Защо хората станаха толкова злобни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората станаха толкова злобни?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2301 пъти
2012-та не настъпи краят на света, но хората от тогава насам започнаха да стават все по-злобни като че ли и ненормални. Особено след 2015-та. Това лято например масово са се побъркали - вече ме е страх да карам в София, на един светофар ме удариха отзад, някои карат в насрещното, само вчера за малко да ме ударят две коли на различни кръстовища в центъра на София и т.н. Вярно, че наскоро имаше слънчеви изригвания, но не помня до 2013-14 година чак такива неща и агресия? От дългото управление на Бойко ли откачи народът и особено сега при вечно повишаващите се цени със замразени заплати? Аз смятах, че затварянето миналата година ще им се отрази добре, а те съвсем луднаха. Повечето явно са се превълнали в моладжии и без мол не могат да изкарат и ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 234c34fc71
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

1.   Злобни са, защото са българи. Манталитета им е такъв, всеки народ си има свой манталитет и държание, повечето българи не са добри хора. Не дай си Боже, ако имаш нужда от помощ, много малко хора биха помогнали.
Да, управляващите също изиграха своята роля, за да са такива българите, но в същността си, те са злобни и прости хора.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7da8133be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Чети в библията, там е написано какви ще са хората в последните времена. Е, такива са.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 94501de766
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Хората са си злобни откакто свят светува.
Причината за увеличаването на пътните произшествия е, че в последните 20тина години автомобилите станаха по-достъпни за повече хора. А много хора често са емоционално нестабилни и склонни да злоупотребяват с алкохол и разни вещества.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ec8e8cd511
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   За съжаление народа ни вече е много комплексиран ,злобен и глупав .Всеки гледа да направи мизерия на другия и само се завижда .Оправия няма това е .

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8eb279eaaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Бедни са. Това е 90% от причините.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 28d30fc198
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   И аз подкрепям останалите,че българите са завистливи , защото са бедни. Страшно много комплексари са се навъдили. Обиждали са ме непознати хора просто, защото са злобари . Не забелязваш ли,че хората постоянно заглеждат как си облечен,какъв ти е телефона,какви марки са ти дрехите и обувките. Това е само на Балканите. В чужбина като съм била изобщо не е било така. Тук за първи път ми се случи компания от хора да ми кажат,че чантата която нося е реплика и е фалшива и ми се подиграваха и съвсем случайно касовата бележка ми беше останала в портмонето и я извадих и след като им доказах обратното ме намразиха. Такова чудо само в България може да стане. И като се возя в градския транспорт и сядат до мене групи момичета и момчета на по 16 години те обсъждат всички хора и се смеят и сочат и коментират приятелите им които не са с тях и всеки път съм потресена как показват снимка на тяхна уж приятелка на телефона и викат” гледай ква е грозна,ударих й лайка, само за да не се сърди,има ужасно тяло и е к*рва” . Страшно двуличие. Аз съм се отказала да имам приятели просто. И подкрепям тезата,че всичко идва от парите. Ако средната заплата беше 2000 лв и хората имаха всичко което искат, нямаше да са толкова озлобени. Сега като са бедни и тези които могат да изпъкнат с пари го правят докато мама и тате не фалират и те не потънат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 56fdfc5d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Тоз пък 5 , бедни били. Онази батка , с аудито от 2018 дето ме изпреварва от дясно на магистралата със 170 ,, беден ли е ? Че ми се навря така, че за малко да ми удари предницата. Нарочно , да ме сплаши. Щото съм го изнервил, че не му давам път в лявата лента.
Автора е тотално прав.
Само че не са само българите така. Дори българите все още се държим. Вчера в лондонското метро един нарочно се блъсна в мен и почна да ме псува. Тука даже има и расистка агресия. Ние пак сме добре

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4725e403f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Никога не помагай на никого.Това не ти е комунизъм.
Всички са твои конкуренти и съперници в живота. Той е съревнование и конкуренция. Да помагаш на твой конкурент, значи да си вредиш на себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4725e403f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   @5 като са бедни да не размножават. Беднотията и мизерията , като я предават и завещават на децата си.
Те само ще ги направят по-бедни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0bbee5ab7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   5, бедни са на всичко, и на знания и на умения на култура на отношение на поведение на стил. Бедни бедни. Много бедни. Окаяни.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7669331eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Аз не мисля, че хората са толкова бедни. Повечето хора, които познавам и които мога да считам за "злобни", не са бедни. Вярно, не са богати, а по-скоро средна класа в долния или средния й сегмент. Живеят в собствено жилище, имат автомобил, децата им учат в друг град - това по никакви критерии не може да се нарече бедност. Според мен, всякаква злоба в голяма степен е наследство от периода на социализма. Това насилствено изравняване на хората, някой друг да определи какво и къде да работиш, колко да получаваш, кога можеш да си купиш едно или друго. Тези принципи възпитават у човек липсата на вяра в собствените възможности и липса на лична отговорност. И когато някой работи са себе си и постигне нещо, става черна овца защото сам е решил да дръпне напред и да изкласи над останалите, а те не са свинали на такава форма на конкуренция.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b3637ae5ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз мисля, че номер 11 каза основното по темата. Но не знам тези, които сте в чужбина или пътувате често в чужбина или често срещате средностатистически чужденци, че и при тях се наблюдава голяма злоба. И тук става на въпрос най-вече за хората от северните страни. Честно казано злоба сред италианци, испанци, португалци, гърци и турци съвсем малко съм видял.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 52d3b8674d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Мислиш,че сега българите са злобни ли?Ооо,не е така!Ако стане една истинска,ама истинска война те тогава ще видиш истинското лице на българина.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: da2e63baf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Само българите ви виновни, Ще ви кажа само че от 20-тина години съм по чужбина Англия, Германия, Швейцария, Испания и други.
никъде няма перфектни хора в момента съм в Англия и ако си мислите че тука пък толкова могат да карат и че изобщо не са изнервени и какво ли още не се бъкрате жестоко, навсякъде е така, имам един съвет просто бъдете добри един към друг независимо познат или не поздравявайте хората по улицата и бъдете с усмивка.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: aea9f77eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Злобни сме, защото сме мърша, парите не са проблемът. Това го разбрах още на около 13 години, когато щяхме да се "вдигаме" по протести и да правим промени и накрая пак половината си останаха на топло вкъщи. Страшни помежду си, послушни пред чужденеца, смели на маса - мишки на дела. Това сме ние. Винаги ще робуваме на по-силни отвън, а тук вътре ще преуспяват само тарикатите.

Защото няма никакъв колектив, никакъв стаден инстинкт. Циганите са 100 пъти по-задружни от нас, и ако бяха и малко по-образовани да са ни превзели вече. Всеки се оправя поединично. Всеки гледа да окраде и да се ояде, другите да му мислят. По софийските села джипове БМВ и къщи за по 200-300 хил лева - отпред улицата му разбита и в дупки.

ZZ

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4ba48def0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   13, не е така - в труден момент хората се консолидират. Българите не сме много по-различни от всички други.
За шофирането ... Отидете да карате в Париж. Тогава ще разберете, че в София е музика! Колите масово са им "забърсани". Разликата е там, че все пак никой на никого не прави забележка. Ей така - бутат си се като овце, но не се ругаят (камо ли да слизат да се разправят и бият). А за мотористите ... нямам думи. Наще с мед да ги намажеш. А за количеството им ... не съпоставимо е.
Самите французи не са никак човечни и отзивчиви. В метрото, в автобуса ... почти нищо по-различно от при нас.
Германците на пътя са нещо съвсем различно. Тук толерантността е на другия полюс (положителния). Но като характер са ръбати. Твърде несговорчиви и безкомпромисни. Първосигнално ще кажете, че това е добре. Но в ежедневието не е ... Чак злобни да речем, че не са, но на твърде неразбрани.
А ние хленчим "малко над норма". Виж завистта си ни е истински порок. Но това си е за отделна тема. Между злоба и завист не бива да се слага знак за равенство. N8 например не е завистлив, но е пропит от злоба. Такава пропаганда залива социалните мрежи. Ето ви причината за нарастването на злобата в последно време!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 07b67b6e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Не е защото българина е беден, ами защото е комплексиран. След 1989г всичко което не беше достъпно изведнъж стана достъпно, и българина се промени за отрицателно кратко време, искаше да има от всичко по-много веднага. Тук изигра роля и чалгата и поп-фолка в началото на 90г., мъжете искаха да са мутряги, да имат бели мерцедеси, а жените да са като по-фолкаджийките... това за съжеление продължава и до днес. Говорила съм с млади момчета на по 20г. които директно ми казват, че желаят да станат охранители на богаташи и да се занимават с това. Искат да навлязат в техният свят. За мен това са промити мозъци. Българина си мисли, че е богат, но в действителност не е, ако не е работата с която да плаща ипотеката и кредитите - той няма да има нищо. А онези със скъпите коли, ами всички сме наясно, че пътищата не са ни за такива коли, ама пусто его дето трябва да го чешаме, да се показваме и пр. Не е от значение какво притежаваш, ами отношението ти към хората с които се срещаш.

Преди време имах възможност да посетя Шри Ланка, еми какво да кажа, не е като Индия, но има прилика с нея по-няколко неща, няма да вдълбявам много, само ще кажа, че хората в тази държава са уникални. Там няма среден клас, всичко е беден и богат. По улиците виждаш само бедни НО, има едно голямо НО, винаги усмихнати, винаги учтиви, винаги позитивни и готови да ти помогнат без да искат една стотинка. Никога няма да те спрат, да просят или да те нападнат. Тогава си зададох въпроса, как е възможно хора които нямат нищо, не е като да нямат телефони или социални мрежи и интернет за да видят как живеят другите на запад, да са толкова щастливи?? Еми това ме промени като човек, и съответно разбрах, че не е от значение материалното ами как се чувстваш вътре в себе си и как се държиш с околните - това е от значение, да оставиш следа след теб с държанието си, а не с егоизма, омразата, ненависта и пр.

За съжеление много ми се иска и хората в БЪлгария да бяха не толква злобни, арогантни, егоистични, дръпнати, завистливи, като, че ли сме събрали най-лошото от всички нации при нас. Много е тъжно.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 34c103f02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Защото обстоятелствата ги правят такива.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 74f19852ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   @9, именно бедните ТРЯБВА да се размножават. Това се нарича "социален капитал" и баш спадането на раждаемостта е най-главната причина за мизерията у нас.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c6c34ef572
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Не мога да нарека неправилното шофиране злоба. По скоро неправилното шофиране е следствие, следствие на безнаказаност, няма кой да наказва или рядко се наказва подобно поведение и следствие на корупция, през последните 20 години има огромно количество купени книжки. Това е реалността!

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 962485192d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Аз живея във Франция и тук не са така хората. Оня ден се върнах от България и да, озлобени са, но има и добри и усмихнати хора. Тук хората се поздравяваме дори без да се познаваме. В бг в банско даже един ме изгледа подозрително като влезнах в магазина и на входа казах добър ден. Там си е на мода да се гледа лошо, все едно всеки момент някой нещо лошо ще ти направи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 151b8fe4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   12 Боже че гърците и на бой скачат и са двулични. А испанците и италианците са си злобни.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5735202157
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Пич, около мен са възпитани и приветливи. Сигурен ли си, че през 2012-та не си се прехвърлил в паралелна вселена? Или това при теб да е мястото, където отиват лошите хора? Просто питам, да не се засегнеш!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3a6d5ad533
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   До 14, така е - но се съгласи, че в изброените държави има някакъв ред и законност, който се спазва. Тук се оказва, че винаги убития е виновен, а на насилника няма да му "развалят" живота и ги пускат... Въпросния селяк в Лондонистан (там има много, не знам кой би имал второ мнение по въпроса) най-много да те псува за да го плеснеш и след това да квичи на полицайчетата, че си го нападнал и да те изритат от там или да му плащаш "материални" щети. Въпреки това, там много рядко някой би си позволил поведение, каквото се развива тук посред бял ден именно поради тази "малка" разлика. И не, не просто стигнахме американците, а ги издухахме от аварийната лента - уви, само по простотия.
До автора, не знам защо обвързваш човешката дебилност със някакви дати, предвещания и метеорологични явления... Хората се топят един друг по нашите ширини още от първото царство, та през революционерите ни освободители и до ден днешен - нищо ново. З***и ги просто и толкова. Не си хаби енергията за тия 90% - не си заслужават.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 79cfaf655d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Понякога на хората просто им писва от гадостите, които им сервира животът. Не всеки има биволски нерви да търпи всичко, да се надява...Разбира се, със злоба не се решават проблемите, но хората сме несъвършени, невинаги взимаме мъдри решения и сме бели и добри. Дори напротив, според мен по-често прибягваме към лошотията, за да отреагираме на случващото ни се. Не че го оправдавам, но това е реалността, мисля си в последно време. Затова и положителните постъпки станаха сензация по новините, защото са рядкост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker