само в определен район. Скобата е друго.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9a79a2c753
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   До 5,
Чакай сега. Това 100/150 лева на година пак не ти дава правото да си заградиш собствено паркомясто!!! Дава ти правото да си паркираш пред блока, АКО ИМА МЯСТО....Ако няма обикаляш и паркираш на първото свободно място в зоната, за която си платил.
Ако е толкова евтино(100/150 лева за година) не се съмнявам, че половината София щеше да е с таблеки с номера на всяко паркомясто!!!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 11b3f8be1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   6, 7, да, може би е така наистина. Просто не е обяснено какво конректно се води "служебен абонамент" и "платено локално паркиране". Може би наистина първото е за конкретно място, което да си го позлваш само ти, а второто просто за зоната, ако има свободно място.

Но второто ми се вижда малко безсмислено, защото така или иначе в час пик никога няма свободни места и пак ще се налага да паркира на 2 преки от дома си.

Може е добре да си наеме гараж, ако има изгоден като нахождение и цена. Или направо да се закупи такъв, ама като гледам цените, в центъра на София почват от 20-30 000 лв, че и за 50 има. До къде я докарахме - гараж да струва колкото половин двустаен в провинцията.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9d631f8d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   "Режим на платено паркиране "Служебен абонамент" се допуска само за собственици, ползватели и/или наематели на нежилищни имоти."

А 100-150 съответно за синя или зелена зона не ти гарантира място и нямаш право да поставиш скоба.
Така че за автора решение няма.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 11b3f8be1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Т.е. искаш да ми кажеш, че ако си изтървал времето преди години да си купиш място или гараж в близост, няма начин да можеш гарантирано да си паркираш пред блока, без значение колко струва?

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9d631f8d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   10 Да така е няма как да си купиш част от улица. Само ако имаш фирма и развиваш бизнес на дадено място можеш да си наемеш служебно паркомясто отпред и да сложиш скоба и пак трябва да отговаряш на достатъчно изисквания. Не можеш примерно да си отвориш един салон за педикюр и да искаш да наемеш две служебни паркоместа на улицата пред него.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 11b3f8be1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ако аз отговарях за градоустройството, нямаше да допусна подобна глупост. Щях да изисквам при издаване разрешително за строеж към всяка сграда да има достатъчно място за паркиране не само на живущите, а и на работещите, достатъчно място за дръвчета, площадки и т.н. Сматям, че не е справедливо хората да се принуждават да палщат луди пари или да паркират по тротоарии градинки, защото едно време някой е мислил с гъза си или решил да прибере някой лев под масата. Ако беше помислено за всичко от самото начало, още при застрояването на района, сега нещата щяха да са коренно различни. Не мисля, че е редно хората да плащат луди пари заради алчността и некомпетентността на някой чиновник. Говоря от чисто гл. т. на справедливостта, ясно е, че се прави, за да далавера и да влизат пари в хазната и защото е по-лесно хората да го духат, вместо ти да се напънеш да помислиш по-добре. Но не мисля, че това е идеята на демокрацията. Идеята трябва да е "ще те избера и ще ти плащам заплата от данъците си, а ти носиш отговорността да решаваш проблемите ни", а не "вие гласувайте, аз да се налапам, пък си ебете майката, че проблемите ви се задълбочават с годините".

Същото е детските градини, с обществените поръчки и т.н. да не изброявам. Най-приоритетното е лапачка да има. За мен е пълно безумие наем на паркомясто да струва колкото наем на апартамент. Това няма нито едно тухла и никакви разходи освен няколко грама боя за маркировка. Да не говорим, че това паркомясто си е на всички нас, защото общината всъщност какво е - не е ли на хората, на населението. На всички нас, които живеем. Дори и лапачите в общината не са ли пак част от населението. Това не е частна собственост, че да му палщаш наем, защото си заградил някакво общо място. То поне парите от наема да отиваха за хората, ама и в това се съмнявам. Пак някой си ги прибира. Де факто просто кмета си загражда чужда собственост и я ползва като частна да я отдава под наем - на практика така се получава.

От толкова събрани пари рпез години, защо не направиха подземни паркинги, че да има за всеки. Къде отиват тия пари? Я сметнете това колко места са и колко пари са на година, това са десетки милиони левове за всяка зона. А разходите са една минимална заплата на една лелка ад виси по цял ден. С толквоа много пари в годините, щяха да построят няколко паркинга на 10 етажа под земята.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 86f4ca49bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря на всички за отговорите. Явно няма решение на този етап, ще чакаме някой от блока да реши да си продаде мястото...
В квартала няма и гаражи свободни, търсихме, а и са наистина скъпи. Такава ни е държавата, няма оправия.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a91f8b37bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Като човек живеещ в зелена зона мога точно да ви обясня какво получаваш срещу тези 100 лв годишно. Ами едно голямо нищо! Защото, разбира се, нямаш лично парко място, а само правото да си паркираш в квартала без СМС. А в центъра на София и 100 зони да направят, местата не стигат. И пак си обикаляш по половин час да търсиш свободно място и накрая паркираш на 1 км от вкъщи. Да не говорим, че зелената зона е разделена на 20 и няколко подзони. И тези 100 лв ти дават право да паркираш САМО в твоята подзона. Която често включва само няколко улици, т. е. и да намериш място от другата страна на булеварда, нямаш право да паркираш там, защото вече е извън ТВОЯТА подзона. Пример, пред вкъщи е подзона 23, на работа е подзона 15 (примерно), и като ида на работа с колата трябва да си платя талон или да пращам смс, да не говорим, че ограничението е 4 часа, а моето работно време е 9 часа. И не, не можеш да си платиш за още една подзона. Бях готова да дам още 100 лв за да мога да паркирам и пред офиса, но не. Винетка се издавала само за домашния ти адрес. Та е измисно не с цел удобство или намаляване на трафика, а с цел едни хора да приберат едни пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker