Данъци? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Данъци?
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 787 пъти
Въпросите ми сигурно ще са тъпи, но все пак се надявам да ми отговорите бормално. Къде се плащат данъците? Как се смята данъка на един имот или кола? Защо се плаща данък? Цял живот ли трябва да плащаш данъци? За какво се плаща данъците?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 00a9dc020e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Къде се плащат данъците?

По сметки на НАП или общината в зависимост дали са местни данъци или централни. Може по банков път да ги преведеш, може в офис на Изипей примерно (ако общината работи с тях) и т.н. данъците от заплатата пък ти ги удържат директно от фирмата, в която работиш и ти ги внасят те.

Как се смята данъка на един имот или кола?

На имот се смята на база данъчна оценка. Нормата е различна във всяка община и се гласува на местно ниво. Примерно апартамента ти ако има данъчна оценка 20 000 лв и данък сгради ти е 2 промила, се умножава 20 000 по 2 и се дели на 1000. Това е на годишна база. По същия начин се смята такса смет. На колата пък се смята по една сложна формула, в която се взимат предвид мощност, евроклас, възраст и т.н.

Защо се плаща данък?

Защото така се набавят пари за нечий дж... пардон за публичните балага като инфраструктура, образование, здравеопазване, полиция, армия, държавна администрация и др. От къде мислиш, че плащат заплатите на полицаите и учителите примерно и с чии пари са построени пътищата, мсотовете и др.?

Да, цял живот се плащат. Дори един хляб да си купиш, в цената му е начислено ДДС, което го плащаш ти и влиза в хазната. Ако един хляб струва 1,20 лв, от тях 20 ст. са ДДС и ти ги взима държавата. Отделно от останалия 1лв, търговеца прави някаква печалба, върху която също плаща данък, диструбитора, който е доставил хляба на търговеца също плаща някакъв данък, хлебаря също. Производителите на суровините, които са нужни за производството, също.

От този 1 лв се плащат и заплати на служителите на всичките фирми по веригата. При начисляването на техните заплати, пак се включват данъци и осигуровки. А върху неща като горива, алкохол, цигари, освен всичко друго има и акциз.

Ако купиш кола, апартамент пак палщаш данък. При получаване на всякакъв доход с малки изключения - от заплата до бизнес печалби пак плащаш данък. Дори винетката си е вид данък.

Демек за да изкараш пари за кола палщаш данък, като купуваш колата плащаш данък, за да притежаваш колата плащаш данък, за да караш колата и ползваш пътищата, които пак са построени с твоите данъци, пак плащаш данък и за да зареждаш гориво пак плащаш данък.

Ако решиш да пръднеш, плащаш данък пръдня, ако дишаш плащаш данък дишане.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: d51cac215b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Данъци се плащат за всичко - за сега само "въздуха", който дишаме е безплатен! Давам ти няколко примери: данък сгради, данък смет, данък общ доход, данък МПС, данък печалба, данък за куче, акзиц за алкохол, цигари, горива и за капак Данък Добавена Стойност /ДДС/.

Данъците се плащат на общината, държавата с цел те да функционират и да ти предоставят обществени услуги, като полиция, пожарна, съд, болници, здравни грижи, паркове и градинки, пътища и инфраструктура и т.н. Няма начин да не плащаш данъци! За смятането на всеки един данък си има нормативна база /ставка и правила, как се случва това/. За конкретна информация се обръщаш към общината в която живееш, НАП и т.н.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 19e8fc4d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Данъците са основно тип кражба, в който държавата, в качеството ис на суверн използва сила и наложени от нея правила, без твое съгласие или право на протест, да ти отнема собственост, пор предтест, че го ползва за "цели на държавата", но не ти дава никакво право да решаваш или поне да влияеш над това, какви са тези цели. Вместо това имаш "право на глас", но дори и да имаш същото мнение, като мнозинството от хора, рядко може да се влияе на индивидуални решения. Вместо това, група чиновници и популисти решават, къде да се харчат парите ти, като решенията са по-скоро лоши. Предното правителство даде 16 млрд. лева, за самолети, които не струват и 8 млрд. лева.

Образователната ни система е подобна - даавт се едни и същи пари, за пълни отличници и за брутални двойкаджии. Двойкаджиите, така или иначе няма да протаксат по-далече от касата в Макдоналдс или затвора,защо харзим парите си за тях, вместо да ги насочим към тези, котио ще са по-успешни в живота, ще изкарват повече и съответно ще плащат повече? Виждаш ли? Ти може да плащаш 20 пъти повече от някой друг, но получавате насреща едно и също. Системата е сбъркана!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 19e8fc4d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 1 - Така е! Време е, това робстова да ПРИКЛЮЧИ!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker