Има ли хора в България, които трупат запаси и се приготвят за бедствия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли хора в България, които трупат запаси и се приготвят за бедствия?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1540 пъти
Здравейте. Преди години по Нешинъл Джиографик имаше едно предаване с хора от САЩ където се подготвят за бедствия, апокалипсиси и не знам си още какви работи. Купуваха консерви, вода, оръжия, даже бункери строяха. Като ги видях сметнах тва за абсурдно и граничещо с шизофрения, но такива са американците. Една проста сбирщина, която мисли, че и реалният живот е като тъпите им филми. Щяла трета световна война да почва, Северна Америка щяла да са разцепи да стане океан и какви ли още не глупости. Имаше и отделно с някви как строяха цял замък. Бивш военен теглил кредити, дал всичко, което изкарал и се лишил от доходи до края на живота си, заробил и децата си и ги ангажирал и тях с безумната си идея да строят замък. Смях се и ревах колко прости хора има на тоя свят. Само че някои от тези фанатици се оказаха прави. Дойде 2020-та, пуснаха короната, затвориха всичко и в САЩ 40 милиона души останаха без работа и половината от тях няма да си намерят работа. После пък точно когато сбирщината трябваше да е единна почнаха да се делят на бели и черни. Но и без тва САЩ е на доизживяване. Нацията им е болнава и недъгава, видимо и все по-изпростяваща. Имат близо 30 трилиона долара външен дълг. Сложиха си и един старец с деменция да ги води. Накъде отива САЩ? Един ден ще се разпадне и какво правят ония там? Какъвто е гигант ще падне от високо и приземяването ще е твърдо. И на мене ми мина през ума, аз никога нямаше да се сетя, че отвъд океана живеят такива фанатици и филмари ако не ми ги бяха показали. Сигурно такива има и по целия свят, но никой не ги знае защото се крият. От ония американците един беше казал, че като стане мизерията все щял са се намери някой съсед, който няма запаси, но може да си вземе от него. Напълно възможно е да има такива и на други места по света. А сащо да ги няма и в България? Това, че никой не ги знае не означава, че не съществуват. Аз видях един мой роднина се уплашил, че идват тежки времена и почна да купува консерви от Лидъла и да ги пъха в шкафчето като запаси в случай че стане нещо. Всъщност наистина и в България са показвали такива хора. Една баба превърнала дома си в крепост, за да се пази от крадците. Като нищо в България да има и такива като ония американци. Които вече наистина се вживяват и трупат запаси. Просто никой не ги показва. То с тая нашата политика и положението в света като нищо да има. Близо е и до акъла, че много хора имат куфар с най-важните неща в случай на бедствие да могат да избягат. Според вас има ли такива хора в България и познавате ли такива? Но не такива, които просто трупат консерви или купуват лекарства, а истински филмари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 01854ebacd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Отчасти съм такава. Трупам от промоция до промоция. Храната вече е безумно скъпа. Но да трупам заради евентуален край на света, е просто абсурдно.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d4660eb557
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Американците го правят, защото са единствената държава, която счита гражданите си за свободни хора и им предоставя конституционно право да носят и притежават оръжие.
А при посочените сценарии то е най-нужното и най-важното. Всички останали неща са допълнение.
Затова САЩ са най-великата държава в целия свят.

А тука в българската кочина като не можеш да имаш оръжие и да си наравно с господарите, за какво да се подготвяш и складираш запаси? Ще дойдат тия с оръжиевто и ще ти ги вземат на готово.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4bcecbd975
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Сега разбра ли защо не казват за извънземните?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ecfecfe9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Да, да, много смешно... Да видим нас, дето не сме болнави, нито сме прости, цветът на цивилизацията направо, пълни с цигани и грабливи мутри в парламента, какво ни чака с 10% инфлация и цените на тока. Много ми е забавно българите как се дъхаме на американците, че били такива и онакива, хаха, каква забава колко са зле. Понеже ние сме на върха на еволюцията. Да беше норвежец, швейцарец - разбирам, ама айде слез на земята и първо си огледай своята кочина, а чак след това се смей на другите.
Иначе тези са с някакви психически отклонения, което не е по-различно от останалите болести и е по-скоро изключение, отколкото правило. Все едно да се чудим на шизофрениците или умствено изостаналите защо са толкова странни и се държат безумно. Защото са болни, това е. Не е за подигравка, нито за смях.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ac1cd75b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Без да сме апокалипсис маниаци нашите и на роднинските ни семейства запаси се изразяват в следното:
- храна, достатъчна за период от 2 седмици до месец. (суха храна, консерви, сушени плодове, ядки итн)
- газов котлон и бутилка с гас ако останем без ток
- преносима туристическа филтер помпа за пречистване на вода
- хигиенни материали и дезинфектанти
- медикаменти от първа необходимост
Всеки сам решава дали да си направи запаси или не. Ние предпочитаме да сме подготвени за всичко, пък ако няма нужда още по-добре. Нито излезе скъпо, нито ми заемат място. Ако не влязат в употреба, ще си се изконсумират по нормалния начин.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7e337a748c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма даже да го чета. Поредният прекалил с четенето на американски сайтове. Хора, спрете се, ве! Тука е друго. Питайте бабите и дядовците си. Уважавайте НАШИТЕ си възрастни и ще научите повече отколкото с ровене по "препърски" глупости.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b823d141a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   " Като ги видях сметнах тва за абсурдно и граничещо с шизофрения"

На колко си годинки? 5? Не ти е много ясно, но Америка е огромна страна където бедствията са нещо нормално. Там редовно минават урагани. Освен това разстоянията са огромни и ако нещо стане, не очаквай до няколко часа да ти възстановят тока или оправят транспортните мрежи. И да - каква ли не сган се е събрала там, имаше бунтове/протести, а и не е да не са стигали до гражданска война... А и да - повечето носят оръжие... Ти само ги гледаш тия неща на филми...

Да, САЩ вървят към безредици, но е за добре. Защото изневериха тотално на идеята за република която е заложена в създаването на тая държава. Малко хора знаят, но Федералното правителство на САЩ е създадено в началото да не може да събира пари изобщо и трупа дългове, води войни. Имали са право да събират само тарифни такси. Постепенно се стига до създаването на т. н. "федерален резерв", който реално е частна институция, защото по конституция, САЩ не може да "печата пари". Федералното правителство има право само да сече монети от злато/сребро за гражданите, за да се избегне точно това което в момента става... Малко хора също знаят, че до 71-ва, парите са били подкрепени със златни резерви. Но САЩ не спазват международният договор, и печатат повече банктноти от резервите си. Поради това реално правят долара - хартийки. Текущата ни парична система е само на 50 години.

В Българията ситуацията е по-различна. Живеем на малка територия, е бедствията които се случват са в по-малък мащаб. Рискът тук е политически. И пак те питам - на колко си годинки? Жан Виденов помниш ли го? Помниш ли как с месечна заплата се купуваха няколко бучки сирене? И после 3 нули паднаха от лева. Просто се изпариха... За повечето де, други си купъваха имоти и фабрики за стотинки.

Хората в тая държава затова винаги гледат да си купят жилище и да напълнят мазето за зимата. Така оцеляха всичките "режими". Тези които свикнаха, че могат просто да отидат до магазина и да си купят това от което имат нужда... не мисля, че ще им се получи. С краха на САЩ идва нова икономическа криза, която крият зад списъка грипоподобни симптоми които сега им викаме Ковид. Кризата тепърва започва, и всички я усетиха по скока на цените. Това ще продължки. И не, не е филм, викат му математика.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 72c23f2527
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Болшинството правят буркани с компот и мръвка.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 57f53420ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И тук ги има, но при американците има доста хора с доста сериозни пари и могат да се развихрят както трябва. И аз съм ги гледал. Единия имал консерви за 2-3г и яде най-старите докато са в срок на годност. Горкият години наред яде някакви остарели консерви само за да си обновява запасите. Другия се изолирал далече от града и даже не го знаят къде точно му е имота. Третия наема полицаи извън работно време да му инсценират нападение, че децата му да тренират реакция - ама не ги предупредил (децата) и за тях нападението изглежда истинско. Не разбрах само как е сигурен, че няма да убият някого докато разберат, че е само учение. При нас подобни може да има, но запасите и им са за 2 месеца най-много - после ще тичат до Кауфланд.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 10dbc80373
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ние българите сякаш не се запасяваме.
От малък знам как се варят компоти, туршии, лютеници, консервиране на меса и прочие.
Хващам бас, че поне във всеки втори български дом има поне по 50тина буркана с туршии, лютеници, компоти, че и по 10-20 литра домашна ракия и вино.
Работя в Англия от 6 години и мога да ти кажа, че англичаните не знаят как се консервира храна и изобщо не мислят за "зимнина".
За американците не знам, но определено ние българите сме по-апокалиптично настроени. Просто българина винаги е бил беден и лъган и се е научил да складира за черни дни.
Иначе не знам как изкара американците недъгави. Няма как да класифицираш толкова голяма и разнообразна нация. Виж как спортът е широкодостъпен там, виж колко олимпийски шампиони изкарват и тн.
Факта, че има предаване с няколко откачалника, не значи, че всички са такива.
Доста наивни са ти разсъжденията.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: dfdf8ab24e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Във Варна има чести аварии и затова се налага да имаме някакъв запас от вода! За храна няма какво да говорим! Но да останеш без вода часове наред и особено лятно време е просто немислимо! А това, което правят американците е, нормално, като се има предвид какви катаклизми стават при тях! Край на света се надявам да няма никога, защото оцеляването няма да бъде вече възможно!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: baf1f0af32
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да! Баба на село е препър и всяка есен слага храна в буркани за апокалипсиса през зимата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker