След като останах сам реших какво искам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124104)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14647)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

След като останах сам реших какво искам!
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 891 пъти
Здравейте, вече не съм в тийн годините си, усещам обаче че не съм разбрал основите, нека уточня че става въпрос за в каквото се захвана.... Реша връзка - в началото ок, мине време - издънвам се.
Не обръщам внимание много на работа, и без да иска връзката се поставя на 1 място в главата ми и оттам насетне аз генерално прецаквам нещата всеки път!
Същото и с приятелите - в началото здравей, здрасти, почна да разказвам неща отпреди и очаквам уважение, подкрепа и разбирателство с мен и дори да се разбираме чисто и просто като добри приятели (както в тийн годините в училище), не съм имал много но дори и по единично, аз бях доволен защото самотата е най-лошото нещо което човек може да преживее за дълъг период... Не го пожелавам на никого за нищо на света!
но доста неща бях изпуснал главно заради лошо стечение на обстоятелствата - в тийн годините си баба, дядо постоянно създаваха виканици вкъщи, скандали, уви самочувствието и самооценката ми пострадаха. Бях критикуван и супер много омаловажаван откъм подкрепа - имаше някаква, но да ми говорят добри неща много рядко е било.
Чувствам се сега, след като останах сам без връзка, отново вкъщи, без работа и без конкретна и ясна цел ; аз чета и гледам по някоя друга история, но не го правя АКТИВНО и постоянно, непостоянен съм но и мразя дразнещите коментари.

Да се върна към идеята на историята ми. Искам да мога да общувам добре, да разбирам хората, както и те мен, да им кажа за нуждите си, както и те за техните, но има неща в разговорите които или не съм научил или не зная все още, а вече много отдавна трябваше, но почти никой не ми ги е обяснил. Като гледам всички са на мнението "да се оправя сам", което звучи лесно на теория, но без ясна и точна представа как да стане общуването и социализирането не знам. Не умея много да задържам вниманието на хората, получавал съм лоши отрязвания, за които не ми е пукало с някои просто не сме си паснали, не може с всеки 1000% да се харесате тва разбираемо.
В момента имам малко, но подбрани хора, виждаме се периодично но това е. Проблема е, че се страхувам да не остана напълно сам и да си пропилея живота по същия начин и като стана на 30 след около 5 години... Реално искам да измисля накакъв план, но да не бъда отхвърлен от хората, някои ще си кажат "той е мамино синче още живее с техните и чака" реално аз искам нов старт, но това не е лесно. Ще ме приемат ли следващия път поне няколко човека, ще проявят ли разбиране?
Следващата връзка кога ще стане, като всички искат да си с финанси и да си напред, аз как да достигна до това? По какъв начин, какво трябва да коригирам и променя? Ясно ми е че още има доста да уча, но ми писна да е така. Давам един пример - говоря си с хората, понякога им споделям нещо, но уви мълчание. Игнориране и нищо. Реално никой не отделя внимание ако няма изгода от тебе. А винаги бих изслушал и съдействал за дадена ситуация когато имам мнение. Чувал съм също, че трябва да даваш стойност за да получиш такава. Тогава как да си променя общуването? Вече приятели с които преди много си говорехме и се майтапехме ме позабравиха, откакто стана това с разделянето с момиче, защото една и съща тема въртях несъзнателно и многократно при това. Приключи вече. Забелязах обаче, че и аз съм прекалявал, но насреща не съм получавал решение, знам че не всеки е мега опитен и знаещ, даже от тези по-малки от мен не съм и очаквал кой знае какво. Те самите те не знаят какво искат за тях, пък да не говорим за идеи за реализация и развитие. Преди исках да стана в IT сектора, но изгубих желание буквално заради липсата на достатъчно и постоянни всекидневни/ежеседмични приятелства. С предишни момичета да съм приятел не виждам смисъл, предвид че търсят своето от другия човек, а аз не съм в състояние в момента да давам изисквания и голяма дума, заради изброените причини.
Та мислех дълго и реших да седна и да реша този проблем най-накрая и да спра да страдам, че не ме харесали и искали. Реално за да го направят, трябва да имам уважение, стойност и виждане за нещата, пък реално от т. наречените "връзки" ми е писнало. Само изисквания за едното има няма лазене по нервичките :)
Това не може да се промени, но може да се контролира като какво получавам отсреща и какво не, стига да се съобръзят и с моите граници и аз с техните.
Дразни ме, че винаги се търсят косури за какво ли не. Човек няма как да е много напреднал без да е стартирал от нормална работа и нормален живот от който да стартира и поне да си плаща сметките и прехраната. И затова прецених, че за начало трябва да не изисквам много ПРЕДИ да съм постигнал нещо и да имам какво да дам от себе си, колкото до следващите пъти нека задам въпроса и към дамите и към мъжката част - Какво се търси в тези връзки и какви са етапите? Очевидно аз само хващам първия етап, започна добре и после каквото стане. Не го мисля много в някои моменти, но това е грешка защото от най-малкото може да се развали всичко. Особено и личния ти живот ако спреш да се грижиш и да държиш на себе си. Не ми е лесно да споделям всички тези неща, но не искам да оставам същия човек, не може просто повече. Искам да попитам също какъв е следващия етап и какво мога да направя от тук нататък? Ами когато ми стане твърде много от всичко и всички вкъщи и като цяло? Паник атаки като имате? Всеки се е сблъсквал и знае за какво говоря, но като мъж не трябва да спирам да се боря, въпреки че за момента съм си дал пауза, но сега ще продължа. Миналата година бях добре с предишната си приятелка живяхме заедно, но оттогава само с идеята бях че ще се изнеса при първа възможност и така отлагах до безкрайност. Накрая не се случи, но и се бях разочаровал от себе си и от всичко станало. Нямаше почти никой до мен да ме подкрепи и да ми каже точните неща които да следват. Сам бях решил какво може да се направи като най-добро, но не изпълних основните си цели тази година а те бяха хем да се издигна, хем да успея максимално в всичко, което не е лесно и не е реалистично, не е невъзможно но просто трябва твърде много работа и осъзнатост за нещата, които аз очевидно ги нямам. Не съм достатъчно информиран и начетен, искам да се образовам още и да имам идея какво да правя от сега нататък. Изгубих твърде много хора зад гърба си, главно заради слабо поведение и малоумни грешки и това че не бях израстнал истински!
И после естествено си поех последствията от тези мои грешки, но и всичко ми дойде много в повече. Надявах се да останат с мен повече хора и да е забавление и работа, като песен обаче не стана така. Тотално различно от това което исках. Затова трябва да гледам реалистично на нещата, да си решавам проблеми и да контактувам и да се социализирам. Но как да си създам новите неща, за какво да си говоря с тях и как да поддържам тези неща се чудя. Не желая да са прекалено много, но колкото и да са не искам в групата си от приятели и познати аз да съм тихия и мълчаливко без представа какво да говори и да прави ( в дадения момент не попринцип), защо много други хора са супер контактни, забавни, енергични и аз бях такъв преди но с всяко отрязване, лошо държание и прецакани отношения в началото или след това, просто губех желание и се затварях.... Не е приятно чувство и не го желая на никой, но просто имам мечти и неща които искам да постигна, но уви все още не съм достигнал до тях...

И последния въпрос - как да разбирам нуждите на хората, как да дам комплимент и другите основни неща в разговора според групата, хората и мястото, като загубиш връзка с група и други хора си в трудна позиция, но не бива да се отказвам от всичко и да оставя така нещата. Първо че съм млад и второ че има възможности, не искам живота да ми мине в нас и да седя анализирайки какво да правя то да ми става все по трудно и все по трудно... Искам да водя разговори с хората, да ме оценяват да продължават да искат да ме виждат и да виждат в мен повече отколкото на пръв поглед има. Но и когато сме на среща и излизане искам да го направя запомнящо се, да имам ясна и точна представа на определени теми и неща, за да не съм неинформиран и да нямаме повече теми на разговор и от там нататък всичко да си отива. Свикнал съм повечето хора да си отиват, даже още преди да е започнало всичко и преди опознаване и т. н, любезно рязане но ми писна да го виждам от повечето, затова нека намеря хора които ще ме харесват и оценяват какъвто съм, естествено след време отивайки към моя промяна и сработване с другите, това е нещо от което дълго време се страхувах, да бъда в среда, да бъда не най харесвания, но за сметка на това идиот и отхвърлен, въпреки че имам идеи за живота си които искам да осъществя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 04df5f0f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Много дълго си го написал, хубаво е, но е трудно да се прочете. Може би, на прима виста, ми идва, че изискваш прекалено много от другите хора. Иначе, в ерата на интернет е наистина доста трудно - всички имаме завишени изисквания и очаквания от живота, не знаем да оценим това, което вече имаме, а дедите ни са нямали.

За да се развиеш сам ти трябват хора - така е най-лесно. Помисли какво може да предложиш на някого, в замяна на това да вземеш от него някое умение. Започни някаква проста работа, изкарвай пари, с които да бъдещ независим. Спри удоволствието, което ти носи интернет. зтова е главната причина да нямаме реален живот в днешно време - няма нужда от него, гладът за отношения, за истрии, си набавяме чрез интернет. Непременно спри порното - това собствено те лилава от бъдещето ти. Много е страшен проблемът, не се говори за него, а хората го омаловажават от невежество. Като цяло трябва малко да пострадат твоите сегашни комфорти, да се откажеш от тях, за да придобиеш нови - по-стойностни. Кураж!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b7f1e0914f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Недей да споделяш с хората за себе си Те не се интересуват от теб и от проблемите ти. Само някой роднина и истински приятел би те изслушал. С хората и компанията ти си говори за общи неща - футбол, учене, работа и пр. По същи начин и ти не изслушвай нечии споделяния за себе си. Истинските приятели са малко, даже човек е късметлия да има дори един. Според мен имаш нереалистично високи очаквания към хората и гаджетата. Смъкни малко изискванията. Свикни, че човек е сам в живота. Свикни да бъдеш самостоятелен. И да не зависиш от никой друг.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker