Как търпите простотията ганьовска? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как търпите простотията ганьовска?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1487 пъти
Случай отпреди час: седя си вкъщи мирно и кротко, лежа, почти заспивам в спалнята и прозорецът е отворен. По едно време започва люта, мръсна, гнусна чалга отнякъде си. А уж е забранено да се шуми между 14:00 и 16:00... Аз няма как да тръгна да обикалям целия блок да видя откъде е, защото нямам достъп до другите входове, че да търся нарушителите, да викам полицията и тн... Въпросът ми е към съседите на нарушителите. Как ги търпите вие като са ви до главата, буквално? Глухи ли сте, или мазохисти, или и двете? То и да не чувате, всичко се тресе. Не разбирам колко висок праг на търпимост имате към простотията на хората. Нарушителите нарочно не ги питам нищо, защото предварително ми е ясен коефициентът им на интелигентност. Живяла съм на няколко места и на всички има по няколко всекидневни нагли нарушители, на които никой нищо не казва. Аз съм била единствената, която прави забележки и търси полиция и спокойствие. А една птичка пролет не прави, за съжаление... Една идиотка преди време ми каза, че децата и можели да си думкат колкото искат до 10 вечерта... А нейните зверчета (деца) почват сутрин в 6-7 и вечер спират чак към 12 вечерта. Арогантността и самочувствието и се крепяха на това, че е домоуправителка и всичко и е позволено. Да, ама не. Една вечер я докарах до нервна криза и по трудния начин разбра доста неща.
Има хора, които работят от вкъщи, има хора, които учат, има хора, които четат книги, има хора, които работят на смени, има хора, които просто обичат да се наслаждават на спокойствието и тишината в собствения си дом. И ако не могат да намерят това спокойствие у дома и да го защитят, то къде другаде? Както ние не пречим на вас, така и вие не ни пречете. Не сме длъжни да ви слушаме музикалните предпочитания, децата, скандалите, пиянските разговори на висок тон и прочие. И е хубаво да се съобразявате не само в забранените часове, а по принцип. Защото реално са твърде малко и не могат да удовлетворят всички според начина им на живот. Повече от сигурна съм, че ако си слушате музиката наистина тихо, или на слушалки, няма да се разболеете. Ама на един човек, работещ на смени, ако цяла седмица му пускате чалги и не може да се наспи за работа, шансовете за здравословни проблеми се увеличават драстично. Нервите също оказват влияние. Музиката не е жизнено важна необходимост, но сънят и спокойствието са. Не е лоша идея и да възпитате децата си докато още са малки. "Те са деца, играят си." не е оправдание. По-добре вие да ги научите докато са малки, отколкото да ги учи животът като големи. Навсякъде е пълно с разглезени и невъзпитани деца. Не сме длъжни да слушаме и техния сеир. Преди да създавате поколение, уверете се, че вие вече сте пораснали достатъчно (поне интелектуално). Ако не сте готови, слагайте кондоми, защото останалите страдаме от вашите провали като родители. Другият вариант, който е много добър, е всички до един да минем IQ тестове и всички с ниски резултати да бъдат кастрирани. Мъже, жени, всички. Трябва гените на простаците да бъдат затрити.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 99cb2fe49d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Истински ти съчувствам. Наистина явно нямаш никакво спокойствие и нервите ти са разстроени, за да стигаш до такива крайности. Това е форма на тоталитаризъм. Направи си звикоизолация на апартамента. Или живей в къща. Там няма да имаш съседи. Простаците са неспасяеми случаи.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1512a965e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Трудно, все повече простаци. Една кокошка в магазина вместо да ме помоли ми грабна количката и с все сила я избута. Ненормален, луд народ!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 56ae2f211f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ние сме в затворен комплекс в сравнително хубав квартал и такива неща поне досега не са ни се случвали. Иначе бих извикала полиция. Не бих търпяла дори и минута. Но както казах, при нас съседите са отбрани хора!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 33c1152cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Аз просто емигрирах. От години вече не чувам чалга.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 56ae2f211f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първия път е специален и е добре да по-изчакаш, ако не се чувстваш готова още. Боли, но е поносимо. Възможно е да усетиш и гъделичкане, което не е много комфортно. Моя първи път беше, когато бях почти на 29 г. и не съжалявам, че изчаках. Напротив!

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 812737f621
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има едни неща, казват се тапи за уши, ползвай ги. Преди години, живеехме под наем и имахме един съсед, нощем пускаше чалга и народна музика. На следващата нощ когато на него му се спеше, надухме уредбата с най-убийствения блек метъл, не че сме толкова любители, но ни се стори най-подходящ за целта. Нa Dimmu Borgir долетя да се разправя. Поканихме го и му обещахме, че след всеки негов среднощен концерт ще има метъл до побъркване, следващия път ще слуша траш метъл за разнообразие, пуснахме Sepultura да чуе за какво иде реч. Изчезна бързо, но излезе разбран човек и повече нямаше проблеми.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 26fab56fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До нас правят купони до зори понякога, викнах полицията. Като си тръгна почнаха пак. Няма оправия.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: aecfadf59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз имах(и понякога все още имам) този проблем. Имахме едни съседи които бяха изгонени. Те постоянно вдигаха шум. Първоначално, както казваш от 2 до 4 следобед не се вдига шум, ама съседите си правеха ремонти. Мама ходи на 2 места да работи, след първа смяна иска да поспи малко преди да отиде на втората работа, ама не можеше да заспи защото съседите правеха ремонти. После след като ремонтите им бяха готови какво стана? Купони. След 10 вечерта също не се вдига шум, ама често чувахме силна чалга, викове, крясъци и какво ли още не. Колко пъти идваха и викаха "Днес синът ни навърши 19.", "Днес той завърши" и тем подобни оправдания. Хубаво е да се забавляваш, ама да не споменаваме колко пъти ПРЕЗ СЕДМИЦАТА в 1 вечерта чувам чалги и крясъци. А трябва сутринта да ставам за училище. Като им се купонясва толкова да ходят другаде. След 100 купона и викане на полиции и глупости ги изгониха. Но сега други ненормалници дойдоха, те не вдигат купони, но просто правят други неща които въобще не са нормални.

Наистина вариантите ми са: или хората които се канят да са родители да минат през психолог, или да се правят IQ и EQ(емоционална интелигентност) тестове. То ако се налага да кастрираме глупаците в тая държава, то едни поне 70% ще са стерилни.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 15d84e3a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Наистина да задумка някой рядко ми се случва, но пък пускат отвратителни миризми всякакви на пържении та се не трая. Затварям врати, прозорци, тераси, всичко съм сменил с ново и не пропуска. Вкарват си ганьовците аспираторите в тръбното и фоните не се траят, почва войната с вентилаториъе- кой ще си купи по мощен и ще издуха вонята и мазните пари при другия.
Веднъж през един етаж отгоре бяха пуснали купона на мах, излязох да видя точно откъде, изпратих им полиция и след 30 минути си заспах много сладко.
От тогава пак си правят мизериите ама скришно, нали, ей така с аспираторите, с лайната и пикнята и фаса и пръднята в асансьора.
Децата им гледат мизериите и те стават като тях.
А като излезнат петък в пет часа от работа с количките ганки и ганьовци почва играта на блъскащите се колички!
Намислил съм да се махна завинаги от кочината и от прасетата, ама не да ида да слугувам.
Работя по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 72aae1f26e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля си че след като хората на всички места, които си живял/а ти пречат решението е да се изселиш на място с колкото е възможно по малко хора. Околни квартали с къщи или някое село.
Лично съм в град, в апартамент. Под прозореца си от дясно имам футболно игрище (безплатно за играчите) и сутрин от 8ч почват децата до към 23ч имам викащи футболисти на по 25-35 години, буквално на 8-9 метра от стената на спалнята ми. Като бонус игрището е добре осветено по цяла нощ, като ден е. За сметка на това от ляво на 30 мерта от същия прозорец имаме заведение тип модерна кръчма с "великолепна" чалга в която купонясват понякога до 3ч ииии представи си не се оплаквам, почти всички съседи сме свикнали, от цялата жилищна сграда над 100 живущи, я има една две, които се оплакват я няма. Свиква се, ако ще вече и ЖП линия да прокарат под терасата, мисля че няма да имам проблем.

Както и да е въобще не мога да обвиня хората в ганьовщина, цялата вина е на общината, както при мен така и при теб. След като са издали наредби трябва да следят, наредбите им да се спазват. Ако общината си държеше да се спазват наретбите им и глобяваше редовно и си търсеше глобите до дупка, хора като теб нямаше да имат проблем. В чужбина ако видиш съсед който да не почисти след кучето си, звъниш и общинска полиция ходи да го глобява, достатъчно им е само да кажеш къде си видял и каква порода и цвят е кучето, затова нямат акота по улици, тротоари и паркове, не защото не са ганьовци. В чужбина глобите възпитават

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 680a04de04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Простотията, липсата на съзнание и уважение към другите хора са повсеместни. Като прибавим факта, че в страната няма никакво прилагане на законите и ето ти резултатите. Западняците също са страшни простаци, но там като нарушат закона, такива глоби получават, че много добре се замислят, дали ще го повторят. Тук на нашите простаци, ако им треснат по една солена глоба заради, която ще са принудени и кредит да теглят, че да я изплатят, повече нито шум ще се чуе, нито нищо.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cc4c1b4e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Другият вариант, който е много добър, е всички до един да минем IQ тестове и всички с ниски резултати да бъдат кастрирани. "

Евгеника на базата на един тест? Да, не звучи като възможна злоупотреба, никак! Няма да има вълна от корупция, от подкупи за фалшификация на резултати, нали? Не се прави на умен, Ганьо, не ти отива на IQ-то.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3a8a8193e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   За всичко си права, душица, освен за децата. В момента няма как да го осъзнаеш, но един ден ще разбереш: дори и добре възпитаните деца вдигат шум. Абсолютно нормално е, дори води до негативни ефекти в развитието им, ако това се потиска. А и единственият начин да потискаш едно дете е да го насилваш физически, друг начин няма. Ти това ли искаш от хората? Да упражняват насилие върху децата, за да може да са тихи?

Смири се, помисли трезво върху нещата. За чалгата и шума от възрастни съм съгласен, но не и за нещата, които пишеш за децата.

Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 51fa7b6c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Като чета авторката ако аз бях от ония с чалгата и някоя като нея разправя, че дадени хора били за кастрация, просто щях да надуя до дупка новият ми приятел Бетовен. Или другата ми нова дружка Бах. А какво ще кажете за Моцарт и Вивалди? Класическа музика да искаш! Тъкмо няма да ви мъчат с чалга, която поради някаква причина е нарочена за всички проблеми на Земята. А някой ден мога да сменя жанра и да почна с рап, хеви метъл или пък блус. Музикални жанрове да иска човек!

Нищо лично, драга, просто колкото и да те дразнят "меломаните", ти симпатизирах до частта с кастрацията, определена като "вариан, т който е много добър"! Никой няма право да решава кой е годен за родител и кой не. Просто няма достатъчно компетентни хора, за да вземат такова решение. Нито ти, нито някой друг на тая планета. Съжалявам, в една лодка сме /и аз съм имал такива съседи/, но на мен не ми е хрумвало нито за секунда, че някой трябва да бъде кастриран.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e86a2a3248
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз съм се зарекъл. Ганьо наруши ли ми свински и брутално още веднъж спокойствието, както става при тебе, обаждам се с преправен през софтуер глас на Реджебът, представяйки се за Меркел или председателя на ЕС и му казвам, че няма да получи повече и едно евро от Европа, че е мръсен диктатор и, че забранявам турските стоки в Европа защото ЕС няма да го спонсорира, че ще го фалирам от санкции и че ми е през оная работа, че задържал бежанците от Афганистан, които се отприщиха понеже американската армия напусна Афганистан тия дни. След затварянето на телефона оня такъв рев ще нададе в сараят, че Ялдаръмът ще натисне паник бутона от уплаха. Веднага ще пусне тълпите от брададите талибани и муджахидини да притесняват тука Ганьо, задето Ганьо ме притеснява мене. Пускам брада и отварям закусвалня с продукт Талибански дюнер(с миризлива агнешка каймица, сос от моркови и много лют пипер) докато държейки телефона до ухото се провиквам "Сван барабан. Сваткуру вари ван баши, ваткуру вари ван маши....." и проблемът мен не ме касае. Може самопоканилите се "гости" даже да ми подхвърлят и РПГ или калашник в раница, ако нямат да ми платят в местна валута. Ама на това чалгаджийско, долно, мазно, бръснато, нагло, арогантно и мръсно копеле дето само проблеми създава, ще му се отели вола.

Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: de7a2ee0b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Мисля като 11.

Сега в България е модерно да се възпитават такива като убиеца на Милен Цветков и Сузанита.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a3c7fe6abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Единственото спасение от българската простотия е емиграцията. При мен дори парите не играеха толкова важна роля при решението ми. Определено не съжалявам. Не си заменям спокойствието за нищо на света!
Ж22

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0dd55acfe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Слушалките на главата и пълен игнор. Ако се стигне до селовесни сблъсъци, вадя най- мръсните обиди, които мога да измисля в комбинация с размахване на средни пръсти и по живо, по здраво. При физически сблъсък, вадя спрея или отвръщам с тупаници ритници, хапане и късане, ако противникът е от женски пол и в моята категория. Това е на улицата, но за силна музика в блока не сме имали проблеми. При нас простотията Ганьовска се изразява по други уникални начини, но по отношение на музика, по- скоро съседите понякога слушат мен, ако че гледам да не усилвам музиката прекалено много. С едните съм говорила лично и те казаха, че изобщо не ме чуват и не им пречи, а другите не ги намерих, затова оставих извинителна бележка с телефонния си номер на вратата им.
Съседите ти явно са музикални наркомани. Аз също съм музикален наркоман, но това не значи, че трябва да си дъним музиката на главите на другите. Истината е, че не знам какво да те посъветвам, освен наистина да поговориш с нарушителите, но спокойно и отбрано. Може пък да ти влязат в положение.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4fe090921d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Нещата отиват много на зле. Аз за това съм избрал да не създавам деца - не желая децата ми да живеят в този свят и разпадаща се цивилизация, базирана на лъжи, злоба и глупост.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 16dae9a2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До Black sabbath

Сабатче, бъди така добра и ми отговори с конкретни думи. Да речем, че аз съм момиче и съм ти от категорията и ти дърпам слушалките и ги късам понеже ми жужат и на мене, казвам ти какво да правиш, лигавя те, дърпам ти приятеля, обиждам те, казвам ти да ми се разкараш от главата и изобщо съм най-омразният ти парцал който си срещала някога. Опиши ми с конкретни думи реакцията ти и да речем че сме само двете на закътано място в природата и няма други хора около нас и можеш да правиш абсолютно всичко което поискаш с мене без никакви последствия от това като имаш каквото искаш оръжие в тебе. Какви точно обиди вадиш, какво точно правиш с мене, кое е най-мръсното и гадното което би направила, че ме заинтригува. Като външност също как се описваш-като гадна и отблъскаваща или като хубава?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker