Експериментът "Вселена 25" или защо има все повече самотни майки, инсели и хомосексуалисти. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Експериментът "Вселена 25" или защо има все повече самотни майки, инсели и хомосексуалисти.
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2018 пъти
https://www.webmiastoto.com/експеримент-вселена-25-как-раят-станал/

Ето тук е описан един експеримент с мишки, на които им се предоставят идеални условия - миши рай. И винаги резулатите са едни и същи - хомосексуалисти, агресия, ниска раждаемост, майките не раждат или децата им не са им интересни. Досущ като днешното ни общество. И винаги в крайна сметка всички мишки измират въпреки рая. 25 пъти е повторен експеримента и винаги раят става ад.

Как ще коментирате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: ce4b4f4c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Много интересно. Благодаря, че сподели. Колкото и да е страшно, така като се огледам, май сме някъде в последните фази.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b7bb919f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   T.e педеригите са следващото звено в еволюцията. Дейба, какво ни чака.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 49db3a07c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз лично смятам, че, за да се радваме на хубавото, трябва покрай него да има и лошо.
Иначе при нас според мен това се случва, защото определени хора го целят.


Десятката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 201aa6927d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Бях го чувал преди години това... Но сега се подсетих с тази тема. Ще цитирам нещо добро: "Трудните времена раждат силни мъже, силните мъже създават добри времена, добрите времена, раждат слаби мъже...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1a758443aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Тежките времена раждат силни хора. Силните хора раждат лесни времена. Лесните времена раждат слаби хора. Слабите хора раждат трудни времена. Такъв е кръговратът на живота.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 83d18483b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Глупости на търкалета!
1760 дни са малко по-малко от 5 години. Това умножено по 25 прави 125 години, ако експериментите са провеждани последователно, за да се отчитат "грешките" и да се подобряват условията при всяка итерация. Т.е. експериментът би трябвало да продължава и днес, освен ако не са направили 25 подобни стаи едновременно, демек - цяло общежитие за мишки :) Но какъв би бил смисълът от всичко това, ако нещата не се провеждат последователно и условията не се променят поне малко от малко?
В действителност - при каквито и условия да бъде поставена една популация, тя с времето се приспособява към тях и достига устойчива стационарна бройка. Възможни са и периодични пулсации в бройката на популацията и степента ѝ на благоденствие...
Да не говорим, че между мишките и хората има поне 9 разлики :)
Например - те не са съзнателни същества, докато ние, хората, сме. Другото е, че те не могат да излизат от кутията си, докато ние съвсем скоро ще можем да щъкаме по съседните планети, а защо не и по по-отдалечените...
Да продължавам ли да изброявам?
Това е партенка, подобна на тази глупост:
http://bradva.bg/bg/article/article-61444#.YSCAEN9RWDs

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bb9f270162
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   То не само се цели да се мрази отглеждането на деца и да се деградира към хомосексуална посока, но и въобще стойностните мъже да не се множат! Достатъчно е само да обърнете внимание, какви типове стават бащи и какви мъже класи над тях са ергени. Така и други хора са ми споделяли, че се забелязват тези тенденции и не си ги внушавам.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5be11d31ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Интересен експеримент, до колкото си спомням обаче ефектите, които се наблюдават са заради пренаселването, тъй като мишките не могат да напускат затворената система. Пък и трудно да се правят сравнения с хората, все пак ние не сме мишки ;)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a56c729405
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не мисля че описания опит важи изцяло за човешкото общество. За разлика от мишките ние имаме интелекта да иобретяваме. Може би повечето хора ще постъпят като мишките и ще се занимават с дейностите с които са се занимавали те, но има едни поне 15 % човеци които биха се занимавали с други конструктивни неща и май тяхното поколение ще продължии света.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 26fcf7ce55
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Моля те, не вявай на сайтове, които освен тази тема, имат и теми от рода на "Бабите и дядовците стават наши ангели-хранители", "10-те най-добри бисера на Вучков" и прочие.

Ето линк към публикацията на хората, провели експеримента.

https://www.gwern.net/docs/sociology/1962-calhoun.pdf

В нея не се говори за рай или безкрайно ядене, а за свръхпопулация в затворено пространство. Също така е имало 96% смърнтост при младите гризачи.

Хората не са мишки, не се избиваме за удоволствие, независимо какво показват по филмите, майките не си изоствят децата, нямаме вълна от убийства, така че не виждам, как има нещо "досущ като днешното общество".

Коментарът ми е, че това е поредната тема, която се опитва да ни каже, колко зле е съвременното общество, српямо някакво златно и неиндетифицирано време в миналото, стигайки до там, да сравнява гризачи, чиято социална стурктура няма нищо общо с нашата, които не проявяват никакъв интелект или култура. А какво общо имат хомосексуалистите с цялата ситуация, не зная. От всичко, което знаем за хомосексуалността, тя е присъствала във всеки един период от записаната история на човечвеството ни, като имаме много доказателства за това, как някои (някои, не всички - не твърдя, че има някаква корелация между интелект и сексуална ориентация) от най-голените умове са били с подобни наклонности - Леонардо да Винчи, Алън Тюринг и Питър Тиъл (човекът има пръст в развитието на PayPal, Tesla, SpaceX, LinkedIn ... да, за някои хора може би не е нищо особено, но за този човек се преподава в някои университети).

Та това е. Ще се радвам на други интересни проучвания.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 22deb957a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 13, не съм автора, но ми прави впечатление следното нещо. Някои хора предпочитат да си създадат розов балон, в който да си живеят и всичко, което леко може да им заоблачи представите, веднага се отхвърля. Като щрауса дето си заровил главата в пясъка. Аз пък лично съм с едно усещане, че светът не отива на добре. Не казвам, че задължително ще завърши като с мишките, но не го отхвърлям категорично.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 59966e8f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   до 6: А не се ли сещаш, че може да са пускани повече от един опит едновременно и затова да са успели да го повторят 25 пъти за по-малко от 125 години?

Да, мишата утопия на Калхун е известен експеримент, но трябва да се гледа скептично на опитите да се съпостави с човешкото общество. Разбира се, някои неща вероятно са релевантни, но винаги може да се намери контра-пример. Например, ако смятате че хомосексуалността сега е по-разпространена от преди 50 години, то се сетете за цивилизации отпреди 2000 години като гръко-римската, където е била дори още по-разпространена. Ако смятате, че жените сега не искат да раждат то има много други причини, поради които може да не го искат - лесен достъп до контрацепция, културно и медийно влияние, феминизъм и др. Според мен не може да се търси съпоставка между мишките и хората.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2ae7868c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 10, не го мисли! Има методи за изкуствено осеменяване - аз ще си уредя нещата, пък ако ще човечеството да е съгласно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker