Стадо овце - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Стадо овце
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 835 пъти
Има много теми по които мога да напиша нещо, за първи път го правя. Чета чат-пат сайта като ми доскучае, по-скоро да съм в час как мисли българинът.

Отварям тема за имотите в България. Хора, не разбирам как всеки познат, непознат с когото разговарям ми говори само и единствено за апартаменти. Дори момиче, което не бях виждал 7 години... второто и изречение бе, че апартамента който са купили е с 30к евро по-скъп... А не сме се виждали 7 години. Баба в самолета ми разказва, че е била стюардеса, а в следващия момент ми обяснява внука и как си взел къща на кредит, ама много хубава била. В моето семейство сме имали имоти, продавали сме, купували сме, откупували сме от банката обратно и т. н, но никога не съм сядал да обяснявам какво, как и защо. Имали сме магазини в София и т. н, израснал съм в къща в София и от няколко години живея в апартамент, ами не е моето, но за мен този апартамент е просто едно помещение със задоволителен комфорт в което да отпочивам. Много рядко срещам хора с които да не говорим за жилища и гаражи. Ами да ви кажа, в София се перат пари от строителството... Има страшно много празни жилища, цената на кв. м на инвеститора му излиза 350Е кв. м без земята, а всички купуват не земя, а малко бетон и тухли които даже са 50/50 с комшията. Има хора които имат по 30-40 апартамента в определени квартали на София, а уж всичко се изкупува бързо. В България няма къде да си затвориш парите ако сумите са големи, пълно е с хора с огромни офшорни сметки, а някои от тях си препират парите тук. Няма работеща икономика, бизнеси се крадат и тези които не изнасят всичко навън си събират по 50 апартамента и се държат едни високи цени. Шеф на дирекция в едно министерство има 18 апартамента... 18... А е на заплата. Цв. Ц. пасти да яде. Няма да говоря за балони, но нищо тук не отговаря на реалността. Преди 10 години нямаше аутсорсинг и всичко живо беше обслужващ персонал, но чрез чуждите компании лека-полека се създаде някаква минимална средна класа, която да тегли по няколкостотин хиляди за бетонна кутийка. Споделете вашето мнение! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 229e943648
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   От текста ти се вижда, че ти първо ни споделяш как не ти е приятно все да ти се говори за имоти, ама после самият ти приканваш читателите точно към това.
Искал си да отвориш дискусия за прането на пари в София. Ами чудесно! Но не можа ли да започнеш направо с изречението: "Ами да ви кажа, в София се перат пари от строителството...", без да ни заливаш с какво не ти е приятно в общуването с разни хора. Твоите емоции и прането на пари в София са две различни неща - редно е да бъдат поставени в отделни текстове. Иначе е несериозно.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: afc22baba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Имотите са класическа инвестиция във всяка държава... което ги прави водещи да се превърнат в балон. Заслушай се какво става и в Китай, с тоя Евъргрейд. Китайците са първенците в надуването на жилищният балони, те си сторят празни градове, само за "инвестиции". Поне у нас хората гледат да купуват там където повече се котира.

Но защо заприказваха пак - ИНФЛАЦИЯ. Всеки с някакви спестявания се чуди къде да ги завре. Тъй като се водим "капиталисти" от едва няколко деситилетия, то и няма кой знае колко финансови инструменти, особено за прости необразовани финансово хора. Затова - апартаменти... Но как да му обясниш на този народ, че апартаментът е нещо за живеене, т.е. трябва да има хора. А България е най-бързо загиващата страна в Европа. Селата се обезлюдиха, малките градове се обезлюдиха, в процес са Варна/Пловдив, а накрая и София. Същото като - обясни на пенсионерите що пенсиите им няма как да се увеличат, като децата им бягат на запад... Повечето българи, не ги разбират тези неща. Поне моето мнение е, че има по-добри инвестиции, но има и по-зле.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 606c7162c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Моето мнение е, че всеки трябва да може да спести за ЕДНО собствено жилище, но ВСЕКИ, независимо какъв труд полага.
Иначе за апартаменти и гаражи в множествено число ти говори всеки, защото такава ти е средата. А бабата в самолета е било по-скоро случайност. А и щом е пенсионерка и пътува, значи разполага, или има деца/внуци в чужбина (и им отива на гости примерно) и те разполагат.
А другата класа (средна в България няма), може да говорят за жилище, защото всеки иска да има собствен покрив, но повечето хора прекарват поне три-четвърти от живота си без такъв.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f0f23cd9ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не ти се говори за имоти, но пускаш баш такава тема. Такава е работата - българите инвестират в имоти и земя. Земя обаче толкова няма, имотчета можеш с лопата да ринеш. Балон като в Китай е - и там хората масово купуват жилища, които дори не ползват. И там се перат пари с евтино строителство, защото е ясно че някой ще го купи, ако ще от картон и лепило да е.

Като не ти се говори на таз тема, сменяй темата. Или не общувай с такива индивиди, твоя работа.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 32cefb4f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За жилището, ще кажа че зависи от настройката на човек. Традиционно, имотът винаги е бил особено ценнен за хората. Допреди 30 години, никой не правеше имоти, котио да продава. Да кушиш готово жилище, където си пожелаеш, стига да имаш пари, просот беше невъзможно. Едва сегашното поколение е на този етап, където спокойно може да си продава и намира жилища, ако има средставата. На нас ни е в традицията, че жилището е нещо изключително ценно, но в днешно време, не е точно така.

Колкото за инвестициите в имоти - сам си си отговорил - нямаме адекватен бизнес среда, нямаме и сигурност. Повечето ни топ талант работи за чужди компании, незвисимо дали е в България или в чужбина и не смее, да пробва собствен бизнес, защото още вижда мутрагени по улиците, още чете статии за изнудване от хора във властта и слуша по новините, за негативни репорти от ЕК на ЕС, свързани с корупцията. Бизнесът ни е лъжа и измама, повечето, котио не сса специалсити не вярват на брокери и банки, проади многото измами, какво остава - дребен бизнес или жилища.

Това е моето разбиране, защо сме така. Иситната е, че познавам много малко хора, над 28-9 годишна възраст, които осъзнават, че може да се инвестира навън. Обаче има доста на по 22-27, които го правят, макар че още да им е трудно и доста от тях са с успешни кариери в чужбина (за съжаление). Може би след 5-10 години ще имаме тези хора и парите им в България и ще претърпим малко промени. Може би не.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b00041f784
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Момче, личи си, че не познаваш пазара на недвижимите имоти и си отворил тема, която трябва да назовеш"Когато лисицата не може да стигне гроздето, казва, че е кисело". Завиждаш на всички, които инвестират в недвижими имоти, защото ти не можеш да си го позволиш. Клиентите в строителството са твърде ограничен брой, но клиентите на хранителните вериги са всички. Пробутват ти боклук и идва следващият клиент. Прането на пари е в производството и разпространението на хранителни продукти, където няма никакъв контрол, но това никой не го забелязва, защото всички имат пари, поне колкото да се хранят...
Има хора, които всеки ден харчат пари за алкохол и цигари, а после завиждат на другите, че имат пари за ягоди и шоколад например, но забравят, че последните не пушат и не употребяват алкохол
Всеки, който печели пари, има правото да ги инвестира в каквото намери за добре. По-екстровертните хора обичат да споделят, когато имат нова придобивка, но забравят, че има много завистливци...
А аз така и не разбрах, защо като последна инстанция се изказват хора, които всъщност никога не са били купувачи на имот, а вероятно и никога няма да спечелят самостоятелно такива средства, за да си купят такъв продукт.
Интелигентният човек дава мнение само за продукти, които купува и ползва. Рекламации могат да се правят само от потребители, с не от завистливи критикари.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3ee79b008e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Собствено жилище за българина е най важното, българина е домошар, питай българин на средна възраст 40г, какво би направил ако му паднат 5к, първата му идея ще е да купи нещо за дома си.
Това може би е свързано с ниските пенсии, няма как български пенсионер да си позволи наем.
Авторе говориш за българите, но ти не се замисляш кой в чужбина е собственик на отдаваните под наем жилища, в Германия има хиляди хора, които са собственици на 20-40 апартамента и живеят от наемите. Просто малко по малко някой българи се преврищат в германските собственици на жилища.
Че няма проверки от къде са изкарали финанси да закупят толкова жилища е вярно, но пък няма българин в държавата който не е измамил поне веднъж за да спести, или се осигурява на по ниска заплата или си е купил кола или имот с вписана по ниска сума с цел да спести от данъци, подкупил е катаджия за да не плати реална глоба или е прибегнал до още по тъмни сделки. Даден директор в някое министерство имал 18 жилища, а ти никога ли не си лъгал държавата? Защо тогава очакваш той да не я лъже? Каквито сме ние такива и министрите ни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker