Не искате да сте красиви! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не искате да сте красиви!
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1080 пъти
Провет, м30 тук,

Исках да споделя една много голяма измама на нашето време - че ако имаме мускули, ако изглеждаме перефектно, ако хората се заглеждат в нас, ще ни бъде добре.

По принцип не поддържам прекомерно грижи за външния си вид, но понеже ми предстоеше събитие с повече хора реших да си направя по-модерна прическа, нови дрехи, т.н. - да последвам “вкусовете на света”. И какво се оказа, след най-нормална разходка в квартала по задачи в по-свежият ми вид, че хората ме заглеждаха по съвсем различен начин. Срещайки старци, продавачки и най-нормални хора, симпатични и автентични сами по себе си, забелявах, че при общуването в магазина например - те си променяха поведението, сравнено с когато бях в по-неугледен вид! И то не към това да са по-добри хора, а по-скоро към това ролята която играят пред мен, непознатият, да ми хареса повече. Сякаш върху мен се беше стоварила задачата да съм за тях в този момент “хубавият”, онзи, които те искаха да бъдат. Един много специален вид конкуренция, не завист, но един вид сякаш си казваха - “и аз ще трябва да се покажа колко красив/а мога да бъда вече...” . Което всъщност не води до нищо добро в обществото - само до страдание, до суета, до суревнование без смисъл. До повишаване на “конкуренцията”, без това да повлияе на същността на хората...

Спомням си една анимация, където малко момиче в стар британски град тъкмо си беше купило от един магазин (червени) лачени обувки и рокля, като вървейки обратно по улицата, другите момиченца го срещаха, а после и те се заглеждаха във витрините със обувки и рокли с желание да бъдат като нея... Спомням си колко измамно мо се стори това, представено в тази сцена, колко същото правим и ние в света... Изпитвайки нещо подобно, исках просто да предупредя по-младите (и не само!) от мен, които биха искали такова нещо за себе си - не си струва! Всъщност не търсим мускули или външен вид, търсим любов. А истинската любов не се намира чрез външният вид, дори напротив - външният вид й пречи понякога. Уменията, човешките добродетели, саможертвата, любовта - това са нещата, които значат нещо в реалният свят. Другото кара хората само да страдат, а сред страдащи - как си представяш, че ще бъдеш щастлив???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: f884dc180a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Еволюция, пич. Стотици хиляди години сме живеели по пещерите с копия в ръце, а от времето на най-древните цивилизации до днес са минали някакви си 5 хиляди години - капка в морето.

Та гледаш мускули и си мислиш - брей бати юнака, тоз сигурно ще да е голям ловец и воин. Гледаш извити бедра и тежки гърди - бах мааму, тая ще да е много плодовита. Гледаш симетрични и красиви лица по принцип - епа тия ще да са с добри гени. Това са пещерняшките ни инстинкти, нищо че днес живеем по коренно различен начин.

И така. Аз пък искам да съм красив в очите, защото съм бил грозен и знам какво е да си като невидим за останалите. Рошав с раздърпани дрехи и тъп поглед, дебел, пушач и прекаляващ с пиенето. Когато спрях с пороците и свалих 25 кг от упражнения и диети, също се промени отношението на случайните минувачи и към мен. Самият АЗ се чувствах различно - по-лек, по-енергичен - което ме накара да обръщам повече внимание към дрехите си. Така ми се вдигна самочувствието и от свит загубеняк започнах да съм много, МНОГО по-общителен. По-весел и оптимистичен спрямо живота като цяло.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 85c28e2ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Цитат:
"Всъщност не търсим мускули или външен вид, търсим любов. А истинската любов не се намира чрез външният вид, дори напротив - външният вид й пречи понякога. Уменията, човешките добродетели, саможертвата, любовта - това са нещата, които значат нещо в реалният свят. Другото кара хората само да страдат, а сред страдащи - как си представяш, че ще бъдеш щастлив???"

Много ми харесва! Браво!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 64857444e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз като чета разсъжденията на автора, си мисля, че може би наистина трябва да върнат казармата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9492cbe534
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Така е, човек трябва да се поддържа, защото в напи дни външния вид е всичко...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e2a9ddbf7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Абе, хубаво е това, което казваш, съгласна съм, но като грозна жена, която почти винаги е била пренебрегвана не само от тъпкачите, ами и от "свестните мъже", хич няма да се разсърдя да съм красива. Красотата има негативи, да - завист, непоискано внимание, използвачество, но един красив човек има много по-голям избор и, съответно, от 10 кандидати все 1-2 ще са читави. Даже отвъд това - красивите имат по-лесен живот, получават по-ниски присъди, по-лесно минават между капките. Джеръми Мийкс например - осъден престъпник, но с перфектно лице. Сега е модел и си живее живота, жените умират за него. "Грешна беше тая жена, но беше хубава." - показателен цитат от "Албена". Не знам дали помниш русият ангел - светло цигане, което беше открито в катун и силно се открояваше от останалите. Медиите гърмяха заради сините му очи, порцелановата му кожа и т.н. За някое друго циганче да си видял подобно нещо? И т.н., и т.н. Винаги, абсолютно винаги е по-добре да си красив... все едно да се чудиш дали е по-хубаво да живееш в имение или в барака до някое гето. Правилно ли е, честно ли е - сигурно не, но е реалността. Бидейки грозна, винаги трябваше да полагам много повече усилия, отколкото красавиците, на които почти всичко им идваше, ако не на тепсия, то с минимални усилия. Само ще кажа, че от поне 15 години не съм слагала къси гащи заради ужасните си обриви и дерматити по кожата. Лошите гени никога не са за предпочитане.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bbfda4640c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   авторът:

Благодаря ( :
Съгласен съм за казармата!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fed37552c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Бате, в грешка си. Аз съм красив, истиски мъжкар, намерих си богата жена която ме обгрижва и от години не съм пипал работа, само купони, скъпи коли и екзотични почивки. Вярно, че само една жена еба, но пък нищо не ми липсва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker