Да се отнасям ли добре с хората, въпреки това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да се отнасям ли добре с хората, въпреки това?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 676 пъти
Здравейте!
Ще дам няколко примера и бих искала да видя неутрални мнения, за да разбера права ли съм да се "сърдя". Просто искам да разбера какво би почувствал и направил някой на мое място и има ли проблем в моя характер.
Първи пример. Наложи се да остана на работа до късно и портиера заключил главната външна врата и аз не мога да намеря от къде да изляза (голяма сграда, паркинг, площадки и т. н. ). Обикалям 20-ина минути без резултат и звъннах на колежката, която работи отдавна там, да я питам как мога да изляза. Тя каза просто "не знам" и това е. На другия ден ми каза да съм се обаждала, когато оставам, защото ако ми се случело нещо, няма да има кой да ми помогне. Аз й казах, че то беше на косъм да ми се случи като прескачах оградата. А тя ми отговори, че дали ще се пребия на оградата си било моя работа, въпроса бил, че ако се случи на работа щели да ги съдят. Демек, майната им на твоя живот и здраве, ама ние да не загазим (то не тя де, а шефката, с която са приятелки).
Друг пример.
Братовчед ми, с който сме на почти еднаква възраст и прекарвахме летата на село заедно, като пораснахме нито един път не ми се е обадил да се видим, на едно кафе (в един и същ град живеем), само ако се засечем случайно, се виждаме. От няколко години живее с приятелката си, в наследствено жилище, аз не съм го виждала, никога не ме е канил на гости. Сега поради здравословен проблем ми се налага да търся лекар-ендокринолог и понеже знам, че приятелката му обикаля много време по такива лекари, тя самата имаше пост във ФБ, че станала "половин ендокринолог" (проблемно забременяване)/. Питах братовчед ми, понеже с нея само сме се виждали няколко пъти, но той "не знам", та "не знам", нямало в града. Отделно той познава страшно много хора, от всички сфери, заради работата си. Казах му, че така или иначе все при някого ще отида, но да не е на слуки - все едно на стената го обясних...
Да се върнем пак на работа, питам нещо "стари кадри" там как беше нещо рутинно - търси еди-къде-си. Веднъж колежка ми го каза по телефона, пак бях останала до късно, защото моята колежка беше отпуска, на другата й се наложи извънредно да я няма и така. Звъня аз в 20 часа... ми потърси еди-къде-си. А тя няма как да не знае, защото това е точно в нейната сфера. Правя се, че вярвам, ама...

Вие как бихте реагирали, ако много добре знаете, че някой не ви казва нещо не, защото не знае, ами, ей така, защото не ви харесва или Бог знае защо...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 88cee13ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ще ми светне все някога, че никой с нищо не ми е длъжен и трябва да се науча да си оправям текущите нужди сама.
Оставам извънредно на работа и нимой не знае, но АЗ знам, че се заключва- е, предупреждавам!
Братовчед ми (в наследственото жилище ...не го споменаваш случайно, какво те боде теб?!) не иска контакт с мен- е, ами няма лошо, животът и настроенията ми не зависят от него.
Не мога да стигна до жена му (на братовчеда) за медицински въпрос- е, ами щом и следя фейса (защо ли след като нямате никаква връзка?!) ще видя там при кои лекари е ходила или сама ще задам въпроса относно добър ендокринолог, в публично пространство.
Ти тук не питаш за лична, нашежаща нужда, а как да принудиш хората около теб да ти се въртят на пета и да се съобразяват с твоите нужди, това включва и да те допускат в личното си пространство със знанието, че очевидно си злобно клюкарче.
Дано съм ти помогнала!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7f428c5240
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Такива, които знаят нещо, а не казват и те игнорират, когато ги търсиш е ясно, че не им дреме за теб. Отбиване на номера и време е с тях-правят се на любезни докато имат някаква полза и интерес. Питаш как да се държиш-моят съвет е, да не бъдеш за напред наивна в отношенията си с такива и да се държиш с всеки, както той с теб.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c080663edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката до номер 1:
Въпросът е, че нито на колежките им коства нещо да ми кажат, нито на братовчед ми. За жилището го казах, защото ако беше квартира може да е тясна, мизерна и т.н. и затова да не ме канят (за да няма предположения, че причината е такава). Приятелката му не я следя, излезе ми статия за репродуктивно здраве, защото тя е писала коментар към нея, че станала "половин ендокринолог" и май беше споделена от нея. Не е писала от кой лекар е доволна, че да прочета.
Това бяха само два примера, не е само братовчед ми и двете колежки, това са просто най-пресните примери.
Също така по какво съдиш, че искам всички да се въртели около мен и да ми бъдели длъжни. По тази логика не трябва да имаме никакви взаимоотношения, защото никой на никого не бил длъжен. Това да кажеш две думи на някого не е решаване на нуждите му, не е въртене около него, какво толкова има в това да кажеш едно изречение. От което изречение може да зависи съдбата му. Да уцели правилния лекар и лечение, или да се увреди от неправилно такова. Дали да се пребие, прескачайки ограда, или не. А в работата не ми казвай, че никога не си получавала помощ от колеги, дори да е само една дума, която би ти спестила много време. Ако започна да търся, може да ми кажат, че губя излишно време и няма ли съм, че не питам вместо това.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 8a0b2604e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ще си помисля аз как съм се държал/а с същите тези хора, от които искам дадената помощ, щом те не искат искренно да ми помогнат, това може да означава само че аз не съм се държал/а добре с тези хора преди това.
Да звъниш на колежка извън работно време не е удобно (за нея), от къде на къде ще се занимава с теб или с мисли за работното място в извън работното си време? Ти още преди да почнеш работа там си знаела че заключват, след като си решила да оставаш до късно, защо не предупреди пазача, или вие с него дума не обелвате защото е низш? Но и в работно време колежките не са ти длъжни да ти изслушват проблемите и да ти ходят след гъза да ти ги решават, те са на работа за да си вършат тяхната работа, не са ти нито асистенти нито слуги.

Братовчед ти още като малък е разбрал, че не си приятелски настроена към него! Когато е наследил жилище е разбрал по поведението ти, че му завиждаш, вместо да му съчувстваш че е загуби близки, ти си завиждала какво бил наследил. Ти колко пъти го покани на кафе или го посрещна на вечеря с приятелката му у вас, че очакваш той да те кани някъде? С какво помогна ти на приятелката му когато тя е имала здравословен проблем, че очакваш помощ от тях?
С колегите си помагаме, но е взаимно, ти колко пъти помогна на твоите колеги? С охраната се държа уважително макар длъжността му да е по-низша всяка сутрин му казвам добро утро и всяка вечер лека вечер, веднъж и аз закъснях да изляза охраната тръгнал да ме търси на работното ми място, казах му, как така забеляза че точно аз не съм излязъл, той отговори липсваше ми вашето "приятна вечер". На колегите помагам когато мога и гледам аз и моята работа да не зависят от помощта им, но ако помоля някого с удоволствие ще ми помогнат, защото съм им помагал на всички и съм ги черпил ей така без повод.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: c080663edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката до 4:
Ами добре съм се държала, ако не беше така, нямаше да се чудя и да пиша темата.
Пак питам: Казването на едно изречение "ходене след гъза" ли е?
Извън работно време е забранено да се говори за работа ли? На тази работа съм нова и не е имало как и с какво да помагам, но на старата ми на мен са ми звъняли, когато съм била отпуска да попитат нещо. Никога не ми е правило впечатление.
На охраната не се обадих, защото по принцип той е в стаята си или на обиколка, но точно тогава нямам представа къде беше. Може да е заключил точно, защото му се е наложило да излезе, не съм го питала, не съм аз човека, който да му държи сметка защо го е нямало, но просто е съвпаднало да е точно, когато аз съм излизала.
Жилището на братовчед ми е на баща му, а ние сме братовчеди по майчина линия, аз нямам нищо общо с това жилище. Пак казвам - написах го, просто за да поясня, че не са по квартири, където го има момента, че може да не е удобно да канят някого. Аз съм го канила. Той все е намирал причина, че е зает и на мен в един момент ми стана неудобно да го каня.
Когато приятелката му е имала здравословен проблем никой не ме е питал за лекар. То на мен дотогава и не ми се е налагало да обикалям като нея, но въпреки това, ако общуваха с мен и дори беше станало на въпрос за лекари, на драго сърце щях да кажа всичко, което знам. А ако беше от личен опит - още повече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker