Как да спра да се мразя?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да спра да се мразя??
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 656 пъти
Как да се справя с унищожителна себеомраза, само презрение, комплекси и автохейт?? Дотолкова, че се самосаботирам и самоубивам бавно. Откриха ми личностно разстройство, и то влошава нещата. Нарочно правя лоши неща, та да ме накажат, и всички ме смятат за отвратителна и себична. Истината е че имам страхотен комплекс за малоценност, считам се за недостойна за любов, щастие и прочие. Не смятам че психолог ще ми помогне, щом досега нито психиатрите, нито хапчетата ми помогнаха, нито аз успях сама. Или да чета книги по въпроса, духовна литература, да се занимавам с йога и медитация? Пробвах, много облекчават подобни състояния. Не познавам човек, който така да се ненавижда. Както е казал Ошо:" Какъвто си със себе си, такъв ще си и с другите". Ами истина е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 880241e7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   А от кога е това?

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b39ce525da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   От малка „родителите ми ” и семейството ми така ме научиха да се чувствам все едно не заслужавам,че съм се родила и все едно не заслужавам нищо хубаво,да не вярвам в себе си ,че нямам право на любов,на обич.... Че трябва да помагам само на другите без да съм им длъжна...Да не мога да се радвам на нищо. И да си мълча или да стоя сама . Каквото и да правех и постигнах сама не се признаваше и не беше достатъчно ,беше отричано.То по-добре да не споделям още подробности.
Казваш,че правиш лоши неща нарочно -Същото нещо е и при мен. Обаче с разликата,че в детството ми аз не съм искала да правя лошо ,а на мен много ми беше направено от хора в семейството.
От малка съм третирана като ЛУДА. А съм помагала на много хора,които даже не са ми никакви и са ме използвали набеждавали и отхвърляли. Помисли си каква ти е компанията-средата. Можеш ли да споделиш годините си ,ако още си млада имаш възможност за себе си добра да се отделиш .Примерно нямаш ли приятели с които да споделиш , роднини , братя сестри ? При мен вече е късно много . Затова те питам ,ако искаш да споделиш повече и дано някой ти даде по-хубав съвет . Успех ти желая :)

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 24183caecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Просто започни да правиш добро. Запиши се в някоя доброволческа организация.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 16847453b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   У дома майка ми винаги е предпочитала брат ми. На мен все ми казваше, ти това не го можеш, това не е за теб, а когато дойдеше ред да се разпределят дребни неща между нас, аз трябваше да давам всичко на брат ми. Той е първото дете, а аз съм второто. Включително и след като започнах работа майка ми с обвинения измъкна много пари от мен, които спестявах за апартамент, а после ги даде на брат ми. Така той си купи апартамент с моите пари. Употребиха ме и ме захвърлиха дори "най-близките" хора в живота ми.
Не живеех при родителите ми повече от 10 години. Малко след тази случка баща ми почина.
Макар да сме деца от един и същи баща, за майка ми аз бях детето, което приличаше на баща си, а брат ми - на нея. Приличам на баща ми, както по характер, така и външно. Външният ни вид одобряваше, но не и характера. Смяташе ни за глупаци.
Всъщност цял живот тъпчеше баща ми и се конкурираше с него.
Вероятно и при теб има някой в близкото ти обкръжение, който системно гази по твоето самочувствие. Ти най-добре знаеш кой е!
Наложи ми се доста късно да обърна мирогледа си на 180 градуса.
За да си добре в живота, трябва да притежаваш, т. нар. от мен "практичен егоизъм".
1. Трябва да си наясно, че всичко, което печелиш като пари, всичко което получаваш като наследство, всичко което дори спечелиш с късмет, принадлежи единствено на теб и на никой друг. То е пратено за теб и за бъдещите ти деца и е част от твоята съдба. Не принадлежи на никой друг. Всички, които се навъртат около теб и вечно се жалват с това, че били болни, че били по-бедни, те манипулират само с цел да предизвикат съжаление и чувство за вина и да се облагодетелстват на твой гръб. В момента, в който ти се разболееш или изпаднеш в беда тези хора ще бъдат възможно най-далече от теб. Ти ще имаш нужда от подкрепа, дори само морална, но те ще се изпокрият, а може дори да ти се подиграят.
2. Самочувствието или по-точно вярата в себе си, в собствените сили и качества е задължително условие за всеки един успех.
2. Винаги трябва да си осигуряваш някакъв поне минимален гръб като пари за черни дни и никой не трябва да знае, че изобщо имаш пари, още по-малко трябва да знае колко са.
3. Ако не можеш да мислиш за себе си, мисли че всичко, което имаш принадлежи на бъдещите ти беззащитни деца и раздавайки го, ти ограбваш тях и тяхното бъдеще.
4. В живота всичко се случва. Днес може да си много по-добре от други, но утре колелото да се завърти. Може да претърпиш злополука, да се разболееш неочаквано, да загубиш работата си. Трябва да бъдеш готова за всичко.
5. Трябва да откриеш кои са твоите силни страни, кои са твоите таланти и да ги развиваш.
6. Не трябва да мислиш какво имат другите като преимущества, а трябва да видиш собствените си. Те ще бъдат твоята опора.
7. Трябва да каляваш волята си с редовен спорт.
8. Трябва да ходиш на курсове за придобиване на допълнителни знания и умения.
Трябва да промениш посоката си на мислене и да започнеш да одобряваш и да приемаш себе си.
Трябва ти вяра! Вяра в теб самата!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a73a32a50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Давайте информация, от която да се сглоби по-цялостна картинка. И в двата поста не намирам достатъчно конкретика. Много е общо и аз не мога да дам съвет.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 4cde19ea22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Цъкнах, излязох и се върнах....
В твоя случай имаш две възможности. И двете са тежки трудни и повече от брутално гадни.

Първата е да останеш където си и да продължаваш да затъваш и живееш в ужаса на собствения си ум. Тук ще ти е мега гадно, но няма да полагаш особено по-различни усилия от сегашните.

Втората е да успееш, а ти искаш да успееш и търсиш светлина иначе нямаше да пишеш тук. Не знаем на колко си, с какво се занимаваш, в ученическа или работоспособна възраст си, но...

1. Ти имаш силата да станеш личността, която искаш да бъдеш. Просто трябва да драпаш със зъби и нокти, за да се случи
2. Тогава няма да има значение какво мислят, казват и правят хората, ти най-накрая ще си емоционално спокойна.
3. Не знам рецептата, но:
- мисля, че някой добър родов терапевт и семейните констелации могат да ти помогнат много;
- въпреки всичко шибано днес намери 3 неща, за които да кажеш благодаря и постепенно ги увеличавай;
- говори с някой човек и виж себе си през неговите очи. Може би, ако му разкажеш историята си, той ще те види точно такава, каквато си, но не се виждаш - силна и смела. Повярвай ми, често не виждаме колко прекрасни сме всъщност и трябва някой да ни отвори очите.
- Трансформирай лошото в градивно.
Знаеш ли, че едни от най-видните доброволци и дарители, всъщност по този начин се сакоизчистват.

Ако можем да ти помогнем с нещо, кажи. Повярвай, нямаше да отделям от времето си да ти пиша, ако не смятах, че си заслужаваш

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 959b6a9c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   2 - Кой ще иска да е приятел с такава? Тя себе си не може да търпи, пък какво остава за другите? Има къде по - приятни и интересни хора, с които ти е добре и леко, отколкото с такива, да те обливат с негативизма си. За какво ми е да те наказвам, изобщо няма да ти обърна внимание, то това е най-голямото ти наказание, никой да не се занимава с теб.
Ходила ли си на църква? Поговори с някой свещеник, може да ти помогне.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c2fa576a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Нищо не е изгубено. Самия факт, че пишеш тук означава, че не си се отказала напълно и вътрешно искаш все още промяна. Можеш да се промениш, просто процеса ще е труден. Хубаво е, че четеш духовна литература и поглеждаш към себе си. Виж работата на Dr Joe Dispenza в Youtube, има страхотни интервюта, а и ревюта от хора, запознати с работата му. Отначало ще ти се струва много шантаво, но да ти кажа честно - изпитала съм го и нямам съмнение, че нещата, за които говори са истина. Трябва да започнеш първо да припомняш съвсем съзнателно на тялото ти да чувства онези забравени положителни емоции. Истината е, че всичко зависи от теб и трябва първо да повярваш сама вътре в себе си, че можеш да се промениш.
Медитирай всеки ден и се научи по време на тази медитация да изпитваш положителни емоции - най-вече благодарност, любов, съпричастност, радост... не ти трябва конкретна причина за това - ПРОБВАЙ. Тренирай.
Спазвай собствените си обещания - това е нещо, което ще те накара малко или много да се самоуважаваш.
Откъсни се от хората, които ти напомнят за негативните неща и не ги слушай.
Има какво да се направи, важното е да не се отказваш дори в началото да ти е трудно. Създавай си цели - малко и големи.
Истината е, че ако ти мислиш че си недостойна, това нещо си личи и другите го виждат или по-скоро усещат. И като го усетят и те започват да си го мислят.
Промени начина по който се чувстваш съвсем съзнателно (знам че е лесно да се каже, отколкото направи, но не е невъзможно).
Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5378b25cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Като започнеш да се обичаш

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a22602bc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знам. И аз се мразя, дори се самонаранявам, а вече не съм тинейджър. Моето си е чиста ненавист към самата мен. Казват, че съм "хубава", но рядко някой ме харесва, затова вече вдигам скандал като я чуя тази простотия, че съм хубава. Имам "нормална" фигура с грозни тлъсти баджаци, ц*ци, които се стопиха, понеже се мъча да отслабна. Не съм сменила чашката, но не е същото, а си НЕНАВИЖДАМ тъпите грозни бедра. Прав, но месест нос, детски бузчици, неособено пухкави устни. Повечето жени са дарени с нещо красиво, а аз съм невзрачна... А майка ми и баща ми колко са били хубави на младини, че и сега са харесвани и заглеждани, макар и на близо 50. А аз на 23, която трябва да съм поне "хубава", ако не да светя от красота, не съм дори и симпатична. Имам дълги мигли поне, които колежки забелязаха вчера, чак след три години учене заедно... Честно, имам чувството, че и гола да тръгна по улиците, никой няма да ме отрази, даже може да ме блъсне кола по невнимание.
Едната ми ръка е в белези от самонараняване, другата има три шева. Имам няколко белега от рязане по краката познай къде. Ако не бяха близките ми, щях да се накълцам като пиле... Дори и сега възнамерявам да си тегля една черта на бузестото си грозно личице с ножа... Разбира се, само една, заради близките ми, иначе да съм се направила като пират.
И не ми обяснявайте как трябва да ходя по специалисти или колко е тъпо да се самонараняваш, понеже повечето хора си вредят по някакъв начин (алкохол, . дрога, цигари), ама рядко някой ги критикува. Специалистите няма как да те накарат да се виждаш в по- красива светлина, когато не можеш да се погледнеш в огледалото от страх (ходила съм, помогнало ми и за други неща, но не и за външният вид).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker