Нарочно ли ни карат да затъпяваме? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121602)
 Любов и изневяра (29819)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21920)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7320)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18634)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нарочно ли ни карат да затъпяваме?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1709 пъти
Здравейте, пускам тази тема, провокиран от все по-голямото облъчване по телевизията с всевъзможни идиотски сериали. Може би само на мен ми прави впечатление, но преди години по Нова и БТВ даваха далеч по-интересни неща, а сега по цял ден индийски и турски сапунки и вечер в прайм тайма някой друг български опит за сериал с некадърни актори. Според вас умишлено ли го правят, за да може обществото да затъпее още повече? Аз лично не ги гледам тези сапунки, но ми прави впечатление.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8102381ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Прочети за План РанЪт! Тогава всичко ще ти се изясни!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4630b40415
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Телевизията винаги е имала за цел да насажда опреледелено мислене на масата и по този начин да го контролира,ти това не го ли знаеш,ако не разбери го и спри да гледаш телевизия,направи си експеримент 30 дни никакъв телевизор,новите можеш да ги следиш само от телефона през социалните мрежи,достатъчно е и повярвай ми ще почувства една особена разлика в начина си на възприятие на нещата ;)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 37e7f50875
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   За да се наложи нещо ново трябва старите основи да се разрушат.Това е правено многократно през вековете,сега се прави отново.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 286338799d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не е от телевизора. Телевизионните сериали (особено индийските и турските) просто се правят на нивото на масовия зрител. В холивудските слагат и супер много либерастка пропаганда, но в случая не говорим за такива. Та така де, нивото на населението спада, съответно и нивото на сериалите спада, а не обратното.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2dac11dfc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Автора:

Аз като цяло нямам проблем с турските и индийските сериали, но да пускат по един на ден някъде следобяд...какво е това по цял ден само сапунки? Да не говорим, че по Нова от 9 часа се почва промиването на мозъци с Гала, която според мен е по-зле и от сапунките. Едно време (преди десетина години) имаше толкова интересни реалитита, а сега пълна боза от всакъде.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3e4a7469e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Да, и това не са само телевизиите. Ти виж какви хора харесват Киро Брейка примерно...и ще си отговориш на въпроса колко е интелигентността на младите...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 22ea0f5aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Правят го защото главно стари хора гледат сериали по тв и на тях сапунките им харесват. Повечето млади сме се ориентирали към Netflix и др подобни.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 62ba7284aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да, нарочно ни затъпяват. Защото тъп народ се управлява по-лесно и се краде от него по-лесно. Което и правят.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c397c2d7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Българските сериали са готини и свежи, не разбирам какво трябва да са според теб.
Иначе, като цяло, се пускат бози, които преформатират съзнанието ни и то вече е промито. Въпрос на лични интереси е какво човек избира да гледа и вярва.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3aa6bba64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто купуват най-евтиното...
Вкъщи хубавите сериали си ги теглим от Замундата, с година-две или повече закъснение.. :)
Препоръчвм ти La casa del papel или Breaking bad

А иначе, ако искаш да добиеш представа какво става с обществото и прочее, можеш да изгледаш филма "Идиокрация"... Съчетай го с американския девиз: "I'm proud to be stupid! " и пъзелът съвсем ще ти се нареди.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9118d593bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   А бе вие вярно ли още гледате телевизия...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9118d593bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Както искаш го наричай - "затъпяване", "манипулация", но телевизорите в сегашният им вид са вредни. И проблема далеч не е в турските сериали. Новините например са най-напред безсмислени. Информацията, която споделят след два дена е вече не актуална. Мозъка и съзнанието биват затрупвани от нищо незначещи новини, което напрактика пречи на нормалната му работа. Отделно попринцип новините са с крайно манипулативен характер.
Рекламите са още по-вредни. Посредством тях се правят внушения с които най-малкото те подтикват към потреблението на определени продукти. В определени онлайн платформи рекламата на алкохол е забранена. На хазарт също.
Кино продукциите (включително сериали и сапунки) са също толкова вредни. Няма да намерите филм в, който да не се употребява алкохол. Внушават се различни проблеми на подсъзнателно ниво.

Телевизията и нейните аналози са безумно вредни и ненужни на човека.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 28f9c31cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Просто медиите се опитват на угодят на по-голяма група от хора. За да угодиш на по-голяма таргет група, трябва да снишиш нивото, тоест да излъчваш тъпи сериали и сеирджийски риалити програми.
Има една книга- Психология на тълпите. В нея автора развива теория, че при голяма тълпа от хора, нивото на IQ спада.
Ако въртиш по телевизията по цял ден опери, документални филми и сериозни предавания, очаквай нисък рейтинг и евентуален фалит.
Другото нещо е, че явно тези индийски сериали са евтини, и от чисто бизнес гледна точка, искаш с минимални разходи да направиш максимални печалби. Всеки бизнесмен иска това.
Така че това си е един порочен кръг, от който трудно се излиза.
Единственото нещо, което ти като потребител можеш да направиш е просто да не гледаш въпросните програми.
Аз много рядко гледам телевизия. Предпочитам интернет пространството, където има по-качествени и разнообразни неща. Но и интернет се разводни с доста простотии, фейк новини и прочие неща.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d087b2c0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Специално телевизиите си личи, ме са с цел промиване на мозъци. Примерно:

При интервюто с Петър Илиев по Нова, Викторчо Николаев задава въпроси, които са тотално неадекватни. "Добър човек ли сте? " Ми, правилно - питайте баба ми, леля ми, баща ми, вуйна ми и т. н. Напрегна го с НЕДОКАЗАНИТЕ си нападки и после му задава въпроса " мислите ли, че с това агресивно поведение си помагате ". И Бай Ганя 25 минути нищо не чу и не разбра, ама като чу "агресивен" и веднага повтаря " гулю-гулю тоя надменен и арогантен боклук ".

А те иначе се опитват ни контролират още отпреди Нова и БТВ да бъдат създадени. Я си спомнете какво ни учиха в учебниците по история? Че сме били 500 години роби. Това е тотална пропаганда, с която се опитват да насочат вниманието и омразата на българина към Османската Империя, днешна Турция.

Да, ама не са познали. Да си проверят първо дефиницията за "роб". Аз роб не съм бил, нито някой от моето поколение. Направо съжалявам за поколенията, които са били и ще бъдат облъчени с такъв идиотизъм.

Ди Ес, 22

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1148fd9a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От над 10-12 години в къщи не се гледа телевизия, телевизорът е изхвърлен в мазата. Има достатъчно книги и на хартия и в електронен формат, филми за теглене и гледане онлайн, концерти, изложби. Дори да излезеш и да се разходиш е по-добре, отколкото да тъпееш пред телевизора. Програмите на телевизиите не можем да ги променим, но можем да натиснем OFF и да не гледаме глупости. Въпросът е до избора на самия човек.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ee53082611
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Затова не гледам телевизия. Особено сега както с коронавируса искат само да насаждат страх. Предпочитам да гледам полезни неща в ютуб - съвети от истински лекари как са си подобрим здравето, не само "ваксината, та ваксината ", как се изграждат полезни навици, как да сме по продуктивни, лекции на добри преподаватели, съвети за отглеждане н деца и всякакви други такива положителни клипчета от които има какво да се научи. За мен телевизията е Загуба на време и мозъчни клетки

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2fbb0232ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Телевизията е средство за забавление, и нейната цел е да забавлява най-много хора. Не да ги прави умни.

Ти като се имаш за умен, защо изобщо гледаш телевизия? Аз телевизор нямам от 1998 и съм си идеално! Часовете които прекарваш зомбираннпред телевизора могат да отидат за социализация с приятели, научаване на нови и полезни неща или от книги или от интернет, хобита, спортуване - всяко едно от тези неща е много по-полезно от телевизията.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5b211a5b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Всъщност - да, така работи по-добре пазарната икономика. Даже остави телевизора - виж какво става в интернет - новите "социални" мрежи стават все по-опростени(опростачени е по-точната дума) и все по-хаотични - едно време като имаше форуми се спазваше някаква форумна култура, не можеше ей така да спамиш.

Имаше хубави търсачки с възможност да правиш сложни търсения и да намериш каквото ти трябва. После дойде фейса, който на фона на инстаграм и тик-ток си е направо супер.

А последните две недоразумения толкова много затъпяват мозъка, че не е истина. Правят нетърпелив и зависим и имат едни безкрайни фиидове, в които ако малко по-дълго време скролваш, се загубваш. Видеата се пускат на момента, почват отнякъде и ти разпиляват и малкото разум, който ти е останал. Тия шитове са като джънк фууда при храните. Лошото е, че там има и страшно много полезна информация, но е трудно да я откриеш заради посредствените търсачки (само хештагове ) От друга страна, компаниите, собственици на тия соц мрежи разполагат с мощни инструменти да търсят каквото им трябва в плявата и да си правят плановете или да препродават извлечените данни...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 67f98ff81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Към автора-ние имаме интерактивна телевизия на Виваком, т.нар. "национални телевизии" почти не ги гледам, има "Movie star", "Filmbox", гледам сериали като "Хората", "Черно огледало", "Кръгът", и т.н., има и руски сериали-"Елхи", "Бригада", "Прохода Дятлов", "Епидемия" и т.н.-има ги само в мрежата, не съм чул или видял да ги дават някъде, като имаме предвид, че премиерата на "Черно огледало" (давам го само за пример) е била още през 2011, а вече сме 2021, която скоро ще си отиде! Винаги искам да гледам нещо неочаквано и интересно! Не знам дали у вас гледането на телевизия се изчерпва само с на принципа "каквото пуснат"! За мен това е минало, а както се казва да не си спомняме и да не живеем с миналото, защото трябва да сме в крак с новите неща! От само себе си се разбира, че условията откъм гледане на сериали и филми се подобряват с всяка изминала година-постоянно се прокарват нови подземни трасета за пренос на интернет до гражданите, а с това се увеличава и шансът за достъп до интерактивни услуги-превъртане напред-назад, връщане на минали предавания, достъп до виртуални видеотеки и платени канали, подобряване на интернет скоростта, и успешно изтегляне на сериали и филми! Друг е въпроса ако живееш в някое село, където не са и чували за такива услуги! Но ако си роден в голям град, няма как да не забележиш, че постоянно се изгражда подземна инфраструктура, тъй като тя е бъдещето!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f7d259053c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Даже Discovery Channel беше по-хубав навремето. Преди 15-20 г. даваха готини научно-популярни поредици за космоса като "Планетите", а сега - основно глупости. Само Nat Geo още поддържа нивото.
Аз харесвам научно-популярни филмчета. Тегля си ги от торентите (като eztv.re или от пиратите) или гледам от колибката, или ютюб.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e32487d846
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Отговорът е - да, нарочно ни карат да затъпяваме - и тук не визирам само тъпите сериали и филми, ами и измислените новини, които само насаждат страх или реалитита, които са режисирани 100 % и нямат нищо общо с реалността. Проблемът за мен е, че хората се поддават напълно доброволно. Никой не те кара насила да си пуснеш телевизора, нали? Така че отговорността е лична.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker