Защо Китай драпа, а Запада лапат мухи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо Китай драпа, а Запада лапат мухи?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1765 пъти
Не мога да повярвам. Наистина ли белия човещ ще се предаде без бой на тая шайка, както голям Афганистан се предаде без бой на шайката талибани? Защо Китай се развива икономически и технологично със страшни темпове, а запада и особено Европа е като задрямала? Пари ли няма Запада, опит ли няма, добро образование ли няма, специалисти ли няма? Защо си хвърля парите за глупости, а не за технологично развитие като Китай? Напълни гушата на Ердо за да може последният сега да си строи пентагон два пъти по голям от този на САЩ. Не вижда ли на къде отиват нещата? Какво е това спокойствие и неадекватност? Да не би пък да е защото се напълни с ислямисти. Нещо в което Китай, Япония и Корея поддържат строг и пълен стерилитет? Дали има фактор който да вкарва планът Калерги в Европа и да иска да унищожи Европа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 82e9a375d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Алчност, това е.
В Китай държавата не допуска това да се случи, а японците имат друго мислене, просто така се възпитават от малки.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: fea11b2a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Кофти политици, разглезени и осигурени народи в ЕС, но всичко е до време. Промиха им мозъците със зелени сделки, гей бракове и не знам си какви глупости, вместо важните неща - икономика, производство, раждаемост и т.н. Но, вече е късно, няма да минем безболезнено през това, ако изобщо минем. Китай не ни е проблемът, ние сме си проблем.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 751bf1964c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Отговорът е прост- мързел. Оттам идва и лошото образование, дебелите тела. Мързи ги даже да се чукат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e8f44efbeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Много просто..Погледни в България какво е .Супер регулации и бюрокрации.Един покрив да ремонтираш трябва да нахраниш екип от архитекти и проектанти.Нов продукт да пуснеш на пазара купища документи и разрешителни и на 100 места да кажеш какво си измислил..От идеята до новият продукт минават години и когато продукта е факт той вече е морално остарял...да не говорим че идеята ти е надлежно документирана на 100 места и се знае от всички.Докато я реализираш конкуренцията вече я знае.Парите обичат спокойствието а не 1000 институции да си врат носа в твоят бизнес.В Европа инвестират само измекяри дето гледат да смучат Еврофондове .Сериозният бизнес иска да се развива с часове,да пуска нов модел кола на всеки 4 месеца..а не да чака разрешителни и удобрителни с години

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 109ab221c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Времето на белия човек изтича и вече е късно за китка.До там води презадоволяването и откъсването от корените.Правете поне мулатчета и квартеронки.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d2747fed3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Липса на дисциплина, освен мързела. На Запад свикнаха за черната работа да внасят гастарбайтери, да си чул Китай да внася работници? Освен това те ценят много повече традициите си и са много по-колективно възпитани, там където днес има два китайци, утре стават 20. Учат се и свикват бързо, адаптивни са, любезни и усмихнати, когато имат интерес, но никога не можеш да ги разбереш какво в действителност мислят. Неолиберализмът нанася много поражения на Европа, криворазбраната солидарност напълни континента с всякакви мигранти, които не допринасят с нищо за икономиката, а само смучат от социалната система. Тези хора няма да се интегрират и не желаят да го правят. Ердоган изнудва европейските лидери, че ще пусне мигрантите и те му плащат милиарди и това ще продължава, докато ЕС стана разграден двор, в Китай и Корея по границите се стреля по нарушителите. Западът не е това, което е бил 60-70-80те години и не може да се противопостави на Китай.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b9f290e546
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Западът направи Китай. Не знам защо си мислиш, че "лапали мухите". Да, голяма част от западните *граждани* останаха без работа, но Западният корпоратизъм прави огромни печалби. Проблемът на повечето е, че си мислят, че границите по картите все още съществуват. Живеем в глобалистичен свят, който се дели на две категории - хора с капитал и възможности, и прости работници. Къде ще си работник, вече няма значение. На големите компании, все им е тая дали са в Америка или Китай, важното е да са на печалба.

Те по същата причина и вкарват емигранти които подбиват пазара на труда. Е да, това се води "държавна" политика, от чист алтруизъм... Но реално, както и в България, зад нея стоят крупни интереси. Хората иначе продължават да си гласуват и да си мислят, че избират следващия месия да ги спасява...

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 68bb62f8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Живях в Китай през 2015-2018. Не е точно това което си мислиш.
Всички държави следват глобалния план на Новия Световен Ред. Включително и Китай. Но не защото те самите са супер сила, а защото ги пуснаха напред да са такива. Трябваше и доста да ги побутнат.
Китай си дремеше през последните няколко стотин години. Да не кажа и хиляди. Китай можеше и да продължава да си дреме, докато не дойдЕ еврейския господар с пъдарската гега.

Това за което говориш е много малка част от плана в която Щатите трябваше да генерират дълг от няколкото стотин трилиона и Китай да го усвои, като обеща на хората си одържавяване на земята.
В момента в Китай хората нямат право да притежават земя, а само да я наемат за 70години от държавата. За сметка на това държавата ги обезщетява със строителство на небостъргачи. Цели родове семейства масово задлъжняват на банките, които така или иначе пак са на Родшилд. Т. е. последните си прехвърлят парите от единия джоб в другия и като резултат имаш задлъжнели китайски селяни и задлъжнели американски свинчури. За поколения напред. Това с технологическия напредък е само един маскарад от дневния ред.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e1ea17525b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дотук само номер4 се е изказал/а адекватно, без евтин популизъм, който бе някак очакван, защото и самата тема, по начина по който е поставена, сякаш това си и цели. Аз ще добавя това, че масово хората избират да купуват разни китайски боклуци. Ако повечето хора бяха реално разглезени, щяха да избират качеството, пред това да се задоволяват с евтините китайски гадории, немалко от които са произведени чрез детски труд. Въпросът е, защо Европа допуска стоките на Китай да са чак толкова достъпни за тукашния пазар, а не защо не се размножаваме като малоумни. То и Китай вече има застаряващо население. Малко от малко ако почнат някои старци да схващат, че не в голямото размноване е разковничето, няма да е зле. Брутално звучат дори намеците за това да има много размножаване, че да има много работна ръка. Ако такива болни фантазии на някои старци имаше как да се сбъднат за бг, то мислите ли, че за нашата продукция би ѝ се оставила такава достъпност, каквато е сега за китайската, дори и да е мега по-евтина? Ами не естествено. Значи проблемът е другаде. Проблемът е на много по-високо ниво, а не на ниво скучаещи евтини популисти в разни форумчета в интернет. Само да не забравите единичката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 797e39a44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Трябва да се разделят проблемите по различни направления. Раждаемостта е ниска и в Япония, Корея и дори и в Китай вече. Япония изостава и икономически, растежът им не е като преди 20-30-40 години. Въпросът обаче е, че Европа претърпява и демографска трансформация. Т. е. проблемите може да се разглеждат в 3 направления: раждаемост, икономика, демография. И докато първите две изглеждат универсални за развитие държави, то демографската трансформация изглежда уникална за Европа, САЩ и Австралия. Само там се говори толкова много за "мултикултурализъм". Дали има план Калерги? Не знам дали наистина има такъв план, но нещата изглеждат все повече все едно има. Холивуд ни засипва с филми, в които расите се смесват, най-вече бяла жена с черен мъж (въпреки, че най-популярната междурасова връзка в САЩ е бял мъж с азиатка). Белият мъж едно време показван като стойностен човек с висок статус много често е усмиван смотаняк или негативен персонаж. Европа се пълни с африканци и араби. При последната голяма емигрантска вълна към Германия, Меркел беше казала, че "всеки бежанец трябва да си хване германка за гадже". Същевременно всички политици се кланят на племето избрано от демона Яхве. Та така, дали племето на Яхве наистина няма план за унищожението на Исав? В Библията Едом/Исав/ е брат на Яков/Израел/, но двамата са в битка. Ортодоксалните евреи смятат белите християни за наследниците на Исав и по-точно сина му Амалек. Пророчеството е, че към края на "времената" родът на Исав бива унищожен от демона Яхве с помощта на Яков. Краят на "времената" според еврейският календар наближава, сега е 5782г. До 6000г. трябва да са унищожили Исав. Унищожението му става чрез размесване на кръвта му и намаляване на раждаемостта му. В Библията си пише какво ще се случи с Исав на много места, например Псалм 109:6 и след това:

"
Господи, постави нечестив човек над него. И противник нека стои отдясно му.
Когато се съди, нека излезе виновен. И молитвата му нека стане грях.
Дните му нека бъдат малко; Друг нека вземе чина му.
Децата му нека бъдат сираци, И жена му вдовица,
Децата му нека се скитат винаги и станат просяци, И далеч от развалените си жилища нека просят хляб.
Лихвар да заграби всичко, което притежава, и чужди хора да разграбят всичко, за което е работил.
Да няма кой над него да се съжали, да няма кой да се погрижи за сираците му.
Потомството му да загине и името му да се заличи още в следващия род.
Нечестието на предците му да бъде споменато пред Господа и грехът на майка му да не бъде заличен.
Те да бъдат винаги пред Господа и Той да заличи спомена за тях от земята
"

Та така, толкова за мирните религии. Тази идея за "потомството му да загине" и "името му да се заличи" е универсална идея в Библията за отношението на евреите към враговете им и особено към Амалек (потомък на Исав). Всъщност има 3 мицви, т. е. божествени закона (от общо 613) за унищожението на Амалек, така че унищожавайки белите християни евреите си мислят, че вършат добро божествено дело.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e42b3f7ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   С една дума, нарича се "декадентност".

А планът Калерги в Европа със сигурност е вече в действие. Потърси в google "replacing immigration". Има официален документ на ООН по тази тема. За него говоря.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5d3854d618
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Китай не са пример за подражание - там качеството на живот на хората е изключително ниско, мръсно и нагъчкано е, работят безумни часове. Цели животиснми видове са изчезнали заради глупавите им разбирания. 90% от акулите вече ги няма, защото ги убиват цели за една перка, с която си правят супа. Според теб кое е по-важно? Като не харесваш китайците, не храни икономиката им - не си купувай китайски стоки.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f0a41d036f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Днешните европейци нямат нищо общо с някогашните. Всички са презадоволени или поне имат сносен начин на живот без да им се налага много много да се трудят. Сред младежите е настъпило тотално опростачване. Не искат да учат, да се развиват, да се трудят. Една книга не са прочели. Карат то през просото. Естествено не всички са такива, но болшинството са от този вид. И под европейци разбирайте не само западна Европа, ами цяла Европа като континент плюс огромната Русия. Всичките сме на един хал.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f9e58a4852
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз мразя тоталитарните режими, но за съжаление.. истината, която виждам е, че режима в Китай напредва. Просто защото осигурява дисциплина и се работи в името на това да стават все по-силни и по-богати. Пример с това мога да дам ваксините. Ако в Европа се налага да има информационна къмпания, за да може хората да се ваксинират, там могат да ваксинират хората с едно щракване на пръст. Това е нечовешко и нехуманно, но истината си е истина и заради този проблем Европа и по-специално икономиката на България ще фалира, защото здравната ни система ще се претовари. Това е разликата. Тук трябва министрите да се ваксинират по телевизора, за да покажат, че не е опасно, а там не се налага. Там всички ги обединява общия стремеж и страхът въобще да си и помислят, че са против властта. Сега, когато въведат и социалния рейтинг, съвсем ще напреднат като нация, за сметка на индивидуалната свобода

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e5d4876c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Съгласна с номер. 13 В Китай много малка част от населението живее добре, не се пази околната следа, не всеки има достъп до медицински грижи. Работната ръка в Европа е по-скъпа, има много неща, които трябва да се спазват и пречистват и всичко това са разходи.
Темата е провокативна и вплита конспираси идеии.
Недопустимо е да се дискриминират хора порани религьозна и етническа принадлежност!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 81ef5c6272
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Единствения начин на т. нар. “Запад” да продължи с по-високия си стандарт е да изнася производството в по-евтини страни и да набляга на услуги.
Модела не може да се поддържа дълго време както показва историята на всички бивши империи, но за два мандата на управляващите ще издържи. Очевидно и за по-дълго ще издържи, но управляващите на запад не мислят за по-дълго от 2 мандата.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e544a3a89b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Китай има 1 милиард и 400 милиона души население. Това е много работна сила за една държава. Предоставя много умове които са потенциал за иновация. Първоначално си стимулираха икономиката бидейки 'фабриката на света'. Запада получаваше всичко евтино. Дава никакви пари и получава стока. Хората в Китай междувременно живееха колкото за да оцелеят. Развиваше им се икономиката. Те нямаха пазари каквито запада имаше, нямаше урбанизация (нямаше градове за да се концентрира население и да се изгради бизнес обстановка за клиенти, продажба и търсене на продукти и услуги). Вследствие правителството им започна масови строителни проекти за да изгради градове и да привлече населението от селата и горите. В последтствие изградиха градове, изградиха си вътрешен пазар най-сетне. Бизнесите им гръмнаха покрай това че крадяха интелектуална собственост. Законите за интелектуалната собственост на Запад ги има като цяло, но в Китай и до ден днешен това е друг свят там. Всички западни бизнеси които искаха да получават евтино продукти за никакви пари и да ги продават на техните си Западни пазари им даваха на китайците познанието за продукта им за да могат да го изградят евтино. От там вече в последствие тези продукти не се правеха само за на Запад но и за местният им пазар на Китай. Така им гръмна и бизнес пазара. Направиха Copy / Paste. В същото време интелектуално и иновират за някои неща, разбира се.

Защо Запада запада? Защото имаш малки държави със малък потенциал поради малко население. Дори няма да включваме нуждата за наземни ресурси и търговията с тях където има търсеност / продажба. България със 7 милионно население не може да се конкурира сама със Китай. Франция със 66 милиона население не може да се конкурира сама със Китай. Великобритания, Германия не могат също. Дори САЩ се напъва и вече са задминати. Различните езици не помагат за растеж на Запада дори и да говорят много хора английски език. Тези 1, 4 милиарда души в Китай си говорят на един език, имат една идентичност. Ще растат та ще растат. Имаме ЕС ето на, а държавите все още се делят за да си запазят уж 'идентчността'.

Иновирай или умри не важи само за бизнесито но и за държавите. Преди го казах също. Държавите в Източна Европа ще са първи, даже ако не е и България да е първа. Западните страни поне малко се напънаха та си разнообразиха населението. Станаха мултикултурни за да си доведат нови иновации на пазарите си, ако ще и бизнеси, ако ще и хранително вкусови да са и да стимулират търсене/продажба/работни места/данъци. Източна Европа ще умре със гордост от застаряващо население, висока имиграция и ниска раждаемост.

Както й да е. Да му мислят другите поколение и успех на тях ако ги има и ако не направят и WW3

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: ea1ee7fad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Поздравления към номер 4, много точен и адекватен коментар. Няма какво да се добави, освен че докато чакаш мега дълго докато, за да ти позволят да създадеш бизнеса си, ще ти вземат и последната стотинка от джоба. Не стига, че ти пречат и те бавят, ами и пари ще ти вземат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: efeee97a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Прекалено сложно да се обясняват елементарни работи на Ганьоидче, което насериозно използва селски думи като "драпа" и не може от елементарна икономика да зацепи. На теб образование не ти стига, не на Запада.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5ef4c751e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Глупава тема от глупав човек. Таранколу ти имаш ли си хабер, че във фабриката на Епъл в Китай се самоубиват по няколко човека годишно, защото не могат да издържат на натоварването. И това е масово явление в Китай. Ако беше толкова добър живота в Китай, всички щяха да драпат да емигрирват в Китай, ама като гледам никой не се е засилил за там, а всеки драпа към западна Европа.








Чингис Хан

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 65fdfb8abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Китай се разви икономичски и тенологически и всякак защото има 500 трильона долара годишно бюдетен излишък всяка година и се чуди къде да си вложат парите. Те влагат пари в технологии, чипове компютри телефони и все във високи технологии. Имат 30 % от световната банка и отпускат кредитни линии в западащи страни като Африка. Но и имат безумно дълъг работен ден. Затова е вица дошъл е китаец в Блгария да си търси работа намира и му казват почвай ама да знаеш че работния ден тука е 12 часа. Китаеца радостно възкликва о почвам веднага откога си търся работа на половин работен ден. Освен това в Китай да си вземеш жена трябва да имаш около 20 хил долара да дариш на семйството на момичето. Средната заплата там е около 80-150 долара неквалифициран труд.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 2146bf93a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Харесва ми, как сульо и пульо коментират, без да имат грам познания по темата, не знаят дори името на Китай от къде идва.

Отговора е много прост - Там е комунизъм. Както ние сме ре развивали през кумунизма, така са и те. Както и при нас е било на времето, така е и в китай сега. Нямат достъп до социални мрежи, търсачки като ютуб и гугъл. Както и със съветските автомобили, не можеш да излезеш от вас и да идеш до представителството на порше да си вземеш автомобил - има само такива, удобрени от правителството.

Всичкото време и живот на хората е съсредоточено върху целите на правителството, които в общи линии се описват със същите думи, с които ти си задал твоя въпрос - Икономическо и технологично влияние, съревнование с ервопа и другите континенти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker