Патриотизъм или ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Патриотизъм или ?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 899 пъти
Здравейте. Бих искал да засегна една, така да се каже скандална и спорна тема. Коментирай този въпрос във фейсбук и металически получих нападки, но въпреки това си мисля, че не патриотизмът и родолюбието дават превес. Напълно разбираемо всички споделяме радостта на българските спортисти, които прославят страната на Олимпийските игри. Това българският флаг да се вее и българският химн да звучи, няма как да не накара всеки българин да се чувства горд.
Но въпреки всичко на лице се появява материалното.
Съвсем на скоро, явно е момент на емоция един от българските спортисти, който е на 20тина години, замалко не спечелвайки медал, не пропусна да спомене, че са му откраднали 150 Хил. Лева субсидия и доживотна пенсия, която е с размера на няколко минимални. В публичното пространство циркулира законът, според който за златен медал се заплаща четвърт милион на спечелилият го, отделно бонуси и пенсии получават и треньорите му. По абсолютно никакъв начин не омаловажавам труда и амбицията на тези млади хора, които прославят страната, но се чудя дали това им е движещият фактор ?
Убеден съм драконовите и неимоверно усилия, които са необходими за спечелване на медал на олимпиада, но защо се раздават тези главомолни , спрямо българските стандарти награди ? Имаше статия, че в Западноевропейските държави и САЩ, които са на светлинни години икономически пред България, такива сгради няма или поне са няколко пъти по-ниско, а конкретно България дава едни от най-високите премии, редом до други държави на нашето икономическо дередже ?
Всичко това, заедно с огромните разходи за подготовка и организиране на делегации за представянето оправдано ли са ? Медалите и участието какво точно носят на страната ни ?
Отново искам да заявя, че нито хейтвам, нито омаловажавам труда на спортистите и треньорите им.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9a4951ebb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   То па половин милион голямата пара. Една къща в софийско село или краен квартал. Нашите политици милиарди откраднаха, ти за половин милион. Ти знаеш ли колко им е заплатата на тия спортисти? Сигурно под средната. В САЩ си взимат достатъчно пари от заплати и спонсори и са си оправили живота и без да са олимпийски шампиони. Мой съученик стана европейски шамион по борба при юношите и трети на световно и не е взел един лев, нито от държава, нито от спонспорите. На 21 г. заплата му на времето беше 300 лв. При преминаването при мъжете заплатата не му се вдигна. Е, как да стане? Добре, че премина в един немски клуб за 20 000 евро заплата, че да направи някой лев. Само за 1-2 г. обаче му скъсаха менискус, предни и задни кръстни вързки едновременно и до там. Сега е с хронични болки за цял живот. Оказа се, че 15 г. тренира за 1-2 г., в които изкарваше по 20 000 хил. евро. И то добре, че го взеха в Германия. Иначе в Бг нямаше един лев да види. А това е човек със златен, сребърен, 2 бронзови медала от европейски и бронзов от световно.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3d1b8d4b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   За 150 Хил. Лева и един приличен апартамент в Пловдив не можеш да си купиш. А и номер1 добре е коментирал.
Според мен си злобен човек, който прекарва прекалено много време във фейсбук.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ec7e75e334
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   На Емо Костадинов на времето му дадоха 100 000 дойче марки и му подариха чисто нов джип за двата гола, които отбеляза на Франция и ни изстреля в САЩ. Напълно заслужено. Ебати те политиците и разни ,,бизнесмени,, окрадоха България вие до напълно завлужените пари на спортистите ли опряхте бе дейба? Какъв е тоя народ какво е това племе. Не народ, а Мърша!….. и с това ще свърша.







Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9a4951ebb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Номер 1 съм и не съм разбрал, че става въпрос за четвърт, а не за половин млн. А то 250 хил. пък хептен не са пари вече. Дори нормална къща в с. Мало Бучино струва повече, лично проверих в Imot.bg преди малко. Ако смятате, че един олимпийки шампион не заслужава къща на груб строеж в софийско село... За мен световни и олимпийски шампиони трябва да живеят в палати. Давате ли си сметка колко малко хора на света имат шанса да станат олимпийски шампиони. Хората на запад имат спонсори, имат големи заплати, имат възможности за развитие и с една олимпийска титла си оправят живота, че и няколко поколения напред. А тук колко таланта прогонихме и съсипахме от безпаричие, лъжи и интриги.

Аз съм ЗА заслужили и успешни хора да взимат много пари - спортисти, бизнесмени, лекари, янам значение, но заслужили и честни хора, които са си изкарали парите с честен труд. А не разни политици, мошеници, далавераджии. Нека младите да видят, че с честен труд се постига и да имат стимул да се развиват, а не да гледат мутрите и политиците и да остават с впечатлението, че непременно трябва да си мошеник, за да си упсял. Една държава само така може да върви напред - със стимул и мотивация за честните и трудолюбивите, не за мошениците.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 787d83b08a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Ако не искаме спортистите ни да стават мутри, рекетьори, охранители на мутри и подобни, то трябва да им осигуряваме необходимите средства и условия.
Защо през 90-те голяма част от борци и боксьори станаха мутри, еми защото държавата се отказа от тях.
Същото важи и с другите прослойки от обществото- лекари, учители, техници, хора на изкуството и културата, обикновени работници и прочие.
Нали трябва да ги задържим тези хора по някакъв начин, с цел държавата ни да се развива.
И в крайна сметка, освен за себе си и страната си, спортистът се интересува от парите и финансовата си стабилност, което е съвсем нормално.
Ти като работиш, работиш само за слава, или за пари и да си изхраниш семейството, нали така.
Нека спортистите и всички останали, които бутат държавата напред, да получават това, което заслужават, че и повече.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dec0e561b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 5 ето това е смислен коментар и заслужаваш не 5 а 50 точки,а останалите като не разбирате от спорт,моля не коментирайте много ли са малко ли са 200 бона,това вас не ви засяга по никакъв начин ;)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5ad670a599
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   До 5 и 6

На кои и колко от спортистите ни, трява да даваме по 200 "бона" и/или доживотна издръжка?

А и мутрите ги имаше, не защото имало гладни спортисти, за защото бяха създадени и толерирани от хора, които реално бяха държавата или поне имаха много голяма роля в някои от процесите в нея. Просто нека не мислим с "да плащаме на едни, да не са престъпници". Ако е така, предпочитам да плащаме за затоври и да ги държим там по 50 години.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3d1b8d4b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   6, идеята е не само да не коментират, а и малоумни теми да не пускат. Не че аз имам претенции, че разбирам много от спорт...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fa2f17e31f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 5,
За 90-те причините спортистите да станат мутри беше друга, но карай.
Отделно, ако имаше държава и не бяха плод на ДС никога нямаше да ги оставят да станат това, което станаха и са в момента!!!
Да, парите са важни, но аз бих казал, че не всичко е пари. (естествено не казвам да не взимат нищо, но все пак не трябва да са на първо място)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 787d83b08a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 5.
Съгласен съм, че спортистите бяха просто оръжие в ръцете на политиците, ДС агентите и генералите.
Реално 90-тарските процеси не могат да се анализират само с едно-две изречения, но предполагам повечето хора разбраха какво имам предвид.
Тук не говорим за определена сума пари, а просто за едно достойно съществуване и възнаграждение на труда, което би направило живота на българина много по-спокоен.
Ако имаше едно по-стабилно възнаграждение и по-добри условия, може би щяхме да имаме повече успехи в спорта, както и в другите слоеве на обществото, това е.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 201baa9197
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   3, каза го мършата, която псува народа си ежедневно. Лапай на Свен, Бустанчо, нали не искаш да си сред българи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker