Защо животът е скапан? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо животът е скапан?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1133 пъти
Имам чувството, че в живота се случват много повече лоши неща, отколкото хубави. Защо тогава хората продължават да се възпроизвеждат, като така се появяват още повече хора, които да страдат? (Освен поради причината, че не са си го извадили навреме)
Как да се радва човек на хубавите неща в живота, като постоянно изникват проблеми и стрес, които постоянно застават пред очите на човек. Та кой иска постоянно да се бори с някакви трудности? Лично аз предпочитам да не съм се била появявала на този свят и ако някой ни питаше предварително искаме ли, мисля, че на Земята щеше да има съвсем малко хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0de9b538c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Погледни от добрата страна - не само теб те цакат! Земята е пълна с прецакани хора! Не ти ли стана едно такова топло, все едно гледаш коледен филм на янките?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fbe0c721f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ами да при много хора е така и аз се чудя дали да не си прострелям в главата и край,какво пък толкова дет се вика хахаах майтапа настрана ама донякъде си е късмет и правилно стечение на обстоятелствата някои си имат супер живот и не се оплакват,други пък само проблеми постоянно,имат чувството че са най-прецаканите,но щом те сполитат такива мисля значи е време за промяна да знаеш!!!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ebb08023c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Номер 1, трябва да ми става " топло" че и другите са зле. Все ми е тая за другите, след като на мен не ми е добре.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6641be4949
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Защото хората не мислят, а правят автоматично това което изисква обществото.Трябва да се раждат деца- раждат.Много от т.нар родители изобщо не мислят какво могат да му дадат на това дете, как да го възпитат , как да го научат да се справя в тоя свят - не.Дай да родим и това е.И аз хиляди пъти съм съжалавала , че съм родена.Още от малка се чувствам зле в този свят- почти нищо не ми харесва и допада- нито начина на живот, нито мисленето и поведението на хората, нито начина по който можеш да си живееш живота.Истински хубавите момент са толкова малко и човек толкова рядко е щастлив, че няма накъде.Преди и аз мислех да имам деца, но си казах - не е ли малко лицемерно да раждам дете и да го набутам в тоя гаден свят да се мъчи.Цял живот да бачка като роб за жълти стотинки, да преживява кофти връзки и да се разболее от нещо.Какъв е смисъла? Е смисъла е за икономиката да има много хора да бачкат, защото ако няма хора загива икономиката.Но за отделния човек и неговото щастие никога не се мисли.Аз не живея с илюията, че детето ми ще е хипер щастливо , по-вероятно е да е средностатистически човек и да преживее всичките гадости, които това общество предлага.Колкото и да живях така и не можах да харесам тоя живот и не ми се вижда вариант да подлагам и друг човек на това.Със сигурност ако имах избор никога нямаше да се съглася да се родя на тази земя.Но човек още от раждането му се казва- така и така се живее, такъв е живота- учиш, работиш, раждаш деца и така всички правят.И оттам всички хора живеят така, без да се питат щастливи ли са или не.Дори няма лесен и безболезнен начин за самоубийство ако решеш , че искаш да приключиш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7eed7f1f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   А, разбирам те напълно. Обикновено който се замисля, той стига до това прозрение. Затова и населението на развитите страни намалява - защо да мъчим други същества? Примерно, на мен всичко ми е уредено, но баща ми ме е оставил като малък. Изградил съм се много шантаво, доволен съм от себе си, но просто толкова трудно е всичко ако искаш да постигнеш нещо, че ... ок, самоубивам се бавно, чрез живеенето на живота си и чрез работата си... но защо трябва да причинявам това на някой друг? Предстоят климатични промени, бежанци, може би - войни за преразпределение на ресурсите, водата която има у нас ще бъде много ценна... Но не само... Не знам. Предполагам, Божа работа е възникването на живота. Съзнателно, никой човек не би искал, ако има шанс да решава, да изпраща на това страдащо и самотно място друг да се мъчи, с надеждата един ден да имате нормална, съкровена, неегоистична комуникация с поне едно същество, което няма само да иска от теб... Изкупване на греховете са страданията, уроци, смисъла на живота... Съжалявам че ти е трудно, предполагам един ден най-неочаквано ще срещнеш някого. Пожелавам ти го.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8dbe2b654a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ми направи си го да не е скапан?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3a0b6a765a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Живота е такъв, какъвто си го направиш
Но кап

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: da3f1e89a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Мисля си същото нещо постоянно. В живота има много повече болка, отколкото позитивни моменти. Животът на обикновения човек (който не е имал късмета да се роди в среда, която му дава директно ударен старт в живота) е изключително труден. Работя престижна работа с много висока заплата за страната. Но знам какво ми е коствало и какво продължава да ми коства това, постоянна борба, големи компромиси в личен план, както и в емоционален и здравословен.

Балансът е илюзия - няма баланс. Или си спукваш гъза, береш някакви плодове (висока заплата), но жертваш куп други неща, или караш по-леко, но си в мизерия (било то умерена, лека, или тежка).

Но стига за материалния аспект. Почти няма истински неща, емоции. Всичко е интерес. Едно време силно вярвах в приятелството, бях готов да умра за този човек, сякаш беше част от мен. Виждах как той само ме изпозва, но си затварях очите. Времето ми показа по грубия начин колко истинско е било това "приятелство". Живеем във време на загубени морални ценности, тоталната липса на такива. Хората са роботи, няма нищо искрено и истинско. Не всички, но е масово.

Истинска любов също почти няма. Огромна рядкост. Жените търсят сигурност, но не ги обвинявам. Живеем в такъв свят, в такова време. Без финансова сигурност човек живее един мъчен, нервен и ограничен живот, съществува...

Отношенията между хората се превърнаха в пазар - все едно избираш стока. Ама има ли това, ама може ли онова, ама колко е гаранцията, дали някъде няма по-добра алтернатива. Така се избират познати, приятели, интимни партньори.

В работата те експлоатират тотално - без значение дали взимаш 700, или 7000 лева. Винаги е гърч и тотална експлоатация, не познавам щастлив работещ човек, а познавам много хора с високи доходи.

Изобщо не ми се подхваща темата за това колко много хора са ужасни родители и обричат децата си на провал. Смазват ги емоционално и всякак. Малко са добрите родители, много малко.

Много още мога да пиша, но за мен животът е едно страдание, един ужас. Ако има ад, то това е тук.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1f9a06b5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторче, така ти се струва, защото за тебе няма Бог и гледаш само как хората пълнят червата и мърсуват. Животът е прекрасен, ако и за много хора да не е лек. Но живот без Господ не е живот, а съществуване.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e44e9808a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Животът наистина яко ме е прецакал и мен, до степен в която вече не ми пука каво става. Ако стане нещо лошо, майната му, ще мине. Хич не ми е. Гледам да не се фокусирам върху лошото, но го правя. И ми става кофти. Както казва номер 4, правим това което ни задължава обществото. Искат или не искат деца, някои хора раждат само за да не бъдат сочени с пръст. Защото ако нямаш дете си егоист. Не е така. По-скоро си егоист ако угождаваш на другите, а не на себе си. Понеже много хора се чувстват принудени да имат деца, а не могат да ги отгледат ги подлагат на тормоз. То бил емоционален или физически. То заради това една огромна част от поколението ни е депресирано. Някъде прочетох че 7 от 10 души от нашето поколение са депресирани. А и не само родителите подлагат децата си на травма. И в училище колко деца биват тормозени. Но за това са виновни родителите. Или неглежират децата си и те така искат внимание, като съсипят чуждото психическо здраве. Или просто са разглезени богаташи. Да не говорим за двуличието и лицемерието. В училище съучениците ми са толкова лицемерни. Давам пример: една съученичка която е била дебела, но тормозена(ех поне едно нещо общо имам с нея) за което е почнала да се лишава от храна и после е отслабнала и е била на ръба на анорексията. Тогава е бил тежък период за нея. И е осъзнала че трябва да обича тялото си такова каквото е и да не и пука. Body positivity, нали? Да, ама не. Защо? Един път когато си ровеше в тик ток и попадна една дебела жена(не беше и чак толкова дебела, но пак беше дебела) и викаше "Илл отврат, баси свинята", съжалявам.. Тебе не те ли тормозиха така в училище преди? Не казваше ли че вече не съдиш хората за телата им? Същото стана с едно слабо момиче. Изезе и там в инстаграм и тя вика "Въх за каква се мисли да носи тези дрехи? Хем няма гърди и задник, ми и е анорексичка. ", и един път вика "Аз предпочитам да бъда на ръба на анорексията от колкото някаква свиня. " и ако това не е лицемерие, не знам какво е. Много примери мога да дам. Да не говорим колко съдещи са хората, главно от моето поколение. Един път бях със съученичките ми, и онази за която ви дадох пример също беше там. Говорим си и по едно време една съученичка вика "Виж я тая. Баси клечката, задник няма. " и тая с която ви дадох пример вика "Кой знае колко е грозна. " и просто исках да се махна. Не исках да съм сред такъв негативизъм. Аз затова нямам и приятели. Повечето хора наоколо са такива. А и аз имам такъв характер че като съм сред някой(няма значение дали добър или лош човек) просто придобивам техните черти на характера. Толкова пъти съм била лицемерна и двулична и съжалявам. Има и още, но то мога да напиша цяла книга ако ми се налага.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 781bdd98fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До 1,
Предпочитам на всички да ни е хубаво, дори на хората, които не харесвам, отколкото на всички да ни е зле

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fe59f2b8e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Еми работиш, ядеш, спиш и т. н еднообразни. Но ако я няма работата, по-добре ли е? Човек трябва да се занимава с нещо, което му харесва. Понякога не виждаме какво имаме, а искаме други неща.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a42aa98e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Абе хора, тук само завършени мизантропи ли сте се събрали? Не умеете ли да се радвате на простички неща: семейство, приятели, слънце, море, планина, хубав филм, книга...???
Всичко било гадно, само страдание имало... ще кажеш, че от Бухенвалд идвате или сте от гладуващите африканци. Я се стегнете и го дайте по-ведро!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d5874aeb97
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Номер 13, осъзнай се. Не всеки има приятели или пък любов, както и не всеки може да си позволи да види морето дори, да се радваме казваш на филми и книги?
Хах, хора открихме топлата вода, зарязвайте я тая гадна действителност и почвайте да гледате филми и да "живеете" в тях, така всичко ще бъде наред!
Това са абсолютни глупости и всеки който казва, че животът е хубав или е късметлия на когото му се е паднал добър живот или се опитва да излъже себе си...
Няма такива глупости като да се радваме на "малките неща", на човек който не е успял да усети споделена любов с какво точно ще му помогне един скапан филм или книга? Да забрави за два часа реалността?
Не бъдете песимисти, бъдете реалисти, моля ви. Страшно дразнещо е някакви позитивисти да бръщолевят врели некипели и да си повтаряме, че "всичко е наред", "всичко се случва с причина" и тем подобни простотии, в които самите вие не си вярвате.
Всичко се случва така както е писано, не знам кой го е писал, но това е факт! Колкото и да се стараете да го промените, няма начин. Ако ви се случват хубави неща значи така ви е писано, а не е щото вие сами сте си били оправили живота, няма такъв филм. И не почвайте с обясненията как сте променили живота си, защото има хиляди истории които показват, че колкото и да се стараеш, ако нещо не е писано никога няма да се случи.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: f242172519
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Не мога да не се съглася. Всеки е със своя късмет във живота. За един е хубав, за друг е скапан, за трети е нормален, на четвърти е им все едно. Цял живот учим, работим и се борим само защото сме тук очевидно не по свое желание. Десетилетия наред борба и страдания само за да се разболеем и умрем накрая, понякога без подкрепата на семейството си. Някои до самия край са си сами. Въобще защо трябва да си го причиняваме? Защо ни е да си усложняваме живота? Защото така ни е по-изгодно - обичаме да ни е трудно за да си придадем смисъл на своето съществуване (поне така го тълкувам). Отчасти проблема е че хората се водим със по-развит интелект и съзнание от на повечето от животните което от една страна е благословия но от друга е проклятие. Живота сам по себе си няма смисъл ако ние не му създадем такъв за самите себе си. Добрата новина е че не е завинаги защото тогава вече щеше да е кошмар от който няма събуждане. Да си знаещ и осъзнат си е нелек товар за носене. Единствено можем да се отървем ако сами си сложим край или някой или нещо ни убие (на никого не го пожелавам). Смъртта не е чак толкова страшна за колкото се мисли от някои хора (ако някой мисли другояче - Еми добре, разбирайте го по свой си начин).

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: acdf83d0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   В депресия си, вземи мерки.

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: fb0c1d9376
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не е в депресия. Авторът на темата е реалист, вижда животът от гнилата страна на ябълката, а вие виждате само хубавата й страна и мислите, че е ок да я изядете. Хилите се по заведения, давате 100 лв. за едно шляене навън, докато има хора и други животни, които гладуват, болни са, няма кой да ги погледне, за да знае дори, че съществуват. Не е нужно да живееш в централна Африка или друга част на света където хората са в пълна мизерия и репресия, за да знаеш, че светът е лошо място, защото е пълно с лоши хора, които продължават да се множат, и да консумират, и да убиват планетата. Не е нужно да ти липсват неща като питейна вода, електричество, покрив над главата... може да си добре според някакви там стандарти, но да си дълбоко огорчен от живота, защото просто не си дебил, който живее в своя балон.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: bc29982a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И аз не съм доволна от живота си, епохата в която раста и имам усещането, че имам по-малко от другите... ама ся не мога да се самоубия... продължавам напред.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 9a755b1d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Темата е стара, но важна, затова ще се включа.

Човек никога не трябва да се отчайва и да разсъждава така!

Животът ни е дар от Бога и има смисъл! Ще ти го обясня подробно:

Трудности, скърби, болки и проблеми всеки човек неминуемо има в живота си.
Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал така - като тези хора със суицидните мисли.

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православната църква).

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаеш ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм, казва се Форпост, за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца.

Няма да давам връзка, защото напоследък ги трият.

Затова просто напиши в you tube Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живеем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)
(А също пагубно и гибелно за човека е да се самоубие, защото самоубийството е грях, който не се прощава, и самоубийците директно отиват в ада! ) И говорим не за нещо временно, а за вечността. И да бъде човек в ада е страшно...

Конкретните ми съвети към теб и към такива хора са следните:

Прочети Новия Завет(втората част от Библията) и особено обърни внимание на глави 5, 6 и 7 на Евангелието от Матея. Там са цитиран думите на Божия Син - Господ Иисус Христос, това са Божествени истински слова!

Обърни се към Бога. Ако не си кръстен - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker