Помощ - бълхи! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Помощ - бълхи!
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 32441 пъти
Здравейте!! Тази година ни нападнаха бълхи!! Тези гадини не искат да мрат!! Пръскахме вече 2 - 3 пъти, но като че ли с всяко пръскане се увеличават!! Моля ви дайте ми съвет!!! Не мога да ги понасям вече!!!! Благодаря предварително!!! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: ce69ca6cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бълхите са различни видове животински, човешки
Борбата срещу човешките бълхи се състои преди всичко в предотвратяване на тяхното развитие. Това се постига с поддържане на чистота в жилището и особено с редовно почистване на подовете, където се намират яйцата, личинките и какавидите на тези паразити. За тяхното унищожаване се използуват успешно различни инсектициди.

Ако имате животински има препарати на прах който да напръскате любимците си или да ги изкъпете в спецален разтвор. Прочетете в нета или питайте ветеринар.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1b460f23db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен трябва да се отиде на лекар.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 361665431b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ми вземи препарати, Извади всички предмети от стаята и пръскай.. :

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: caf9d124c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   И аз бях така. Има един много хубав препарат Айкън. Той наистина помага. Пръска се и се затваря стаята за около час- час и нещо и после се проветрява. Малко по малко ще изчезнат

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1b948bdfa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   1 е прав. Нашето семейство не знае какво е бълха, а гледахме и котка у дома. Баща ми от работата докарваше една-две, но не можаха да се наложат - един етаж по-горе, в дома на леля ми бъкаше от бълхи. Винаги. По едно време уж нашата котка им ги била докарала, а котката не беше стъпвала у тях, ние бълхи нямахме.

Защо беше така?

У нас винаги се чистеше - всеки ден прахосмукачка, прах се бършеше, всяка седмица основно, смяна на чаршафи - всичко. У леля ми никога не се чистеше!
Като порастнаха братовчедите ми, дотолкова им беше писнало от бълхите, че измъкнаха всички мокети - изчистиха пода, изпраха холовата гарнитура, изхвърлиха матраците, взеха нови, изпраха и изчистиха всичко - дори тапетитите махнаха, както и голяма часто от старите и непотребни мебели - БЪЛХИТЕ ИЗЧЕЗНАХА, БЕЗ ПРЕПАРАТИ И ПРЪСКАНЕ. Само с хлор, само с вода и чистота, която поддържаха.

Е, отидоха да живеят другъде, единият се ожени - сега вуйна ми пак има бълхи чат-пат, но като изчисти, изчезват. Тя мрази чистенето!

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f574115379
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Хигиената е много важна в борбата с бълхи, хлебарки и мравки. Редовното чистене помага. С хлор, спирт, киселина се постигат много добри резултати

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a3c1e94e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Хорааа, мойта прабаба Бог да я прости беше проста жена от село. Тя все разправяше, че бълхите и въшките ходат по чисто. Напръскай с препарата, който по-горе жената ти бе препоръчала и търпение. Сега като загладнее, ако не е сауна у вас ще поизчезнат. Успех!!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f034afce22
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

8.   7, прабаба ти действително е била проста жена. Факт е, че гадинките са разпространени в селата, където има животинки и е „особено чисто“ и в страните от третия свят. Отиди в чистите градове на Запад да видим, дали ще има бълхи.
Въшките се разпространяват циклично - на периоди са, но по-трудно се задържат на чиста коса. Все пак, от въшките не предпазва чистотата, но част от изчистването е да се изварят чаршафите, да се изчисти основно целия дом.
Само с чистота и хигиена човечеството се е спасило не само от гадинките, но и от болести и зарази!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a3c1e94e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

9.   Номер 8. много си остър, явно. Ходила съм на Запад и съм видяла къде по-грозни картинки. Недей да ми обясняваш, че понеже си много чист си застрахован от бълхи и въшки.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: df7af9f912
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ж29: Зстраховани няма. Вкъщи се чисти ЕЖЕДНЕВНО и пак имахме нещастието да ни "гостуват". Препаратът "Айкън" наистина действа добре. За текстилните части в дома - матраци, пердета, килими и т.н. - с гъба напояваме с разтвор от равни части вода, оцет и веро. След това изпираме.

Матраците остават и изсъхват напоени. Тъй като верото е хем сладко, хем горчиво, хем отровно за бълхите, матракът може да не се пере. Така се самопредпазва години наред. Препоръката е от Директорката на Кожния диспансер в Пловдив. Елементарен и универсален препарат срещу бълхи: равни части вода+оцет+веро.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ae3ddc0ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Е, застраховани няма, ама едно е да имаш посетители, друго цяла епидемия у вас! Ето, пак с чистене си се справила, ако слушаме акъли, че по чистото ходило, да ставаме направо като в Столипеново - онези явно нямат

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b957d3091f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бълхи и кърлежи има в тревата, в паркове, в градини, в ниви, където ходят на разходка разни животни, кучета, котки, особено бездомни, безстопанствени животни.

Когато човек нагази в такава трева, когато коси, няма начин да не го напъплят, ако в парковете и градините не е обработено с препарат. Това се случва и с децата, които играят в тревата. След това занасят бълхите вкъщи. А може и котката да Ви ги донесе, ако я пускате навън.

Вземете от ветеринарната аптека препарата "Айкан". Отлично се бори с бълхите и кърлежите, още с първото напръскване! Мори ги от раз! Отличен препарат, ще останете доволни! Изпробвано!

След месец отново може да се напръска, за да може, ако има новоизлюпени яйца, да се унищожат и новите бълхи. Подът се пръска целия задължително! Предварително подът се измита и измива с влажен парцал преди пръскането, а не след това! Одеяла, дрехи, килими, всичко се изкарва навън и се изтупва хубаво, нещата, които можем - изпираме!.

После разбира се, трябва да се съблюдава добра хигиена, миене, чистене, изтупване, пране, гладене. След известно време, пак може да напръскаме, за профилактика. Основното обаче си остава, редовното поддържане на добра хигиена!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 56e8544cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

13.   до номер 8- а знаеш ли, че точно някой ЗАПАДЕН учен сподели, че човешкия организъм е свикнал да живее сред бактерии и е пригоден да живее сред бактерии, защото всичко около нас е бактерии и прекомерната хигиена отслабва имунната система. Разбира се всичко си има граници де

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 95c5695327
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Баба му не е проста жена - че живеела на село и не било особено чисто в селата-дрън-дрън какво ми гледаш чистите градове на Запад хората си имат институции за борба с вредителите и не ходят да скубят обикновения човек както нашите ДДТ фирми. Аз живея на село вече 35 години и такова нещо като бълхи незнаехме до преди 10-12 години но в стария тоталитарен строи имаше контрол на тези неща и на село и в града и всичко беше наред нямаше бълхи кърлежи и разни вредни насекоми а сега като се кача на мотора дребните мухички ще ми извадят очите отрових се от препарати и от чистене и бъка от бълхи - борбата с вредители е работа на държавата но тя и това не върши оставила е това на частни фирмички да може и там да ни скубят-забелязвате ли огромните комари които се носят на пълчища от както се затопли е мога да ви кажа че ще става и по зле това което продават в агроаптеките за бълхи са ментета за да им пълним джобовете този вид бълхи много бързо навикват на отрови и не го знам само от личен опит.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 14fa74d568
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   В нашия блок доскоро не се и споменаваше за бълхи, но откакто двама започнаха да хранят котки по стълбищата започна появяването и на бълхи. В някои апартаменти не се забелязват, но в някои се появиха неприятните гадини и периодично напомнят за себе си. Не можем да се разберем доброволно със съседите "коткари" и продължават да ги хранят по стъпалата, където се получиха и пишкания, и повръщания и по-сериозни подаръци. Съвестно ми е да убия котките и ми се налага периодично да пръскам против бълхи, но имам чуството, че вече започнаха да свикват с една и съща отрова. Дали да не я сменя?

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4973306661
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Здравейте, аз съм от Силистренско и при нас от година има страшно много бълхи бяха се скрили за месец и сега пак плъзнаха. Целите сме в пъпки с детео! Пръскахме с какво ли не, но те са на всякъде! Трябва да се напръска с самолет навсякъде, но никой нищо не прави по бъроса!!!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 51ac8f2fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Видно е, че тук има яко тъпи хора. Въшките ходят по-чисто и бълхите също.
7. Хорааа, мойта прабаба Бог да я прости беше проста жена от село. Тя все разправяше, че бълхите и въшките ходат по чисто. Напръскай с препарата, който по-горе жената ти бе препоръчала и търпение. Сега като загладнее, ако не е сауна у вас ще поизчезнат. Успех!!!
Жената изобщо не е проста, а ужасно правя. Ходят по-чисто.
В моят дом смея да твърдя, че сме манияци на тема чистота. Може и да е наследство знам ли от баба ми. Тя е 27 година(маниячка на чистота ) и към днешн 27. 07. 2014 г пуска на ден минимум 3 перални, чисти жилището по-10 пъти и всичко което види. Сметката и за студена вода само на месец никога не пада под 60 лева. Ние не сме чак толкова вманиачени, но не и се даваме много. От един месец имаме бълхи само в една стая от общо 5 стай в жилището ни. Третирано е в стаята с 4 препарата. Неостомизан, Айкън, Алфабан и още един не го помня По-няколко пъти. Извикахме и фирма и и платихме 40 лева.. За този един месец, никой не влиза в тази стая. Всичко е изместено, като за ремонт. Влизаш вътре и до 10 минути си с ботуши от бълхи. Имаме и куче, което не влиза в тази стая като нас, но то няма бълхи.
Бълхите се разнасят от котките. Изринаха от улиците кучетата и котките се множат като бълхите. Скоро без или с домашен любимен, мръсен или чист ще си живеем с милиони бълхи

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6006b23a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

19.   Взима Райт и пръскаш.
Аз съм така с мойте котки.
Боря се от един месец и има резултат, а и по тебе си също пръскай и по гърба

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 72b3fbbff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   У нас има котка, която никога не излиза навън.
Сестра ми като дойде от село сигурно е донесла някоя друга бълха и оттам се почна. Напълзяха по котката, а след няколко дена в апартамента и по моите крака видях да скачат. Обезпаразитихме котака с Фронтлайн. Купи баща ми "Бандит" и пръска с него два пъти-няма един-два дена, пак ги видях. Викахме фирма, тя пръска 2 пъти, пак имаше, пак пръскахме с препарат, изпрахме чаршафи, изкарахме килими, чистихме с прахосмукачка, стирка. Днес мернах една вкъщи и две по котака-живички. Не знам какво да правим вече!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 31b08ac2fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Номер 20, задължително вземи от ветеринарна аптека капки, които се капват зад шията за котката.
Иначе аз котка винаги съм имала домашна, но бълхи не сме имали. Братовчедите ни нямаха животно и пак не можеха да се оттърват от бълхите.
Има два вида бълхи - човешки и животински. Тези от котките могат да те охапят, но никога няма да могат да се разпространят до такава степен, те се размножават само на козината на животното.
Вие от някъде докарвате човешки бълхи, които се размножават явно неконтролируемо, имат нужда само от достатачно мека мебел, завивки и човешка топлинка.... Те обичат прах и мръсотия, задължително изчистете основно - при братовчедите така се махнаха - всички килими изхвърлиха, неща като покривала за легло и тем подобни.
Олекотени завивки и одиала можеш да изпереш по 1 бр. в пералнята, но трябва да разберете кой носи непрекъснато бълхите.
В градския транспорт ми се е случвало също да хващам по някоя, както и в хотел, но аз като пътувам първо веднага се преобличам, второ всичките дрехи ги пера дори неносените.
Само с фирми и пръскане няма как да стане. Трябва вие да чистите две седмици непрекъснато, за да се оттървете.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: da7b60e493
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Здравейте видях че темата е малко старичка но и аз имам подобен проблем вече съм отчаяна и не знам как да се спася миналата година прах голяма част от гардероба си и пак ги усещам гадовете как ме лазят. В други форуми някои потребителки споделиха как при тях и прането не е помогнало и, че паразитите се криели в ръбовете на дрехите. А и коментар номер 20 не изглежда много обнадеждаващ. Случвало ми се е като си обуя някой току що изсънал клин от простора и усещането на лазене пак да го има макар и понамаляло. С препаратите има временни затишия. Големият ми проблем са дрехите не знам как да ги третирам вече чувствам се като пълен изрод като прокажена! Омръзна ми от чувството на лазене вече! Няма към кого да се обърна много ви моля, ако сте имали подобен проблем споделете ми как сте се справили с него всякакви съвети ще са ми от полза! Искам да се спася от тази напаст вече! :(

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 56c2edf5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До номер 22 в нас за втора година се случва наествие ние сме в блок на първия етаж и до нас имаме коткарка която не е много чиста аз имам котк но тя не излиза на вън никога но сякаш от входа още съм и донесла някоя и като се нанесох в големата стая един стар мокет имаше и още го има и мисля че по него се развъждат искам да го махна ама нашите не дават :D иначе сега съм изкарала всички одела чаршави ще ги пера ама и на терасата която е към тази голяма стая има пръсках в нас в двете стаи и коридора с райт от едната се махнаха но този мокет... и матрака един стар минала година бъкаше от бълхи но с дрехите намерих решение - переш ги на най високата позволена температура и ако имаш сушилня най - добре бълхите горещо не понасят те се развъждат ллете предимно заради влагата задуха и дъждовете
аз миналата гоина с айкън и райт за пълзящи насекоми се отървах но много трудно и тази година пак а тогава без да съм си вас се завъдиха нито аз нито коткта си бяхме у дома за седмица и като се прибрах - ботуши от бълхи а бях изчистила много добре преди да замина не знам вече къде е проблема сег ще викам фирма и дрехите ще изведа навън да изпера на някоя пералня в чували ама не ми се ще да напълня някой таксиметров шофьор с гадините :c

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bde5609b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   За съжаление докато вашата съседка събирачка на животни не вземе мерки да намали броя на котките си и да полага адекватни грижи за тях гадините все ще прииждат у вас. А в предвид на факта, че тя не осъзнава колко сериозна е ситуацията няма да вземе мерки. Има ли други потърпевши от нея в блока? Ако е така свикайте събрание на входа и подайте жалба срещу нея да я вкарат за принудително лечение в психиатрията, защото нейното е болестно състояние и след това викнете някоя организация за защита на животните да поеме котките иначе проблемът няма да се реши колкото и да се стараеш да чистиш и пръскаш гадовете все ще прииждат у вас.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker