Как да се избавим от прекалено големите очаквания от нас, от хората около нас, от живота и всичко друго - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да се избавим от прекалено големите очаквания от нас, от хората около нас, от живота и всичко друго
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1229 пъти
Ще се радвам на всеки отговор. Важно ми е наистина. Благодаря Ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5c0d82ba8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ами, човек трябва да си потиска алчността чрез реализъм.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: edc6604193
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Като приемеш факта, че нито ти, нито другите могат да ги покрият. Всички искаме да сме по-по-най, но не сме. Глупаво е след стотици разочарования било от теб самия, от живота или от хората, да продължаваш да очакваш едно и също нещо. Ако не можеш, приеми да живееш в разочарование от себе си и в самота. Аз явно не мога да се оправя с живота и искам неща, които са непостижими за моя капацитет и възможности - не се занимавам с връзки, не излизам, живея изолирано и имам нискоквалифицирана работа. Желанията ми са явно много над възможностите ми, но не бих се примирила с нещо по-малко. Или това, което искам, или нищо. В случая е нищо, уви. Не бих била доволна на по-малко и затова си нося кръста. Щеше ми се да е друго, да се примиря, но не ми идва отвътре. Когато ти самият няма какво толкова да предложиш, не може да го искаш и от останалите.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b7a0525bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Като си дадеш сметка какво всъщност можеш да постигнеш, в какво си добра и да поработиш върху лошите си качества, доколкото е възможно. Много помага, да знаеш. Човек започва да оценява и себе си, и другите, и ситуациите, защото се концентрира върху добрите качества и вижда хубавото, което му се случва.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9710e0c745
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ами парадоксът е, че човек губи нерва си, когато се откаже от тези си очаквания... Малко като сексуалното влечение, прави те жизнен, но пък ти сгорчава живота в повечето случаи, скусява го ако му се отдадеш...

Може би е редно да се замислим, в името на какво правим каквото правим? Ако е на собствените ни потребности за величие - струва си да се оттървем от тях. Ако търсим нещо по-възвишено в името на другите - тогава не е толкова трудно. Защото дори примерно да ни опада косата, дори и да се разкапем като тела, което се случва с всяко наше издившане, има стремежи които са вечни, и за които си струва да си дадеш живота. Тогава личният ти живот изгубва тази драматичност, започваш да се приемаш не на сериозно, проблемите които трупаш и които са ти натрупани - кръстът на живота си - можеш да го носиш - готов си “ти” всеки едим момент да умреш. Но моралът ти - да се опази. Тогава наистина ставаш жив отвъд смъртта, тогава животът ти придобива смисъл за другите, тогава ставаш част от една река от животи, борили се за нещо...

Вече далеч от Православието, не спирам да се удивлявам колко хармонично е заложено всичко там, и колко всъщност рационално, това е единственият смислен начин на живот.

Иначе другото е перманентен разпад, да виждаш как се разкапваш, и как след теб идват по-красиви, по-кадърни, по-креативни, по-симпатични... Но това което имаш е тъкмо моралният закон, за който ако си се борил - няма да останеш разорен, когато процесът на разкапването ни приключи и се съединим отново със земята.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 281843746a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Спираш си социалните мрежи и започваш да се развиваш духовно. 100% ефективно срещу високи очаквания, надуваемо его, сравняване с другите и неудовлетвореност.

ZZ

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 918f59696b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Просто мечтите и стремежите ми непременно са с сферата на напълно постижимото и съобразени с това, което съм постигал до момента и това ми е дало повод да зная, че не надскачам възможностите си и не рискувам да се проваля с нещо прекалено трудно или дори невъзможно за изпълнение. Естествено, рискове винаги има и понякога в живота нещата опират и до късмет.
А чужди очаквания към мен, изискващи да се променям твърде много и да не бъда себе си, само и само да се вмествам с някакви рамки, не следвам. Нито в отношенията, нито в работата. Важното е да върша това, което аз желая. Ако е точният човек насреща, си стискаме ръцете. Ако пък някой иска да му работя за нещо и това е натоварващо за мен, тогава или не приемам работата, или го сурвакам с една по-тлъста сума, че поне да си е струвало влагането на време и труд.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4aa41af9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Не трябва да ти пука за мненията на хората. Трябва да си пазиш здравето и спокойствието. Това е всичко.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cdb26d67c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Първо спираш да гледаш клипове в youtube на всевъзможни гурута/измамници. Тези хора, постоянно ти говорят, как ако се трудиш ден и нощ, ще станеш милионер, което няма нищо общо с реалността.
Говорят ти как сам може да успееш, което е лъжа!

Ето например Безос, собственикът на Амазон е получил от родителите си 500хил. долара капитал. Кажи ми колко души получават ей така тези пари? Би ли станал толкова успешен, ако имаше в джоба си 0лв. ?!?
Родителите Бил Гейтс, са били също много богати.
Парите отиват при парите!

Разбира се винаги има и единици/изключения.

Второ изтриваш всякакви социални мрежи. Аз като бях тинейджър, работих през летата строителство и със спестените пари си вземах скъпи коли под наем и се снимай с тях, за да демонстрирам някакъв стандарт. Абе, пълен палячо си бях и комплексар. Да, доста жени ми вързаха, но нямах дълготрайни връзки.

Тези инфлуенсърки, не печелят никакви пари, повечето са компаньонки или си имат sugar daddy.

Работил съм в 5-звезден хотел, където често идваха момичета на 20-25 с по 50хил. последователи в инстаграм. В стаята си спаха с чичаци на 50год.

Просто трябва да си РЕАЛИСТ, да имаш реални мечти, а не илюзии.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ed6814c398
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Искам да изясня, че още съм на 16. Никаква представа си нямам за живота, но ме отвращава това, което виждам всеки ден в социалните мрежи и навън.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ddf936d205
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има хора, които на 18 години знаят какъв е света, какви са те и какво искат. Други животът ги очуква, губят, страдат и така научават да са реалисти. Но илюзиите са присъщи за младостта.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3a401f1a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не знам, честно казано. През няколко месеца и аз попадам в капана на тези въпроси и търся отговорите им.
До момента си отговорих и ми е временно спокойствие да приема, че всеки от нас греши и всеки от нас е несъвършен. Няма перфектен човек във всичко - все нещо ще му куца. Даже най-лъскавите, на които се възхищаваме, може да са изключително нещастни и тъжни. Но пък те успешно ни продават тези лъжи и ни комплексират. Така се получава един кръговрат от лоша енергия, от която всички са потърпешви.
Още един извод, до който стигнах - нормално е в този момент да не си в най-добрата си форма във връзката, в работата, в училището или нещо друго. Единият вариант е пикът вече да е преминал, а вторият вариант е тепърва да настъпи. Знаеш ли, натискаме силно живота и искаме от него веднага всичко и това всичко да е идеално. Все си мечтаем на 20 години да сме милионери, на 30 милиардери, а на 40 да имаме от всичко по много, че да не можем да го преброим. И защо? Може ли едновременно да живеем в 10 къщи, да караме 10 автомобила и да живеем 10 различни живота? Не! А ние искаме, искаме, искаме и все усещаме липси. Тъкмо си усетил, че нещата се нареждат, всичко е точно, и зейне поредната голяма липса.
Проблемът е, че ние не се радваме на пътя до целите, а само на самата цел. Искаме скъпа кола или апартамент, но докато съберем парите, ще трябва да жертваме нещо. И през целия процес ще се оплакваме, ще мрънкаме. И така 10 години може да сме били в ролята на жертва, да сме недоволствали и накрая да получим това, което сме искали. И ще му се радваме от 10 минути до 1 месец и после ще поискаме нещо ново, нещо, което другите имат, а ние не.
Тоест, целият проблем идва от нашите нереални представи за нещата и сериалите и филмите, които сме гледали и в които винаги има щастлив край. Там виждаш, че главната героиня страда по любимия си, но накрая съдбата ще ги събере и ще са щастливи. Там виждаш как бедните стопани ще загубят фермата си, но са честни хора и съседите ще им помогнат да изградят нещо по-хубаво. В сериалите виждаш приятели, които прекарват 90% от времето си заедно и имат пълноценен живот, а твоите приятели не те търсят, защото са смазани от работа или половинките им не им разрешават да се видите.

И така, стигам до заключението, че просто трябва да приемеш несъвършенствата в теб и другите. Да, в един момент ти ще реагираш неадекватно, в друг момент твой приятел ще те излъже, в трети на работата могат да те измамят. Има ги тези неща в живота и трябва да продължим да живеем независимо от тях. Да, животът е несправедлив и някои нямат финансови проблеми, други пък имат отлично здраве, а трети са намерили веднага любовта на живота си и имат най-щастливото семейство. И все пак, може да имат нещо, което ти искаш, но знай, че и те имат някакви липси. И това, че имат от нещо по много, не означава, че го оценяват и не искат повече. И те са хора, лакомията и алчността не са им чужди.
Просто не приемай нищо лично. В повечето тежки ситуации (не най-тежките като смърт обаче) има заложена някаква по-висша идея и причина, за да може да се развиеш и промениш. Може би твърде дълго стоиш в едно положение, то ти е неудобно, но ти търпиш. Може би искаш нещо много силно, но нямаш смелост да го започнеш и обвинявяш обстоятелствата. В повечето случаи твоето отношение, твоят фокус и анализ на ситуациите им дава табелка добро или лошо. Те ще са такива, каквито ти ги видиш и възприемеш. Това важи и за очакванията ти към хората - ако ги нарочиш, ще виждаш само лошото в тях и ще те разочароват непрекъснато. Не забравяй, че за да присъства някой човек в живота ти, то значи е имало нещо хубаво, което е направил, за да се срещнете и да ви се преплетат съдбите.
Има и много прекрасни неща в живота, но не им отдаваме достатъчно внимание и ги приемаме за даденост. Насочи фокуса си към тях, благодари за тях, възхищавай им се. Започни първата крачка с това да смалиш очакванията си към себе си и към другите. Просто живей и се наслаждавай!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cb81627914
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нали знаеш, няма идеални хора, има само идеални намерения. Така, че спираш да искаш невъзможното.
А и не вярвай на социалните мрежи, там всички лъжат безобразно. И всеки се прави на това което иска, но никога няма да бъде.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker