От нас зависи какъв ще бъде този форум - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (110021)
 Любов и изневяра (26506)
 Секс и интимност (12904)
 Тинейджърски (21200)
 Семейство (5666)
 Здраве (8752)
 Спорт и красота (4485)
 На работното място (2661)
 Образование (6809)
 В чужбина (1458)
 Наркотици и алкохол (1020)
 Измислени истории (779)
 Проза, литература (1624)
 Други (16011)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

От нас зависи какъв ще бъде този форум
преди: 6 месеца, 24 дни, прочетена 1051 пъти
Ще си позволя да споделя свои размисли и първопричината да създам тази тема. Напоследък чета безброй оплаквания относно бавното одобрение на написани мнения, изчакващи публикуване с дни, а понякога и седмици. Съвсем естествено е всеки автор на тема, както и включил се с мнение в такава, да желае одобряването да се случва по-бързо, но следва да се поставим и на мястото на хората, които са нагърбени с тази задача. Разбрах, че са едва двама човека, като това го вършат в свободното си време, а не като служители на щат и редовна заплата. Дори и да го нямаше този стрес с болното момиченце (за което стана ясно от тази тема: http://spodeli.net/story.php?ID=163448 ), самото изчитане и проверяване на всяко отделно мнение отнема огромно количество време. Сигурен съм, че освен одобрените коментари, има и множество други, изпълнени с обиден език и какви ли не нарушения на правилата. Замислете се, че дори за всекиго от нас, бидейки обикновени потребители, посещаващи "Сподели", едно четене на само няколко теми отнема много време, а сега си представете какво им е на хората, които трябва да проверяват абсолютно всяко мнение от всяка тема. Трябва да отчетем действителността, че одобрението зависи от човешки фактор и при ограничен брой проверяващи ръководители на форума това няма как да се случва бързо.

В заключение, искам да призова пишещите из темите да бъдат по-уважителни и положително настроени, спазвайки добрия тон. Съвсем нормално е да се стига до спорове, породени от различните гледни точки на всекиго от нас, но точно от нас зависи каква ще е средата тук, в която общуваме! Изобщо не е трудно да пишем без личностни нападки. И по мой адрес чета какви ли не небивалици, дори и злобни подмятания и обиди, но никога не бих отвърнал със същото, защото е безсмислено и не води до нищо ползотворно. Имайте търпение, разбиране и се отнасяйте с другите така, както бихте желали да се отнасят и към вас! Ако имате какво да споделите, пък дори и да е оплакване или спор, сторете го по подходящ начин! Благодаря на прочелите ме!

- Кифлоприземител

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 24 дни
hash: af11409d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Добър призив :
"да се отнасяте с другите така, както бихте желали да се отнасят към вас". Първо се замисли дали ти самият го спазваш или е време да осъзнаеш, че когато хапеш, трябва да носиш на хапане.
Дори смяната на грубото име Кифлоприземител на друго, което не съдържа обиди от женски род, ще ти донесе положително отношение от немалка част от читателите във форума.
Ако искаш промяна, започни първо от себе си!

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: c7ea33bb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Сайта не го проваля толкова бавенето на коментарите, а одобряването и публикуването на абсурдни, неграмотно и дори несвързано написани, шизофренични или обидни бълвочи, че и с предимство понякога. В тях се "загубват" истинските проблеми, стойностните коментари и това отказва все повече хора да влизат тук. Ако аз бях на мястото на модераторите, всички подобни теми/коментари щяха да бъдат директно изтривани (без да ги чета до края). Това би спестило много време. Сигурна съм, че модератора е получил всякакви гадни коментари, че не одобрява, докато е бил с болното си детенце, но никой не е знаел за това и всеки е мислел, че нарочно не одобрява, защото преди това публикуваше псувни и все повтаряше, че ще публикува каквото си иска, а може и нищо да не публикува, ей така... Според мен правилният подход е просто всички тези неприемливи постове да отиват "в кошчето", без изобщо да се четат. Винаги ще има такива хора, които ще "вандалстват" сайта. Сега може да изглеждат повече, но то е следствие на това, че им се дава поле за изява, по-горе писах за това.
С най-добри пожелания към модераторите и сайта!

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: e6271b2747
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Номер 1, къде изобщо виждаш обида в думата "Кифлоприземител"? :) Кифлите са жени, които се превъзнасят до небесата и се мислят за нещо специално, докато всъщност са изпълнени с комплекси за малоценност и физическото себеизтъкване с цел търсене на обществено одобрение и внимание е единственият начин да се чувстват добре. Която жена се припознава като кифла, следва да се замисли на това какво представлява като Личност. Отговорността за това е само и единствено нейна. Освен това, тук редовно пишат жени, които се описват като изискани, трудолюбиви, успели, естествено красиви и със самочувствие с покритие. Те няма как да се обиждат от някакъв си подпис, защото в него не виждат себе си.

И друг път е ставало въпрос, че подписът не е в състояние да влияе над това как да бъде оприличаван човек. Дали ще е положително възприятието ти за грубиянски псуваща и обиждаща жена, подписваща се като "Учтивото котенце"? В този случай подписът има нулева тежест над това как тя ще изглежда в чуждите очи.

Ако някой си направи труда да изведе един списък с всичките грубости по отношение на другия пол в този форум, накрая ще установи, че женските обиди към мъжете са поне 10 пъти повече от мъжките такива към жените. Точно това е и една от причините да създам настоящата тема и да се замислим, че ние, пишещите тук, сме отговорните за това в каква среда да общуваме в "Сподели".
Знаеш ли защо аз не си служа с лични нападки и обиди по адрес на други пишещи тук? Защото просто не съм такъв тип човек. Мен може и да ме обиждат, но в отговор бих отвърнал със спокоен тон и доводи, а не да падам на нивото на човека с грубите изразни средства. Надявам се и много други хора да бъдат уравновесени!

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: bec53225d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Няма лошо в думите ти авторе, но години наред много коментиращи говориха да се увеличи броя на модераторите, много от тях сами предлагаха безплатно и те да помагат, но нямат отговор защо не се позволи на повече хора да бъдат модератори. Като всеки човек и модераторите имат своите проблеми и своите лични драми, но ако те са повече от двама докато единия има проблем другите ще одобраяват и ще става много по бързо.

 
  ...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 7891a3ba57
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Не мога да разбера как някой нормален човек, че дори и двама, ще си губят времето да четат и оценяват всички мнения! По какво толкова се отличава този форум от всички останали, че да не може да се сложи бутонче "алармирай модератор" , както е на всякъде другаде, където хора публикуват мнения? Анонимността навсякъде в интернет е относителна. Очевидно цензурата не цели да филтрира мнения неподходящи за деца. Агресивните, обидни и дискриминиращи изказвания са дори повече от колкото на всякъде другаде, въпреки цензурирането. Тук изненадващо е пълно със съвесни граждани, които ще докладват веднага ако някое мнение ги притесни. Това ще намали работата поне на половина и мнения на хора, на които им е важно да получат бърз отговор ще се публикуват веднага.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 2161a329be
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Кифлоприземител, точно това е якото на ника ти, обижда хората, които има защо да се припознаят/обидят! Явно вътрешно всеки човек знае какъв е, кифлата знае дали е кифла или не... :D Иначе, каквото - такова, за безплатен сайт (така и трябва да остане) това е максимума.
facetious

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: af11409d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   От номер 4 до КП:
От доста време търся в онлайн тълковните речници какво точно означава обидната дума за жена "кифла" и никъде не я откривам.
Ако имаше деца, щеше да знаеш, че е една от най-често използваните обидни думи в училище още от първи клас /за 6-7-годишни момиченца/.
Уверявам те, че само при прочитане на псевдонима ти, всяка майка на момиче, което дори само веднъж е било обидено на "кифла" ще те вкара в черния списък.
Когато ти се роди момиченце и се сблъскаш с подобни обиди, ще разбереш, особено ако си от онези татковци, безумно влюбени в дъщеря си.
Любимият ти подпис за мен е обиден и отблъскващ, а често се изказва доста злобно по адрес на целокупния женски свят, като че ли всички ние сме те засегнали и наранили, а не онези, които сам си избрал.

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: e6271b2747
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   До номера 6 и 7. Да, наистина много би помогнало това да има повече на брой проверяващи написаните и изчакващи одобрение мнения, но както наскоро стана ясно, това явно се извършва от само двама човека в свободното им време и без заплащане. Това е огромно количество работа и ние, четящите, дори нямаме представа за истинския мащаб на всичките писани мнения, защото виждаме само част от тях, които са одобрени.Номер 8, така е - който е гузен за нещо, все ще побърза да се припознае в това или онова и горчилката у него в такъв случай се дължи не на други хора, а на собствените му деяния и начин на мислене.
Дори имам и нагледен пример за подобно припознаване от вчера, когато под едно видео в YouТube разменихме няколко мнения с една непозната жена. От мое мнение, написано съвсем непринудено и за двата пола като цяло, само след няколко изречения тя накрая успя да извърти нещата до съвсем различни висини (по-точно дълбини), употребявайки все по-остър и зле прикрит заядлив тон с всяко следващо включване. Явно се чувстваше лично засегната и припознала се, макар че нито за миг не съм писал за нея (точно обратното - тя побърза да пише за мен), а и в началото изрично бях упоменал: "не бива да се обобщава за всички жени или всички мъже". Колкото по-нервен и нападателен става някой човек по време на диалог, толкова повече това говори за неговата неспособност да борави с доводи и нежеланието му да приеме, че съществува и друга гледна точка.

https://i.imgur.com/t8eF0tB.pngНомер 9, всъщност аз съм номер 4 и вероятно ти си имала предвид, че си номер 1, а не 4.

Нямам представа как се приема думата "кифла" из другите краища на България, но в Пловдив жените не са така тънкообидни, нито страдат от предразсъдъци. Тук те редовно и с чувство за хумор си казват една на друго "О, кифло, как си?" и това е между приятелки. Познавам жени, които казват за себе си "Ами, аз съм си кифличка!" и нямат предвид обида, а това, че отделят повече време да се гласят с гримове и дрешки (пловдивчанки са всеизвестни с това) и ходят на салони за красота редовно.
Много мъже също използват думата "кифла" не с цел да обидят жената, а със симпатия или просто да опишат това, че тя е суетна.

Имам малка племенница и като съм ѝ на гости или тя на мен, понякога на шега ѝ казвам "Кифла", когато се суети пред огледалото и прави разни пози пред него. От което тя не се обижда, а също с усмивка ми казва в отговор "Ти пък си кифъл". :))))

Може би е редно всяка майка на малко момиче да обясни спокойно на детето си, че думата "кифла" не е обида, а в разговорния език се употребява като нарицателно за наконтена жена, обичаща да изпъква преди всичко с външния си вид и търсеща внимание. Тази дума е свързана с особения начин на обличане (често разголено), обилно гримиране, походка с целево въртене на дупето, снизходителен поглед към другите и поведение на част от жените.

Ти хубаво спомена майките с деца, но ще ти кажа, че именно в един друг форум беге мамите (обикновено нещастно разведени и години наред трошили си главите с поредица от погрешно подбирани мъже в живота си) се надпреварват да злобеят по адрес на мъжете и думата "кифльо" е редовна част от словесния им арсенал. Ако не вярваш, пусни търсачката там с ключова дума "кифльо" и ще ти излязат почти 900 резултата. :) Други, редовно употребявани от тях обиди и обобщаващи определения към мъжете са "льольо" и "мамино синче". Това дава ясен знак за нрава и цялостната им култура.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: c7ea33bb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   8. / facetious и защо да трябва така да остане? Ако си върне поне нивото отпреди години? Ако всичко е по-добре ще е "както не трябва" ли?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 82a0f8ab3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Това какъв ще бъде форума, не зависи от никого. Тук всеки може да види, какво е истинското лице на българина и българката, а именно едни озлобени и агресивни хора, с меркантилно мислене, които искат да използват всеки. Егоисти и комплексари сте повечето.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: c7ea33bb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   13., и все пак излиза, че зависи от "българина и българката", които си показват "истинското лице". Просто в заглавието това е обобщено с "нас".
Но най-вече зависи от модераторите, защото те подбират потребителите - на какви ще дават поле за изява.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker