Възможно ли е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Възможно ли е
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 892 пъти
да намеря някой сериозен човек, който може да прави бизнес, но няма капитал? Само сайтове за бизнес ангели ли са вариант? Или да търся сред познати или действащи бизнесмени? Малко са хораат, на котио мжоеш да се довериш. Вие какво бихте направили, ако искахте да намерите предприемач с нужда от капитали, на когото да осигурите финансиране срещу дял? Или то който си е добър предприемач, ще си изкара и сам пари за капитал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1055ea9c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Бих постъпил така: Създавам образец на изделието, което желая да произвеждам, след което то ми служи като начин да докажа способностите и възможностите за възвръщаемост на вложенията. Който желае да влага и прецени, че моето предложение си заслужава, се свързва и се договаряме. Така правят много хора и начинаещи фирми в наши дни.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5dded4bf04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Възможно е да намериш, обаче трябва да имаш добра преценка. Иначе намира се сред фирми които произвеждат само на ишлеме, такива фирми най вероятно нямат капитал да произведът стока, с която да рекламират на реални пазари или да отворят свой магазин.
Зависи разбира се и с какви средства разполагаш, но фирми с идеи нуждаещи се от капитал има.

До 1 Точно така правят, но ако идеята е голяма, примерно производство на собствена марка автомобил, или каравана, или сглобяема къща, повечето нямат толкова пари, че да вложат в повече от 1 броика, а продажбата на първата бройка обикновенно надвишава разхода за производство, за макети , за инженерни проекти, машини и т.н. След продажба на 1 бройка човекът с идеята е на минус, следователно производството на втора броика се продава на ишлеме, а на днешните разглезени клиенти хич не им се чака с месеци при наличие на готови марки плащаш и вземаш на момента, от там каузата на доказващия способностите си бързо залязва, защото той и семейството му и работниците му трябва да ядат ежедневно.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1055ea9c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От 1 до 2:

Когато се касае за добра идея за производство на изделия с особено висока цена (стотици хиляди или дори милиони левове), обикновено това значи, че ако наистина е много добра, непременно ще може да се продадат и повече бройки от нея. Най-богатите хора често не се задоволяват с това, което е налично на пазара в много бройки, а са склонни да развържат кесията по-широко, за да получат нещо по-рядко и отличително. Важи и при продажбата на скъпи мебели.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5dded4bf04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До 3 и това какво общо има?
Разбира се че ако продуктът е добър ще има клиенти, но ако човека с идеите няма пари да произведе втора бройка от продукта си, колко от клиентите ще платят капаро и ще чакат 5-6 месеца да им се произведе различен модел автомобил? И то произведен от човек, който досега е имал само една продажба и не е пробван на пазара, с една продадена бройка няма как да имаш и доказателство за качество и т.н. На пазара има 100 вида автомобили повечето от тях ще подготвят специалната ти поръчка с всички желани екстри и цветове до седмица, а собствениците на фирмите имат голямо желание да привлекът богатия за техен клиент, защо богаташа да избере да плаща на ишлеме на теб, колко да си по добър от всички други производители с доста по голям опит на пазара от твоя?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1055ea9c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От 3 до 4:

Ако се касае за коли, то някои от най-богатите хора определено биха предпочели единична бройка на десеторна цена или да почакат малко повече, за да имат една от колите в силно ограничен тираж от 5-20 бройки. Като за всяка бройка има промени, съобразени с поръчителя. Слабост на всички останали такива фирми, произвеждащи коли в малък или по-голям тираж е, че при тях възможностите за донагласяне се изчерпват само с цвят боя (и някакви шарки допълнително), цвят и модел джанти, цвят и материя на тапицерията, затъмняване на стъклата и поставяне на задно крило. Рядко предлагат и някои допълнителни дребни части по купето, различни седалки, кормило, педали и... това е. Никоя фирма не предлага променени и съобразени с вкуса на поръчителя външни панели на купето или на формата на таблото вътре.
Зная само за една такава фирма, която е изпълнявала изискванията на поръчителя. Той дори задължително искаше поставяне на огромен багажник отзад над двигателя, за да има място за два сака за голф, нови предна броня и преден капак, а вместо бензинов двигател V8 пожела електрическо задвижване, което буквално значеше колата да се разработва наполовина наново. Колко от производителите на спортни коли биха сторили това? Ако някоя от тях изобщо се навие, би цакала поръчителя най-малко с 2 милиона евро над обичайната цена за модела. И точно тази готовност за угаждане на първия поръчител е огромна реклама за фирмата, защото бъдещите поръчители ще имат ясната представа, че могат да очакват по-мащабни промени, съгласувани с техните вкус и желания. Отделно, че той самият също има заможни приятели, на които ще показва колата на живо и ще им казва колко е доволен, а от това по-добра реклама няма.
Точно намирането на първия поръчител е най-трудно, защото рядко някой би рискувал да предплати за разработката на кола, която до този момент е съществувала само на картинки. Но и това е доказвано неведнъж, че става, ако отборът от разработчици при самите разговори с поръчителя е достатъчно убедителен и може да докаже уменията си с предишен опит. Намирането на втори и трети такива е много по-лесно, тъй като вече има налице модел, служещ за образец на това какви са възможностите на фирмата, и че тя действително изпълнява обещаното.
Другата отлична и безплатна реклама е YouTube, с уточнението, ако колата е наистина добре замислена от инженерна гледна точка, изпълнена с качествена сглобка и е красива. Ако обаче е некачествена, зле проектирана и посредствено сглобена, то YouYube буквално може да закопае фирмата и да способства за липсата на бъдещи покупки. Точно така се случва през годините с редица новопоявили се фирми, които са направили обикновено само една бройка и тъй като тя страда от явни недостатъци със сглобката и с външния вид, никой не купува от тях. А някои производители все пак успяват да продадат няколко бройки, макар да са имали много по-мащабни очаквания. Като например Rimac Concept One, който по план трябваше да продаде 88 броя, но едва намериха 8 купувача за него и бяха принудени да търсят финансиране от китайски фондове, за да могат да наемат десетки инженери, които да разработят по-добър модел. И сега вече е налице вторият им модел Rimac Nevera, който действително се справя отлично при ускорение и изглежда с много добра сглобка. На външен вид и най-вече в предницата не е кой знае какво, но все пак има други качества, с които наваксва.

- Кифлоприземител

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker