Сигнал за тровене на кучета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сигнал за тровене на кучета
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 713 пъти
Здравейте. Знам, че мъж, който е съсед на. моя позната, трови системно кучета, котки и т. н., които са ДВОРНИ. Не излизат, а само им мята през оградата (и то вечер). Имаше случай, при който беше отровил едно улично куче, пуснато от екоравновесие може би(беше най-страхливото и невинно, но извади лош късмет). За тези, които са против насилието, може ли да ми дадете идея как да подам анонимни сигнали и жалби срещу него, за да бъде проверен и хванат? Защото е бивш полицай, не пречи да застана с името си, но ме е страх за моите кучета след това, да не намери начин да влезе и да направи нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: f873282fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Този индивид трябва да бъде спрян. Не знам какво да те посъветвам освен да се обадиш на Четири Лапи, ако могат те да реагират по някакъв начин, защото за съжаление не виждам работещ орган който да реагира адекватно на това. :((
Само трябва да те оставят анонимен/ анонимна. Ето тел. номер от техния сайт: 359 888 40 44 47

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a8ae00b7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Снимай го - има солидна глоба и затвор за убийство на гръбначни животни. Ако го снимаш, ще имаш доказателства, викаш полиция и ще си понесе наказанието. Ако нямаш доказателства, може да не успееш да съдействаш да го изпратят да стои на топло за известно време. Такива изроди трябва да си понесат наказанието иначе няма да се спрат.

Да не говорим, че жестокостта към животни е признак на психопатия, утре този може и хора да убие (ако още не е убил) тогава пак ли ще чакате, докато подадете сигнал??

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 8cb19eaa3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Като не си го видял, как може да клеветиш? Поставете видеонаблюдение със скрита камера, и когато се убедите, че е той, тогава действайте. Така е лесно, един ми каза!? Така може всеки да се наклевети, това по хуманно ли е? Нямаш с какво да докажеш, че той е извършителят. По селата където се гледат много животни, се въдят и много плъхове и хората залагат отрова, иначе няма спасение. Ако скоро отровен плъх се добере до друго животно и то изяде плъха, кой ще е виновен? На село така се отрови котката, донесе кожата на плъха, но на другият ден умря и котката, кого да виним, не можем да завържем котката на каишка, а и плъховете щъкат навсякъде. Бъдете по разумни, не става със слухове!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: dc263ac4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Винаги ще има хора, които не са съгласни с действията на другите, за да сме коректни, трябва да разгледаме гледната точка на двамата противомислещи.
В случая това са автора и онзи който уж тровил животни (няма неуспорими доказателства дали е така).
Автора се страхува да не му отровят кучето, авторе кучето ти е животно, то може и трябва да се възпита да не хапва храна която не му е дадена и позволена да лапне лично от теб. Възпитаното къче никой не може да отрови, защото то няма да лапне, дори няма да подуши нещо което ти не си му сложил лично в неговата купа. Следователно проблемът ти не е хората които тровят, проблемът ти е че животното ти не е възпитано.
От гледна точка на "тровещия", той със сигурност си има причина да действа по такъв начин и няма решение за неговия проблем. Такова нещо като домашни животни живеещи в двор, които не излизат от двора не съществува. Всички добре знаем, че дворната котка обикаля не само двора на собственика си, а и всички дворове на 500 метра в околността и съседите на човек с дворна котка са длъжни да търпят опикаване и осиране на градината и саксиите и колите си и да се съобразяват с котката на своя съсед, което често не е приятно. Колкото до дворните кучета знаем, че лаят и целия квартал трябва да търпи шумът от лаещо куче, знаем че ги извеждат на разходка по улиците в квартала и те опикават и осират обществените места.

Извода е че автора има решение да възпита кучето си, а "тровещия" няма друго решение освен да продължи да опитва.
Лично имам проблем с улична котка, която съседът храни, смята я за негова "дворна котка". Котката редовно ходи и опикава предното стъкло на автомобила ми, като урината й се стича на филтъра на климатика, не мога да си ползвам климтик в колата, вони на котешка урина, сменях филтъра два пъти, полза няма, тя продължава да се качва на колата ми.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: dc31c817ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   4, котките са умни — отлично разпознават и "наказват" злобните дребни душици.

За кучетата: имам две (прибрани от улицата) и О! Каква изненада!!! — джобовете ми са пълни с торбички/кесийки/найлонки... и ги използвам по предназначение. Винаги.

Изродът трябва да бъде спрян и санкциониран.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a96c663d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 3: човекът индиректно си е признал, че е отровил кучето на моята позната. Не съм тръгнала да обвинявам преди АЗ да го видя, но той самият си е казал, че кучето е лаело много. И не е отрекъл, когато са го питали защо не е казал, че е проблем. Дори набедени други хора аз самата ги защитавах, че няма как да се знае без да се е видяло, но той почти си е признал, просто не е вложил някакво значение, защото не го смята за нещо лошо. То когато се обвинява. не важат снимки, но аз мислех преди да пускам жалби да снимам с камера или друго устройство, дори за дрон мислех, за да съм сигурна сама за себе си, другото е работа на полицията и други институции

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a96c663d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   До 4 - виж какво, това, че си същият психопат като оня дебил, на когото май е започнало да му се връща, не значи, че е нормално съучастието ти към подобни дейности. И моето куче е яло плъх, ако беше починало, не дай си боже, щеше да е ясно, въпросът е, че този е отровил нейното куче, което е било в двора, отдавна де. При разговор той не е отрекъл, а го е казал сякаш не е направил нищо лошо, защото е животно и е лаело. Когато лае, може да се обади на точния номер, но той има самосъзнание на богоизбран и решава, че животът му е по-важен от другите твари. Повръща ми се от изроди като теб, ама ще се научиш по трудния начин ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker