Има ли право хазяинът да влиза без позволение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (107327)
 Любов и изневяра (25763)
 Секс и интимност (12619)
 Тинейджърски (21012)
 Семейство (5478)
 Здраве (8547)
 Спорт и красота (4426)
 На работното място (2531)
 Образование (6655)
 В чужбина (1431)
 Наркотици и алкохол (1001)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1575)
 Други (15377)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Има ли право хазяинът да влиза без позволение?
преди: 20 дни, 3 часа, прочетена 595 пъти
Здравейте! От 2 месеца съм на квартира, като сградата е двуетажна, на долния етаж е едно момиче, а на горния аз и една жена, с която делим етажа. Предимно аз съм редовно в стаята, тя рядко идва(всяка си има стая, делим баня и тоалетна и кухненски бокс). Първоначално ни направи впечатление, че хазяинът често подпитва дали тя ще идва(при положение, че тя си плаща редовно наема, просто нощува, когато не може да пътува) и я беше питал, понеже "не си е донесла дрехи". При което ние се зачудихме защо и откъде знае тя какво е донесла и какво не. На мен ми направи в началото още уточнение за -"гаджета", понеже момичето, което беше в тази стая преди мен, едва ли не гаджето й се било нанесло. Било неудобно спрямо другата съквартирантка, а тя многократно е казала, че сме млади хора и няма проблем с това.
В началото ме гледаше накриво, когато водех гости - той работеше по двора и аз трябваше да мина през двора, за да вляза в сградата. Иначе живее отделно, не е в нашата сграда. Искаше да знае кой какъв е.
Не ни оставя фактури за сметките, оставя ни само лист с данните за вода и ток, но аз електромера не мога да видя, тъй като е навън и е високо, мога да си следя само водата.
И то ни оставя фактурите като си отключва и влиза.
Миналата седмица бях оставила ключа на вратата и започна да хлопа, мислел, че "има проблем с вратата", искал да види водомера, при което аз му казах данните и той дойде после още веднъж да пита още нещо. Казах си добре, идва за разходите, както и да е.
Вчера пак дойде така. Но дори не ми е звънял по телефона, нито е почукал. Влиза да пусне парното. Окей, пак си премълчах.
Днес обаче чашата преля.
Вечерта се опитах с приятеля ми да спра парното, тъй като няма смисъл да работи постоянно, но не стана от кранчето и днес казах на хазяйна и той поиска да го видим заедно и каза после да му звънна да кажа дали е изключено парното или не е. Прибрах се аз и лягам да дремна, че съм нощна вечерта, с мисълта, че преди да тръгна ще му звънна.
Изведнъж ми се отваря вратата, аз съм в леглото. Оле, извинявай, не знаех, ЧЕ СИ ТУК...
И аз му казвам, щях да звънна, но след малко, тъй като ще ходя нощна смяна. И на всичкото отгоре се повъртва, да ми видел морското свинче и 10 мин ме разпитва за него... Не мисля, че е коректно да се влиза така без уведомление.. Има ми номера, не знам защо го прави.
Да поясня , той има ключ. Ако оставя ключа на ключалката, хлопа и тропа, че мисли, че има проблем с вратата, ако не го оставя ключа, ето го резултата...
Ами аз можеше да съм гола, можеше да съм с мъж,.. Не знам, аз ли имам погрешно мислене или съм си в правото?
В предишната квартира, хазяина веднъж не е дошъл, освен ако не го повикаме за някакъв проблем, въпреки, че работеше на 2 мин от квартирата ни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 7 часа
hash: e348e1a27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не, няма право да влиза!От момента в който си платила наем, имаш доховр и ключовете за това жилище, то е ТВОЕ липно пространство!
Можеш да го осъдиш за това което прави!
Остави тайно телефон или камера и направи няколко клипа, после на адвокат или ако искаш направо го пускай из сайтове, поне да го видят и никой да не връзва там.
А това ,че ти е влязъл в стаята докато спиш... Жена съм, бъди сигурна, че на здрави кокали челе да се радва не повече от един час след подобна случка! Мама им мръсна и боклуци сбъркани...

 
  ...
преди: 15 дни, 2 часа
hash: ff016203ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Големи писания... Отговорът е - не, и трябва даже да го пише в договорът. Но кой да го чете.

 
  ...
преди: 14 дни, 23 часа
hash: c53acff0b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тоя му хлопа нещо! Поведението му грам не е нормално! Договор имате ли? Аз лично бих се изнесла веднага.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 21 часа
hash: 45a356c9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не е нормално. Никой няма право да нахлува така в стаята ти. Ок, има ключ, но знае, че там живееш ти. Имаш телефон. Когато се налага, звъни и се разбирате.
Предупреди го да не влиза без уговорка с теб.

 
  ...
преди: 14 дни, 20 часа
hash: b7f7b4e70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Иска да те челастри ;) Търси си нова квартира най-добре ако не искаш да си изнасилена някой ден... това съвсем сериозно ти го пиша. Няма право да влиза без предупреждение.

М 29г

 
  ...


...
преди: 14 дни, 18 часа
hash: 0d1239a698
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   И аз съм на квартира - стаята ми не се заключва, но пък хазяинът никога не влиза в апартамента /не в стаята ми, а въобще в жилището/ без да позвъни и да изчака отговор, а обикновено и да му отворят вратата. Не е като да не може и сам да си влезе - не му трябваме наистина /аз или някой от останалите/, за да го пуснем. Само казвам!

Ако обобщя: твоят е болен тип и според мен е добре да си търсиш друга квартира! Не е нормално, особено частта с животинчето, дето "много го интересувало". Търсел си е повод да виси при теб, тоя сигурно е от ония с отклоненията!

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 18 часа
hash: 0e70d2fda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Мисля, че и сама знаеш отговора - няма право да влиза без предупреждение.

 
  ...
преди: 14 дни, 15 часа
hash: 3ec41cd51f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   По принцип съм чувал, че няма право. Домът си става твой и щом вещите ти са вътре и пребиваваш вътре, значи няма право да влиза и особено ако ти си там...

 
  ...
преди: 14 дни, 13 часа
hash: 257d5e63e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ами вуйчо ми живя на 5-6 места под наем преди да си купи апартамент. От него знам: в началото се уговаряш да смениш бравата с твой ключ за твоя сметка - хазяинът няма. Ако иска да дойде се обажда по телефон кога си там.

Предишният ти хазяин се е държал нормално. Тоя е от ония дето треперят да няма нещо изцапано, драскотина някъде, не дай си Боже счупено. Поговори за ключа, въпреки че си изпуснала в началото. Успех.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 11 часа
hash: a742982c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Едно време с жена ми бяхме на квартира и хазяина така си идваше без предупреждение, дори и като ни няма. Случвало се е дори да е бъркал в шкафчето на жена ми с бельото ѝ. Отврат!

Сега аз съм от страната на хазяина и макар да с епритеснявам, че може нещо да са счупили, знам колко е неприятно и не влизам и не ходя там. Те ми носят наема вкъщи. Само в началото съм ходил веднъж, понеже имаше проблем с тръбопровод и не съм стъпвал там никога повече.

Никой няма право да го прави без разрешение и покана. Докато си плащаш наема и си изпълняваш договора, квартирата си е твой дом. Говори с него и си смени патрона.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 21 часа
hash: 306975bcfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   За това се подписва договор преди да се нанесеш, съставен от адвокат. За счупено, разни щети и пр. има сума уточнена някаква сума, калцион му казват в Австрия, 2 -3 наема даваш, ако няма щети ти ги връщат при напускане.
Най-добре си търси друга квартира, но предварително си изяснете отношенията с хазаина.

 
  ...
преди: 13 дни, 5 часа
hash: 994e58561a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Идиот.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 12 часа
hash: e0d044a0ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И на мен ми се струва, че човекът иска да спи с теб. Внимавай, момиче, отрежи го, викни приятели, потърси адвокат, смени квартирата, ако трябва. Пази се. Тоя тип не е нормален.

 
  ...
преди: 8 дни, 7 часа
hash: ac8cd75acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Струва ми се, че първо авторката няма договор за наем и второ след като си наел само стая с правото да ползваш баня и кухня, някак това не ти дава пълни права над банята и кухнята и хазаинът може да се разхода из банята и кухнята, може да си пусне други наематели на другите стаи и пак да има право на достъп до кухнята и банята. Вече ако наемеш цяло жилище нещата стоят по друг начин.
В случая ти имаш право да заключваш само стаята си, нямаш право да заключваш етажа, хазаинът е в правото си да отдаде други части от жилището или да замени наемателката на другата стая, пък и наемателите му винаги по всяко време имат право на достъп до наетата от тях стая и той е в правото си да следи да не превземеш целия етаж за цената на една стая и да нарушиш правата на другата му наемателка. Ти си наемател само на стаята си, не на етажа, ако така заключиш цял мой етаж, като си наела само едната стая, веднага те гоня.

Не се прави на ощипана, защо търсиш да се скараш с човека, въпреки че в началото ти е казал за "гаджета" ти нарушаваш тази ви договорка. Личи си че си тийнейджърка и не искаш никой да ти е свидетел на това какви ги вършиш, а вашите са ти наели квартира с хазаин с надеждата ако той те види да правиш нещо грешно да те изклюкари, може и така да са се разбрали.
Виж се само какви ги ръсиш в две поредни изречения "Не ни оставя фактури за сметките" "И то ни оставя фактурите като си отключва и влиза." Последно оставя ли фактури или не? Ако не оставя е ясно защо, защото на фактура му се води само общия електромер и водомер за целия имот (двете сгради), а вашите водомери и електромери са подотчетни и за тях фактури няма, той ги отчита и дели според това какво показват. Примерно по фактура плаща общо 12 кубика вода на общия водомер, вие на етажа имате 4 кубика момичето на първия водомера му показва 3 кубика, следователно той има 5 кубика. С тока по същия начин.

 
  ...
преди: 4 дни, 18 часа
hash: 3ec41cd51f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 14 явно е същия нагъл и гаден хазяйн, който по най-противния начин се опитва да забърше младо момиче.

Пич, прочети пак историята и коментарите под нея. Нелепо е.

 
  ... горе^

...
преди: 3 дни, 22 часа
hash: 0993da22ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторката
Етажа е нает от мен и съквартирантка, тоест, няма право хазяина да идва изобщо, независимо с договор или без. Нямам договор подписан, подписвам се в една тетрадка само когато плащам наема и сметките за всеки месец. Той живее в отделна сграда, а не в същата, в която съм аз.
Фактури не дава, а само бележка с написани ръкописно данни, които не е ясно дали са така(за водата мога да следя, но тока не).
И не, не съм тийн, минала съм 20те, родителите ми не са ме ПРАТИЛИ на квартира, аз съм излязла на квартира, за да съм самостоятелна и независима от тях. Не мисля, че е нередно да имаш отношения с човек от другия пол, какво, да висим по кафенца ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: 4 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker