Майната и на провинцията !! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Майната и на провинцията !!
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 2219 пъти
Здравейте. Бих искал да изкажа мнението си и да чуя вашите, по въпросът, който ще засегна. Разбира се не е като да няма и други трибуни в интернет пространството, но поради деликатността на темата рискът да бъда линчуван заради това, което ще е коментирам, а и всички,които споделят мнението ми, така по-добре да е анонимно.
Ако прочетете до край ще се убедите, че иронизирах заглавието, защото дефакто с действията си, държавата и властта е теглила безброй майни на провинцията и хората живеещи там. Ще се опитам да бъда максимално кратък.
За всеки разумно мислещ човек, върлата централизация към софия на властта и ресурсите няма как да остане скрита.
Темпът на урбанизация е стремглав в целият свят, включително и в България, но едва ли има друга страна, в която подигравката и омаловажаването на провинциалистите, да е толкова жестоко. Няма да правя повече анализи, а преминавам към прости примери.

----- Многомилиардната кампания по саниране. Държавата отдели милиарди за санирането на жилищни блокове и апартаменти в големите градове. Сметките им паднаха, а облика се подобри. На гражданите не им струваше нищо. Ами за хората живеещи в къщи предвид юни в малките градове и села ? Разбира се мащабите и цената била друга, но можеше да се измислят някакви компенсации. Всички плащат данъци, но защо само едните се облагоденствани ? За капак на всичко, доходите в столицата са три пъти на тези в малките населени места !!!!


---- Евро средствата. През последният програмен период, софия е получила два пъти повече средства от останалите 27 области взети заедно и 4 пъти повече от всички над 200 града взети заедно. В процентно отношение на жител, разликата е главомолна. Още повече гъстотата на населението е далеч по голяма от колкото станалите градове и инфраструктурните разходи на жител са далеч по-малки. В следствие на тази политика, софия с 20 процента от населението поглъща над 50 процента от чуждите инвестиции. Поредният порочен кръг, който косвено ощетява и унищожава провинцията.


----- Метрото. Изграждането на метрото се финансира в огромен процент с държавни средства. Това удобство, ще се използва, само от 20 процента от народа, а защо се взима от данъците на всички ? Кметицата им разправям разни небивалици, за това какъв процент от бвп-то осигурявала столицата, но това справедливо ли е ?

----- Компенсациите за кръчмарите. За никого не е тайна, че живеещите в градовете са далеч по платежоспособни от жителите на селата и малките населени места. Следователно гражданите си позволят по често да посещават заведения, дискотеки, кръчми и барове. Следователно има много повече заведения и хотели и съответно персонал в големите градове. Държавата наля стотици милиони за да ги компенсира. В момента налива още за да им прави безплатни тестове. От това се облагодетелстват единствено гражданите. Сега ще кажете, че ако и по селата имаше и кръчми и те шаха да взимат. Тук става конфликта. Как да има като точно заради тази централизация и геноцид хората избягаха в големите градове и за зла участ забравиха от къде са тръгнали.
В изминалите 20 година ми основното препитание на хората в селата беше унищожено с абсолютно безразличие. Визирам животновъдството. Сигурно не знаете, че прясното мляко им се изкупуваше по 30-40 литъра !!!! Това, че го продават в супера за 2 лв, не си мислете, че хората взимат ти толкова. да "минералната' вода е два пъти по скъпа. Но на никой не му прави впечатление. Въпреки всичко все още имаше хора, които по цял ден работиха в мизерията и изпражненията, за да изкарат 3-4 лв за деня. При животните няма събота, няма неделя, няма празници и почивки !!.
Е къде беше държавата да им помогне ? Къде ? Нито помощи, нито стимули нито нищо. Единствено геноцид !! Разбира се тези хора не са толкова гръмогласни като кръчмарите с поршетата, но и да бяха, никой не се интересува и медиите не им дават трибуна ?
Ами пчеларите ? Това, че купувате мед на 12-13 лв от шарлатани щ, не значи,ще на 95 процента от пчеларите се изкупува за толкова. Дават им 3 лв и да се оправя. Къде е държавата да регулира пазара, така както регулира и подпомага кръчмарите, хотелиерите и туроператорите !!


----Сметките за парно. Тези дни стана ясно, че заради непокритите сметки на софийският ТЕЦ, е застрашено газоподаването в цялата страна. разбира се държавата се намеси и плати над 100 милиона на софиянци !!

----- Всички държавни агенции и министерства са в столицата. Десетките хиляди служители получават заплатите си от данъците на целият български народ. Но заради тази централизация само жители на столицата са облагоденствани с работни места, докато в провинцията е черна дупка и напук на всички инвестиции и частни фирми, държавата предлага допълнително работни места и затваря порочният кръга, който обрича допълнително провинцията.

----- Още десетки ярки примери за неправда, но ще се огранича до тук. Няма да засягам здравеопазване и образование.


Считам, че причините за този геноцид са ясни.

- по-лесно е да облагоденстваш 20 процента от населението и гласоподавателите в един град, от колкото останалите 80 процента в над 200 други.

- ако софиянци се изправят на протест ще свалят правителството всичко останало, докато от провинцията няма такъв шанс, нито хората са на едно място, нито ще тръгнат всички към софия.

- Държавата ни послушно изпълнява чуждите заповеди и ангажименти, които е поела за стимулация на емиграцията. Проблемът с липсата на евтина работна ръка на запад е ясен и начинът да си я набавят е от страни като нашата. Държавата не си дава зор и пренебрегва провинцията, по този начин хората за да оцелеят сами напускат страната и отиват да обслужват богатите държави. Робството никога не е приключвало. Вече няма окови и робите не са предимно чернокожи, но моделът е същият.

- Тиранично се следват числата и статистиките. Понеже софия, дава повече за сметка на останалите, ще получава и повече. Майната им на останалите.

- Хляб и зрелища. Този метод може да е на хиляди години, но винаги е актуален. В провинцията хората получават само зрелища, чрез тъпите телевизионни предавания, манипулативни новини и интернет, но в софия дават и хляб. Всеки е доволен цари мълчание.

Още много, много безброй примери. Целта ми не е да ги изброявам всичките.

Какво мислите по този въпрос. Защо на хората, в частност потърпевшите не ми прави впечатление и изпитват овчедушие ? Защото е по лесно да емигрираш или да избягаш и ти в столицата ли ? А тези, които вече са го направили защо много бързо забравят от къде са тръгнали и поемат щафетата на паразитства е срещу останалите българи. Това да си новософиянец наистина ли е толкова велико, че да поражда високомерие ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5040f78d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Разделяй и владей.Кое не ти е ясно?Така е от хиляди години,ще е така и още хиляди.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 97550bf24d
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

2.   Роден съм и съм живял през 85% от живота си в София. Имам наблюдения и от столицата, и от провинцията, където съм прекарал немалко летни ваканции като ученик при бабите ми. Картинката изобщо не е цветуща. Нито тук, нито там.

Град София се пренасели изключително много последните години. Проблемът е най-вече политически и финансов, но ще стигнем и до това малко по-долу. Грешната политика на Тиквоч-Банкянски смаза и без това изнемогващата, бедна, застаряваща провинция, а народът като гламав пак ще гласува за него и пак ще е на първо място на изборите.

Самите хора, които идват никога не са ми били проблем - за разлика от други менте-софиянци, никога не бих зачеркнал някой само защото бил роден в Русе, Бургас или еди къде си и не бих важничил, че видиш ли аз съм се родил тук, а той е селяк. Не. Проблемът е на първо място, че градът се пренаселва, навлизат чужди фирми, а така наречените "инвестиции" и "инвеститори" всъщност смазват малките населени места, възможностите за работа и производството в провинцията.

1) Всички инвестиции и "инвеститори" идват в София и започват да дават заплати много над средните за страната, което е като притегателен център за всички млади 18 - 30г. души от цялата страна. Ефектът е моментален и смазващ => от провинцията са изтеглени мнозинството млади хора, остават пенсионерите, пияндетата, местни бабаити-кметове и т.н., които и те са там само да крадат и да правят далавери

2) Почти всички в София се внася от Европа. Инвестиции - страхотно, но само на пръв поглед. Ако ги нямаше тези инвеститори. Ако не внасяхме 80% от храната, мебелите и т.н. Всичко това щеше да се произвежда в провинцията и София щеше да "внася" от Сливенско, Пловдивско, Плевенско, а не от Египет, Швеция, Полша. Боко, пък и тези преди него обаче, само за да са ларш и да са "либерални" допуснаха навлизането на огромни чужди инвеститори в почти всяка сфера - ИТ фирми, магазини за храна - БИЛА, ЛИДЛ, Кауфланд, магазини за мебели и инструменти - Баухаус, ИКЕА, МЕТРО

Всичко това се внася. Въобще - какво да се работи в тази провинция като там дори не остават работни места ? Има по няколко държавни служители - полицаи, пожарникари, няколко продавачки в местни магазинчета, горски, кметове-тарикати и неколцина млади, които ходят на "гурбет" по чужбина и се връщат от време на време. Всичко друго е пенсионери. Това е тъжната картинка от българската провинция.

3) Младите идват тук уж с перспектива, но реално нямат бъдеще. Идват уж да работят за по-добра заплата и по-големи "възможности". Да, но реално никой не си смята, че по-голямата заплата в София му я "изяждат" по-високите цени и разходи като 50 лв за карта за градски, 40-50 лв за един ресторант, 400-500 лв наем(и то ако си делиш с някой) и т.н. Никой не ти ги казва тези неща, виждаш само 1500 лв заплата и си казваш "уау", защото в провинцията масово се бачка за по 700-800. Да, но нещата не са толкова розови. Вече 1 апартамент в София струва по над 100 000 евро. Това е буквално неизплатимо. А ще става и по-зле вероятно..

100 000 евро. Това са около 150 средни заплати. 150 месеца бачкаш, за да изплатиш 1 апартамент! И то това е яко не ядеш, не излизаш, не си купуваш дрехи и фотосинтезираш без 1 лев. Което е невъзможно. Тоест ако нямаш някакво наследство си загинал в София и е почти невъзможно да се установиш.

И хората вместо да си стоят по родните места и да си ги развиват се гъчкат тук, за да робуват на банките, да бачкат по 8 часа на ден и събота и неделя да излезнат за 2 часа някъде. Баси кефа, няма що..

София е съсипана. Напълниха я с нови сгради, с кол центрове, с "инвеститори", които смазват провинцията и заробват младите хора, уж, за да са "богати", да направят "кариера" и т.н. Всичкото е въздух и лъжа. Красивата архитектура на стара София е опорочена от нови, лъскави, капиталистически офис-сгради за милиони, в които е невъзможно да си купиш и 60 кв. апартамент - кутийка. Ама хората явно си ги кефи да робуват в града, нямам друго обяснение..

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: e671a8792c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Какво да кажа? Направо си заковал темата! Случаят е приключен, детективе!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0a3d9c2748
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Все още живея в Русе, но мисля да емигрирам в чужбина, защото не виждам развитие в родния си град. Едни и същи обяви за работа, фалирали магазини, в почивните дни и особено в неделя, никой няма по улиците. Русе обезлюдява, има дори статии, където пише, че никой нищо не прави (говоря за държавата и управляващите). Откакто минаха кметските избори през 2019, оттогава този град съвсем запада. Аз така усещам нещата, вероятно не съм прав.
В София, също не бих живял, там винаги ще се държат с мен като с втора ръка човек и то само защото съм от провинцията.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: cc320209be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Първо да уточним на "столичани", че например Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и т. н. не са "провинция"!!!!
Второ, авторе влязох с нагласата да те наредя с оглед на заглавието, но явно си предпочел да има лека закачка в него.
Трето, много си прав!!! Всички управляващи направиха така, че данъците в София да са на едно ниво, че и по-малки от някои други населени места, което няма как да накара един инвеститор да избере малко населено градче или друг голям град пред София!!!
Ако не беше това "столичани" щяха да имат такъв стандард на куково лято и щяха да си умрат гладни, защото единственото предприятие, което имаше добавена стойност го затвориха още преди 10-15 години....
И последно, но не най-накрая защо по дяволите ЛУКОЙЛ си плаща данъците в София????

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: ae065e4b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   И автора не е прав и номер 2 не е прав.
Първо автора
Логично е със саниране е по добре да се подпомогнат по голяма бройка хора, в един блок са наблъскани да живеят средно 500 човека, за саниране на този блок се влагат 1 милион, в който влиза обследване проект и всички законни документи, сам сметни на село в колко къщи живеят 500 човека и колко ще е нужно да се санират къщите им със всичката документация по обследване и проекти. За външно саниране на един апартамен цената е много по малка, плюс това за гражданите има рестрикции за отопление с печка на дърва, докато за селата няма такова нещо.
Евро средства се отпускат на всяка община или кметство, която е кандидатствала с правилно написан проект, тук трябва да се сърдиш не на софиянци, а на администражията във вашето кметство, че я мързи или че не може да пише проекти. Братовчедка ми е една обикновенна учителка на село, но може да пише проекти и да ги праща на правилните институции за 5-6 години училището светна смениха с евро проекти вратите, дограмата, подовиха тоалетните, подмениха настилката в двора на училището, подмениха оградата, едната година кандидатстваха с проект с който купиха раници и тетрадки на всичките си ученици. Нещата не са много трудни, трябва да се пишат проекти и да се кандидатства. Но ние сме си виновни такива кметове си избираме по малките населени места, кмет не се избира според красота или според известност, избира се според можене да бъде полезен на населеното място. Кой кмет в България е избран за да бъде полезен с моженето си, всички кметове са избрани заради извесноста си, а какво може да върши никой избирател не се интересува? Точно както гласуваха за Слави, решиха да го направят депутат защото 20г прави добро шоу, има ли логика? Сценаристите на шоу ще правят сценарии за развитието на държавата???
За подпомагането на кръчарите сам знаеш, който кандидатства получава.
Колкото до бизнеса с животновъдство, той е печеливш само ако се отглеждат оптимално количество животни от даден човек занимаващ се с животновъдство, не може цяло семейство да гледа една две крави и да очаква от тях да живее добре. Семейство от двама трябва да отглеждат поне 50 крави за да им е запълнен работен ден. Да работиш в мизерията за една крава си е 30 минути работа на ден, да отглеждаш 10 крави си е 1, 5 часа работа, не може да очакваш голяма заплата за два часа работа. Но за да запълниш 8 часа на двама човека е отглеждане на 50-60 крави. Мой приятел отглежда 320 крави, като е наел 2 цигани, наел е от селото 10 000 декара пасбища и ги е оградил с ел пастир, вече 12 години се занимава с това, добре разбра само двама пастира, не доят отглеждат специална порода само за месо. С кравите изучи двете си деца и им купи апартаменти в градовете, които са избрали, с европроекти си купи техника да му е по лесно, отделно има 250 кошера.
Медът е 5 лева на едро, но за да си бизнесмен собственик на собствен бизнес, най-важното ти умение трябва да е да можеш да продаваш, да си мениджър, моженето да произвеждаш е на второ място. На онези които не им харесва да им вземат меда на 3 лева могат да си измислят маркетинг, така че да го продадът по скъпо, но да искаш в интернет 12 лв за буркан на клиент, който ще плати и за еконт 5-6лв не е рентабилно много малко хора ще се навият. Все пак и гражданите знаем колко часа труд се вкарва в отглеждането на кошер и колко мед се вади от един кошер, да влагаш 5 часа труд годишно в един кошер и около 20 лева и да искаш от това да изкараш над 300 лева на кошер да си говорим честно е доста нагличко.
Реалността авторе е че българина където и да е в българия иска с малко труд да живее много добре, но за да изкарваш пари трябва да влагаш усилия и логика.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: ae065e4b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   До 2
До колкото разбирам си против това чужди инвеститора да вдигат заплатите.
А да изплатиш жилище за 12 години е напълно нормално и никога не се е изплащало жилище за по малко труд, Все пак жилще за 100 хил няма да го купуваш за себе си, жена ти също би трябвало да помага за да го изплатите, ако ти и жена ти работите и си правите сметката ще го изплатите за по малко време.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3754c8cf5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 2 добре го е описал. Всички се стичат насам, затова и инвестициите са насам. Сложна материя е това, но споменал си, авторе, метро, булеварди, пари и т. н. Ами, пич, като от цялото ти село са дошли в София, Пловдив или някой друг голям град, в какво да инвестират в това село? Да построят детска площадка с евро средства, като няма нито едно дете? Или да разкрият фабрика, като има 200 души население, 100 от които пенсионери, 50 брутални пияници, които и не искат да бачкат и другите 50 дето не им се работи за 1000 лв. София стана тотален коптор. Селяндурите си изхвърлят през прозорците боклуци, кучета серат навсякъде и т. н. И преди е имало боклук и кофти хора, но сега стана брутално. Няма къде да паркираш, навсякъде мръсотия, отвратително, пренаселено. А не е като да не живея 32 години в тоя град и да съм роден тук. Аз пък искам да се преместя на село, ако имам тази възможност, ще. Това тук не е живот.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: d9a10059ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Доста тенденциозно написано.
С някои неща съм съгласна, с други не.
Като начало спрете с тая легенда, че тук масово взимамебпо 5 хил. на месец. Да, взимаме малко повече от хората в селата и малките градове, но и животът ни е по-скъп. Погледни само цените в магазините, наемите и транспорта.
Каго засегнах темата за жилищата... сериозно ли вярваш, че масово жилищата ги санират с европейски пари? Нашият блок бяхме кандидаствали за такова сканиране, нямаш идея за каква бюрокрация и мотане става дума и след 3 години мотане, събрахме пари и санирахме сами.
Метрото... имаш ли представа какъв хаос и задръствания ще настанат ако го няма? ! То и сега в час пик е страшно. А и то може и да е построено с пари от ЕС, но да не мислиш, че се возим безплатно?
Сметкире за парно. Не знам кой и с колко ще подпомага Топлофикация София, но хората никой не ги подпомага и си плащаме огромните сметки. А и нормално е да се вземат мерки, все пак няма как да оставят 2 милиона на студено, лошото е, че после тези спешни мерки ще ни излязат през носа и ние, клиентите на Топлофикация, ще трябва да платим сметката.
И изобщо вие защото си мислите, че животът на обикновените хора в панелите квартали на София е много по-различен от вашия?
Да, да кажем една продавачка във вашия град взима по-малко пари от Мария от Люлин, но и разходите на Мария са по-големи. Та тя само за да стигне до работа, дори и да е с карта за транспорта, плаща 50 лв. месечно. А за останалите цени да говорим ли?
За стреса, нервите и т. н. да не споменавам. Тук дори неща, които за вас са си в реда на нещата, като на пример да запишеш детето си в детската градина или да паркирашпред вкъщи са огромен проблем.
Така, че не знам как си преставяте живота в София, но не е раят на земята и не сме всички някаква висша класа, която безделничи по цял ден и живее от труда на цялата страна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: e829490866
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторът е прав. София като една огромна прахосмукачка изсмуква ресурсите и хората от провинцията. Процесът не е започнал при ББ (не съм му фен), а още при социализма. От всички европейски столици, в които съм била, за мен София е най- зле. Не бих живяла там.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a5d60f1910
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Много е жалко определянето на Софиянци или София като отделно общество, а всички останали- провинциалисти с едно две, дори и три нива надолу. България не е един град, а цяла една държава състояща се от повече градове от София. При това най- грозно изглеждащата столица в Европа. Хора събудете се. Имате ли представа от другите столици? Имате късмет, че София се намира на хубава и стратегическа географска ширина… предствавете си, че ги няма планините и София е на едно поле. Ако не беше красивата пророда ( за която не вие сте допринесли) то нашата столица би била западнал застаряващ град. Да не обсъждаме диалекта ви- дори не се стараете да говорите правилно. Автора много истини е написал. Интересно ми е с какво се гордеете?!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b3610a86a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Трябва да го приемеш. Хората от провинцията винаги са били особени, странни, носят провинциалните си порядки и често мирогледа им е много тесен и низш, от мястото, на което са отраснали. Пловдив се поотвори, но хората в Бургас, Варна и всички други места освен София, са с провинциално мислене и подход. Хората ще кажат, че е хейт, ама не е. Тарикатските номера на дребно и до ден днешен са на почит и се чудят как да те изпързалят когато им стъпиш на тяхна земя.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2ca0b5b187
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Дойдох в София с идеята да уча, да работя и да се развивам тук. Но като видях каква кочина е тук през годините и колко по-зле става, се преориентирах към връщане в моето родно място. Малко, планинско градче, имам си къща, имам си дворче, природа, птички, красота!!! Работя онлайн в IT сферата, взимам добър доход и тъй като нашата фирма прекрати наема на офис покрай тази ковид криза и никой няма намерение да се връщаме в офис в бъдеще, то мога да взимам страхотна заплата за малкия град, която почти никой не взима там. Спокойствие, приятели от детството, спестяване от наем, живеене в къща с дворче /за разлика от кибритените кутийки в София! /, чист въздух, ако толкова ми се иска забавления - имаме много хубави кръчми в района и ресторанти. Имам близки с които можем да си взаимопомогаме ако някой има нужда - аз на тях, те на мен. Изобщо София издиша от всякъде, особено пък сега и с тези рестрикции и тн, София стана един призрачен град, докато в малкия град в провинцията, живота си кипи, даже в моя град мерки почти никъде не се спазват, за сертификати никъде не се проверява, нито се изисква, нито полицията глобява, така че живота си е напълно нормалне и свободен. Единственото което ми е малко тягостно е, че малко хора виждат предимствата на провинцията и малко хора имат какво да работят в провинцията. Но все пак доста повече виждам момчета като мен да се завръщат, отколкото момичета. Нещо момичетата не ви се иска да се връщате по родните места, не знам защо. Само едни забавления са ви в главата и бързия секс в студентски. Рядко виждам момичета които след като са отишли в големия град, после решават да се върнат на по-хубавото в провинцията. Малко момичета търсите спокойния живот. И това ми е точно тягостното, трудно бих си намерил приятелка в малкия град. Имах едно момиче, което обаче не споделяше моето желание да се завърнем в провинцията. Тя си искаше клоаката наречена София и смяташе, че ще е крачка назад да се върнем в спокойствиета и уюта на родното и земното. Уви, материализма я беше обгърнал и тя предпочете разврата на големия град, пред красотата на малкия. Разделихме се и сега съм пак на стартова позиция, но не се отчайвам защото има момичета и в моя град, макар и малко по-малко. Избягах малко от темата, но тя е свързана, понеже доста хора не смеят да се завърнат в родния си град и поради страх от това да не останат сами. Въпреки това и тези основателни бих казал страхове, трябва да се рискува понякога и лично познавам 3 момчета които се върнаха през години, намериха си страхотни момичета, даже се ожениха, имат и вече по едно детенце. Те са мойте примери и това е пътя който се надявам да извървя и аз. Явно може, има ли желание, има и начин. Стана дълго, но само така можех да представя всички аспекти на избора да се върна, или не? Благодаря!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b14d177590
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Една от мечтите ми е да развия бизнес, за да мога да финансирам нови, малки бизнеси в провиницията, за да има повече работни места и българско произвотство/дейност там.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: dcd45e2880
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Човек за съжаление си болезнено прав знаеш ли аз съм от Варна и знам, че централната морска администрация е в София КАКВО ЗА БОГА Е ТОВА!! една малоумна магистрала не могат да направят 40 години, градът ми се управлява от тимаджийте и макар да живея в уж от големите градове се чувствам все едно на апокалипсиса всичко е застроено града запоява да прилича на бейрут, повечето ми познати се изместиха в софия или чужбина. В по-горният коментар обаче много правилно беше написано, че в крайна сметка разходите в софия са огромни например по-голямата ми сестра отиде да живее там смъжа си и се върнаха след година, заради високите цени. Искам само да кажа нямам нищо против софиянци в крайна сметка всички сме българи и то в една малка държава и трябва да се подкрепяме, а не да се обиждаме кой бил от село кой не жалка история е тая държава последните 30 години.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: dcd45e2880
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   А какво пък да кажа са малките градове например Шумен, аз там чувам само турска реч и циганска ситуацията е мъртвило по цял ден, и ще става по-зле.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker