Сякаш животът вече не е същия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сякаш животът вече не е същия
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2648 пъти
Здравейте! От много време го усещам и исках да го споделя, от около 2 години вече не усещам нещата такива, каквито бяха. Животът сякаш много се промени и то в негативна посока. Нямам предвид само световната пандемия и последвалите ограничения покрай нея(което си е доста голям фактор всъщност), но и в цялостното усещане, сякаш събитията, хората, енергията на самата Земя са се променили. От 2019 година нататък сякаш нищо не ми върви сякаш - загубих приятели, минах през доста разочорования и провали в личен план, университета и работата, ограниченията и очакването за още по-тежки мерки ме задушават, няколко психически срива за тези 2 години и т.н. Все още имам щастливи моменти, но и все по-често се чувствам сякаш не живея, а просто съществувам. Не мога да се свързвам с хората, не успявам да създавам нови приятелства, старите такива не вървят, самотата и депресията ме следват много често. Аз самата усещам промяна в световен мащаб, колкото и да се опитам да си самовнуша, че всичко е наред и както преди. Най-много се потискам като някой каже "сега са най-хубавите ти години, сега имаш толкова много възможности, греби с пълни шепи от живота, живей на макс" (на 21 съм ако има значение). Може би това усещане е и от възрастта. Изобщо не усещам тези "най-хубави години", опитвам се да не съм толкова черногледа, но просто не успявам. Интересно ми е да попитам някой друг чувства ли се като мен последните месеци?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5b8c84ed0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Променя се цялостната духовност на земята да, в много неагитвен аспект. С този разврат който се налага умишлено навсякъде, няма как да е иначе. Целта на човешкия живот е да се уподобим на Бог Иисус Христос в ДЕЛА тук, за да подготвим душата си за ВЕЧНОСТТА! Вместо да пазим чисти душите си, обаче, ние ги цапаме и цапаме с разврат и всякакви други пороци и грехове. От това страда и цялата природа на земята, тъй като ние сме в хармония с нея. Човек е последното творение и от нашите действия страда (или се извисява) всичко около нас, като от ПРОКАЗА! Духовна проказа обаче. Зловонията на греховете на хората вече са се разпростряли навсякъде и тежат на земята, затова и са всички тези бедствия, затова има и бум на психоболестите, бум са самоубийствата, затова се говори за права на зоофилите, педофилите и другите филии, затова секса от хармонично и сплотено тайнство между МЪЖ и ЖЕНА и духовно и телесно съединяване, се е превърнал в тотална извратеност, а хората са отхвърлили всички морални устои които са ги изградили като цивилизация, за да паднат роби на аморалността и покварата. Да, живеем в такова време и ще се задълбочава още повече. Всичко това, което се случва, е описано много-много отдавна вече от Светите Отци на Православната Църква и се изпълнява БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ! Правете си сметката всички на къде отиваме. Остават още съвсем малко предсказания на Отците да се изпълнят до КРАЯ!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 2249c6e5cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "сякаш събитията, хората, енергията на самата Земя са се променили" - това го усетих няколко пъти през живота си - 2001г., 2005г., 2012г. и 2019-20г. Не знам обаче, до колко това е пречупено през призмата на мои лични проблеми и житейски периоди и дали е обективно.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b741031271
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не е... Явно преди Ковид живяхме доста по-добре...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e19583ba29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз се чувствам по абсолютно същия начин

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3fbd97618b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз мисля, че се намираме в много преходен период, но това е нещо нормално. Винаги е имало преходни периоди - от една цивилизация към друга, от едни идеи към други, дори от една "енергия" ако искаш, както ти се изрази, към друга.

Самата ти си много млада, за да разбереш в каква посока ще ти тръгне животът. Сега си на 21. Преди 10 години си била само на 11. След 10 пък ще си на 31 и всичко може да е коренно различно.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 8ce28960c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   По-скоро е от някъде втората половина на 2014-та ако питаш мен, но започна постепенно. Първо - атентатите в Париж, после и на други места и кризата с мигрантите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e19583ba29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз се чувствам по абсолютно същия начин. Не си единствена. И на мен от 2019 година започнаха да ми се случват много провали и неприятности. Първата от които е че прекъснах следването си в университета по незнайни причини и когато си възстанових правата през 2020 взеха че затвориха университета и преминахме на онлайн обучение (което вече продължава трета поредна година и не се знае до кога ще е така) и на мен така ми стана съвем ама съвсем трудно. Още от 2019 започнах да усещам сякаш някаква черна прокоба започва да тегне над света. И аз като теб се чувствам депресирана, самотна и отчаяна. Чудя се на къде върви този свят? Към собствената си гибел? Преди 2019 година се чувствах толкова щастлива и безгрижна, а сега е точно обратното.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6f1fae9537
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От написаното усещам, че не се чувстваш добре от това че си останала сама буквално. Не знам какво очакваш останалите хора да ти "оправят" настроението като ти сама не можеш да се търпиш и това че оставаш сама насаме със себе си те побърква. Може да ти се струва грубо но така го усещам. Поработи върху себе си! Твоята компания трябва да ти е най-любима. Научи нови неща и виж в какво те бива като хоби или нещо.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 484391f1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз се чувствам така от лятото на 2019 година. Имам чувството че живея в някакво друго измерение :/

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9b6f02bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Това е цикъл. Но. 1 може да звучи малко твърде религиозно за някои , но е прав.
Прочети за Кундалини . Активното кундалини се е свило като змия в основата на човека и го принизява духом още от библейско време насам ...Адамс и Ева , ябълката , а у.
Живеем в женски времена в които жените биват лъгани . Защо? Защото са наивни и лесно се лъжат. Змията ги лъже , те повличат мъжете след себе си и накрая мъжете се самоизбиват ...както е било при всяка война . Днешно време не е по различно, просто войната не се води физически , а интелектуално.
Цикъла се повтаря и носи депресия със себе си. Много лоши времена идват ...много по-лоши от това което чувстваш в момента. Просто сега започва кулминацията и сме на предела .

И не , откакто човека е създаден се отдалечаваме от рая. Т.е. става все по-зле и по-зле ...просто се множим и някои могат да си позволят да си купят розови очила ...но реално духовно , нищо не се променя..

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: cada151fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз го усещам последните две години. Имам чувството, че някакво проклятие тегне над целия свят. Даже, мислех и тема да напиша за това. Сякаш 2020-та и 2021-а са прокълнати! Много рязко започнаха да умират хора, дори сред известните, и то-от цял свят. Без значение млади, стари... И, не! Не е само, заради ковид, а и заради всякакви инциденти, убийства, самоубийства и какво ли още не. И преди е било така, обаче от 2020-та насам много зачестиха случеите на смърт, дори при известни личности. Певци, влогъри, актьори-един след друг.
Доста наши актьори, макар и възрастни вече, починаха. Милен Цветков, ако не се лъжа, почина 2020-та(поправете ме, ако греша). Тази година Ангел(поп-фолк певеца) почина. Малко след него-и Денис Теофиков (от същия бранш), и то-днеска, когати пиша този коментар. Още не е ясно дали се е самоубил или е било инцидент, но паднал от седмия етаж.
Лятото, пък почина един индийски актьор, когото знаех и гледах-от инфаркт. 2020-та-друг индийски актьор и певец, за когото обаче научих, след като вече беше умрял. Той пък бил убит.
Една влогърка, която също не я знаех, също била убита(не знам от коя националност, пък е тя). И все млади хора и то-за толкова кратко време. Чак е странно как толкова бързо си отиват един по един. Хората още не са прежалили единия и вече друг си отива. Не знам какво става, чак. Много смърт и много скръб на веднъж. Нормално е да се усеща някакъв негативизъм.
Сякаш, светът се пречиства от нас-хората.
Едната ми баба вече е няма. Имаше деменция от 2019 и 2020-та, в началото на есента-почина.
Преди около седмица починала на място и сестрата на вуйна ми, след като, заедно с мъжа ѝ, били блъснати от такси.
Като цяло, последно време има прекалено много инциденти за такова кратко време, в сравнение с преди.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: cada151fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От 12 към 1 и 11:
До някъде съм съгласен, но-не напълно.
Аз също вярвам в християнската религия и Библията, обаче смея да твърдя, че не живеем в последни времена(мое мнение) ;т. е., грехът още не е достигнал още кулминацията си, защото сега, макар и да не сме перфектни от към духовност и доброта, животът е много по-добър, от колкото в древността, където са избивали хората за щяло и не щяло;в Древна Гърция, например, са изнасяли представления на хермафродити и страдащи от други заболявания и хората са ходили да ги гледат и да им се радват както ние днес ходим на кино, примерно. Същото е и със смъртоносните боеве с бикове, където хората искрено се забавлявали, дори когато някой умре на арената. В Средновековието, по цял свят, хората са ходили с удоволствие и интерес да гледат екзекуциите на други хора, макар и виновни или дори невинни, но заподозрени и обвинени в дадено тежко престъпление. Обезглавявали са ги и са ги горели на клади, а публиката се забавлявала на това нещо.
Отделно, на много места по света, като древен Египет, кръвосмешенията са били нещо напълно нормално(поне сред царете и цариците) и там радовно са се обвързвали и са си правили деца брат и сестра, баща и дъщеря или майка и син. И сега ги има тези неща, ама тогава си е било масово. Дори и Клеопатра е била плод на кръвосмешение.
Не отричам написаното в Библията, но с това искам да кажа, че макар и да сме грешни(както всички преди и след нас), ние сме на светлинни години по доброта и морал от древните.
А за последните времена се говори за грехове, чиято тежест никога преди не е била толкова голяма.
Т. е., ще е в бъдеще, когато хората ще станат толкова грешни и извратени, че ще надминат даже древните ни предци и самият живот, вероятно, ще бъде в пъти по-ужасен, от колкото тогава, дори.
Според мен тогава ще е пикът на греха.
Поправете ме, ако греша.
Ще се радвам да прочета и вашите гледни точки:)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: cada151fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Отново 12:
Забравих да спомена, че сега все още има доста хора, които зачитат моралните ценности и се стараят да бъдат добри и да помагат, както дори и в древността е имало такива, докато за последните времена, предполагам че добротата и моралът ще бъдат на 100% заличени.
Сега все още има добро, в този свят. Не, по-голямо от злото, но все още има...

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e7b3e18fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   По сходен начин се чувствам и аз от пролетта на 2019-та насам. Някои роднини и близки починаха оттогава насам, дори наскоро един роднина си отиде след петгодишна битка с рака, което още не мога да осъзная. Аз самата се чувствам апатична, сякаш не виждам смисъл почти в нищо. Като цяло, сякаш целият ми живот е един огромен абсурд. Определено пандемията влошава нещата. Страхувам се и се тревожа за бъдещето. Струва ми се често, че светът е полудял. Или кой знае, може би аз съм лудата...
Много хора напоследък загинаха нелепо. Катастрофи, убийства, насилие, няма край. Над ковид нямаме много контрол, но за жалост хората не се опитват да са по-добри едни с други, което е напълно възможно. Тъжно ми е и съм отчаяна.
Да, съгласна съм, като че ли светът е прокълнат. Но и хората са масово зли.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a6f10f86fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До №12 - Да, точно така. Милен Цветков почина през 2020 г. около Великден

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: d4859f00e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Изглежда че и следващата 2022 ще бъде прокълната :(

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: cbbaeae800
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Някои от вас очевидно са доста млади, произлизат от добри семейства и едва сега са се отделили от родителите си. Сега започва сблъсъкът им с действителността, от която са били до голяма степен предпазени.
Повечето хора в България са зли, алчни, себични, егоистични и гледат да навредят, защото са много завистливи и злобни, с големи амбиции, но с малко способности, липсва им съзидателен дух, но за сметка на това имат жажда за рушене и унищожение в излишък.
Единственото спасение е да се научите да се пазите, доколкото е възможно, от такива хора, да се обградите с малко, но свестни, защото те у нас наистина са много малко.
Завист и злоба има и в чужбина, но се среща предимно сред хора с нисък жизнен стандарт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker