Замисляте ли в какъв (труден) свят ни предстои да живеем? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Замисляте ли в какъв (труден) свят ни предстои да живеем?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1321 пъти
Здравейте!

Искам да разбера, какво мислите за някои факти, които ще нахвърлям тук - как смятате, че ще може да се продължи да се живее нормално в страната ни, както и въобще в света.

Накратко - виждам как ни предстои Комунизъм 2. 0., като този път с помощта на изкуствения интелект, няма да има никаква възможност за човешко лице, за “лабаво” -, както е било у нас например в късните му години - нещо подкупче, уиски под масата, за да не ти съсипват живота съвсем...

Какво се получава. Ютуб блокира политически неправилно съдържание, както беше със Тръмп например. Наскоро в едно видео хората се страхуваха да се измайтапят с ваксинацията в Америка, за да не им изтрият видеото. Сега чета, че гугъл блокират и съдържание, отричащо климатичните промени. Това е 2021ва, 2040 предполагам, че съдържание, отричащо официалната политика на дадена страна ще бъде блокирано. Което няма разлика с пропагандата през комунизма у нас, хитрите начини по които хората намираха как да разкажат вицове...

Друго, друго - пропанбутанът ще стане от най-евтиното гориво, в луксозно такова, заради регулациите, че трябва да плащаме за него на 14 стотинки - 80 стотинки акциз. Тоест, най-масовото и евтино гориво става колкото бензинът.

Отделно - политиката на компаниите. В ай фон тринайсет не може да смениш една частичка сам, без да развалиш целия телефон. защо? Дори и кабелите (!! ) имат серийни номера, и ако някой не съвпадне със номера, който е във софтуера, телефонът започва да се бъгва. Да, един пич купи два чисто нови ай-фона, и им смени батериите, или камерата, или само едно кабелче - и телефонът отказва да работи. Защо - защото искат само епъл да могат да го поправят. Тоест, телефонът става притежание на епъл и след като го купиш един вид - под наем го взимаш, докато се развали.

Ако сте запознати с винъс проджект - това е идеята тъкмо на бъдещият комунизъм - общи коли, обща техника, общи ресурси. Казва се resource-based economy. Няма лошо в това, но въпросът е, такива промени означават, че например самите хора ще бъдем държавен ресурс - ако някой е неудобен, поради някакво неправилно мислене, просто ще бъде отстраняван по един или друг начин от възможността да влияе на другите... Brave new world, нали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 71277f673f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз не използвам продукти на апъл, не влизам с социалните мрежи по тази причина, те вече са токсични, в ютуб следя определени канали и определно съдържание, гледам да съм повече сред природата, навън, извън всичкия фалш в социалните мрежи, не гледам телевизия, чета книги, образовам се, ако имам съмнения относно даден въпрос, сам провеждам разследвания в интернет от доказани източници на информация и на база на аналитичното си мислене си правя изводи.Общо взето това правя и имам успех

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: c2acfc5125
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Човечесто постоянно ги преповтаря тези етапи, какво да ти кажа... Хубавото на Комунизма е, че това е система която се самоунищожава в рамките на няколко десетилетия. Това че сега разполагат с по-добри средства за контрол, може всъщност да ускори разпада и... Пропусна да споменеш за т. н. "пандемия" която е ключов елемент в схемата. Не случайно е част от темите които технологичните гиганти забраняват да се говори. Те не само блокираха Тръмп, забраниха дори да се обсъжда дали изборите бяха фалшифицирани. В Америка затвориха църквите, забраниха на хората да работят... Най-интересното е, че повечето Американци още си въобразяват, че живеят в демократична и свободна страна. За всеки нормално мислещ човек е ясно, че се проведе преврат, подобен на този на болшевиките в Русия. Повечето хора обаче не виждат историята докато се случва, трябва да я прочетат в книжките по история, ако и когато бъде позволено тя да се напише естествено.

Но ето ти нещо, което е влязло в тези книжки. Масата стига до бунт, само когато остане гладна, моралът на този който я управлява, режимът - са без значение. Революциите винаги се организират от малко, но добре организирани и финансирани групи. Т. е. - алтернативен елит който иска да се докопа до управлението. Това виждаме и в България между другото. Бойко го сменят постоянно... И той все се връща, защото просто липсва алтернативен елит. Нещата пак вървят към връщане на Герб. Стадото само по себе може да скача (като огладнее), но няма как да създаде алтернатива. Самият Комунизъм както е ясно, беше организиран от определени хора, и само външно беше представен като "движение на народа". Подобна е историята и на Френската революция, че и Американската. Който знае малко Американска история, няма как да не е чел, че това е масонски проект. Много малка част от населението е подкрепило всъщност разцепването с Англия. Те са имали самосъзнанието на англичани. Но това не е било нужно, просто новият елит е видял начин да се откъсне, да концентрира властта, и останалите са ги последвали.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 88d44ac9c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Медицинският фашизъм в момента е предвестник на политико-икономическия фашизъм след време. Всъщност си прав-между комунизъм и фашизъм няма кой знае колко голяма разлика. Лошото е, че технологиите се развиха до невероятни мащаби и са в полза не на обикновения човек, а на корпорациите и правителствата. Хубавото тук в България е, че както винаги сме едно 20 г. назад. Темата е обширна, ясно е едно-връщане назад няма, няма и да има.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b032eef8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ами това е бъдещето, но споко, ще има един преходен период, в който неудобните, които помним старото добро и СВОБОДНО време, да измрем... Нали затова и Мойсей е разкарвал евреите 40 години в пустинята - старите, помнещи старото време - добро или лошо - да измрат, и да се започне всичко наново...

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 7be0bab8ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Написал си големи глупости, но ще ти кажа няколко неща.
1)Социализъм е естенствена последица от експлоатацията на капитализма и следва в момент, в който светът вече не издържа на късния капитализъм (а има доста време докато стигнем дотам, в момента нещата са търпими в Европа) и дори и да стане, вероятно няма да е краен социализъм, а социална демокрация или ляв популизъм.
2) Компаниите правят телефоните така че да получават най - много печалба в дълъг план, за тях е добре да са лесно чупливи и трудни за заменяне, за да си купуваш по - нови и нови модели. Това е капиталистка стратегия, не комунистка.
3) Америка си има специфични социални идеи, които много трудно биха достигнали Балканите - като ютуб цензура, крайно леви идеологии, краен капитализъм и т. н (България, например, в момента се води от мафията и олигарсите, нямаме изразени леви и десни партии, нито прогресивни и консервативни опозиращи). Така че няма смисъл да се притесняваш, ако не живееш в Америка, Англия или някоя от по - неолибералните държави.
Лично аз нямам против да сме държава с добри социални политики и по - прогресивни възгледи сред населението, но това вече зависи от човека и вижданията му. Иначе за какъвто и вид тоталитарен режим (независимо дали ляв или десен) съм против.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 21467dfbfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Живей си живота и си носи новите дрехи, както беше казал един приятел - Еленко Ангелов. Ютюб блокира доста видеа, блокират Тръмп... Но примерно климатичните промени са факт. Изчезването на животните също. Срещу технологиите не трябва да се върви.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 96936ab716
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   "Защо - защото искат само епъл да могат да го поправят. " - ами моята логика е, че собствениците на ейпъл така се опитват един вид да си пазят "хляба" и разбира се работната си ръка. Не знам дали знаеш, но подходящо квалифицирана работна ръка не се намира под път и над път.

"Тоест, телефонът става притежание на епъл и след като го купиш един вид - под наем го взимаш, докато се развали. " - ами не, защото винаги можеш да го метнеш в контейнера, ако.. примерно спре да те кефи ;)

Когато/Ако съм в настроение, ще ти коментирам и по другите неща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker