Какво е това животно “Държавна сигурност”? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво е това животно “Държавна сигурност”?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1184 пъти
Здравейте. Чувал съм “Тоя е бивш агент на държавна сигурност, оня е бивш агент на държавна сигурност.” И се чудя каква е тая държавна сигурност? Нашите политици повечето или са били в БКП или са родственици на членове на БКП. То малко като монарсите. Те са кърлежи, от които не можеш да се отървеш. И тия като тях си предават властта на наследниците, без значение дали са способни да заемат тази длъжност, имат си палати, имат пари и въртят държавата на малкия си пръст. В България се говори, че имало нещо, но всъщност тука е див комунизъм. Ако някой човек от народа си има успешен бизнес, който се замогне държавниците веднага му го отнемат. А ако не могат го тормозят, него и семейството му. Та видя аз за това ДС, всичките душмани от там идат. ГРОБ, БСП, този, онзи. Патриархът е бивш агент, Ахмед Доган е бивш агент. Въобще всеки, който прави зло на България от ДС се е пръкнал. За ДС разбрах, че са били репресивна сила през социализма. Абе няма отърване от тия комунисти. Даже една жена беше казала, че комунистите нарочно си избрали червения цвят както кърлежа смуче кръв. Те не са истински комунисти де. Били са в БКП защото там е духал вятърът тогава. Боко Тиквата още на 18 години влиза, тулупа му с тулуп. Тоест какво? Всичко е един театър? Някакви бивши комунисти с различни вратовръзки. Едните казват едно, другите друго, но всичките от едно яйце са се излюпили. Ужас направо!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: e70169c151
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не съм много наясно, може би това понятие, се отнася за военните и хората занимаващи се с подслушване. Така си обяснявам какво значи "Държавна сигурност".

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 8dee493e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   ДС бяха слухарите на БКП, грижеха се за сигурността на комунягите, но не и на народа. Тогава БКП беше държавата, народа беше пълнеж(фракция), сега всичко снана каша, а слухарите станаха политици, пълна скръб.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3a5e55198b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Между КОМУНИЗЪМ и СОЦИАЛИЗЪМ има балкан разлика! СОЦИАЛИЗМЪТ е онова време, когато е имало работа за всички, възможност за покупка на автомобил и жилище, ред и спокойствие, качествена храна и уважение между хората. КОМУНДЕТАТА са тия, дето това им се е зловидяло, продали са се на краварите (Хамерика) с цел да унищожат България, което отдавна е факт. Само че никой не го признава. В икономиката има едно понятие "технически фалит", т. е. предприятието на практика е фалирало, но документно не е подготвило и изпратило документацията за започване на процедура по обявяване в несъстоятелност и назначаване на синдик. Нещо, което крадецът Лупан направи с ЦСКА и сега всички злобеят, че клубът се върна и нищо не може да го сломи, а за вечният съперник (галеникът на всички власти) с двойни дългове се правим на Стиви Уондър и Орханката Мурад. Те са в технически фалит и се перат мръсни пари там, които са откраднати от народа. Както и да е. Та България е в "технически фалит" и всички знаят защо. ДС са нещо като "СС", само че ако те погнат вторите поне може да изпратиш близките си, а в тукашния продажнически вариант може да те елиминират и никой да не те открие. Та да каже някой, че КОМУНИСТ и СОЦИАЛИСТ е едно и също е все едно да каже, че Швеция е равно на Швейцария. Та така, де. Да видим сега 112-ото място ще играе ли, или ще пуснат коментара. Не бих заложил главата си на второто.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: cf35fe0a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   "Дс" в превод," държавна сигурност" по времето на Комунзима, са били нещо като "ЦРУ" или "КГБ", само че за България, от тях се е изисквало да пазят цялостта на онзи строй, а за да го направят са внедрявали агенти, в всички прослойки на обществото, от деца в училище на някои бивши членове на "ДС", кариерата започва от 13 годишни, представи си
за какво става дума, както са се внедрявали агенти дори в самата "БКП", другото с което се е занимавала "ДС", е била елеминиране на хора, противници на Комунизма, демек ако издадеш книга, или говориш с някого че си против, ти идват на вратата, и се оказва че си се самоубил, един от знаменитите случаи на "ДС" е убйството, с така наречения "Български чадър", с който елеминират Българския репортер към ББС, Георги Марков, с една малка съчма, истреляна от чадъра в крака му, пълна с Рицин, без той дори да разбере, до самия си край, и това се случва в Англия, под носа на "М6", сам разбираш колко силна организация е била "ДС", щом и Западните разузнавания, не са могли да спрът убйството, и сега стигаме до краха на Комунизма, и какво се получава получава, много обучени агенти, които са се прикрили добре, но вече няма строй който да пазят, и какво да правят, ами решават да влязат в политиката, или да работят за днешните Български агенции, като "ДАНС" например, сега предполагам разбираш, колко дълбоко са се вкорениели пипалата на "ДС", в БЪлгарската политика, и до днес съм сигурен че има агенти, дето не са разкрити, и може да са около нас.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 711530889e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Държавна сигурност е това, което трябва да ни осигурява Изпълнителната власт, пък и всички власти в държавата. Ама нещо не се получава.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 067bcee75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Принципно Държавна сигурност е необходима на всяка държава. Служи за различни цели - ловене на агенти на чужди държави (т.нар.предатели или хора извършващи държавна измяна), следи какво правят разни хора на важни постове примерно директори на големи държавни фирми от типа на БДЖ, АЕЦ, НЕК, висши политици, съдии и подобни. Без държавна сигурност държавата е обречена на разпад. Конкретно нарицателното ДС обаче се отнася за същата Държавна сигурност от соц. време където има политически отдел (6) - той е следял за партийно-идеологическите неща. Агентите са си агенти, но има и т.нар. доносници, т.е. хора които изкарват по някой лев като слухтят и съобщават на ДС разни дреболии. Често пъти накисват съседи, колеги или други неудобни им хора и им объркват живота, а жертвите често и не разбират какво им се е случило. Та тази групичка от бивши агенти и доносници се поддържа все още и си разпределиха националния капитал. Чиста мафия по линия на партийни връзки.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2e0e12fe81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Държавна сигурност всъщност не е работила за държавата, а за комунистическата партия. Тоест избивала е хората, които са били против БКП. В това е голямата разлика с тайните служби, които има всяка държава. И още нещо - повечето ръководители на Държавна сигурност в България са руски шпиони. Тоест работят за Русия срещу интересите на България. Иначе казано - национални предатели.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 69a009cef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Държавна сигурност е същото нещо което днес наричаме ДАНС (Държавна агенция „Национална сигурност")

Чети какво е https://www.dans.bg/bg

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 37a07ea5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Репресивен орган, готов да лъже, манипулира, корумпира и убива всеки и всичко, което е против интрересите на членовете на състава на агенцията, както и на няколко по-висши управители на страната. Поради неконтролиранта си власт, мжое да се разпореждат с живота на всеки, както си намерят за добре, независимо дали става въпрос за държавни, шпоинонски или лични дела, без значение дали са частни интереси, любовни драми, помощ на приятели и роднини или просот отмъщение, за някаква случка, случила се в гимназията.

Всеки е искал да е в ДС и да има голям пост, защото реално е получавал огромни привилегии, на цената на всички останали подчинени от народа. Не прави грешката, да си мислиш, че е "служба" служеща на хората. Всяка служба, имаща право, без да има отговорност, да убива, да изнудва, да шпионира, е обречена на корупция и морална деградация.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: fcb2e57df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ДС е това, което упрявлява страната в момента и никога не е спирала да управлява дори за миг. Всички партии са нейни креатури, а за пред хората се разиграва един театър. Системата й си работи изключително смазано дори и на много ниски нива. Почти целият раздут държавен апарат, пълен с всякакви кухи позиции е съставен от доносници. На тези хора единствената им е работа е да носят информация. Има ги и не само в държавния апарат, разбира се, а и в частния бизнес. И, ако се замислите и огледате около себе си, ще видите доста такива. Лично съм виждал как спускат този и онзи дори в частни фирми и международни копмании. И как моментално получават статут на недосегаеми. Естествено и възнагражденията им нямат нищо общо с тези на останалите. Най-лошото от всичко е, че такива хора изобщо нямат нито квалификацията, нито опита за подобни позиции. Те освен, че не работят, даже не идват и на работа. Ето това е ДС и затова България е на дъното по всякакви показатели, дори вече го и копае.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker