Момиче пристига в Англия без да знае дума на английски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Момиче пристига в Англия без да знае дума на английски
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 2612 пъти
Записахме в училище новодошло момиче в гимназията - остават и две години до края. Не знае и дума английски, а не се знае защо, но никак не възприема. Учителката по английски за чужденци се оплаква от нея, че не помни и не се старае и иска да я изкара нещо от рода на ниско интелигентна и че не може въобще да учи, то така да не я и карат да учи, ами да върви с малоумните.

Казвам малоумни, щото не знам на български как казват на тези деца дето са родени с разни умствени проблеми. А от България оценките и по български и математика са 4 и 3.

Те това вземат предвид и казват: ето, ясно се вижда, че тя не е способна ученичка, няма какво да се мъчим с нея. Момичето е притеснено, обаче явно няма да може да се справи наистина. Въпреки, че не е малоумна - няма това по рождение. Какво да правим?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 58d061c117
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, преди месец горе-долу писах по темата за несгодите на нашите емигранти в тази страна. Най-голяма беше критиката ми към образованието или по-скоро към недостъпността му за нашия емигрант.

Първо, момичето НЕ Е МАЛОУМНО, а те, използвайки дефицитите му в езика си пълнят празните паралелки за бавно развиващи се, обричайки детето на ....неграмотност. Тя не е толкова рядко явление в тази страна сред работническата класа, случва се и на англичани да се случи.

В Англия има не само класи по пройзход и пари, но и класи в образованието, които да отговарят на горните. Там имаме най-добрите университети в света, ЗА БОГАТИТЕ И АРИСТОКРАТИТЕ, и най-лошото обществено образование - за масите.

Емигрантите не само са част от най-нисшата им класа, но и нямат шанс да се измъкнат от там, да получат качествено образование. И ако мислите още, че момичето е виновно, съберете едни 2000 паунда на месец за добро училище, да видим, дали тогава ще е „бавно развиваща се“.

В България не е така. Тук системата е копирана от Германия и Русия - такова е образованието и в повечето северни страни в Европа, както и в Швейцария - шанс за всеки - добри са държавните училища, дава се шанс на всеки - дори най-бедното дете да завърши елитна гимназия, ако има талант. В България нямаме вече почти училища за бавно развиващи се, на изживяване са, но и там пълнят празните паралелки с ромчета, което прави системата несправедлива и съответно я махкат.

При това момиче се случва същото, само, че ромчето е тя. И докато българското „бавно развиващо се“ скоро ще бъде разпръснато из училищата, докато най-бедното дете в България учи може да учи в един клас със сина на председателката на народното събрание, то това момиче в Англия ще стане поредното „white trash" момиче, подготвяно за безмозъчна работа в някоя фабрика или за още по-лошо!

И да, докато в България има дискреминация да кажем на ромите, в Англия - ромите - това сте вие.

Какво е решението - изпратете момичето веднага в България да продължи образованието си. Няма да сбъркате! Познавам такова момче, което само е израстнало заради тази причина в България с баба и дядо. Днес е пилот в много голяма мултинационална гимназия, завърши на пук с английска диплома във Варна - диплома с право за кандидатстване за университети с отличен успех, която никога нямаше да има в Англия!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker