Тайните служби. Разказите за отвътре от мой приятел преди да изчезне при съмнителни обстоятелсвта в САЩ през 2018г. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тайните служби. Разказите за отвътре от мой приятел преди да изчезне при съмнителни обстоятелсвта в САЩ през 2018г.
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1988 пъти
През есента на 2018 мой приятел изчезна в САЩ при много съмнителни обстоятелства. Разбрах, че не е бил такъв какъвто съм си мислил, че е. Научих някои неща от него, които ми се искаше никога да не бях.

Познавах го от училище, но станахме приятели едва в университета. Минахме заедно изпит в МЕНСА, но в училище бях слаб, докато той беше отличник в курсове за напреднали. Затворен сноб със странни хобита. Майка му беше завършила нещо в Санкт Петербург, ако не се лъжа изкуства. Запознала се с баща му който бил родом някъде от Мурманск.
Там се родил и той, но още от малък се преместили с майка му в България. Не ми е разказвал много за баща му, освен, че никога не го е виждал, но им бил оставил много пари с които си позволили къща, а после и издръжката за Унито.


Не знам колко им е оставил, но безразборно харчеше големи суми когато се събирахме с познати. Майка му беше безработна и той никога не е работил, но си позволи Крайслер и собствена вила. Не се бях замислял колко странно е това, макар да беше тогава само на осемнадесет години.
Когато сме само двамата е много задълбочен, но когато сме в компания и се отпусне е казвал някои странни неща, които може да чуете предимно от някой луд, но на закачлива приказка с приятели не би ви направило такова впечатление.
Публикувам тази история сега, защото това момче ни е говорил за емигрантите, прайдовете, и... много други неща далеч преди да се случат, но знаете как е. Малко се взимат на сериозен да теоретизират за конспираций, особено на чашка.

Постепенно ще навлизам към същинската част, която е накрая.

Мисля, че някъде през 2010 прекъсна ученето си в СУ и записа в Американския. Тогава контактите ни започнаха да стават все по редки.
До този момент за мен той беше сноб с тънко чувство за хумор, който винаги ще ти ослужи с пари, стига да си принципен към него, но харакерът му започна да се променя драстично. Започна да пътува сам до много страни като Белгия, Холандия, Великобритания, Германия, Мароко… но почти нищо не е носил или разказвал за това.
Стана потаен и прекъсна да излиза с мен или други общи приятели.
Не го бях чувал с години, когато разбрах от познат, че е успял да замине на бригада в САЩ и се замогнал много от акций.

Бяхме на почивка на роднини на приятелката ми в Израел. На летището ни спряха и поискаха да ни разпитат.
В началото ми задаваха най-обикновени върпоси като къде уча, какво работя, докато една жена проверяваше нещо на един таблет. Бях притеснен разбира се, но в такива ситуаций е нормално, нали. Дойде един момент обаче, когато ме попита за това момче и какво общо имам с него. Стреснах се, защото не знаех откъде могат да са разбрали за него. Още преди да си събера мислите, те вече сами си отговаряха.
Знаеха къде сме учили и къде живеем. Даже и родителите ни, всичко. По-късно научих, че това са били агенти на Мосад!

Седмица след като се прибрах това момче ми се обади да говорим. Не се бяхме чували от близо две години, а той ми се обади просто така и започна да ме разпитва как съм и какво съм правил наскоро. Светна ми някаква червена лампичка в главата и се направих на разсеян, все едно нищо не подозирам и случилото се на летището никога не е било. Така се минаха месеци и отново бях забравил за нещата, когато с мои приятели от Уни се събрахме една вечер в квартирата да пием и да играем мултуплейър игри. Единият беше завършил И.Т и ми обясни, че на лаптопът ми е бил свален зловреден софтуер и затова бил толкова бавен. Това не би притеснило никого след като всички знаем, че в интернет е пълно с вируси. За да се покаже пред останалите или за друго, той импровизира с възможностите си и успя да проследи по някакъв адрес хакера, който ни свърза с някаква ферма в САЩ. И тогава не обърнах внимание, но знаете как човек започва да премисля след завършека на събитията и мен не ме отминаха това.

Не предприех никакви действия спрямо вируса и просто си използвах другия лаптоп. Тогава просто чаках, и чаках. Чаках онзи мой приятел да се обади и някак да изкопча информация от него къде точно живее. Но той не се обади, затова сам намерих начин. Звъннах му под предлог, че общ познат ми казал нещо за него и така между другото мислим с приятелката ми да си направим почивка, та го попитах за някое място където е бил да ни препоръча. Може би пък е бил в Израел.
Така с малко овъртане на нещата му подхвърлих горещия картоф и заговорихме за живота в САЩ, дали има хубави момичета, бил ли е в Голямата ябълка... и тогава ми каза, че живее скромно в някакво градче. ... Да, същото градче. Устата ми пресъхна, всякаш имах голяма буца в гърлото и запях на фалцет. От въображение ми хрумнаха всевъзможни теорий.
Всякаш това не беше достатъчно, ами ми и каза, че скоро щял да се връща в България и искал да се видим. Направо си стегнах багажите и заминах в моя край под предтекст, че съм болен.


Нещата нататък станаха даже още по-груби. Друг мой приятел (всъщност тогава най-добрия ми приятел) ми разказваше на шега, как на работа някакви от ДАНС искали да говорят с него. По характер е веселяк и през деня само се шегувахме с него как щели да го отвлекат, да го вербуват или нещо такова. След предполагаемото интервю с тях веднага дойде у дома. Беше както се казва “спекан” Зпочна да овърта едни безсмислици. Разбира се, когато отново премислих нещата повече не можах да спя добре.
Дали не са опитали да изкопчат информация чрез него за мен. Имах кошмари и развих някакво тревожно разстройство. Реших се да му се обадя и да се уговорим да се видим. Телефонът даваше заето "такъв номер не съществува" Беше се изпарил. Никой нищо не знаеше за него.

Всякаш това не е достатъчно, ами когато направих малър research около неговата локация в щата Мейн, нямаше жива душа. Нямаше болници в близост, нямаше училища, нищо.
Какво би правил на такова място, какво би работил и къде би живял.
Опитах да посетя майка му, но никой не ми отвори. Не използвам често Вайбър, но получих съобщение от някакъв номер "Потърси ме в Телеграм" Помислих, че е някаква реклама, но беше той.
Каза, че е отседнал в някакво село до сръбската граница на почивка и ако съм можел да закарам негов приятел, пък можело да остана с тях. Отказах, разбира се. Миришеше на гнило.


Една вечер щяхме да се събираме с приятелки на приятелката ми в тяхна квартира в София. Като момче ме натовариха с отговорноста да ида до денонощния магазин пред блока им да накупя пиячка. Да.. той беше отвън и ме чакаше, а аз на касата ми пада кръвното, причерня ми. Помислих си - Не припадай сега, дръж се хладнокръвно. Престорих се, че не съм го видял, но той ме гледаше. Няма вече накъде, трябва да излизам, а той е отвън. Направих се на ядосан, да имам някакво обяснение за изменения цвят на лицето ми. Когато го видях го играх като изненадан, всякаш вече не бях, нали.
Казах му, че приятелката ме е вбесила, имало едно парти и мене изпратили точно за покупки, торбите тежки, бързам.. Разгъвах пред него локумите, но той не беше глупак.
Имаше такъв проницателен поглед, че всякаш те реже като бръснач през масло и нищо не можеш да скриеш. Беше отслабнал, по-висок от преди, все едно подменен с двойник. Помислих си - Боже, дано ако стане нещо някой да види на време и държах да стоя под камерата пред магазина. Бяхме някъде до Военна Академия, не съм сигурен къде точно. Заговорихме се за тривиалните неща от живота, докато вървяхме бавно към квартирата на момичетата. Постепенно придобих обратно характерния си цвят като на уравновесен човек и разговора продължи по естество. Спомена, че след като замине повече нямало да се видим и съм бил единственият му истински приятел. Беше почти емоционален и това някак дълбоко ме успокои че няма да ме наръга с нож или нещо. Дотогава си мислех за какво ли не. Мислех си и да го питам някои неща на място, ако наистина не се видим, но си замълчах. Каза ми да се срещнем пак когато съм свободен. Изпушхме по една цигара и се разделихме. Не се усмихна нито веднъж.
На партито не бях много на себе си при мисълта, че следващата ни среща ще е неизбежна.

Когато се видяхме беше като дрогиран или както му се вика маниакален. Говореше много бързо и с голямо вълнение. Разказа ми едни неща, които се боя да разкрия тук от съображения за сигурност. До ден днешен не знам дали е било за добро да ги научавам.
От тогава светогледа ми се промени. Никога не се бях интересувал дотогава толкова от геополитика и конспиративни теории.

Бяхме на балкона на предпоследния етаж на един хотел. Беше наел всички стай около нас. Горна, долна, съседните.
Бях сериозно притеснен за психичното му здраве, но ми беше и много интересно. Мислех си дали му вярвам наистина, защото явно започвах да се поддавам, ако това беше някакво внушение.

Следващото което предстои да ви разкажа е най-важната част, заради която публикувам това.

По думите му нещата които са се случвали, нещата които се случват и тези които казваше, че ще се случат бяха толкова добре свързани и придобиваха смисъл. Всичко било нагласено и планирано. Цитираше ми някакви книги, като “Прекрасния нов свят”, някакви догми и доктрини. Текстове на алхимици от Александия и някакъв философ чието име много се доближаваше до един наш псевдо певец Джорджано. Бил в кръга на някакви хора, които били част от кръга на други хора и други хора и така все по-високи йерархични етажи. Мрежата била много заплетена. Той бил имал “кръвта” ми обясни, затова имал и специално свое място.
Били обвързани от свой морален кодекс на повърността като каймак, но под нея всички били явни макиавелисти.
Имат стари традиции и философията им била древна колкото човечеството.
За вярванията им споделяше противоречиви твърдения, също нещо за висши и низши хора, плебеи и прочее. Притежавали огромни средства и всичко било “бизнес за каузата“
Имало такива които играят “като” и такива които действително “са”
“Всичко е планувано” не спираше да повтаря. “Планът е бетон” и на всяко действие имало противодействие.
“Играеш и спасителя и удавника, подпалвача и пожарникаря. Таблетки с вкус за всяко гърло” нещо в този ред на мисли. Инфилтрирали агенти за една пропагандна кампания и агенти в опозициониращата, нещо като по диалектиката на Хегел.
Обясни ми го по следния начин, ще опитам да го обясня и аз.

Имате спортен клуб на червените, имате и сините които са им съперници.
Мениджъра, както каза, е един и същ! И ще продаде “белгийска” бира на едните и “чешка” на другите, но бирата е една и съща, само в различни кенчета. Така били управлявали. Давали на хората илюзорното чувство за свободен избор, но накрая всички купували стоката и който и да спечелил в мача, големия брат винаги обира парите. Отбор червени викат за война, а отбор сини викат за мир, но по техни условия! И хората приемат условията на единия или другия отбор. Тук внимание.
Отбор сини казват “Няма да започнем война докато…” и това условие е например докато не се случи “инцидента” на “Пърл Харбър”, а големия брат бил знаел за намеренията на Японците и в крайна сметка си получил войната и одобрението на феновете на отбора на червените, а също и на сините. Един куршум, два заека.
Така стоят нещата казваше той, но ето върви кажи им ти и ще те помислят за луд.
Кой ще те слуша? Всичко е изгубено.
Дори с пълно гърло да крещиш, че вълка е сред овцете, те ще вкарат овца в театъра да легне в устата на вълка, че да покаже на другите, че опасност няма. Дори ще ти втълпят, че вълка от вълци пази и те такива! Накрая даже овце ще обърнат срещу овцете дискриминатори и ще посеят раздори. Парадите, размириците в защита на черните, емигрантите, омразата между половете, феминизм, всякакви нашумели идеологий, трендове и подобни били всички с идея.

Спомних си “Имат стари традиции и
философията им била древна колкото човечеството.” Всичко придобиваше смисъл. Историята се повтаря.


За бога, той знаеше твърде много.
След последната ни среща премислях дали искам да науча повече, но същевременно се боях, че нагазвам в дълбоки води и е твърде рисковано. Имах добър живот и исках да го прекарам така до самия край. Мислех, че нещата са просто такива каквито са, но научих, че зад големите събития има голяма ръка, и приятели.. ще се случат някои много, МНОГО лоши неща, ако това момче ми е казвал истината.
Мислил съм си дали не е просто маниакален. Винаги е бил странен, а може стресът в чужбина и от ученето да му се е отразил.
Опитвах се да се завубедя в някои неща за мое успокоение.

От 2018г. от моят приятел ни вест, ни кост.


През 2019г. получих съобщението, че съм записан като наследник на някакъв Германец в Регенсбург. Завещал ми бил някакъв лаптоп, а за останалите вещи не бях информиран.
Интересното в случая е, че въпросният мъж липсва от близо 5 години и нищо не знам за него.
Според закона в Германия човек се обявява за мъртъв 10 години след изчезването му, освен, ако не е на над 80 годишна възраст.
Въпросният човек Х е бил на над 80г. възраст!
Много съмнително, роднини в Германия нямам и името му няма да споменавам, но по фамилията разбрах, че без съмнение онзи мой приятел е замесен. Фамилията е рядка и след кратка проверка разбрах, че по данни от 2013г. на света само 16 души я имат, включително и приятелят ми.
Условията бяха странни. Трябва да бъдат изпълнени след Нова година през 2022г. пред други свидетели, които също са включени в завещанието му.

Успях да се свържа с майка му.
Моят приятел Х беше изчезнал рано през 2018 г. без никаква следа, дори не знаехме къде е живял.
Понеже в САЩ изчезват много хора, а той няма статут едва ли ще има сериозно разследване. Отгоре на всичко не могли да докажат, че такъв човек изобщо бил на територията им, нито в Мейн нито където и да е.

Любопитен съм как ще се развият събитията след това кеото предрече. Дали да отида в Германия и каква информация би имало на лаптопа му.
Най-вероятно никога няма да узнам що за човек е бил и какъв живот е живял. Може би през 2022г. ще разбера... кой знае.

Това е неговата история. Нядявам се, че нямам проблеми в бъдеще. Просто много исках да споделя и да сваля малко тежест от себе си, защото се боя да говоря с близки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4e13009b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Така е. Всички световни лидери са марионетки. Народа много се подмами по Шеломов и Тръмп, защото за пред медиите го играят антиглобалисти, но в действителност са просто с РОЛЯ на " добрите ченгета" в световното театро. Запомнете едно - никой горе не е случаен! Няма как да се издигнеш над определено ниво, без да си одобрен! Няма! Всички световноизвестни политици, певци, актьори знаменитости от последния век са ИЗДИГНАТИ от тези кръгове, а вие си четете пак по списанията приказки от 1001 нощ как сами постигнали това и онова от нощното. Дано приятелят ти не е пожертван в ритуал.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 950ce75106
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Безспорен факт е, че няма случайни неща на този свят. И тук въобще не говоря за конспиративни теории, фактите са това, което са, това, което ни се случва. Та нима така актуалният ковид не беше просто една възможна конспиративна теория до скоро? Е да, ама реалността сега е това, което навремето ни убеждаваха, че е просто поредната конспиративна теория. На очите си ли да вярвам или на пропагандата, която ни залива?
И да, хората с власт и пари НИКОГА няма да се спрат пред възможностите да трупат ОЩЕ ВЛАСТ И ПАРИ. Те ПЛАНИРАТ тези възможности, те РЕАЛИЗИРАТ плановете си. Едно време планираха и реализираха ВОЙНИ, за да трупат пари, сега просто манипулират пазарите, последно чрез ковида.
Има хора, които са в окото на бурята, те знаят много, малко споделят и животът им е потаен, защото са натоварени с тежестта на информацията, която имат. Авторе, твоят приятел един от тях, в някаква много по-малка степен и ти си замесен в тази игра.
Сподели каквото можеш, особено какво можем да очакваме от "операция ковид", разбрахме че е лошо, но колко лошо може да е бъдещето ни?...

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3efcdb07d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Много добър талант имаш, но трябва да оправиш правописа си - правилото за й кратко, както и кога се пише “о” и “у” в началото на думите. Като конструкция, трябва малко да се изясни за това за каква заплаха става дума в разказа на лирическия герой, иначе епизодът с ножа не е достатъчно заплашителен според мен. Иначе, разпознава се, че е измислена история най-вече по стила на писане - разказвателен, не описателен и със разминаване в целите - заявяваш в началото, че ще кажеш нещо важно, а после по-скоро прикриваш същината, може би с цел да придобиеш по-голяма стойност в очите на другите на база на тайни познания например. Това е опасно, то наостина доста талантливо си го написал, защо е необходимо това замаскиране не знам. Иначе, човек ако е малко по-пиперлив, извинявай за думата, би открил и наченки на параноя в писането ти, не в историята, ами в личен план. Може би, потърси защо е нужно да се отдаваш на такива страшни мисли, има ли кка да я адресираш.

Поздравления обаче, увлекателни моменти има, напиши нещо още!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9fca7cabdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Хубава историйка, прочетох я докрай, но според мен е за раздел "Измислени" или "Проза"! Иначе е добра :D! Коментарът ми ще е предимно, за да те успокоя, ако си се филмирал без причина или съответно да те поздравя, ако се пробваш като писател:

Виж сега пичага, нещата не стават така. Запознаваш се с някакъв пич - учел в СУ и изведнъж се оказва, че знае тайните зад всички световни събития, че чак и на няколко държави тайните служби се занимават с някакъв около 20 годишен келеш - как въобще ти идва на ума, че някакъв случен от СУ ще се докопа до такава власт ?! Първото, което е децата на разни важни клечки въобще няма да учат в СУ, повечето дори няма да учат и в елитни европейски ВУЗ-ове, а само на частно.

Второ във всякакви тайни или нетайни общества(включително и в тайните служби), си има някаква йерархия, която няма как на 20-25г. да си я стигнал до такава степен, така че да ти разкрият някакви велики тайни!

Трето - много от нещата, които казваш - за двата отбора, за двете бири в различни кенчета са така - действително може би има опити да се прави така и да се манипулира обществото, като му се дава формален избор, при предизвестен край и т.н. - самият аз съм с политическо образование и те разбирам за какво говориш - за геополитика, пропаганда и т.н. мога да говоря с часове! Това за изманипулирания избор, още в книгата "Пропаганда"(1928г.) се посочва като маркетинг как и защо се прави, не е отсега!

Четвърто - никой няма чак такава власт, че да контролира събитията по света, както си иска - природни бедствия, сътресения и т.н. всичко може да ти тласне събитията в една или друга посока, дори и тайните общества имат някаква ограничена власт, не си мисли, че са всемогъщи!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 712772d22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ок, Явно не просто е имал кръвта, а е бил и достатъчно близка фамилия и с капацитети за които изглежда не ти е споменал. В масонерията не е бил на ниски нива, но все пак изпълнител в сянка. След баща си и той.
Не е прав, че няма кой да им преобърне плановете. Не всички се поддават на манипулации, а и някои не могат да бъдат "пипнати" защото ще има сериозни последствия от да речем нещо като централна администрация (по- нагоре в йерархията от тук..) пред която трябва да се спазват определени договори/закони. "Недосегаеми" за тях са други които "имат нужната кръв", свободният избор и капацитета да го изразявят тук и извън тук...единственият им вариант срещу такива е да манипулират и "недосегаемият" сам да избере каквото искат. Тогава вече той става тяхна собственост и трябва да е послушен, вече е собственост. А за хората като цяло, ами според ситуацията могат да ги ползват като живи щитове и е, виждаш и сам какво се случва, нали?!
Не знам каква му е причината да споделя с теб подобни неща, да те поставя в подобна позиция, може би той знае нещо за "твоята кръв" което ти не знаеш и не те съветвам в никакъв случай да проверяваш защото тези данни се продават и на когото не трябва.
Изненадва ме и това, че иска да получиш като завещание лаптопа и то в присъствие на негови роднини. Моят съвет е: недей да ходиш, недей да го приемаш. Може да се окаже твоята кутия на Пандора...
Но и да знаеш за себе си просто, не е толкова черно (вече) положението колкото е било тогава когато е предстоял все още актуалният план. Винаги има план Б, жокери- помощ от приятели ;)
и местенца за разговори където "те" нямат достъп.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c73a6c387a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До един момент в историята макар да звучи странно,има логика, но оттам-нататък звучи шизофренички, много писания, с уж някакви си хора, но всъщност никакви факти. Ако историята не е измислена и изобщо такъв човек е съществувал, вероятно е да е биполярен маниак или шизофреник. Може да е попаднал в затвора или да се е самоубил.
И вземи научи, че в българския език няма съществителни нарицателни имена, завършващи на "ий" - пише се например функции, делегации, конференции, конспирации, теории, линии и т.н. На ий завършват само някои съществителни собствени с чужд произход като Конфуций, Мавриций, Клавдий и т.н.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 55d91906d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Много странна и интересна история. На твое място задължително щях да отида за това "наследство". Вероятно тогава ще разбереш повече. А защо мислиш, че ти си толкова важен за този човек и ти споделя такива неща?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 677ddc40f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разкажи ни какво предстои да се случи. Така можеш да ни помогнеш да се подготвим.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0b2874d203
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   100 процентова измишльотина.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a3b450cdab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имам познат масон , знам какво работи , знам каква му е заплатата , но има къщи , вили , коли и тн . Водили сме разговори по цяла нощ и според масоните хората са профани , а те са просветени .Винаги ми е било интересно , защото е интелигентен и разговорите ни са задълбочени . Не искам да споделям , но знам че има такива хора по света и дали са на 25г. или 50 г. няма значение .

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7d88637c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Като българския Дан Браун си.. :D
Интересно беше. Измислица или истина, на нас хората отдавна ни е ясно, че всичко е режисирано. Това за което говориш се нарича точно така проблем-решение.
Спускат ти проблем, спускат ти и решението, сякаш хората сами са си го избрали и печелившият винаги е един и същ.
Във Втората световна е било по същия начин. Едни и същи спонсори са раздавали пари и оръжие и на едните и на другите. Резултатът няма значение, важна е печалбата, която е изкарана с много невинна кръв.
Вече не става въпрос и за конспирация, защото леко по леко всичко се сбъдва. Просто има вмешателство от много по-висши фамилии и направо същества на нашата планета, които контролират всичко.
Ние хората сме роби, работна ръка. Така сме създадени, с такава цел.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1c21548814
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Това е най-добре написаната история в този сайт за всички времена. Исках да е още по-дълга. Не е тайна, че хора в сянка управляват света. Това са 1 процент от населението, което държат парите и банките.

Може историята да ти е измислена, но имаш талант, може да станеш писател или сценарист.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 17eff36c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От автора:

Благодаря Ви на всички за вниманието.
Искам да ви кажа, че историята беше измислена, но първо изчаках да видя реакците на читателите.
Съжалявам, ако съм разочаровал някой.
Това беше един личен експеримент с който да проверя дали мога пиша увлекателни истории. Всичко съчиних на момента, но някои може и да се съгласите, че има доза истина, нали?
("Българският Дан браун" хаха) Радвам се на коментарите на всички Ви.
На тези които признаха работата ми въпреки, че ме разкриха, и онези които използваха написаното от мен като храна за размисъл, каквато беше и целта ми.

Ще публикувам още подобни опити тук, очаквайте продължение..
И не спирайте да се съмнявате будни хора!
"Истината е някъде там" ;))

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e949bfc1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Много писаници, не разбрах какво толкова твоят приятел знаел... Това което описваш, всеки може да го разбере след един час в youtube, че даже много повече... Просто на повечето наистина им се живее в "Матрицата", и не се замислят как нещата наистина работят. Мисленето и реалността натоварват. Затова работят каквото им кажат, после се прибират и гледат по телевизора каквото им кажат, спят и повтарят. Това е то човешкия живот.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 08d7954077
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Пич, ако малко шлифоваш този сценарий, директно можеш да го засилиш към Холивуд за поредния шедьовър :) Ако пък успееш да привлечеш Мат Деймън или Лиъм Нийсън, якият кеш ти е в кърпа вързан :)

Шегата настрана, наистина имаш талант да пишеш такива работи. Например, умението ти да описваш почти правдоподобни детайли които да придадат на разказа ти некаква автентичност. Казвам "почти правдоподобни" защото за човек който умее да връзва две и две, и е поне малко нясно с нещата за които говориш, веднага разпознава "белите ти конци" с които се опитваш да съшиеш тази история.

Например, моментът с "вируса" на лаптопа ти. Само този малък детайл има няколко местенца от които лекинко издишат нещата:

- "Вирусът", както ти го наричаш, по същество предоставя достъп и мониторинг до твоята машина. Има много начини за реализация но най общо казано, това си е нещо като RDP. При всички положения подобен вирус не товари машината и няма как твоят приятел да го е засякъл по този фактор. Няма как и ти да си го усетил, че работи.

- Седнали сте значи вие да поркате по студентски, и твоя приятел дето много разбира от компютри е решил, ей тъй, докато си смуче биричката, да ти погледне лапотпа дали случайно немаш вирусче :) Сещаш ли се колко нелепо звучи само тази точка? Дори и да е вярно, лаптопите са пълни със third-party софтуер, със все техните съвризи за ъпдейти и е почти невъзможно да си запознат идеално със всеки един порт, съвриз, програма която се мъдри във всеки един модерен лаптоп. Подобен анализ определно изисква време и рисърч, и не вервам твоето другарче да го е направил за 5 минути, ей тъй, докато обсъждате задника на еди коя си колежка дето сте засекли вчера :)

- Как точно този вирус е попаднал на твоя лаптоп? Твоя приятел - агент ти е го качил докато сте били на гости у вас да поркате и ти си отишъл да пуснеш една вода? :) Или докато си гледал порно, си цъкнал на некой от банерите и вирусчето дето ти се е лепнало, изведнъж се оказва, че е на твоя приятел от САЩ, дето седи по средата на нищото и воаьорства кво правиш от лаптопа? :)

- И най важното - кому би било нужно да "подслушва" точно твоя лаптоп? Ти си никой, не знаеш нищо, от теб нищо не зависи. Просто един средно статистически студент дето се занимава със студентски работи, дето на всички ни е ясно в какво се изразяват :) Дори и да приемем, че приятелят ти е качил "вирус" на лаптопа, няма начин да не си зададем въпроса "защо". Какво толкова можеш да направиш ти, дори и да си го слушал и повярвал на приказките?

- Как точно си разбрал, че хората които са те спрели на летището са били "агенти на Мосад"? Те са се почувствали длъжни да се легитимират пред теб, вместо да се представят като охрана на летището? Или ти после си разпитал своите стари познати във силовите структури на Израел? :) Сещаш ли се как ти "съска" детайлчето? :)

Пак - бъзиците настрана, наистина трябва да признаем, че има зрънце истина в този филм който ни обрисува автора. Наистина има хора които контролират всеки аспект от живота ни докато ние тънем в илюзията, че сме свободни. Напротив - никога не сме били по поробени. Истината е, че живеем в икономическо, информационно, медийно робство. Нещо повече - робуваме на изкуствени наложени порядки и илюзии които разрушават личността ни, нейната способност за критично мислене. Което е ключово за израстването на всяка една личност.

Книгите за които се споменава в някои от коментарите, са факт и датират вече от столетие. Техниките разисквани в тях, се наблюдават и в наши дни.

Но за мен най големият проблем тук е, че колкото и да е реален и сериозен проблемът за който си говорим, подобни творения на автора всъщност постигат обратен ефект. Уж целят да събудят някакъв интерес у хората към истината за силите които наистина движат този свят, но си служат със похвати и примери които невинаги отговорят на реалността. И тук е иронията, че по този си аспект всъщност много повече приличат на порочните техники с които тези "лоши хора" си служат. Именно за това повечето хора гледат с насмешка на подобен тип излияния и автоматично ги слагат в графата "откачени брътвежи на поредния маниак на тема световни конспирации", без изобщо да се замислят, че една не малка част от нещата за които се говори тук, всъщност са наша реалност но ние просто ги приемаме за даденост, без да се замисляме повече. Затова и не виждаме "голямата картинка".

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b53eb3d99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От името на Свети Конспираций, патрон на множество истории с неясен произход, ще пусна своето камъче в поточето на мислите ви, господа: приемаме, че има хора или групи, които контролират света. Някакси тази информация успява да се разпространи, но те изкарват източниците на същата ненормални или даже не се намесват. Само че се замислих върху следното: откъде знаем, че наистина е налице такава мощна група, която има подобни способности? А какво ако именно твърденията, че ги има са начин да контролираш хората? Другият помощен способ е да се престориш, че бориш враговете - или можеш да се стараеш носителите на инфото за теб все да имат... съмнително психическо здраве, та някой да ги обвини, че са луди даже без да се занимаваш! И ето - масоните ги нарочиха! Помагайте, братяяяяя!

Каквото и да правиш, ти не си виновен - било е план на масоните, рептилите, илюминатите и прочее тайни организации! Съответно снемайки отговорността от теб ти ставаш по-отракан и правиш неща, които иначе не би направил, но какво ти пука? Нали решенията се вземат на глобално ниво и ти си само пионка в ръцете на по-големи сили? А какво, ако именно това е била целта? Хората да повярват, че някой ги контролира и да направят нещата, които ще направят при това положение? И понеже ни контролират някакви всемогъщи същества няма смисъл да се опълчваме или да вярваме на спасители, защото онези там са всесилни и ще сломят съпротивата. А ако има реална такава, вероятно е техен човек, правещ се на спасител. Естествено, че всеки кандидат спасител е техен човек, защото нали казахме, че те са всесилни? Ама все пак не успяват да спрат тоя теч на информация, но иначе могат всичко друго!

Защото колкото и увлекателно да ми звучи, че има група с доста големи правомощия, която си прави почти каквото поиска, все пак се замислям - в наши дни заглушават действащи президенти на САЩ, "наемат" хора в социалките, които да решават кое е фалшива новина и т.н. Човек, ако някой с нужната власт иска да ти съсипе живота, той ще го направи и то за около седмица! Та в тези времена, когато имаш допълнителни лостове към добрите стари принуда, манипулация, подкуп и т.н. - как е възможно някой въобще да говори за масони, илюминати и прочее и да го оставят да го прави? Да, просто го обявявали за луд, за да не бият на очи при евентуална саморазправа - а сигурни ли сме, че не е луд? Някои известни серийни убийци са били "карани" да убиват я от Господ, я от кучето си, я от един друг персонаж, чието име няма да споменавам. Да ти напомня на лафа, че "масоните/тия/ония контролират света"?

Желанието да си невинен и нещата да стават напук на твоята воля е по-старо от света! А от опит знам, че хората обожават да борят някой злодей - колко жанрове в киното не се въртят около някакъв злодей, когото да пребориш и да върнеш мира на Земята? Ние обожаваме да имаме злодей, който да е виновен за всичко, а ние само да "страдаме", "страдаме" и "страдаме". Ако щеш даже и комиксите са на този принцип - супергерой и суперзлодей. Вижте и темите тук - на едни им виновни мъжете, на други жените, на трети антиваксърите, на четвърти хетерото, на пети някой друг! Но никой не се пита "хубаво, те са лоши и ми мътят водата, а аз какво направих или не направих, за да избегна това". Естествено, "ние сме опитали всичко, но просто няма как да ги спреш"! Суперзлодеи, баце!

Дори да има някакви там масони, илюминати и последният да затвори вратата, според мен тази група би била просто подобие на частните клубове за определени хора, но без някаква власт над света. Не страшилището, което ни рисуват знайни и незнайни ентусиасти. Не забравяйте, че един човек може да не умее да ви манипулира по никакъв начин, но е достатъчно да ви накара се усъмните, че той би могъл да го направи и самите вие го превръщате в някой, който ви манипулира и има контрол над вас. Защото и това е манипулация - да убедиш някого, че го контролираш макар да не го правиш. Даже бих казал, че това е върховната манипулация - това е като някой в наши дни да капитулира срещу чужда войска, защото е видял фотошопната снимка на същата, докато отсреща имат армия като българската армия в наши дни, ако ме разбирате.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker