Глупави ли са българите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Глупави ли са българите
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 2810 пъти
Имам само един въпрос:
Глупави ли са българите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 060e85dba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Умни са като интелект и обща култура, но са глупави/бедни/деградирали емоционално и морално. Има къде по-глупави от нас, но далеч по-човечни, уважителни, състрадателни и осъзнати. Българинът масово е злобен, завистлив и нервен/агресивен. Малко не му идва на акъла, че така не прави добро нито на себе си, нито на средата си. То е елементарно, но той е емоционално беден, за да го осъзнае. Получава се като предай нататък, ама в негативния смисъл.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: dec3beaa76
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Да и то много.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d72b6e1cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   По природа не, но алчността замъглява съзнанието и блокира използването на всякакви умствени възможности.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 40942639d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

4.   Има една илюзия колко сме умни, но всъщност българина няма култура и възпитание, колкото и да си умен. Да вземам за пример един лекар, образован е, все пак е завършил и се замислете колко пъти сте попадали на лекар и, които се държи невъзпитано и няма елементарна култура. Какво да кажем за продавачки, администрация...отвратително поведение. Често наблюдавам заяждане, мавталитет в стил, петък ден на майстора, шефа ти ще умре ако работиш и такива неща, които са продукт от онова време, но са здраво залегнали в нашия манталитет. Масово лични разговори навсякъде и всички сме длъжни да слушаме, постоянно някой ти задава лични въпроси в стил - колко? Колко струва това, какви са заплатите, айде няма ли да се жениш защо нямаш дете и куп лични неща, които умен човек няма да направи. Особен манталитет, злоба, завист, все другия някой някак си се е уредил, вмисто всеки да си гледа своя живот.Всеки на всеки се меси, дава съвети, а начина ти на говорите, няма уважение, няма моля, благодаря....телефони розговори: Кажи? Ало?

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5f74754d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Да разбира се. В голямата си част са много прости и с много изостанали лимитирани разбирания.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1035ecc0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не са особено умни, защото повечето знаят само английски освен родния си език и има много българи които дори и английски не знаят, а масово тези които знаят английски дори не изговарят думите правилно (като например всички думи изговарят с твърдо Л, а е правилно някои думи да са с меко и звучи смешно). Повечето българи се държат селски, което е признак на нисък интелект-псуват, изказват се без да се замислят дали няма да обидят човека отсреща, подиграват се за щяло и нещяло, мислят си че знаят всичко, а всъщност нищо не са видели от света. В другите държави на хората не им прави впечатление, че някой е от друг етнос или раса, а тук като видят различен и не спират да го гледат, понякога дори казват някой расистки коментар. И като цяло за българите е ненормално да имаш гадже от друга държава и като те видят с чужденец те питат “Нямаше ли българин който да си хванеш” и започват да те съдят, да казват, че се притесняват за теб и всякакви глупости как щял да ти направи лоши неща като да те направи проститутка или да те бие и така нататък, само защото е от даден етнос или раса. Толкова са назад българите, все едно живеят не в 21 век. И това са само няколко примера колко глупави са.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 8f1dbd2cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Значи, от моите наблюдения над хора от над 50 страни, които познавам лично и съм наблюдавала и дискутирала с тях, както и съм си правила лични изводи, на база на четени научни статии за поведение, антропология, култура, възпитание от ранна детска възраст и пр. и пр. смятам, че българите от най-ранна детска възраст биват възпитавани предимно с викове, шамари и обиди. Такова възпитание изгражда несигурен, лъжещ, неуважителен, агресивен(вербално/физически) индивид, който гледа да мине между капките. Когато масата от хора са така, не може да очакваш нещо добро да се случи или създаде. Иначе българите са запазили своята идентичност през вековете и дори робствата не са успяли да я изкоренят. За сравнение-запада е размил идентичността на много държави, които са просперирали, но не са запазили себе си както ние българите сме.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d43dfb372e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Българина е един от най-умните на света, но има огромен проблем с възпитанието и образованието. На такава база и възприятията му са изкривени, при лошо възпитание и лошо образование няма как да очакваш положителен резултат дори и от най умния.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c17e1d0ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съдейки по това какви мошеници, негодници и некадърници си избира от години да го управляват, очевидно е глупав. Справка: 45 и 46 народно събрание (нарочно с малка буква), инцидента с "Вера Су", това са само най-пресните случаи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5184999aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, но не само българите... Но са и мързеливи. И крадливи... Просто им се събират много лоши качества. Другите народи поне имат по нещо добро. Ние сме събрали като че ли само лоши неща, особено днес. И за това са виновни двата прехода.

Първият беше комунистическия, следващия беше на олигархията. Те успяха да унищожат според мен всички добри качества. Комунизмът уби предприемчивостта и селското трудолюбие. Олигархията уби морала и културата.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f6278b5099
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Изключително точен коментар на номер 4.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b690b73aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Глупави ли са? Защо "са", а не "сме"? Не си ли българин? Аз мисля, че нашия народ има огромен потенциал и това сме го доказвали много пъти, но сегашното положение, в което се намираме е срам за нашите предци. Няма да нарека глупави всички българи, защото аз не съм такъв, но по-голямата част от тълпата са такива и това може да се види само по едно просто нещо. В целия свят политиците лъжат, но при някои народи поне трябва да се постараят за да излъжат добре. Докато тук една лъжа трябва да е много тъпа, за да и повярват хората. Така е.. Колкото и да ми е тъжно. Ако не бяха повечето хора тъпи, нямаше да живеем в такава държава.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d0e32b8c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Да, ние дори нямаме усещане за държавност, а сме населенеие индивидуалисти, при това алчни, мързеливи, завистливи и прости. От нас нищо не става. Ние сме изметта на планетата.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3e8796ee62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   #4 Лекарите не са добър пример. Те са си простаци, защото това е занаятчийство, а не истинско висше образование. Парите превърнаха от едни хора с ниво на тенекеджии в елит.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f50475e90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не, умни са като на агнето майка му. Имам предвид, че болшинството населяващо територията на РБ е са такива.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d43dfb372e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   В България има разпад на социалните връзки, което е много плашещо и тревожно, разпад на веригите на солидарност. В най-добрия случай, когато говорим за българите, те разбират под това най-близкото си обкръжение. В добрия случай включват и децата си и дотам. Макар че дори и това не е възможно, като гледам напоследък как си оставят децата и отиват в Испания да берат маслини, защото така се грижели най-добре за тях, а децата им през това време стават престъпници тук. Ние сме народ, както казва уважавания от мен проф. Валентин Вацев, който векове наред живее без държава и не изпитва особена драма от това. Друг е въпросът, че аз не виждам социална солидарност, за да разберем всички простичкия факт, че не можеш да оцелееш, а още повече да се развиеш, като се затвориш в черупката си. Истината? Ние имаме нужда от хубави лъжи за света, за себе си, за всичко наоколо. Първото условие за постижение на каквото и да било, е да имаш мъжеството да погледнеш истината в очите. Колкото и тя да не е лицеприятна. Имат го германците, евреите и много други народи, но не и ние. Ние се страхуваме от истината и искаме да бъдем лъгани. А сега сериозно – работата е много зле. От време на време на фона на това много зле, да го кажа на уличен език, има блестящи изключения, чак бисери, но те само потвърждават правилото. Даже на моменти се чудя как е възможно да има такива бисери сред младите. Нашите млади генерации са това, което ние сме като общество. Нито трябва да ги обвиняваме, нито да ги оправдаваме. Това е все едно да се ядосваш на огледалото, че те показва такъв, какъвто си. Ами, такъв си. Изпуснахме си страната, историческата съдба, обществото и сега се питаме защо са ни такива децата.
Какви да са?

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f5bbe8953d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Мисля, че да.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d0784f67d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Българският народ е малък, но за сметка на това, изключително прост!
Не знам кой автор на този "бисер", но за съжаление в някои отношения е много, много прав.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 4de2b0d307
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Абсолютно и категорично.
Една шепа от българите са със среден или висок интелект, останалата част - тотална простащина, емоционално и интелектуално инвалидизирани и деградирали люде.
Затова и тази една шепа хора обикновено гледаме да не бием много на очи, понеже на 10 000 простака се пада 1 читав човек с изградена личност и познания за света и за себе си.
Отчайващо е положението у нас.
Глупави и прости хора има във всяка държава, но при нас са изключително в повече и за съжаление, като мнозинство тяхното поведнеие и начин на живот са нормата.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a5c609af6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Номер 1 ми извади думите от устата. Не всички обаче са умни, някои имат огромен потенциал, но за жалост го пропиляват. Ако държавата ни не беше на манталитет от преди 100 години бих сметнала този въпрос за глупав. Може би много българи са умни само академично, но не и морално. Днес в училище една много възрастна изперкала учителка почна да бие съученик защото той беше объркал класните стаи. И това става пред очите ми. Той и се извини, тя почна да му вика. Той е много отворен тип и почна да и казва неща от сорта "Стига си се филмирала, просто обърках стаите." и тя почна да го рита и да го удря. Той почна да я псува(не е правилно, знам но до някъде си го заслужаваше) и тя почна да вика "Имам 3 висши образования, ти на малкия пръст не можеш да ми стъпиш! От 36 години преподавам, такъв ученик като тебе не съм срещала." и един път същата госпожа заместваше по география. Тя почна да ни говори как била образована и как учителите в училище за нищо не стават. Чакай малко... Ние като говорим лоши работи за други учители пред някой друг учител, те принципно ни казват "Не е правилно да говоря зад гърба на мой колега, каквото мнение имам за него/нея ще си го пазя за себе си." и така е правилно. С това прсото искам да кажа че българинът е умен, ама академично. Не и морално, и емоцилонално. Повечето българи са на манталитет "Имам повече опит от теб, затова ти си тотален боклук сравнен с мен.", особено по-възрастните. Да не говорим как като са повече от тебе и си мислят автоматично че трябва да ги уважаваш. Уважението се печели. Жалко че българите имаме този потенциал, но го пропиляваме със злоба и лицемерие.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 30454339ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   От заглавието на въпроса ти аз разбирам, че се отнася за всички българи... мъже и жени. От тази гледна точка правя заключение, че нежната половинка т. е. жените са наистина глупави, по-глупави от мъжете. Ако жените бяха много по-умни от мъжете до сега щяха да се докажат с тяхната интелигентност във всяко едно отношение, а това още не е станало. Жените не могат да се сравняват с мъжете по интелигентност. Отдавна доказана истина. Искате ли още аргументи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9f51523602
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Да.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d57e44debb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   По-скоро прости и ограничени, крайно невъзпитани и несъобразителни. По време на пандемията това си пролича доста.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9d7e4441c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Ами зависи какво разбираш под термина глупави. То е много относително понятие и зависи с какво и със кого се сравняваме.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 4740f69d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Това с една от най умните нации в света, най-хубавите жени, супер природа и т. н. са неща набивани поголения наред и доста от тях не отговорят на истината.
В България има умни и глупави хора, като и във всяка друга държава.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5cb3d00714
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Аз не съм, за теб не знам, не ме и грее.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 39e8defc18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Ако някой си мисли, че българите са глупав народ, то почти сигурно не е бил в чужбина и веднъж.


Десятката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e4872700bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Здраввйте,
подкрепям коментар номер 1. Имаме някаква прехвалена интелигентност, за която само ние си знаем и на която само ние вярваме. Пример- винаги гледаме да минем между капките и с измама. С измама си вземаме изпити, с измама получаваме дипломи. С връзки получаваме хубави работни места за които дори нямаме подходящо образувание. Кое ни е интелекта? Цяла седмица постоянно стоене по баровете, заведенията и доскотеките. Не си знаем правата в собствената държава и не можем да ги устояваме. Хората от повечето държави дори не са чували за нашата но ние се бием в гърдите, че сме най. Мръсни плажове, хвърлени в пясъка обелки от семки и фасове.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 366f47e630
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Не, глупави са западноевропейците. Живея във франция, няма такова стадо.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 44fe5b8652
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Някои имат само теоретични знания по всичко. Като енциклопедии. Но на практика за некадърни. Много виновна е и тромавата образователна система от 50-те, която се прилага още и толерира зубрачите.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3ecfc78a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Малко над 20% от българите са готови да гласуват за човек когото с ушите си чуха да оказва натиск чрез служебно положение (повече от веднъж), видяха снимки от шкафчето му за което той три пъти смени версията си защо са там и отказва да се грижи за детето си запратено някъде из Барселона.

Да - глупави са.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: d43dfb372e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   До 37
И ти не си завидно умен щом не си осъзнал, защо тези хора гласуват по такъв начин. А те гласуват така за собствена облага най им е удобно когато той е на власт, защото могат да си крадат спокойно, знаят какъв процент му дължат и колко ще остане за тях. Ако начело застане някой честен и спазващ правил и закони, няма да могат да си въртят далаверите, а не са свикнали да живеят само на една заплата, пък онзи може и в затвор да ги вкара, ако разкрие далаверите им в миналото.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3c73d30809
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Глупави, завистливи и с паразитно мислене са повечето, затова и държавата ни е бедна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9b0f3e93a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   ДА, глупави тарикати, правят се на отворковци, а идиоти ги гласят!? Сега на изборите можеш да преброиш колко са глупаците в България.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5c907da3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Нека веднъж за винаги да дадем отговор на спора дали българският народ е глупав или не е. Група ирландски учени в продължение на десетилетия събира информация и проследява средното ниво на интелигентност(IQ) на европейските нации, за да установи кои от тях са най-интелигентни и кои най-глупави. Проучванията сочат, че коефициента на интелигентност на българите е един от най-ниските заедно с този на сърбите и албанците. Така че правете си изводите. Може би сме по-интелигентни от африканците и тези от Латинска Америка, но от това няма никакъв ефект. Затова държавата не се развива с необходимите темпове, затова нямаме силна икономика и затова образованието ни е на много ниско ниво, и средното и висшето. Просто сме си глупава нация, с нисък мозъчен капацитет. Това е.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5c907da3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   И пропуснах да добавя, най-интелигентни в Европа, ако не и в света са немците, така че правете изводите. Кога ще ги стигнем? Ами, никога!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker