Завистта и злобата станаха част от мен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Завистта и злобата станаха част от мен.
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 804 пъти
Здравейте! Не знам как да започна, но от малка родителите ми ме възпитаха да не обичам хората, да не бъда мила с никого, и да не правя добро. Сега съм на 23 години. Не съм единствено дете. Имам двама по-големи братя. Те мисля, че са по-мекушави от мен. Много не общувам с тях, а и те с мен. Впоследствие си изградих един характер, който не мога да променя. Постоянно изпитвам злоба и завист дори към роднини и приятели. Особено, ако някой ме превъзхожда в нещо, веднага в съзнанието ми изниква въпроса "как да се отърва от този човек.? ". В любовта никога не ми е вървяло, в такъв смисъл, че съм имала доста гаджета, но никога дълготрайни връзки. Озлобявах се все повече и повече. Стигнах до там, че се чудя на кой да направя зло и по какъв начин. Или обикновено започвам да се карам с братята ми, и да ги обиждам. Но главно се целя върху хора, които са "нещо повече от мен". Не мога да се боря с тези мои характеристични зависимости, просто съм се примерила и понякога изпадам в отчаяние, когато се виждам каква съм отстрани - преносно казано. По принцип родителите ми са такива хора, никога на правят добро. Със съседите постоянно се карат, особено майка ми. Не знам просто се превръщам в се по-озлобен и завистлив човек, то някак си автоматично се активира у мен. Например, с моята най-добра приятелка, с която сме студентки в една специалност, в един курс и в една група, ми се похвали, че е приета по проект Еразъм + във Франция за 2 месеца. Аз автоматично започнах да злобея и завиждам, и ми мина през съзнанието мисълта как да я накарам да не ходи, да и направя лошо, да я зарежа. Мислех си дори да я блъсна по стълбите в университета да се контузи и да не ходи. Просто не мога да се справя. Ето такива неща възникват у мен. Не мога да се контролирам, когато ме връхлети чувството за завист и злоба. И лошото е, че се задълбочава.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 125135d705
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Всичко е преодолимо, стига наистина да го искаш. Добре е, че осъзнаваш, че си жертва и че на свой ред се превръщаш в насилник. Потърси помощ, веднага, разучи за специалист с добри отзиви и действай! Спасението е в твоите ръце, няма- не мога, можеш! Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9a3d9a8aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Имаш нужда от психолог. Родителите ти са те осакатили, това не е нормално поведение.
Успех!!!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 937ea10d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не е вярно, че не можеш да се бориш с тези черти на характера си. Един интелигентен човек може да де контролира. Завистта всъщност не е лошо нещо, ако я впрегнеш в правилната посока. Например с твоята приятелка - завиждаш й за Еразъм. Вместо да я спираш, кандидатствай и ти. Надявам се да си разбрала мисълта ми. Бори се да постигаш успехите, за които завиждаш. Нека това те мотивира, но не прави нещо на другите, което не искаш да ти направят на теб.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a9d61a7e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Това ти яде енергията отвъртре. Ще вземеш да се разболееш или ще се чувстваш без енергия. Добре е, че го осъзнаваш. Започни да се занимаваш с йога и медитация, чети религии - каквито ти харесват. Всеки си има свой път в живота, своя карма. Всеки човек има уроци, които да учи в този живот. На никого животът не е само хубав, всики си има своите проблеми, дори и да не го показва. Тръгни на психолог или повярвай в някаква религия.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: ffbdbb9e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не вярвам и теб много да те обичат хората като си такава гадина. Нали знаеш каквото повикало, такова се обадило.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 07decd0ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много хора са като теб. Мисля, че това поведение и отношени в различна степен е заложено на повечето българи и българки.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 56ab6bea5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Завиждаш, защото нямаш жизнен опит мислиш много повърхностно върху нещата. Като казвам жизнен опит - твърде много те е страх да живееш пълноценно. Предпочиташ да се отдадеш на страха от непознатото и да не предприемеш никакви действия за своето благополучие. Това обаче ти насажда комплекси. Комплексите водят до завист.
Освен това мислиш повърхностно защото духовното не те интересува. Ти не искаш да се влюбваш, да се влюбват в теб. Не търсиш приятели, а фенове. Не виждаш душите на хората, а техните тела и визия.


Колко типично за днешното съвремие. Хвърли си темата на буклука.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1d3c803add
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   То кой ли би обичал един кърлеж? С тоя дух не връзка, ти приятели няма да имаш. Промени си мирогледа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker