Голям е расист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Голям е расист
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3283 пъти
Здравейте. Тази година завърших училище, имах един съученик, който постоянно ме обиждаше, и не само мене.
Та значи, аз съм беличък, бозавичък с кестенява коса и червени бузи. Абе малко на славянин приличам, всички в класа сме си бели. Ама имахме един съученик, който беше доста черен. Леко е да се каже мургав. Абе беше черничък с черна коса. Не беше ром, но си беше черен. Та този човек постоянно ни обиждаше, че сме бели. Наричаше ни- снежинки, бозавите, изгорелите на слънце, нацисти (щото сме бели), бели като платно и тн. Е това не е ли расизъм...

В толкова ли сбъркано общество живеем, че само белите могат да са расисти. Аз пък мисля, че всички са расисти, и най- вече тоя мургавия е голям расист.
Е, не мога ли да го обвиня в расизъм... Или нали той е черен, и само той "има право" да е ощетения от към цвят на кожата.

Сигурно ако обвиня някой черен ще ме обявят за ксенофоб, или нещо подобно. Ако черния човек ме обижда само заради цвета ми, то това не е ли пак расова дискриминация. Само, че дискреминираният съм аз. За жалост в наши дни, като се чуе за думата "Ариец" всички се сещат за Хитлер...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8aac62f08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Офф аре живей си живота. Сетил се нашия кога да обвинява расизъм. НЕ стига, че вече дори няма да среща тоя човек, пък и са самонавива. Явно твърде много свободно време ти е дошло.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a1f0966541
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така е. Цветнокожите са най-големите расисти, а толерастията се смята за добродетел. Заради това цветнокожите си позволяват всичко... момиче съм и не един път ми се е случвало да отнасям подмятания от разни опушени същества. Наскоро даже един нарочно се блъсна в мене. Да не говорим за едни негри, които като тръгнаха да ме заговарят и заобикалят и им казах да се махат, едва не ме набиха. Добре, че беше още светло. А в селата просто не ми се мисли какво е... циганите убиват възрастни хора за три компота и няколко лева. Не можеш да разчиташ на държавата, защото обясняват дивачеството им, раждането на 12 и т. н. с "етническа особеност". Единственият начин е саморазправата... ако толкова ви дразни, му дайте да разбере, че не ви е приятно и толкоз.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2d38681682
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Има комплекси за избиване, сигурно той самият е жертва на расизъм. Знаеш, черните в САЩ са най-големите расисти, у нас това са ромите - не искат да се смесват с другите хора, подиграват ни се, братовчед ми искаше да се жени за ромка от добро семейство, не му я дадоха, защото бил рус!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0ab18dcfed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами не е расист или поне от казаното от теб не се разбира да е расист. Вероятно ти казва така, защото и той иска да е по-бял, но не е. Расист е да мрази цигани, негри и разни други.
Попринцип хората са различни има по-мургави и по-бели, това, че е мургав, не значи, че е циганин. Пък ако някой друг ти казва бозав и снежинка, ми казвай му черньо, манго или нещо друго, което се сетиш.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7ee2f0d97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не е расист, а невъзпитано момче! Обиждайте се на умни и глупави, например!

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f18a3a5e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Расизъм е когато обижда расата ти. Вие сте от една раса, т. е. не обижда нея, а цвета на кожата ти. Би могло да отиде към дисриминация, ако ти се чувстваш ощетен по един или друг начин, но се съмнявам влиянието му да е толкова голямо, че ти да усетиш някаква ощетеност. И колкото и да не ни харесва всички хора проявяваме нетърпимост към нещо, било то расата, как изглежа или как се държи някой, сексуалната ориентация, религията, традициите и т. н., вкл. и ти.
Лола

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker